HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
1949 Mutluluk için yaratılan ama günahla yaralanan insanın Tanrı’nın kurtarışına ihtiyacı vardır. Tanrı yardımı insana, insanı yöneten yasayla Mesih’te ve insanı destekleyen nurda gelir:
Saygı ve korkuyla kurtuluşunuzu sonuca götürmek için daha çok çaba gösterin: Çünkü kendisini hoşnut eden şeyi hem istemeniz, hem de yapmanız için sizde etkin olan Tanrı buradadır (Fil 2, 12-13).
"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL
Yahve Tanrımız'dır, O tektir. Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."
Tanrı esenliği: Yasa ve nur konusuna benzer konular;
Ermeni Soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa Fransa meclisindeErmeni Soykırımı iddialarının inkarını suç sayan yasa Fransa meclisinde
Fransız Senatör Philippe Kaltenbach, sözde Ermeni soykırımının inkarını suç sayan yasa tasarısını Pazartesi günü Fransa Senatosu’na sundu.
Sosyalist Partili Philippe Kaltenbach tarafından sunulan yasanın kabul edilip edilmeyeceği hakkında konuşmak için erken olduğunu söyleyen Adalet ve Demokrasi İçin Avrupa-Ermeni Federasyonu Başkanı Hilda Tchoboian, tasarının gündeme gelmesinin pozitif bir gelişme olduğunu ve seçimler öncesinde Sosyalist parti yönetimi ve Cumhurbaşkanı adayı Francois Hollande’ın da tasarıya destek veren bir tutum benimsemelerini umut ettiklerini söyledi.
Ermenistan merkezli News.am haber portalı tarafından yayınlanan habere göre Tchoboian, Ermeni...
"Esenliği içimizde besleyelim" - Nissalı GregoriusEsenliği içimizde besleyelim.
Kendimiz esenlik olup, Mesih’in bu sıfatını açık bir şekilde kendimizde ifade edelim.
‘Kendisi esenliğimizdir, iki topluluğu birleştirendir (Efe. 2,14). Mesih’in esenlik olduğunu düşünerek, Hıristiyan adını layığı ile taşıdığımızı kanıtlayacağız. Yeter ki, içimizde olan esenliğin vasıtasıyla yaşamımızla Mesih’i ifade edebilelim. Havari’nin dediği gibi (bk. Ef. 2, 16) 0, düşmanlığı yıktı. Bu yüzden düşmanlığın içimizde yeniden dirilmesine kesinlikle izin vermemeliyiz. Aksine tümden yıkılmış olduğunu açıkça göstermeliyiz. Kurtuluşumuz için Allah tarafından yok edildikten sonra, düşmanlığı yeniden diriltmeyelim. Ruhlarımızın yok olmaması için kızmayalım ve bize yöneltilen hakaretleri anımsamayalım....
Kızımın esenliği için.Kerdeşler.Benim bu yazım hem şükür hem de dua konusu.Kızım 12 yaşında.İsa Mesih'e iman ettğini söyledi bana.Bunun için binlerce şükürler olsun yüce YHVH ye.O'nun esenliği için ve Rab de bereketlenip gelişmesi için dua edermisiniz.Bu mutluluğu siz kardeşlerim ile paylaşmak istedim.
Kutsal Yasa aracılığıyla Yahudiler kurtulabilir mi?Sevgili Uriel kardeşim. Şimdi sana bazı tavsiyeler vermek istiyorum. Senin pastörün değilim ancak beni bir kardeşin olarak gör ve senin iyiliğini istediğimi bil.
Uyarılarımı da senin doğruyu bilmeni istediğimden yaptığımı bil lütfen.
"Bedensel sünnetin" önemi yoktur.
Yukarıdaki ayetler Yahudi iken Mesih Yahşuah'a inanıp hristiyan olanlar için yazılmıştır.
Yasa'nın Verilme Amacı Neydi?
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler