Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı? konusu
10055 kez okundu,
80 kez cevaplandı. En son mesaj
34_212 tarafından gönderildi.
Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10 16
>
Sonuncu »

12-11-10, 23:47
fundi
Lütfen, Lütfen Lütfen Kutsal Kitap taki dayanaklarini gösteriniz. Gercekler bizim disimizda varlar. Biz onlari (teolojide) Kutsal Kitaptan ögreniriz. Kendi duygularimiz, hislerimiz hicbir zaman Rab bin iradesinin yerine gecemez. Lütfen Lütfen birsey idda ederken gecerli nedenini de söyleyiniz. Yok, gecerli nedeni yoksa söylemeye deger mi? Hadi, kisi olarak istediginizi secebilirsiniz. Baskalarina söylerken böyle, istiyorum böyle oluyor. Olmuyor ama
Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

13-11-10, 00:24
fundi
Evet, görüldügü kadariyla, teolojide olmasa da fiiliyatta Meryeme Tanrica yaklasimi gecerli. Lütfen, sordugum sorulara cevaplarini verir misiniz. Ayrica Isa dünyadayken hicbir cinli, hicbir hasta Meryeme bizim icin ogluna rica et demediler, direk Mesihe gittiler. Isa dan önce tapinakta kahin yilda bir kere, kurban kaniyla tanri huzuruna cikar, inananlari temsil ederdi. Isa Mesih, o özel bölmeye kendi kaniyla, sonsuza dek gecerli olacak baskahinimiz olarak girdi. O carmihta bedeni olarak öldügünde, özel bölümün perdesi yirtildi. Artik onun kaninin kurtulmalik sunu olduguna inananlar icin araci kalmamistir. Kendisine araci edinenler yaniliyorlar. Tek araciniz isa mesihin kutsal kanidir. Direk bu imanla Tanmrinin huzurunda durunuz, ve kendiniz tanriyla konusunuz. Dogru olan bu. Mesih ögretisi bu.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-11-10, 00:39
NCyril
|
|
fundi
|
|
Lütfen, Lütfen Lütfen Kutsal Kitap taki dayanaklarini gösteriniz. Gercekler bizim disimizda varlar. Biz onlari (teolojide) Kutsal Kitaptan ögreniriz. Kendi duygularimiz, hislerimiz hicbir zaman Rab bin iradesinin yerine gecemez. Lütfen Lütfen birsey idda ederken gecerli nedenini de söyleyiniz. Yok, gecerli nedeni yoksa söylemeye deger mi? Hadi, kisi olarak istediginizi secebilirsiniz. Baskalarina söylerken böyle, istiyorum böyle oluyor. Olmuyor ama
|
Sevgili fundi,
İsa Mesih'in hem insan hem Tanrı doğasının olduğuna inanıyor musunuz inanmıyor musunuz?
Meryem Annemiz, İsa Mesih'i doğurdu mu doğurmadı mı?
İsa Mesih, Tanrı'dır. Meryem Annemiz, Tanrıdoğuran'dır. Neden buna itiraz ediyorsunuz ki? Tabii ki biz Meryem Annemiz'i Tanrı'dan yüksek saymıyoruz. Meryem Annemiz bir azizdir, İsa Mesih'in annesidir.
"Doğru kişinin yalvarışı güçlüdür." Bu söz İncil'de geçer.
Azizler'den bu yüzden dua isteriz.
Sevgiler, esenlikler.
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-11-10, 01:29
asuri
|
|
fundi
|
|
|
Sevgili fundi,
Gercekten bu konuyu neden actiginizi anlamis degilim. Isiniz gucunuz yok Meryem Anamizi Rab'bimizin Annesine neden bu kadar deger verdigimizi ondan bizim icin dua etmesini istedigimizi tartisiyorsunuz.
Ben Jean Calvin'nin oturdugu sehirde oturuyorum.Bir kactane Afrikali Evangelique kardeslerimizden baska Protestan bulamasiniz. Ilginctir Jean Calvinin Isficreye gittigi ve Protstanligi yaydigi sehirdede Protestan yok.
Birde ilginctir sevgili Fundi kardesim,
Tanidigim bir cok Protestan arkadasim teolojiyi iyice kavradiklarinda, hemen katolik olmuslardir.
Sevgili Fundi sizin icin Meryem anamizin duasini burda yaziyorum sizde okuyun ondan yardim dileyin.
Kirmizi ile yazdiklarim melegin agzindan cikan sozler.
Sevgilerimle
asuri
Selam sana, Allah'ın sevgili kulu Meryem, Rab seninledir. («Ey Tanrı'nın lütfuna erişen kız, selam! Rab seninledir») Luka 1:28
Kadınların en mübareği sensin ve mü*barektir senin evladın İsa.
( «sen Tanrı'nın lütfuna eriştin.) Luka 1:31
Aziz Meryem, Allah'ın annesi, biz günahkarlar için,
şimdi ve ölüm saatimizde dua et. Amin.
Yönetim Notu: (Konu harici, asuri'ye ek not) Sevgili kardeşimiz asuri; bize John Calvin'in yaşadığı şehirdeki protestan durumu hakkında yeni bir konu açarak bilgi verebilir misiniz? Yazdıklarınız gerçekten çok ilginç.

"Size ne derse onu yapın"
Yuhanna 2:5
''Bundan sonra İsa, Kutsal Yazıları anlayabilmeleri için zihinlerini açtı''
Luka 24:45

FORUMA ÜYE OLUN! /

13-11-10, 01:50
fundi
Simdi bu cevap mi? Nerde sorularimin yaniti. Ezberi tekrar tekrar söylemenin ne anlami var. O dedigin katolik kilisesinde yilda her ülkede binlerce kisi kaydini sildiriyor.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Sizce Rabbimizi Doğuran bir kadın yeniden hamile kalır mı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
2 3 4 5 6
7 8 9 10 16
>
Sonuncu »
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil