candan
Seraflar kimdir/nedir? Onlar melek midir? Melek bilimine devam
Seraflar "yananlar" Isaya'nin tapinakta Tanri tarafindan peygamberlik gorevine cagrildiginda ortaya cikan meleklerdir (Isaya 6:1-7) " Kral Uzziya'nın öldüğü yıl yüce ve görkemli Rab'bi gördüm; tahtta oturuyordu, giysisinin etekleri tapınağı dolduruyordu.Üzerinde Seraflar duruyordu; her birinin altı kanadı vardı; ikisiyle yüzlerini, ikisiyle ayaklarını örtüyor, öbür ikisiyle de uçuyorlardı. Birbirlerine şöyle sesleniyorlardı: "Her Şeye Egemen RAB Kutsal, kutsal, kutsaldır. Yüceliği bütün dünyayı dolduruyor." Seraflar'ın sesinden kapı söveleriyle eşikler sarsıldı, tapınak dumanla doldu. "Vay başıma! Mahvoldum" dedim, "Çünkü dudakları kirli bir adamım, dudakları kirli bir halkın arasında yaşıyorum. Buna karşın Kral'ı, Her Şeye Egemen RAB'bi gözlerimle gördüm." Seraflar'dan biri bana doğru uçtu, elinde sunaktan maşayla aldığı bir kor vardı; onunla ağzıma dokunarak, "İşte bu kor dudaklarına değdi, suçun silindi, günahın bağışlandı" dedi." Seraflar Tanri'ya devamli ibadet eden meleklerdir.
Isaya Altinci bolum Kutsal Kitapda Seraflar hakkinda yazilmis tek bolumdur. Her serafin alti kanadi vardi. Ikisini ucmak, ikisini ayaklarini ve geri kalan ikisini de yuzlerini kapatmak icin kullanirlardi (Isaya 6:2) Tanrinin oturdugu tahtin orda ucuyor ve Tanriya ovguler dolu ilahiler soyluyorlardi. Ilahileriyle Tanri'nin yuceligini ve kutsalligini dile getiriyorlardi. Bu varliklar ayrica Isaya peygamberlik gorevine baslarken onu arindirma hizmetinde bulunmaktaydilar. Bunlardan biri Isaya'nin dudaklarina kor dokundurdu ve sunlari dedi "İşte bu kor dudaklarına değdi, suçun silindi, günahın bağışlandı"
Derleyen
candan
Çünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.
Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.
İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.