meryem ananın yaşadıkları konusu
598 kez okundu,
3 kez cevaplandı. En son mesaj
Evanjelique tarafından gönderildi.
meryem ananın yaşadıkları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

04-03-10, 13:22
nozde
ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım.
meryem ananın yaşadıkları
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

14-03-10, 01:23
Katolikmoderator
meryem kimdir??
her hristyanın annem dedigi - muslumanların bile mubarek bildigi kadındır meryem..
kadınların en mubareğidir meryem.. en cesurudur.. yasadıgı dönemde tabulara karsı duran durmus bir kadındır hemde..
kadınların statu itibariyle yerlerde oldgu durumda ailesini karsısına alıp kuzeni elizabete gidip uzun bir yolculuga cıkmıstır.. o donem ucak - otobus vs yoktu bunu düşünmek gerek..
diktatorluk altında herodesn zulmu altında bir ülkede yasıyordu meryem.. halkın asker ve vergi memurları karsısında inledigi bir asker yada vergicilerin kafasına göre asıp kestigi bir donemde yasadı meryem..
vahiy melegi ona sen hamile kalacaksın dediginde dedigin olsun diyecek kadar yurekli bir kadındır meryem.. su an böyle birşeyi dusunun.. biri gelip böyle bişey diyecek itiraz etmeden oldu diyeceksiniz..
oğlunun hacının dibinde aglarken veya oglu hacı tasırken onunla kahrolan kadındır bir de meryem.. ama yureklidir.. ogluna haçınn dibinde teselli veren kadın gene o'dur..
oglu o'nu yuhannaya emanet ederken aynı kararlılıkla razı olan kadındur meryem..
katolikler katı görüşlü derken acaba bu yazdıklarımı mı kastediyorsunuz acaba gercekten merak ettim..
selamlar
"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL
Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."
FORUMA ÜYE OLUN! /

15-03-10, 11:53
diğdem
Ben Sayın Katolikmoderatore katılıyorum ve aynı zamanda
Hristiyanlığın hiçbir mezhebinde kadınlara katı davranılacağı veya davranıldığı gibi bir karşılaştırma görmedim.Meryem Ana hepimiz için Kutsallığı çok yüce olan bir kadındır ve bu yüzdende dinimizde kadınların önemi çok büyüktür ve değerlidir.Profilinizde dininizle ilgili bir bilgi olmadığından dolayı kıyaslama yapmayacağım zaten herşey ortada, kadınların aşağılandığı katı davranıldığı,söz hakkı olmadığı,köle yerine koyulduğu, üstüne 4,5,6 allah ne verdiyse kuma getirilen,sokağa atılan,benim istediğim kadar kadın almaya hakkım var diyip kitabını ve peygamberini örnek gösteren sonra o kadınları kullanıp paçavra gibi atan,dayak şiddet uygulamayı hak gören din veya inanış ne desem neyse bellidir.Bizde ne Katolik ne Ortodoks ne de protestan kadına katı davranmaz, çünkü bizim Kutsal kitabımızda veya örnek aldığımız yolunda yürüdüğümüz İsa Mesih'te en ufacık kadını küçük düşüren bir örnek yoktur.Tam tersi Anaların en yücesi olan Meryem Ana ve onun çektiği acılar bütün
Hristiyanlığa örnek olmuştur ve kadınların hepsi bizim için Kutsaldır mezhebimiz ne olursa olsun farketmez.SAYGILARIMLA.

Vahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''

FORUMA ÜYE OLUN! /

15-03-10, 15:44
Evanjelique
Meryem Ana,bütün Hristiyanların ve de kilisenin annesidir.
Çarmıhta acı çeken oğluna vurulan her çivi ve mızrak darbesinde, Meryem'in kalbine de acıdan kılıçlar saplanmıştır.
Meryem Anne bizim annemizdir ve onun şefkatli kollarına sığınıp,Oğlu için bize şefaat etmesini dileriz.Bu çok doğal,insani ve Tanrısal doğanın tabiatına uygun bir davranıştır.
Bu kesinlikle putperest paganların adak adadıkları, sahte tanrıçalarına duyulup gösterilen saygıya benzemez!!!
O tanrıçalar hiçbir zaman var olmamışlardır ama Meryem et ve beden alarak bu dünyaya gelmiş ve Mesih'i doğurması için önceden kadınların arasından seçilmiş olan,yeryüzünde yaşamış ve yaşayacak en kutsal kadındır.
O tanrıçaların hepsi tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş,unutulmuştur ama yaşayan diri Rabbin annesi olan Meryem'in kutsal adı sonsuza dek zikredilecek ve yaşayacaktır...
Şimdi ve ölüm anımızda bizim için dualarını eksik etme Annem...

FORUMA ÜYE OLUN! /
meryem ananın yaşadıkları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil