Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
dimyanos

Meryem Ananın Göğe Yükselişi

sevgili kardeşim. meryem ana kesinlikle bakiredir ve başka çocukları yoktur. ancak nişanlısı olan yusuf un 6 çocugu vardı. ayrıca müslüman kardeşlerimiz de meryem ana nın bakire olduguna iman ederler ki (kuran da da bakire oldugu yazar.MERYEM SURESİ) . diger arkadaşımızın yazdıgı gibi, eger meryem ana günahlı olsaydı MESİH ondan dogmayı kabul edermiydi? sizin neye iman ettiginizi bilmiyorum, ama MESİH i tanrı olarak kabul etmesenizde, bir peygamber günahlı bir kadından dogarmı? protestan kardeslerimize gelince, meryem ana yı sıradan bir insan mıs gibi sayarlar ve bu kesinlikle hristiyanliga aykırıdır. size bir misal vereyim. diyelim ki size bir yakınınız annesi ile ziyaretine geliyor siz misafirinizi kabul edip annesini dışarıda bırakıyorsunuz, bu misafirinize karşı saygısızlık olmazmı? tabiiki. protestan kardeşlerimiz de ne yazıkki MESİH e bu şekilde davrandılar. bunun için meryem ana yı şereflendirip yüceltmek, hak ve vacip tir.AMİN

hristiyanlık
777maranata

Galadriel
protestanlar saygı duyuyorlar ama nedense ellerinde elçisel kiliseye karşı kullanacak pek birşey olmadığı için meryemin başka çocukları olduğunu söylerek ve bayramlara karşı çıkarak elçisel kiliseye bir - olduğunu idda ediyorlar.

meryem ana günahsızdır eğer günahlı olsaydı isa mesih günahlı bir bedende doğardı.böyle birşey mümkün mü?

bugün bile günahlı olmalarına rahmen iyi insna oldukları için çürümeyen azizler var.günahsız annemiz meryem bunlardan çok daha fazlasını hak etmiyor mu?

tabiki o çürümeyecek tanrı buna izin verir mi?

ama tüm protestan kardeşlere böyle demek olmaz.çok saygı gösterenler var.sonuçta bir düzen olmadığı için her kiliseden farklı bir öğreti görüş çıkabiliyor.

saygılar.
Galadriel

protestanlar saygı duyuyorlar ama nedense ellerinde elçisel kiliseye karşı kullanacak pek birşey olmadığı için meryemin başka çocukları olduğunu söylerek ve bayramlara karşı çıkarak elçisel kiliseye bir - olduğunu idda ediyorlar.
Ben de Meryem'in baska cocuklari olduguna inananlardanim.Bunu Incil'de acikca okuyoruz.Bayramlara karsilar derken hangi bayrami kastediyorsunuz? Meryem'in bedeniyle göge ciktigi iddia edilen Meryem'in göge cikma Bayrami mi? Bu bayrami ben de kutlamiyorum.Cünkü Incil'de yeri yok.1950 yilinda bayram ilan edilmis bu da cok ilginc.

Galadriel

meryem ana günahsızdır eğer günahlı olsaydı isa mesih günahlı bir bedende doğardı.böyle birşey mümkün mü?
Meryem'de günahli dogmustur.Günahsiz dogduguna dair en ufak bir ima bile yoktur Kutsal Kitap'ta.Aksine günahkar dogduguna dair pek cok ayet vardir.Fakat Meryem Tanri'nin lütfuna ermistir.Günahlari bagislanmis ve Kutsal Ruh bu günahsiz bedene girmistir.Eger Meryem hic günahsiz dogmustur derseniz o zaman Meryem'in anne ve Babasi da günah islememistir ve onlarin da anne ve Babasi günah islememislerdir ve öbür atalarinin da günah islemedigini takip edersiniz en son Adem ve havva'ya kadar gitmek durumunda kalirsiniz ki o zaman iddianizin ne kadar dayanaksiz oldugunu anlarsiniz.Cünkü eninde sonunda günahli bir anne ve babadan günahi miras aldigini kabul etmek durumunda kalirsiniz.

Galadriel
tabiki o çürümeyecek tanrı buna izin verir mi?bugün bile günahlı olmalarına rahmen iyi insna oldukları için çürümeyen azizler var.günahsız annemiz meryem bunlardan çok daha fazlasını hak etmiyor mu?

Sevgili kardesim neden bedene bu kadar önem veriyorsunuz?Dünyaya bu kadar kutsal insan ve peygamberler geldi.Kutsallikla dolu bir yasam sürdüler ve öldüler,gömüldüler ve bedenleri cürüdü.Bu her insan icin gecerlidir sadece Rab Isa Mesih haric.Tanri insanlarin topraktan geldigini ve yeniden topraga dönecegini acikladi Kutsal Kitap'ta.Insanlarin ruhlari önemlidir.Beden bir önem tasimaz.Beden ölür ve cürür.Fakat Ruh sonsuza dek yasar.

Sevgiler

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
777maranata

[quote=dimyanos;367078
.sevgili kardeşim. meryem ana kesinlikle bakiredir ve başka çocukları yoktur. ancak nişanlısı olan yusuf un 6 çocugu vardı. ayrıca müslüman kardeşlerimiz de meryem ana nın bakire olduguna iman ederler ki (kuran da da bakire oldugu yazar.MERYEM SURESİ) . diger arkadaşımızın yazdıgı gibi, eger meryem ana günahlı olsaydı MESİH ondan dogmayı kabul edermiydi? sizin neye iman ettiginizi bilmiyorum, ama MESİH i tanrı olarak kabul etmesenizde, bir peygamber günahlı bir kadından dogarmı? protestan kardeslerimize gelince, meryem ana yı sıradan bir insan mıs gibi sayarlar ve bu kesinlikle hristiyanliga aykırıdır. size bir misal vereyim. diyelim ki size bir yakınınız annesi ile ziyaretine geliyor siz misafirinizi kabul edip annesini dışarıda bırakıyorsunuz, bu misafirinize karşı saygısızlık olmazmı? tabiiki. protestan kardeşlerimiz de ne yazıkki MESİH e bu şekilde davrandılar. bunun için meryem ana yı şereflendirip yüceltmek, hak ve vacip tir.AMİNbunun için meryem ana yı şereflendirip yüceltmek, hak ve vacip tir.AMİN[/quote]

[quote=dimyanos;367078

sevgili kardeşim. meryem ana kesinlikle bakiredir ve başka çocukları yoktur. ancak nişanlısı olan yusuf un 6 çocugu vardı.

[B]Bunu destekleyen bir kaynaginiz var midir?Varsa nereden temin edebilirim?[/b]

[quote=dimyanos;367078
ayrıca müslüman kardeşlerimiz de meryem ana nın bakire olduguna iman ederler ki (kuran da da bakire oldugu yazar.MERYEM SURESİ) .[/quote]

Isa Mesih(Yesua) nin bakire Meryem'den dogduguna zaten kimsenin itiraz ettigi yoktur.Meryem'in hep bakire kaldigina itiraz vardir.

[quote=dimyanos;367078
protestan kardeslerimize gelince, meryem ana yı sıradan bir insan mıs gibi sayarlar ve bu kesinlikle hristiyanliga aykırıdır. size bir misal vereyim. diyelim ki size bir yakınınız annesi ile ziyaretine geliyor siz misafirinizi kabul edip annesini dışarıda bırakıyorsunuz, bu misafirinize karşı saygısızlık olmazmı? tabiiki.[/quote]

Yorumunuz kismen yanlis olmus.Siradan derken söyle: Kutsal,secilmis bir insandir fakat yüceltilmez ve aracilik yapamaz seklinde inanirlar.Ben de bu sekilde inaniyorum.
Ayrica verdiginiz örnek de yanlistir.Meryem'in konumu ve Mesih'in konumu apayri seylerdir.Biz Mesih'i Tanri olarak kabul ediyoruz.Meryem ise bir insandir.Disarida kalan bir insan kalibina sokan sizsiniz.Mesih'in kendisi bile kimdir kardeslerim ve annem? derken Göklerdeki Baba'nin istegini yerine getirenler kardeslerim ve annemdir diyerek bedendeki akrabaliktan cok göksel akrabaligin önemine isaret etmistir.

[quote=dimyanos;367078

bunun için meryem ana yı şereflendirip yüceltmek, hak ve vacip tir.AMİN[/quote]

Seref ve yücelik Mesih'e'dir.Tanri'ya ait olan sifatlari insanlara yüklemek yanlistir.

Rab'bin esenligi,lütfu ve merhameti daima kendisini sevenlerle olsun.Amin

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Holy Mountain

panqx
Cevabınız için teşekkürler.Peki tüm hristiyanlar bu olaya inanıyormu?

Esenlikler,Tüm Hristiyanlar buna inanmıyor,bu konuyu bende cok arastırdım ama kesin bi sonuç elde edemedim,Kimi meshep (tam bilmediğimden bu şekilde konusuyorum,yanlış anlaşılmasın sakın) göğe alındığına inanır,kimisi mezarının kudüste olduğuna,kimiside Efes te olduğuna,Saygılar.

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

hristiyanlık
moderator5

EK BİLGİ: Okuduğumuz İncil'in orjinali grekçedir, Mesih Yahşuah döneminden 300 yıl öncesi ve 70 yıl sonrası tüm orta doğu ve bir çok medeniyetteki egemen dil Grekçe'dir. Yahudiler bile kendi kutsal metinlerini grekçeye çevirip SEPTUAGINT isimli bir çeviri yapmışlardır. O dönemde İbranice'den Grekçe'ye yapılan çevirilerde kuzen kelimesinin karşılığı olmadığı için kuzen kelimesi için de kardeş kelimesi bir çok kez kullanılmıştır. Dolayısıyla yüzde yüz kesin olarak kardeş ya da kuzen olduklarını sadece Kutsal Kitap'ı kullanarak bilemeyiz.

Ayrıca herkes kendine şunu sorabilir, acaba bir kadın, Tanrı'dan vahiy alan bir kadın, Rabbimizi doğuran bir kadın, böyle açık işaretler, peygamberlikler alan bir kadın acaba başka bir çocuk sahibi olmak ister mi? Başka bir çocuk sahibi olup doğum yapabilir mi?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Meryem Ananın Göğe Yükselişi konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi?...

MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

meryem ananın yaşadıkları ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım.

Meryem Ana'nın Göğe Alınış Bayramı Sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim.Yarın Meryem Annemizin göğe alınış bayramı.Hepimize kutlu olsun.Meryem ana hep bizimle ve bizi seviyor.Esen kalın.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : 2- Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 2

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler