Hristiyan Forum : Meryem Ana

Meryem Ana

Share to Facebook Share to Twitter Share to MySpace google translate Email it Print it Favorite it

Şifremi unuttum?

Oyunlar Resimler Gruplar Forum Üyeleri En aktif üyeler

Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için;
SiTEMiZE 20 SANiYE iCiNDE üYE OLABiLiRSiNiZ

Rab'be hizmet
Rab için, tüm mezheplerdeki hristiyanlara yararlı olabilecek, İngilizce'den kısa çeviriler yapabilecek gönüllüler aranıyor...
Güncel:gönüllüler6 / gönüllüler7
Tamamlandı:gönüllüler5 / gönüllüler5
incil
incil
.TV
Tüm hristiyan radyo ve
televizyonlar

Hristiyan Arkadaşlık Grubu
Hristiyan Forum
facebook
Facebook Fan
Hristiyan Forum
twitter
Twitter Profile
incil
incil
.biz

Site İçi Arama Motoru

Arama motorunu kullanabilmek için üye olunuz

Meryem Ana

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız

Meryem Ana

S:Anket: Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı?
Meryem Ana Sizce Rabbimizi Doğuran, Kutsal Ruh'tan direkt olarak bir vahiy alarak kendisinin ve rahminin ürününün kutsandığı söylenmiş bir kadın yeniden hamile kalır mı? Bunu ister mi? Bunu dener mi? LÜTFEN KONU ALTINA MESAJ YAZMAYINIZ, DÜŞÜNCENİZİ SEÇENEKLERİ İFADE EDEREK YAZABİLİRSİNİZ, ANCAK LÜTFEN BU KONU ALTINDA TARTIŞMA YAPMAYALIM.
21-08-09 01:44
0 1.406

meryem ananın yaşadıkları
Meryem Ana ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım. (F 1 2)
15-03-10 14:44
3 211
Bu konu başka bir bölüme taşındı >> Ortodoksluk, Katoliklik, Meryem Ana, ikonalar, melekler, dua etmek
Meryem Ana
- - -
Tanrı validesi ebediyen bakire olan Meryem'in müjdesidir
Meryem Ana Troparyon (Dördüncü Nota) Bugün kurtuluşumuzun başı ve çağlardan beri var olan sırrın zuhurudur. Çünkü Tanré’nın oğlu, bakirenin oğlu oluyor. Cebrail nimeti müjdeliyor. Bizlerde onunla Tanrı validesine haykıralım: Sevin ey nimete eren kız Rab seninledir. Kondak (Sekizinci Nota) Ben senin şehrinim ey Tanrı validesi. Sana yengi sözleri yazıyorum ey koruyucu asker. Zorluklardan kurtarıcı olarak sana karşı koyulmayan izzetinle beni zorluklardan kurtar ki sana “Sevin Ey damadı olmayan gelin” diye haykırayım. http://www.oodegr.com/tourkika/eortes/eikones/evangelismos7.jpg İkonanın zemini üzerinde kutsal ruh, Melek ve Meryem görünüyor. Kutsal Ruh : Burada kutsal ruh, nurdan çıkmış bir güvercin şeklinde simgeleniyor. Meyem’e doğru...
28-12-09 20:01
2 246
ANTLAŞMA SANDIĞI VE MERYEM
Meryem Ana Kutsal Meryem'in ebediyen bakire kaldığını öğreten Ortodoks Kilise’si, Eski Antlaşma'da Tanrı'nın varlığının bulunduğu antlaşma sandığı ile İncilci Luka tarafından kaydedilen kutsal Meryem ile ilgili anlatımlar arasında paralelliği vurgular. Antlaşma sandığı, yaratılmış bir nesne olmasına rağmen, yaratılmamış olanı içinde barındırmıştır. Benzer bir şekilde, yaratılmış olan Meryem, yaratılmamış Tanrı Sözünü taşımış ve O'na vücut vermiştir. Aziz Yusuf, antlaşma sandığı gibi Meryem'in de Tanrı tarafından seçildiğini ve özel bir göreve sahip olduğunu anlamış, ve Meryem'in rahminin bir ölçüde tapınağa dönüştüğünün bilincine varmıştır. Bu sebeplerle, Yusuf ve Meryem hiçbir zaman ilişkiye girmemişlerdir. (bunun içinde Isa çarmıhtaiken Meryem...
28-12-09 17:26
0 231
Bu konu başka bir bölüme taşındı >> Elçisel Kilise'ye göre Meryem Ana
Meryem Ana
- - -
Annelerin En Kutsalı
Meryem Ana Annler günün kutlu olsun.. Ey Rab, bize de onun doğurganlığını ver ve her türlü tembellik ve korkunun huzursuzluğundan bizi özgür kıl. Bize, istediğimiz yolu değil, bizim için seçtiğin yolu seçme cesaretini bağışla. Yüce Tanrı, Ruhunu ve Kudretini bize gönder, bizi onun gölgesiyle ört. Bakirelere, Ruh’un doğurganlığında, bitmeyen ve yorulmayan bir sevgiyle ve insanlık dolu bir yalnızlık içinde daima sevinçli olarak yaşamalarını sağla. Evli olanlara sevgide bitmeyen ve cömert sadakat bağışla ve sevgilerinin etrafında parlamak için güç ver. Ana babalara, ailelerini aşan geniş bir ufukta dünyaya ulaşan bir sevgi ve kendi çocuklarını senin çocukların olacak şekilde yetiştirebilen cesaret ver.
22-11-09 22:29
1 204
Meryem Ananın Göğe Yükselişi
Meryem Ana Meryem Ananın göğe yükselilşi konusunu İncil'de bulamadım. Bölüm ismini verebilirmisiniz? (F 1 2 3 4 5)
23-08-09 01:04
13 1.510
Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız