Meleklerin kanatlari var midir?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Meleklerin kanatlari var midir?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir;
  • 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 )
  • 2-) Seraflar ( Isaya 6 )
Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz.

Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki Seraf tarifleri alisagelmisin oldukca disindadir. Ezekel ve Isaya peygamberlerin Goklerde gorduklerini tam olarak tarif etmekte zorluk cektikleri gayet aciktir. Ruhsal yaratiklar olarak meleklerin niye kanata ihtiyac duyabilecegi biraz analsilmasi zor bir kavramdir. Ruhsal bir varlik ucmak icin niye kanata ihtiyac duysun? Melekler evrenin fiziksel kanunlarina bagimli degildirler. Oyleyse meleklerin niye kanatlari vardir? Evet bazi meleklerin kanatlari var. Bence Kutsal Kitabda tarif edildigi gibi meleklerin kanatlarinin olmasi konusundaki sinirli bilgimize dayanarak meleklerin neyi yapip neyi yapamiyacagi konusunda kesin kararlar vermemeye dikkat etmeliyiz.

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

hristiyanlık
oslem

Bilgilendirmeleriniz İçin Teşekkür Ederim

hristiyanlık
Harutyun

candan
Melek deyince insanlarin kafasinda olusan gorunum insan kiliginda bir varlik ve arkasinda beyaz kanatlardir. Ama bu Kutsal Kitaba dayali bir dusunce degildir. Kelam meleklerin insan gorunumunde belirdiklerini yazar. Ancak bu meleklerin asil gorunumunun insani oldugu anlamina gelmez. Dahasi Kelam meleklerin kanatlari oldugundan cok az bahseder. Ama Kelamda kanatlari oldugu yazili iki cesit melek bulunmaktadir;
  • 1-) Keruvlar ( Cikis 25:20, Ezekel 10 )
  • 2-) Seraflar ( Isaya 6 )
Bunlar buyuk olasilikla rutbece ust duzeyde olan melek cesitleridir. Oyleyse bazi meleklerin kanatlari oldugunu gormekteyiz.

Kutsal Kitap bize meleklerin ruhsal varliklar oldugunu soyler ( Ibraniler 1:14 ). Ezekel 10. bolumdeki Keruv ile Isaya 6. bolumdeki Seraf tarifleri alisagelmisin oldukca disindadir. Ezekel ve Isaya peygamberlerin Goklerde gorduklerini tam olarak tarif etmekte zorluk cektikleri gayet aciktir. Ruhsal yaratiklar olarak meleklerin niye kanata ihtiyac duyabilecegi biraz analsilmasi zor bir kavramdir. Ruhsal bir varlik ucmak icin niye kanata ihtiyac duysun? Melekler evrenin fiziksel kanunlarina bagimli degildirler. Oyleyse meleklerin niye kanatlari vardir? Evet bazi meleklerin kanatlari var. Bence Kutsal Kitabda tarif edildigi gibi meleklerin kanatlarinin olmasi konusundaki sinirli bilgimize dayanarak meleklerin neyi yapip neyi yapamiyacagi konusunda kesin kararlar vermemeye dikkat etmeliyiz.

Derleyen
candan
Hezekiel 10. bölümde birçok yerde meleğin kanatlarından bahsedilir, kanatlarıyla yerden yükseldiğini birçok yerde ifade eder. Bence Hezekiel tarif etmekte zorlanmamış siz algılamakta zorlanmışsınız Kutsal Ruh'la dolu olan ve O'nun ilhamıyla peygamberlikte bulunan biri için bu ifadeyi kullanmak çok yanlış olsa gerek. Hem meleklerle ilgili ifadelerde bulunurken kesin yargılarda bulunmamalıyız diyorsunuz böylece yanlış öğretilerden kaçınan biri gibi bir görünüm çiziyorsunuz zihnimizde sonrada Kutsal Ruh ve bir Peygamber hakkında yanlış bir söylemde bulunuyorsunuz. Bu bence bir yerde bu Protestanlık'ın kuru öğretisinden kaynaklanıyor. İnsanda ruhani duygular açığa çıkaran meleklerin görünümleri (özellikle kanatlı), kilise binalarımızın yine ruhani bir hoşluk içinde inşaa edilmesi niye rahatsızlık veriyor anlamış değilim.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Meleklerin kanatlari var midir? konusuna benzer konular;

Hristiyanlik Dişil Bir Din midir? Bu soruyu ben sormuyorum. Soruyu, Dost Kitapevinin Kultur Kitapligi serisinde cikan Linda Woodhead tarafindan yazilmis "Hristiyanlik" kitabi 7. bolumunde sormus. Kitap genel olarak problem durumlarini Hristiyanlik ile arasina bir mesafe koyarak ele almis. Ve baslikta sordugu soruya kendince cevaplar bulmus. Gunumuzde Bati'da bircok kilisede kadinlar sayica erkeklere ucte iki oraninda ustundur. Bu konuda cok az arastirma yapilmis olmasina karsin guney yarimkurede de ayni oranlarin var oldugu soylenebilir. Hristiyanligin basarisini ve basarisizligini arastirirken yapilmasi gereken, bir dinin farkli cinsler icin cekiciligini incelemek olacaktir. Bu noktada iki seyi aciklamak zorundayiz. Ilk sey, neden kadinlarin kiliselerde cok...

İslam Evrensel Bir Din Midir? Geçtiğimiz günlerde rastladığım yazıların da etkisiyle İslam'ın evrensellik iddiasına cevap verme ihtiyacı hissettim. Örneğin bir İnuit (Eskimo) düşünelim. Kendisi çok dindar bir Müslüman olmakla birlikte Kuzey Kutbu yakınlarında yaşamakta olsun. Ramazan ayı gelmiş çatmış ve haliyle oruç tutmak istemektedir İnuit arkadaşımız. Ramazan ayı kışa denk geldiyse ne ala, sürekli yiyip içebilecektir. Fakat yaza denk geldiyse İnuit arkadaşımız açlıktan ve susuzluktan yavaş yavaş acılı bir şekilde ölecektir maalesef. Arabistan'a mı gitse? Bir Japon düşünelim. Alfabesinde "l" harfi olmadığı için "l" yerine "r" sesi çıkarmasıyla ünlü olan ve bundan ötürü bir dili çok iyi öğrense bile uzun süreler telaffuz sorunu çekebilen bir Japon arkadaşımız,...

HRİSTİYANLIKTA TASAVVUF VAR MIDIR? hz isa'nın incil dışında yazılarının yazıldığı kitaplar var mıdır?

İncil değiştirilmiş midir? Ben dünya dinlerini dolaştım,ateist bile oldum ama incili okurken değişmiş olduğunu sanarak okumuşdum.Fakat okumam bitince "Bu ne güzel kitap böyle dedim.Herşey tutarlı,değişmiş olsa bile sevdim bu kitabı dedim.Özellikle İsa nın sözlerine ve yaptıklarına hayran oldum.

Koruyucu melegimiz var midir? Matta 18:10 soyle yazar , " Bu küçüklerden birini bile hor görmekten sakının! Size şunu söyleyeyim, onların göklerdeki melekleri, göklerdeki Babam'ın yüzünü her zaman görürler.." Burdaki " bu kucukler " ya ona inananlar ( ayet 6) ya da ona gelen kucuk cocuklar ( ayet 3-5 ) icin kullanilmis olabilir. Koruyucu melekler konusuna gelince bu bolum anahtar rolunu oynar. Iyi meleklerin koruyup yardimci olduklari (Daniel 6: 20-23, 2 Krallar 6:13-17), ya da gelip bilgi verdikleri (Habercilerin Isleri 7:52-53, Luka 1:11-20 ), yol gosterdikleri ( Matta 1:20-21, Habercilerin Isleri 8:26), ihtiyaclari karsiladiklari ( Yaratilis 21:17-20, 1 Krallar 19: 5-7 ) ve imanlilara hizmette bulunduklari ( Ibraniler 1:14) hakkinda hic bir suphe...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Meleklerin kanatlari var midir?

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler