Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
candan

Seraflar "yananlar" Isaya'nin tapinakta Tanri tarafindan peygamberlik gorevine cagrildiginda ortaya cikan meleklerdir (Isaya 6:1-7) " Kral Uzziya'nın öldüğü yıl yüce ve görkemli Rab'bi gördüm; tahtta oturuyordu, giysisinin etekleri tapınağı dolduruyordu.Üzerinde Seraflar duruyordu; her birinin altı kanadı vardı; ikisiyle yüzlerini, ikisiyle ayaklarını örtüyor, öbür ikisiyle de uçuyorlardı. Birbirlerine şöyle sesleniyorlardı: "Her Şeye Egemen RAB Kutsal, kutsal, kutsaldır. Yüceliği bütün dünyayı dolduruyor." Seraflar'ın sesinden kapı söveleriyle eşikler sarsıldı, tapınak dumanla doldu. "Vay başıma! Mahvoldum" dedim, "Çünkü dudakları kirli bir adamım, dudakları kirli bir halkın arasında yaşıyorum. Buna karşın Kral'ı, Her Şeye Egemen RAB'bi gözlerimle gördüm." Seraflar'dan biri bana doğru uçtu, elinde sunaktan maşayla aldığı bir kor vardı; onunla ağzıma dokunarak, "İşte bu kor dudaklarına değdi, suçun silindi, günahın bağışlandı" dedi." Seraflar Tanri'ya devamli ibadet eden meleklerdir.

Isaya Altinci bolum Kutsal Kitapda Seraflar hakkinda yazilmis tek bolumdur. Her serafin alti kanadi vardi. Ikisini ucmak, ikisini ayaklarini ve geri kalan ikisini de yuzlerini kapatmak icin kullanirlardi (Isaya 6:2) Tanrinin oturdugu tahtin orda ucuyor ve Tanriya ovguler dolu ilahiler soyluyorlardi. Ilahileriyle Tanri'nin yuceligini ve kutsalligini dile getiriyorlardi. Bu varliklar ayrica Isaya peygamberlik gorevine baslarken onu arindirma hizmetinde bulunmaktaydilar. Bunlardan biri Isaya'nin dudaklarina kor dokundurdu ve sunlari dedi "İşte bu kor dudaklarına değdi, suçun silindi, günahın bağışlandı"

Derleyen
candan

Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam konusuna benzer konular;

Korku nedir, içimizde mi yoksa öğrenilmiş midir ? Bu konudaki gerçek nedir acaba. Korku tanrı tarafından içimize ekilmişmidir öğrenilmiş bir şeymidir. Kim demiş korku içimize ekilidir diye,tabiki kanıtlanamaz. Belkide korku sonradan öğrenilmiş bir şeydir. Ben korkularımın üstüne çok gittim altında bir sürü korkum çıktı.Hatta korku benle köşe kapmaca bile oynadı.Artık neyden korkmuyorsam,korku bu sefer başka bir şeyin ardına saklanıyordu. Ama bana korku öğrenilmiş birşey olarak geliyor. Bebekler korkutulduğu içinmi incitildiği içinmi ağlar.Korku nedir Fakat sevgi ise doğuştan içimize ekili bir bebeğin gülüşünden bunu kolayca farkederiz

Oldukten sonra insanlar melek olabilir mi? Kutsal Kitap'da okudugumuza gore melekleri Tanri yaratmistir ( Kolosiler 1:15-17) Bu bolumde Mesih yaratilisin bir temsilcisidir ( Kolosiler 1:12-17). Melekler insanlardan tamamiyle farkli yaratiklardir. Onlar Tanri'nin planini yerine getiren ve Mesih'i takip edenlere hizmet eden, ogreten ozel temsilcilerdir ( Ibraniler 1:13-14) Insanlar Tanri'nin suretinde O'na sonsuza dek hizmet ve arkadaslik etmesi icin yaratilmistir. Adem ve Havva insanligi temsil etmekteydiler. Ancak seytanin denemelerine kandilar gunah islediler ve bu yuzden Tanri'nin kurtarisina muhtac duruma dustuler. Daha sonra Mesih bizim kendimiz icin yapamiyacagimiz seyi yani affi ve sonsuz yasami olumu ve dirilisi ile bizlere sunmak geldi. O'nu her kim kisisel...

Nefiller kim/nedir? Melek bilime devam Nefiller (dusmus olanlar, devler) Ilahi varliklar ve insan kizlari arasindaki cinsel iliskiden ortaya cikanlardir ( Yaratilis 6:1-4). Ilahi varliklarin kimlikleri hakkinda ortada suruyle tartima ve yorum bulunmaktadir.( Bu tartismalara bir dahaki duzenlemede yer verecegim ) Iblisler niye boyle bir sey yapmistir? Kutsal Kitap bu konuda ozel bir aciklama yapmamaktadir. Iblisler kotulukle dolu dalavereci varliklar oldugu icin yaptiklarina sasmamamiz gerekir. Bu gune dek duydugum aciklamalardan bence en mantikli olani sudur; iblisler kan bagini kirleterek gelecekteki Mesih'in yani Isa'nin insani yonunu kirletmeye calismalariydi. Tanri Havva'nin soyundan gelecek ve yilanin (seytanin) basini ezecek olan bir Mesih vaad etmisti...

Keruvlar nedir kimdir? Melek Bilime devam. Hezekel kitabiniin birinci ve ikinci bolumlerinde "dört canlı yaratık" dan ((Hezekel 1:5) Keruvlarla ayni yaratiklar olarak bahseder (Hezekel 10). Bu varliklar hakkinda "Her yaratığın dört yüzü vardı: Önde dördünün yüzü insan yüzüne, sağda dördünün aslan yüzüne, solda dördünün öküz yüzüne, arkada dördünün kartal yüzüne benzer bir yüzü vardı." (Hezekel 1:10, Hezekel 10:14) ve hepsinin dort kanadi oldugu yazilidir. Gorunuz olarak Keruvlar insan yuzune sahiptiler (Hezekel 1:5) Bu Keruvlar iki kanatlarini ucmak ve kalan iki kanatlarini da vucutlarini kapatmada kullanirlardi (Hezekel 1:6, 11, 13) Keruvlarin kanatlarinin altinda insan eline benzer seyler vardi ( Hezekel 1:8, 10:7-8, 21) Vahiy 4:6-9 da Keruvlari tarif etmektedir " Tahtın...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Melekler : Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler