meryem ananın yaşadıkları

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : meryem ananın yaşadıkları

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
nozde

ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım.

hristiyanlık
Katolikmoderator

nozde
Alıntı mesaj
meryem kimdir??
her hristyanın annem dedigi - muslumanların bile mubarek bildigi kadındır meryem..
kadınların en mubareğidir meryem.. en cesurudur.. yasadıgı dönemde tabulara karsı duran durmus bir kadındır hemde..
kadınların statu itibariyle yerlerde oldgu durumda ailesini karsısına alıp kuzeni elizabete gidip uzun bir yolculuga cıkmıstır.. o donem ucak - otobus vs yoktu bunu düşünmek gerek..
diktatorluk altında herodesn zulmu altında bir ülkede yasıyordu meryem.. halkın asker ve vergi memurları karsısında inledigi bir asker yada vergicilerin kafasına göre asıp kestigi bir donemde yasadı meryem..
vahiy melegi ona sen hamile kalacaksın dediginde dedigin olsun diyecek kadar yurekli bir kadındır meryem.. su an böyle birşeyi dusunun.. biri gelip böyle bişey diyecek itiraz etmeden oldu diyeceksiniz..
oğlunun hacının dibinde aglarken veya oglu hacı tasırken onunla kahrolan kadındır bir de meryem.. ama yureklidir.. ogluna haçınn dibinde teselli veren kadın gene o'dur..
oglu o'nu yuhannaya emanet ederken aynı kararlılıkla razı olan kadındur meryem..
katolikler katı görüşlü derken acaba bu yazdıklarımı mı kastediyorsunuz acaba gercekten merak ettim..
selamlar

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

hristiyanlık
diğdem

Ben Sayın Katolikmoderatore katılıyorum ve aynı zamanda Hristiyanlığın hiçbir mezhebinde kadınlara katı davranılacağı veya davranıldığı gibi bir karşılaştırma görmedim.Meryem Ana hepimiz için Kutsallığı çok yüce olan bir kadındır ve bu yüzdende dinimizde kadınların önemi çok büyüktür ve değerlidir.Profilinizde dininizle ilgili bir bilgi olmadığından dolayı kıyaslama yapmayacağım zaten herşey ortada, kadınların aşağılandığı katı davranıldığı,söz hakkı olmadığı,köle yerine koyulduğu, üstüne 4,5,6 allah ne verdiyse kuma getirilen,sokağa atılan,benim istediğim kadar kadın almaya hakkım var diyip kitabını ve peygamberini örnek gösteren sonra o kadınları kullanıp paçavra gibi atan,dayak şiddet uygulamayı hak gören din veya inanış ne desem neyse bellidir.Bizde ne Katolik ne Ortodoks ne de protestan kadına katı davranmaz, çünkü bizim Kutsal kitabımızda veya örnek aldığımız yolunda yürüdüğümüz İsa Mesih'te en ufacık kadını küçük düşüren bir örnek yoktur.Tam tersi Anaların en yücesi olan Meryem Ana ve onun çektiği acılar bütün Hristiyanlığa örnek olmuştur ve kadınların hepsi bizim için Kutsaldır mezhebimiz ne olursa olsun farketmez.SAYGILARIMLA.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

hristiyanlık
Evanjelique

Meryem Ana,bütün Hristiyanların ve de kilisenin annesidir.

Çarmıhta acı çeken oğluna vurulan her çivi ve mızrak darbesinde, Meryem'in kalbine de acıdan kılıçlar saplanmıştır.

Meryem Anne bizim annemizdir ve onun şefkatli kollarına sığınıp,Oğlu için bize şefaat etmesini dileriz.Bu çok doğal,insani ve Tanrısal doğanın tabiatına uygun bir davranıştır.

Bu kesinlikle putperest paganların adak adadıkları, sahte tanrıçalarına duyulup gösterilen saygıya benzemez!!!

O tanrıçalar hiçbir zaman var olmamışlardır ama Meryem et ve beden alarak bu dünyaya gelmiş ve Mesih'i doğurması için önceden kadınların arasından seçilmiş olan,yeryüzünde yaşamış ve yaşayacak en kutsal kadındır.

O tanrıçaların hepsi tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş,unutulmuştur ama yaşayan diri Rabbin annesi olan Meryem'in kutsal adı sonsuza dek zikredilecek ve yaşayacaktır...

Şimdi ve ölüm anımızda bizim için dualarını eksik etme Annem...

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

meryem ananın yaşadıkları konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi?...

MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

Mısır'da Meryem Ana... Sevgili kardesler , bir çogunuzunda bildigi gibi Mısırda bir kilisenin üstünde Meryem Anamızın göründügüne dair videolar ve fotograflar var.Mısır'da Kopt(Coptic Orthodox) Hristiyanların oldugunu biliyorum.Acaba bu olayla ilgili Kopt Kilisesi resmi bir açıklama yapmışmıdır ? Videolarda gördügümde tüylerm diken diken oldu gözlerm doldu huzurla doldum fakat bir çok yalan yada dogru iddialar ortaya atılmış bu olayla ilgli... Ben gerçekten Mısır'daki hristiyanlarn cektgi zorlklardn ve dünyadaki imansızlıktan dolayı Meryem anamızın göründügüne tüm kalbimle inanıyorum . Fakat resmi bir açıklama yapıldımı bilemiyorum.Ayrıce CTV'nin hazırladıgı bir videoda bu olay gösteriliyorken gökte yuvarlak yuvarlak takım halinde birşeyler geçiyor ve...

Meryem Ananın Göğe Yükselişi Meryem Ananın göğe yükselilşi konusunu İncil'de bulamadım. Bölüm ismini verebilirmisiniz?

6-7 eylül olaylarında hristiyanların yaşadıkları zulümler Saldırganların elinde azınlık listeleri vardı Sefa KAPLAN İstanbul’da 1955 yılının 6-7 Eylül günlerinde yaşanan yağma olaylarının üzerinden tam 50 yıl geçti. O dönemde başhakim olan Tümamiral Fahri Çoker, fotoğrafları yıllarca sakladı. Dr. Dilek Güven tarafından yapılan ve Tarih Vakfı tarafından yayımlanan araştırmaya göre, gayrımüslimlerin ev ve işyeri adresleri, ayaklanmayı organize eden elebaşıların eline önceden verilmişti. O dönemde Beyoğlu Bölgesi Sıkıyönetim Mahkemesi’nde askeri hakim olarak görev yapan Tümamiral Fahri Çoker’in ilk kez yayınlanan arşivinde yer alan fotoğraflar ise meselenin boyutlarını bütün ayrıntılarıyla gözler önüne seriyor. 6 Eylül 1955’te devrin akşam gazetelerinden Express’in sabah...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Meryem Ana : meryem ananın yaşadıkları

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler