meryem ananın yaşadıkları

meryem ananın yaşadıkları hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Meryem Ana : meryem ananın yaşadıkları konusu 598 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi. meryem ananın yaşadıkları ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım. meryem ananın yaşadıkları

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

meryem ananın yaşadıkları konusu 598 kez okundu, 3 kez cevaplandı. En son mesaj Evanjelique tarafından gönderildi.

meryem ananın yaşadıkları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

meryem ananın yaşadıkları hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-03-10, 13:22
nozde

ben birazda olaya kadın gözüyle bakalım diyorum. Meryem ananın yaşadığı sıkıntıları paylaşalım birbirimizle. Ben Yükseklisans yaparken dinlerde kadın konusuna ilgi duymuştum.Derslere katıldım bi dönem. Yapılan karşılaştırmalarda hep katoliklerin kadınlara karşı katı tavırlarından bahsedildi. Bilgilerimizi paylaşalım.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / meryem ananın yaşadıkları

meryem ananın yaşadıkları hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-03-10, 01:23
Katolikmoderator

nozde
Alıntı mesaj
meryem kimdir??
her hristyanın annem dedigi - muslumanların bile mubarek bildigi kadındır meryem..
kadınların en mubareğidir meryem.. en cesurudur.. yasadıgı dönemde tabulara karsı duran durmus bir kadındır hemde..
kadınların statu itibariyle yerlerde oldgu durumda ailesini karsısına alıp kuzeni elizabete gidip uzun bir yolculuga cıkmıstır.. o donem ucak - otobus vs yoktu bunu düşünmek gerek..
diktatorluk altında herodesn zulmu altında bir ülkede yasıyordu meryem.. halkın asker ve vergi memurları karsısında inledigi bir asker yada vergicilerin kafasına göre asıp kestigi bir donemde yasadı meryem..
vahiy melegi ona sen hamile kalacaksın dediginde dedigin olsun diyecek kadar yurekli bir kadındır meryem.. su an böyle birşeyi dusunun.. biri gelip böyle bişey diyecek itiraz etmeden oldu diyeceksiniz..
oğlunun hacının dibinde aglarken veya oglu hacı tasırken onunla kahrolan kadındır bir de meryem.. ama yureklidir.. ogluna haçınn dibinde teselli veren kadın gene o'dur..
oglu o'nu yuhannaya emanet ederken aynı kararlılıkla razı olan kadındur meryem..
katolikler katı görüşlü derken acaba bu yazdıklarımı mı kastediyorsunuz acaba gercekten merak ettim..
selamlar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

meryem ananın yaşadıkları hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-10, 11:53
diğdem

Ben Sayın Katolikmoderatore katılıyorum ve aynı zamanda Hristiyanlığın hiçbir mezhebinde kadınlara katı davranılacağı veya davranıldığı gibi bir karşılaştırma görmedim.Meryem Ana hepimiz için Kutsallığı çok yüce olan bir kadındır ve bu yüzdende dinimizde kadınların önemi çok büyüktür ve değerlidir.Profilinizde dininizle ilgili bir bilgi olmadığından dolayı kıyaslama yapmayacağım zaten herşey ortada, kadınların aşağılandığı katı davranıldığı,söz hakkı olmadığı,köle yerine koyulduğu, üstüne 4,5,6 allah ne verdiyse kuma getirilen,sokağa atılan,benim istediğim kadar kadın almaya hakkım var diyip kitabını ve peygamberini örnek gösteren sonra o kadınları kullanıp paçavra gibi atan,dayak şiddet uygulamayı hak gören din veya inanış ne desem neyse bellidir.Bizde ne Katolik ne Ortodoks ne de protestan kadına katı davranmaz, çünkü bizim Kutsal kitabımızda veya örnek aldığımız yolunda yürüdüğümüz İsa Mesih'te en ufacık kadını küçük düşüren bir örnek yoktur.Tam tersi Anaların en yücesi olan Meryem Ana ve onun çektiği acılar bütün Hristiyanlığa örnek olmuştur ve kadınların hepsi bizim için Kutsaldır mezhebimiz ne olursa olsun farketmez.SAYGILARIMLA.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeVahiy16:7 ''Evet,Her Şeye Gücü Yeten Rab Tanrı,Yargıların Doğru Ve Adildir.''mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

meryem ananın yaşadıkları hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-03-10, 15:44
Evanjelique

Meryem Ana,bütün Hristiyanların ve de kilisenin annesidir.

Çarmıhta acı çeken oğluna vurulan her çivi ve mızrak darbesinde, Meryem'in kalbine de acıdan kılıçlar saplanmıştır.

Meryem Anne bizim annemizdir ve onun şefkatli kollarına sığınıp,Oğlu için bize şefaat etmesini dileriz.Bu çok doğal,insani ve Tanrısal doğanın tabiatına uygun bir davranıştır.

Bu kesinlikle putperest paganların adak adadıkları, sahte tanrıçalarına duyulup gösterilen saygıya benzemez!!!

O tanrıçalar hiçbir zaman var olmamışlardır ama Meryem et ve beden alarak bu dünyaya gelmiş ve Mesih'i doğurması için önceden kadınların arasından seçilmiş olan,yeryüzünde yaşamış ve yaşayacak en kutsal kadındır.

O tanrıçaların hepsi tarihin tozlu sayfalarına gömülmüş,unutulmuştur ama yaşayan diri Rabbin annesi olan Meryem'in kutsal adı sonsuza dek zikredilecek ve yaşayacaktır...

Şimdi ve ölüm anımızda bizim için dualarını eksik etme Annem...

meryem ananın yaşadıkları konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

meryem ananın yaşadıkları konusuna benzer konular;

Meryem Ana Evi Efes'teki Meryem Ana Evi'nin esrarı, daha geniş bir esrarı yansıt*maktadır. Bu sır Meryem'in (oğlu İsa'nın ölümü ve dirilişinden son*ra) yaşadığı yerlere aittir. Günümüze kadar devam eden araştırmalara rağmen, Meryem Ana' nın hayatı ile ilgili ayrıntıları gün ışığına çıkarmak mümkün olama*mıştır. İnsanlara İsa'yı tanıtmayı havarilere bırakan Meryem, gizli yaşamaya titizlik göstermiştir. Mektuplarında, Meryem Ana'nın kişiliği hakkında her zaman say*gılı bir suskunluk sürdüren Aziz Pavlus, İsa'nın annesi ile Efes'in büyük tanrıçası Artemis arasında yapılacak hızlı bir mukayeseden korkmuş olmalıydı. Aziz Pavlus'un Konya'ya bir seyahati esnasında Konyalılar tarafından tanrılaştırılmak istenmemiş mi? Daha sonraları IV yüzyıl*da Koliridien'lerin...

MERYEM ANA MERYEM ANA O bir imanli cunku inandi.Luka 1:45 O bir alcak gonullu cunku rab'bin hizmetcisi olmayi kabul etti. Luka 1:38 O bir saf cunku bakireligini korumak istiyor.Luka 1:34 O bir ittatkar cunku tanrinin istegini yapmaya hazir.luka 1:38 O bir yardimsever cunku kuzenine yardima gidiyor. Luka 1:39 O bir sadik cunku oglunun son gunude bile hacin dibinde oglunun yanindaydi.Yuhanna 19:25

Meryem Ana ve Kur'an II KUR'AN'DA MERYEM ANA ÖVGÜSÜ Kur'an'ın 19. Suresine Mesih'in annesi Meryem'in isminin verilmesi genelde Müslümanlar tarafından Meryem'in İslam'da yüce bir mevkiye sahip olduğunun kanıtı olarak gösterilmektedir. Her ne kadar Hristiyanlar temelde bu tür bir çocuksu rekâbet yarışına girmek konusunda Müslümanlar kadar istekli olmasalar da, Kur'an'da Meryem adını taşıyan bir Surenin bulunmasının aslında sadece Müslümanlar için dinbilimsel değer taşıdığının bilinmesi gerekir. Öncelikle hatırlatılması gereken nokta, Kur'an'ın birkaç Suresinin hayvan isimlerine sahip olduğu gerçeğidir; bu da Surelere isim verme işleminin son derece keyfî biçimde gerçekleştirildiğini kanıtlamaktadır. 19. Surenin ismi Meryem iken, Kur'an'ın "vahyin doruk noktası" olarak nitelendirilen en uzun Suresinin adı...

Meryem Ananın Göğe Yükselişi Meryem Ananın göğe yükselilşi konusunu İncil'de bulamadım. Bölüm ismini verebilirmisiniz?

Meryem Anne Saygıdeğer kardelerim ; Bazı meshep (lerde) tam bilmediğimden çoğul kullandım,Meryem Anne nin göğe alındıına inanılıyor,bazı bölümlerde ise mezarının efeste olduğu söyleniyor,bazılarıda kudüste olduğundan bahsediyor, bu deyişlerden en yakınını nereden bileceğiz?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih