MERYEM ANA

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Meryem Ana : MERYEM ANA konusu 1061 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj fundi tarafından gönderildi. MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25 O BÜTÜN INSANLAR ICIN MÜKEMMEL BIR ORNEKTIR O rab tarafindan yaratilmis bir insan,ama en guzeli ve en asili. O Tanri tarafindan secilmis Rab'bimiz annesi. O her erdeme süslenmis lekesiz. O Rab'bin secilmis yapiti. Bu yahudi bakire genc kizi Rab'bimizin butun sakirtleri onu nasil sevdiyse ona nasil sahip cikmislarsa, bizde ona tapmadan,ona yalvararak diz cöküp bize Rab'bin annesi sifatiyla yardim etmesini... MERYEM ANA

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

MERYEM ANA konusu 1061 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj fundi tarafından gönderildi.

MERYEM ANA konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-10, 00:15
MERYEM ANA
asuri

MERYEM ANA

O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45
O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti.

Luka 1:38
O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34
O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38
O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39
O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

O BÜTÜN INSANLAR ICIN MÜKEMMEL BIR ORNEKTIR
O rab tarafindan yaratilmis bir insan,ama en guzeli ve en asili.
O Tanri tarafindan secilmis Rab'bimiz annesi.
O her erdeme süslenmis lekesiz.
O Rab'bin secilmis yapiti.

Bu yahudi bakire genc kizi Rab'bimizin butun sakirtleri onu nasil sevdiyse ona nasil sahip cikmislarsa,
bizde ona tapmadan,ona yalvararak diz cöküp bize Rab'bin annesi sifatiyla yardim etmesini diliyoruz.

Bizde eski hristiyanlar gibi biliyorzki Rab onunladir.Luka 1:28
Kadinlar arasinda kutsanmistir. Luka 1:42
RAB'BIMIZIN ANNESIDIR. LUKA 1:43
Meryem'e bir hayranligimiz olsun ona Rab'bin annesi mujdesini veren melek gibi. Luka 1:28
Elisabet gibi Meryemi coskuyla kabul edelim. Luka 1:42
Meryemin Rab'den bizim icin isteyip elde ettiginine bakalim. Yuhanna 2:3-5
Meryemi taklit edip Rab'bimizi hacin dibine kadar gidelim. Yuhanna 19:25
Meryemi Yuhanna araciligiyla bize teslim eden Rab'bi dinleyelim. Yuhanna 19:26-17
Dunyada milyonlarca kardeslerimiz ve kizkardeslerimiz meryeme olan askimizi sevgimizi paylasmaktadir.
Bizim ona sevgimiz bizi Rab'be goturecektir.
<< SIZE NE DERSE ONU YAPIN<< diyor Meryem Ana. Yuhanna 2:5

asuri

MERYEM ANA

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

MERYEM ANA

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / MERYEM ANA

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-10, 17:12
MERYEM ANA
abdo

haleluya tek kelimeyle meryem ana bu kadar güzel anlatılır

MERYEM ANA

MERYEM ANA

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa tevrat zebur19-12-10, 20:59
MERYEM ANA
fundi

Güzel bir yazi. Ben de geneline katiliyorum. Katilmadigim noktalar: Isanin sakirtlerinin Meryerm merkezli bir duyus ve hareket edisleri bulunmamaktadir. Yuhannaya, isa annesini teslim ederken:annen, demistir. Tekil kullanmistir. Anneniz deseydi, size hak verirdim. Meryemin sarap icin ricada bulunmasi, sistematik olarak Isa dan bizim dileklerimizi alacagi anlamina gelmemektedir. Orada herhangi biri de söyleseydi Isa yapardi. Diger sayisiz örneklerde Isa mesihe olan direk basvurulara ve Isanin onlarin dileklerini yaptiklarina baktigimizda Meryemin isa yla aramizda bir araci konumunun olmadigini görüyoruz.

MERYEM ANA

MERYEM ANA

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-12-10, 00:43
MERYEM ANA
fundi

Ayrca, metinde gecen Meryemi takip ederek Isa Mesihe ulasma ifadesi Rab bimizin ögretisinde yoktur. Isa Mesih, Meryemi takip edin de bana ulasin dememistir. Beni takip edin demistir. Farkina varmadan Rab bin ögretisini cignemektir bu.

MERYEM ANA

MERYEM ANA

MERYEM ANA hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-12-10, 02:14
MERYEM ANA
asuri

Meryem’i harekete geçiren Müjde;

Meleğin Müjdesi.
Meryem’in hayatı, Allah’ın habercisi Melek’le konuştuktan sonra yeni bir anlam kazanıp, imanla doluyor ve onu harekete geçiriyor.
1. Bu konuşma ile Meryem’in hayatının önemli noktalarını keşfediyoruz:
Meryem, imanlı bir kadın: İmanı dengeli ve mantıklıdır, gerçeği görümlerden ayırmayı bilir. Melekle konuşmasından sonra genç yaşına rağmen olağanüstü bir olgunluk göstererek, geleceği üzerinde sorumlu bir seçim yapar: bu sorumluluğa hazır olduğunu da göstermek için Allah’a bir soru sorar: “Ama bu nasıl olacak?” Meryem, olabildiğince, derin, şahsi ve olgun bir imana sahip olmayı ister.
Belli bir süre için ona da herşey açık bir şekilde görünmez: imanında bir adım atması gerekmektedir, çünkü insan Allah’ın gücü ve büyüklüğü karşısında her zaman fakir, ve küçük kalır.
2. Meryem Allah’a güvenir ve kendisini O’na teslim eder, böylece Kutsal Ruh Onun üzerine iner. Ardından bir mucize gerçekleşir:
Meryem, “evetiyle” huzurla selametle dolar, şu sözler tam onun için söylenmiştir: İman edene ne mutlu!
Meryem, harekete geçen bir kadındır: “İşte ben, benim için istediğin olsun” Bu sözlerle Meryem, yeni hayatına başlar. Meryem’in bu “evet’i” kararlı ve harekete geçmeye hazır bir ruhun belirtisidir. Tüm zorluklarla savaşabilecek cömert bir evet.
Meryem İsa’nın tüm hayatını ve kurtuluşumuz için gerçekleşecek olan tüm olayları tam bir evetle kabul eder.
3. Kararlı bir evet, vazgeçip şüphelenmeden.
Huzurlu bir evet: Meryem kısa bir süre sonra Magnificat ilahisini söyleyecektir. (Canım Rabbi Ulular...)
Meryem, evetiyle şahsi kurtuluşuna değil aynı zamanda tüm insanlığın kurtuluşuna da katılır. Bu evet İbrahim, İshak, Yakup ve asırlar boyunca gelen tüm peygamberlerin, peygamberliklerinin de gerçekleşmesi olur.
Meryem’in eveti insanlığı ikiye böler: köleler ve özgürler; eski ve yeni; kurtarılacak olan ve kurtulmuş olan. Meryem’in eveti tarihin en belirli bölümüdür.

Sevgili kardeşlerim,
Sizlerle birlikte Meryem’e adanmış bu kilisede hep birlikte Meleğin Meryem’e Müjde’yi vermesi bayramını kutlamaktan çok mutluyum. O bizlere, Allah’a her gün ailemizde, işimiz ve hayatımızda, coşkuyla ve geçmişe özlem duymadan Evet diyebilmemiz için yardım etsin.
4. Müjde’nin Bakiresi örneğimiz, rehberimiz ve günlük hayatımızda yardımcımız olsun, böylece hayatlarımız tıpkı Onun hayatı gibi İyi Baba Allah’a yükseltilmiş övgü ve şükran ilahisi olsun.

25 Mart 2000 İskenderun – Müjde Bayramı
Kaynak: http://katolikkilisesianadolu.org/meryem.html

MERYEM ANA

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

MERYEM ANA

MERYEM ANA konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

MERYEM ANA konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi? Daha sonraları IV yüzyıl*da Koliridien'lerin...

Meryem Ana ve Kur'an II KUR'AN'DA MERYEM ANA ÖVGÜSÜ Kur'an'ın 19. Suresine Mesih'in annesi Meryem'in isminin verilmesi genelde Müslümanlar tarafından Meryem'in İslam'da yüce bir mevkiye sahip olduğunun kanıtı olarak gösterilmektedir. Her ne kadar Hristiyanlar temelde bu tür bir çocuksu rekâbet yarışına girmek konusunda Müslümanlar kadar istekli olmasalar da, Kur'an'da Meryem adını taşıyan bir Surenin bulunmasının aslında sadece Müslümanlar için dinbilimsel değer taşıdığının bilinmesi gerekir. Öncelikle hatırlatılması gereken nokta, Kur'an'ın birkaç Suresinin hayvan isimlerine sahip olduğu gerçeğidir; bu da Surelere isim verme işleminin son derece keyfî biçimde gerçekleştirildiğini kanıtlamaktadır. 19. Surenin ismi Meryem iken, Kur'an'ın "vahyin doruk noktası" olarak nitelendirilen en uzun Suresinin adı...

Mısır'da Meryem Ana... Sevgili kardesler , bir çogunuzunda bildigi gibi Mısırda bir kilisenin üstünde Meryem Anamızın göründügüne dair videolar ve fotograflar var.Mısır'da Kopt(Coptic Orthodox) Hristiyanların oldugunu biliyorum.Acaba bu olayla ilgili Kopt Kilisesi resmi bir açıklama yapmışmıdır ? Videolarda gördügümde tüylerm diken diken oldu gözlerm doldu huzurla doldum fakat bir çok yalan yada dogru iddialar ortaya atılmış bu olayla ilgli... Ben gerçekten Mısır'daki hristiyanlarn cektgi zorlklardn ve dünyadaki imansızlıktan dolayı Meryem anamızın göründügüne tüm kalbimle inanıyorum . Fakat resmi bir açıklama yapıldımı bilemiyorum.Ayrıce CTV'nin hazırladıgı bir videoda bu olay gösteriliyorken gökte yuvarlak yuvarlak takım halinde birşeyler geçiyor ve bulutlarn arasında mavimsi bir ışıkla birşeyle dolaşıyor...

Meryem Ana ve Kur'an I MESİH'İN ANNESİ MERYEM KİMİN KIZIYDI? Açıklanan tarihsel bir gerçek mi yoksa büyük bir hata mı? Hristiyanlık ile İslam arasındaki inanç ayrılıklarının temelde İsa’nın kişiliği ve yaşamı üzerine kurulduğu, bu iki büyük dinin takipçileri tarafından çok iyi bilinen bir gerçektir; ancak bazı durumlarda bu inanç ayrılığı İsa’yı aşıp son derece ilginç bir şekilde İsa’nın annesi Meryem’e kadar uzanır. Meryem merkezli bu yeni ayrışma Meryem’in babasının kim olduğu sorusuna verilen yanıtların farklılığından kaynaklanır. Hıristiyanlığın kutsal metinlerinde (İnciller ve diğer Yeni Ahit yazıları) Meryem’in ailesi hakkında hiçbir bilgi verilmediği doğrudur; yine de Hristiyanlığın ikinci yüzyılından itibaren İsa’nın annesi Meryem hakkında - havariler dönemi kilisesi tarafından gerçek İncil olarak...

Meryem Anne Saygıdeğer kardelerim ; Bazı meshep (lerde) tam bilmediğimden çoğul kullandım,Meryem Anne nin göğe alındıına inanılıyor,bazı bölümlerde ise mezarının efeste olduğu söyleniyor,bazılarıda kudüste olduğundan bahsediyor, bu deyişlerden en yakınını nereden bileceğiz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih