Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 3

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 3

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
dimyanos

Meryem Ananın Göğe Yükselişi

sevgili kardeşim. meryem ana nın, masih i dogurduktan sonra bakire kalmadıgına iman ediyorsunuz. bu kutsal kitab ın neresinde yazıyor bana kanıtlayabilirmisiniz?müs lüman kardeşlerimiz bile bakire kaldıgına iman ederler. ayrıca, ortodokslukta meryem anayı şereflendirmek hak ve vaciptir. luka 1:27 yi iyi inceleyin. tanrı nın melegi meryem ana ya, selam ey tanrı nın lutfuna erişen kız diye hitap ediyor. tanrının lutfuna erişen kutsaldır. biz de kutsal insanları RAB MESİH vasıtası ile şereflendiririz. yalnış anlaşılma olmasın şereflendiririz TAPMAYIZ. AYRICA HAYATIMIZDA BU GÜNE KADAR MERYEM ANA NIN KUTSAL İKONALARI MUCİZELER YARATMAKTADIR VE İNSANLARIN COGU HASTALIKLARINA ŞİFA BULUYORLAR. EGER MERYEM ANA KUTSAL OLMASAYDI RAB, OLAN BÜTÜN BU MUCİZELERİN OLMASINA KESİNLIKLE İZİN VERMEZDİ. AŞAGIDAKI KONUYU İYİ BİR ŞEKİLDE İNCELEMENİZİ RİCA EDİYORUM. RAB SİZİ AYDINLATSIN AMİN.
TARİKATLAR
TARİKATLAR VE YALANCI ÖĞRETİLER
Mesihi'in kilisesi kurulur kurulmaz hızla büyümeye başladı. Her yerde hrıstiyanlar artıyor ve büyük topluluklar oluşuyordu. Fakat bunu katlanamayan şeytan kilisenin içine girerek bazı şahısları kullanmaya ve kendi pis işlerini yapmaya başladı. Bu insanlar kilisenin ileri gelen kişileri olduğu için kendi dini görüşlerini ileriye sürmeye ve hatta gerçekten kaçarak halka bunu öğretmeye başladılar. Bunlar kendi aralarında toplanarak felsefi konuşmalar yapmaya ve halkı Kutsal Ruh'un öğretisi dışında saçma sapan öğretiler yapmaya ve halkı saptırmaya başladılar. Bunlardan en ileri gelen Arius'a göre Mesih gerçek Tanrı ve gerçek İnsan değil, Tanrı tarafından yaratılmış bir varlıktı. Bu kabuledilememezlikle birlikte hrıstiyanlar için bir aşağılamaydı. Çünkü hrıstiyanlar Mesih'in Tanrı bağrında herzaman var olduğunu ve yaratılamadığını ama doğduğuna inanır. Buna ek olarak günümüzdeki yehova şahitleri de bu zavallı görüşe inanmakta ve bütün dünyada bu Kutsal olmayan ve kendi görüşleri olan bu öğretiyi öğretmektedirler.

Yehova şahitleri Mesih'in dediği gibi insanlara kuzular gibi yaklaşmakta ve onlara kendilerininde hrıstiyan olduklarını söyleyerek basit ortodoks imanlılarını kandırmaktan başka bir şey yapmıyorlar. Çünkü onlar ve onlara benzeyen ve yaklaşık 120 yıllık bir tarihleri olan bu insanlar bizim Mesih'in öz havarilerinden üstlerindiğimiz öğreti ve gerçekleri hiçe sayarak bize ilahiyat yapamazlar. Bu doğru olamaz 2000 senelik tarihimizi ve geleneğimizi silip bu saçmalıklara inanmak mümkün değildir. Çünkü Mesih'in kilisesi bu kadar sene yanlış bir imanla yaşayamazdı. Buna göre imanımız pak ve öğretimiz de Kutsal ve doğrudur. Kardeşlerim felsefi ve aldatıcı görüşlere inanıp imanınızı sarsmayın bütün zorluklara rağmen her sıkıntıya dayaynın, öyleki kurtuluşunuz yakındır.

GÜNÜMÜZ KİLİSELERİ VE FARKLILIKLAR
Mesih'in kurduğu kilise sekizinci yüzyıllarında ikiye bölündü doğu yani ortodoks ve batı yani vatikan kiliseleri olmak üzere ikiye ayrıldılar. Bu ayrılık 1054 yılında resmi olarak bağımsızlık tanındı. Batı kilisesi yani kotolikler kendi öğretilerine başlamaya ve Kutsal Kitap dışında hareket etmeye başladılar. Bunların bizden en büyük farklılıkları aşağıdaki gibidir. Katolikler Kutsal Ruh'un oğul gibi Baba'nın bağrından doğmadığını, Oğuldan kaynaklandığını öğretir. Fakat bu yanlıştır. Çünkü Kutsal Ruh iki ayrı güçten gelemez eğer iki ayrı güçten bahsediyorsak o zaman iki ayrı Tanrı'ya tapıyoruz demektir. Ama biz bir tek Tanrı'ya tapıyoruz. Meryem Ana'nın gebe kalmasını başka bir şekilde öğretir ve bu kutsal Kitap'a aykırıdır. Tanrısal komünyomda imanlılar sadece ekmek yani bedeni simgeleyen parça verilir. Oysa Mesih hem bedenini hem de kanını bize verdi. Roma papasının dünyadaki Mesih'in tek temsilcisi olduğuna ve onun yanılmaz olduğuna inanır. Ama bu yanlıştır. Çünkü Mesih'in dirilişinden sonra Kutsal Ruh sadece bir şahısın üzerine inmedi kendini bu yola adayan her episkoposun üzerine indi. Öyleyse her episkopos Mesih'in bu dünyadaki temsilcisidir.
Papalığın bu sıkı kanunlarını kaldıramayan bazı halk toplulukları ve imanlılar 1517 yılında bu durumu protesto ederek kendi kiliselerini kurdular. Bunlar kendi kiliselerini kurarak gerçekten dahada uzaklaştılar. Bu kiliseye göre gelenekler hiçtir. Onlar ikonaları sildiler ve Kutsal Kitab'ı istedikleri gibi yorumlarlar bu kargaşalar yüzünden protestanlık kendi aralarında 350 den fazla tarikata veya sözde kiliseye ayrıldılar.
GÜNÜMÜZ TARİKATLARI
Bundan yaklaşık 120 sene önce Charles Rasell adında bir Amerikalı kendini din lideri ilan ederek bir örgüt kurdu. Aslında ekonomik bir şirket olan bu örgüt bütün eski tarikatların özellikle Arıus'un saçmalıklarını yaymaya ve öğretmeye başladı. Amacı kiliseye zarar vermekti. Bu teorileri anlatmaya ve hakı kandırmaya ve ozamanın fakir Amerikan halkına kendi ekonomik gücüyle yardım ederek onları kandırdı ve kazandı. Bu zararlı örgüt bu gün bir propaganda gibi bütün dünyaya yayılmaktadır. Bu örgütün adı "Yehova Şahitleridir" . Bunlar tamamen ilahiyat hakında hiç bir görüşe sahip olmayıp bütün öğretilerini eski tarıkatlardan ve şeytana tapan örgütlerden alırlar. Çünkü bu eski örgütler Mesih'in kilisesini yıkmak için kurulmuş Kutsal olmayan ve havarilerin öğretisine dayanmayan örgütlerdi. Bunun için de hayatları uzun sürmedi.
1. Ebionitiler İsa Mesih'in Tanrısallığını inkar edip, Kutsal Ruh'un İsa'ya vaftiz sırasında geldiğini söylerlerdi. Yehova şahitleride aynı şeyi söylemektedirler.
2. Elkeziler İsa'nın Tanrı olmadığına inanırlar. Ruhun vücuttan vücuda göç ettiğini ve bunun İsa içinde geçerli olduğunu öğretirlerdi. Takriben aynı şeyi bu tarikat mensupları olan yahova şahitleride kabul etmektedirler.
3. Bir zamanlar Tanrısal Üçlü Birliğe karşı olan insanlar vardı. Bunlar Allah'ın bir olduğunu , Oğul ve Kutsal Ruh'un O'ndan daha alt bir seviyede olduğuna inanıyorlardı. Bu inanışa yahova şahitleride katılır. Ama yehova şahitleri bununla kalmayıp bu Kutsal Üçlü Birlik imanının şeytandan kaynaklandığına inanırlar. Oysa gerçek Mesih'in ta kendisi tarafından ispatlanmaktadır."Bu nedenle gidin bütün ulusları öğrencilerim olarak yetiştirin onları Baba, Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edin".
4. Monarkiyenler ve Sebelyenler İsa'nın normal bir insan olarak doğduğunu ve vaftizi sırasında Mesih olduğunu söylerlerdi. Bu görüşe katılan yehova şahitleri bunu kendi kitaplarında da öğretirler.
5. Makedonius Kutsal Ruh'un Tanrısallığını kabul etmezdi. Yehova şahitleri bunu daha da saçmalayarak Kutsal Ruh diye bir şey mevcut olmadığını (!) ve Kutsal Kitap'a resmen karşı çıkarlar.
6. M.S üçüncü yüzyıllarda ortaya çıkan bazı tarikatlar ruhun ölümlü olduğunu öğretirlerdi. Bu günkü yehova şahitleride aynı şeyi öğretmektedirler. Hatta Mesih'in Ruh'unun öldüğünü ileri sürerler. (!).
7. Mesih'in bin yıllık hükümdarlığı ile ilgili olarak, eski tarikatçılarında inandığı gibi, Mesih'in dünyaya dönüp bedeni olarak tekrar bin yıl boyunca hükükdarlık süreceğini söylerler. Oysa bu hükümdarlık bedeni ve dünyevi değil ruhi ve manevidir. Bunu Mesih'in hem öğretisinden hem de Roma valisi olan Pilatus'a verdiği cevaptan anlıyoruz.
Bütün bunlar yehova şahitleri olan ekonomik bir şirket olan ve kendini daha sonra bir tarikat yapan ve hatta şimdi kendilerine hrıstiyan adı veren bu pis ve kandırıcı ve beyin yıkayan bu insanların yani Amerikalıların öğertileridir. Bu insanlar belirli yüzyıllara kadar ne hrıstiyanlığı nede başka bir medeniyeti gördüler. Bütün yaradılış ve bütün Tanrı'nın peygamberleri küçük Asya'da yani Filistin ve İsarail ile ararat dağı arasında yani iki büyük kutsal ırmaklar arasında (Fırat ve Dicle) gelmiştir. Buna ek olarak Mesih bu kutsal topraklarda dünyaya gelmiş ve O'nun ilk öğrencileri ve havarileri bu topraklarda Müjdeyi katkısız va net bir şekilde yaymıştır.
Bu geleneğidi kendi çocuklarına onlarda kendi çocuklarına ve bu bir zincir şeklinde bu güne dek bize gelmiştir. İşte bu Kutsal geleneği nasıl olurda hiçe sayar ve belirli yüzyıllara kadar barbar şeklinde yaşayan bir Amerikalının 120 sene önce yapmış olduğu bu tarikata inanabiliriz? Bu mümkün değildir ne yazık ki bu insanlar gerçekten uzakta yaşamakta ve biz ortodokslarıda yakından inceleyip en kısa fırsatta kiliseyi kötü göstererek insanlarımıza ve imanlılarımıza kendilerini birer hrıstiyan gibi tarif ederek kandırmakta ve bunu özellikle basit ve okumamış insanlara yapmaktadırlar. Bu insanlardan ve öğretilerinden uzak ama Tanrı'nın gerçek yolu olan Ortodoks kilisesinin yolundan şaşmayın. Kötü maddi koşullar nedeniyle sizlere yaptıkları gerek yardım gerekse iş bulma v.b aldatmalara kapınmayıp zora ve güce dayanın çünkü sonunua kadar dayanan kurtulacaktır. Amin.

hristiyanlık
Galadriel

sevgili maranata kardeşe cevap olarak:

ben meryem günahsız doğduğunu söylemedim.eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim.öyle bir iddamda olmadı meryem günahlarından arındırılmıştır.ama dikkat edin günahları çarmıh üzerinde ölen mesihle kapanmıştır demiyorum.meryem ana bizim gibi günahlı bir doğaya sahip değildi.evet günahlı doğduğu söylenirse yanlış olur mu olmaz mı ben burda bunu söyleyemem.ama meryem ana günahlarından arındırılmıştır bunu biliyorum.

siz o zaman bana söyleyin meryem günahlarından arınmamış olsaydı İsa günahlı bir bedenden doğacaktı öyle mi?

günahları bağışlandı diyorsunuz ama bu meryemi günahsız demek değildir.günahlarından arındırıldı dersek meryem günahsız demiş oluyoruz.çünkü bizimde günahlarımız bağışlanabilir.

tanrı neden bir bakireden doğudu?

gerçek bir babadan doğusa idi günahlı doğası olurdu.çünkü insna günahlıdır meryem ana günahlı idi aa günahları bağışlandı derseniz.İsa bir günahlıdan doğdu demektir bu sizce bu mümkün mü?

saygılar.

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

hristiyanlık
777maranata

Galadriel
sevgili maranata kardeşe cevap olarak:

ben meryem günahsız doğduğunu söylemedim.eğer öyle anlaşıldıysa özür dilerim.öyle bir iddamda olmadı meryem günahlarından arındırılmıştır.ama dikkat edin günahları çarmıh üzerinde ölen mesihle kapanmıştır demiyorum.meryem ana bizim gibi günahlı bir doğaya sahip değildi.evet günahlı doğduğu söylenirse yanlış olur mu olmaz mı ben burda bunu söyleyemem.ama meryem ana günahlarından arındırılmıştır bunu biliyorum.

siz o zaman bana söyleyin meryem günahlarından arınmamış olsaydı İsa günahlı bir bedenden doğacaktı öyle mi?

günahları bağışlandı diyorsunuz ama bu meryemi günahsız demek değildir.günahlarından arındırıldı dersek meryem günahsız demiş oluyoruz.çünkü bizimde günahlarımız bağışlanabilir.

tanrı neden bir bakireden doğudu?

gerçek bir babadan doğusa idi günahlı doğası olurdu.çünkü insna günahlıdır meryem ana günahlı idi aa günahları bağışlandı derseniz.İsa bir günahlıdan doğdu demektir bu sizce bu mümkün mü?
saygılar.

Söylediklerim gayet acik.Meryem'de sizin benim gibi günahkar bir yapiya sahipti.Fakat Rab'bin lütfuna erdikten sonra günahlari bagislandi.Isa Mesih 'i bedeninde tasidigi zaman günahkar bir bedeni yoktu cünkü Kutsal Ruh onun bedenindeydi.

SEvgiler.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Theophilos

777maranata

Söylediklerim gayet acik.Meryem'de sizin benim gibi günahkar bir yapiya sahipti.Fakat Rab'bin lütfuna erdikten sonra günahlari bagislandi.Isa Mesih 'i bedeninde tasidigi zaman günahkar bir bedeni yoktu cünkü Kutsal Ruh onun bedenindeydi.

SEvgiler.
Meryem ne zaman Rabbin lütfuna erdi ve bu niçin oldu? Mesih daha vücut alıp insanları günahlarından kurtarmak için çarmıha gerilmeden önce Meryem'i kutsayıp arındırmışsa, Meryem ile diğer inananların aynı şekilde arındırıldıklarını söylemek mümkün müdür?

Meryem ayrıcalıklıdır ve Mesih için hazırlanmıştır ve o nedenle günahkar bir tabiata sahip olması mümkün değildir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Meryem Ananın Göğe Yükselişi konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi?...

MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

meryem ananın yaşadıkları ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım.

Meryem Ana'nın Göğe Alınış Bayramı Sevgili katolik ve ortodoks kardeşlerim.Yarın Meryem Annemizin göğe alınış bayramı.Hepimize kutlu olsun.Meryem ana hep bizimle ve bizi seviyor.Esen kalın.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : 3- Meryem Ananın Göğe Yükselişi - Sayfa 3

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler