Meryem Ana'nın Bakireliği

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Meryem Ana : Meryem Ana'nın Bakireliği konusu 1906 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj rosecross tarafından gönderildi. Meryem Ana'nın Bakireliği Hazreti Meryem Rab İsa Mesih i doğurduktan sonra Yusuf ile evlenmiş midir ? Yoksa Yusuf ile olan evliliğini yine formalite olarak sürdürüp kendisini Rab Allah a mı adamıştır. Ben bu konu hakkında Katolik ve Protestan söylemleri okudum. Ortodoks kilisesi bu konuya nasıl bir yorum getiriyor? Yardımlarınız için şimdiden sizlere teşekkür ederim Belki katoliğiz Belki ortodoksuz belkide protastanız ama Rabbe binlerce kez şükürler olsun ki, hepimiz Hristiyanız!!! Meryem Ana'nın Bakireliği

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Meryem Ana'nın Bakireliği konusu 1906 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj rosecross tarafından gönderildi.

Meryem Ana'nın Bakireliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-07-11, 17:06
rosecross

Hazreti Meryem Rab İsa Mesih i doğurduktan sonra
Yusuf ile evlenmiş midir ? Yoksa Yusuf ile olan evliliğini
yine formalite olarak sürdürüp kendisini Rab Allah a mı adamıştır.

Ben bu konu hakkında Katolik ve Protestan söylemleri okudum. Ortodoks kilisesi bu konuya nasıl bir yorum getiriyor?

Yardımlarınız için şimdiden sizlere teşekkür ederim

Belki katoliğiz

Belki ortodoksuz
belkide protastanız
ama Rabbe binlerce kez şükürler olsun ki, hepimiz Hristiyanız!!!

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Meryem Ana'nın Bakireliği

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-07-11, 00:01
Halllelujah

Sevgili arkadaşım kusura bakma, diğer arkadaşlardan ayrıca özür dileyerek bir şey yazmak istiyorum... çok bilmişlik yapmak istemem ama bu tarz soruları görünce çok sinirleniyorum ve bu tarz soruların sorulmasına ise karşıyım. KUTSAL MERYEM'in bu şekilde sorulara maruz bırakılması beni üzüyor.. kaldı ki defalarca bu konu bu forumda konuşulmuştur. KUTSAL MERYEM, TANRI DOĞURAN olarak anılır.. O bayanların en üstünü ve günahsızıdır. Bu kadar basite indirgenip, bu tarz soruları sormak ise çok ama çok üzücü.

Yönetim Notu: Ancak sitemizde SORU PANOSU isimli bölüm her tür sorunun sorulabilmesi için açılmıştır, insanların soru sormasına sinirlenmeyiniz, kendiniz ve o kişiler için dua ediniz.

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-08-11, 23:26
Daniel75

İman ve uygulamalara yönelik öğretinin tek kaynağı olarak Kutsal Yazılar'ı (Kutsal Kitap) kabul eden Protestan gelenekten gelen bir kilisenin mensubu olarak, yalnızca üçü aşağı yukarı aynı şeyi söyleyen 4 ayeti referans olarak vereceğim; yorumunuzu kendiniz yapın.

Matta 1:25 (bu ayeti mümkünse diğer dillerdeki çevirilerden de okuyun, zira kullanılan ifade anlatılmak istenen anlamı çoğu zaman tam olarak açıklayamıyor. Örnek olarak Yaratılış 3:1 ayetine de bakabilirsiniz. Eski çeviriye [Kitabı Mukaddes] bakarsanız ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Ya da Bünyamin Candemir tarafından çevrilen ve Lütuf Yayıncılık tarafından basılan "Kutsal İncil" adlı çeviriye, bilhassa ayetin derkenar notuna bakın. Ne yazık ki internet versiyonlarında dipnotları koymamışlar, ama yine de http://****/CAN/kitap/Matta/1 adresinden çıplak çeviriyi okuyabilirsiniz.)

Sinoptik incillerde paralel olarak yer alan ayetler:
Matta 12:46-47 Markos 3:31-32 Luka 8:19-20

Rabb'in lütfu ve selameti üzerinize olsun

Yönetim Notu: http://www.incil.biz sitesinde dip notlar yer almaktadır.

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-08-11, 23:59
rosecross

Merhaba
öncelikle soruma küçücükte olsa cevap yazdığınız için teşekkür ederim
benim maksadım kimseyi sinirlendirmek, kırmak, yada
Rab Allah ın Mubarek ve Mukaddes Konutu Meryem Annaya
hakaret etmek, küçümsemek ( haşa!) felan değil. Öğrenmek istediğim Ortodoks ilahiyatı bu konuyu nasıl yorumluyor. Hepsi bu. Farkında olmadan sizi kırdıysam çok özür dilerim.
Ama bu konu hakkında Ortodoks yorumunun ne olduğunu biraz daha detaylı aktara bilirseniz çok memnun olacağım.

saygılarımla...

Meryem Ana'nın Bakireliği hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-08-11, 00:18
rosecross

31O zaman O’nun annesiyle kardeşleri geldiler; dışarıda durup kendisine adam1 yollayarak O’nu çağırdılar. MARKOS

46O henüz kalabalıklara konuşmaktayken, işte, annesi ve kardeşleri O’nunla konuşmak isteyerek dışarıda duruyorlardı. MATTA

19Ve annesiyle kardeşleri O’na geldiler; ve kalabalıktan ötürü kendisine yaklaşamadılar. LUKA

Sevgili Daniel öncelikle soruma lufedip cevap yazdığını için çokteşekkür ederim.

Verdiğiniz ayetleri yukarıya sıraladım.Bu ayetlere bakarak bir yorum yapmam gerektiğini yazmışşınız. Eğer direk olarak bu ayetlere göre yorum yapıldığında sanırım Meryem Anan nın bakire olmadığı yani evli olduğu sonucu ortaya çıkıyor. Yani Rab İsa Mesihi doğurduktan sonra Yusuf la evlenmiş, ve Rab İsa Mesih in kardeşleri doğmuştur. Ama bu durum Meryem Ana nın Rab Allah ı Doğuran ( yanılmıyorsam Teodokon olarak ifade ediliyordu ) kimliği ile örtüşmüyor.

Soruma cevap yazan, hallelujah kardeşimden ve siz Daniel kardeşimden ve bu konu hakkında bilgisi olan forumadaki diğer kardeşlerimdende çok rica ediyorum lütfen bu konuda cahil olan bana yardım edin.
En içten saygı ve sevgilerimle.

Meryem Ana'nın Bakireliği konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Meryem Ana'nın Bakireliği konusuna benzer konular;

İsa Mesih ve Meryem Ana'nın ikonaları gerçek midir, tasvir midir? Değindiğim konu şudur ki;Müslümanlar Muhammed'in bir çizili portresi ortada yokken İsa'nın meryem ana'nın fotoğrafları nasıl çizilmiştir ? Gerçek midir sadece tasvir midir?

Maryam Ana'nın günahsızlığı Esenlikler, Tanrı'yı dünyaya getirmesi için günahsız bir vücuda ihtiyacı vardı. Bu yüzden Tanrı Mübarek Ruh'unu ona üfledi ve Bakire'den, günahsızdan dünyaya geldi, aramızda insan suretiyle yaşadı. Alleluia. Fakat sormak istediğim Aziz Bakire Maryam Anne doğuştan mı günahsızdı sonradan mı günahtan bağımsız kılındı ? Sonuçta bir anne ve bir babadan, insanî doğayla doğmuş olması aslî günaha sahip doğduğunu gösteriyor bana. Kilise Paterlerinin ağzından yanıt verebilecek özellikle Ortodoks kardeşlerime teşekkür ediyorum ve hepinizi kutsal öpüşle selamlıyorum. Rabbimiz Mesih'te kalın !

Meryem Ana'nın günahsız oluşu Merhabalar, Ben bir katekümen katolik olarak ve ayrıca hergün tespih duası yapan biri olarak diğer katolik kardeşlere bu dogma hakkında soru sormak istedim. Ben şahsen zaten ilk hristiyan olduğumda (Protestan) İslam'i öğretiden kopup İsa'nın Tanrı olduğunu kabul edip anlamam çok zor olmuştu. Şimdide Meryem Ana'nın Yeni Havva ve hepimizin annesi ve önemini kavramam çok uzun sürdü. Ancak şimdi anlıyorumki o hakkatten günahtan arı idi. Çünkü Luka incilinde Türkçeye "Tanrı'nın lütfuna erişen kız" ingilizcesi "full of grace" (lütufla dolu olan) olarak geçen söz çok önemlidir. Hem Tanrı'nın lütfu ile dolu olup aynı zamanda günah taşıyamayız.

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi? Daha sonraları IV yüzyıl*da Koliridien'lerin...

Meryem Ana'nın Göğe Alınış Bayramı Sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim.Yarın Meryem Annemizin göğe alınış bayramı.Hepimize kutlu olsun.Meryem ana hep bizimle ve bizi seviyor.Esen kalın.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih