Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Mezhepsiz Hristiyanlık : Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular konusu 3384 kez okundu, 25 kez cevaplandı. En son mesaj esaryahu tarafından gönderildi. Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta. Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak : Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu? Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir? Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular konusu 3384 kez okundu, 25 kez cevaplandı. En son mesaj esaryahu tarafından gönderildi.

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 10:17
Aliriza

Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta.
Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak :
  1. Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu?
  2. Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 16:54
K A P K A N

Aliriza
Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta.
Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak :
  1. Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu?
  2. Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir?
Mezhepsiz hristiyan bir mezhebe ait değildir diye bir şey yok. Her hangi bir mezhebe ait olabilir ancak düşünsel olarak mezhebini değil hristiyan olmayı önde tutar. Yani bu konuda bir yanlış anlama mevcut.

Elçisel Kiliseler de Ekümenizm hareketleriyle diğer kiliselerde yapılan vaftizleri kabul etmektedir. İstenilen her kilisede vaftiz olunabilir.

Ayrıca mezhep beyan etmeyen kiliseler de mevcuttur.

Bir de non-denominational protestant olarak geçen mezhepsiz protestan düşüncesi de vardır.

Vaftiz olması için sunulan şartlar, istisnai durumları kapsamaz. Mesih'in yanında çarmıhta bir kişi vardı, vaftiz olmadı, ama iman etti ve kurtuldu.

Misal bir köyde yaşıyorsunuz, İncil'i okudunuz, size yakın bir kilise çok uzakta, olanlar da 1-4 yıl arası bir süre veriyor, sürekli gidip gelecek maddi imkanınız yok, yani vaftiz olma şansınız yok, bu durumda bir başka hristiyanın gelip sizi vaftiz etmesi mümkün olabilir, tabi bu kişi bir kilise önderi olursa daha iyi olur.

"Diğer" ifadesini de her kişiye ayrı ayrı sormalısınız.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyehttp://incil.blogspot.com
http://www.youtube.com/watch?v=vn0OOxZMS0cmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 18:27
datatip

Kapkan'ın güzel ifadelerine teşekkür ederim.
Ben de protestan kilisesine gidiyorum,orda vaftiz oldum ancak düşündüm ve mezhepsiz hristiyan olmaya karar verdim.Amacım tüm mezheplere açık olmaktır.Bu şekilde kendimi rahat hissediyorum.Ancak tek kiliseye gitmenin daha geliştirici olduğunu düşündüğümden,kiliseme devam ediyorum.Zaman zaman bende profilime mezhepsiz hristiyan olarak yazıyorum.
Kapkan'dan öğrendiğime göre ben non-denominational protestan oluyorum.
Ben sadece aforoza karşı çıkıyorum,gerisi renktir diyorum.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.10: 14-15 Ben iyi çobanım. Benimkileri tanırım. Baba beni tanıdığı, ben de Baba'yı tanıdığım gibi, benimkiler de beni tanır.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 21:10
Aliriza

KAPKAN
Şunun ismini değiştirelim yanlış anlaşılmalara sebep olmaması için; Her mezhepli hristiyan :)
Her mezhebin kendine göre vaftiz kuralları var.Diyelimki protestan kilisesinde vaftiz olan birine, ortodoks klisesinde komünyon verilmez.
Nasıl tüm mezheplere açık olunabilir veya mezhepsiz olunur anlamak biraz güç. Aşağıda www.rabisamesih.com sitesinde hazırlanan mezheplere göre vaftiz yazısını bulacaksınız.

Mezheplere Göre Vaftiz

Valid (Geçerli) Vaftiz: Bir vaftizin geçerli olabilmesi için''su'' gerekli elementtir.Su kullanılmadan,gül yapraklarıyla vaftizgerçekleştiren bazı tarikatlar olsa da,bu vaftizin Hristiyanlıkta geçerliliğive sakramental değeri yoktur.

Vaftizde kullanılacak su yağmur suyu,deniz suyu,herhangi bir akarsuyun suyu venormal musluk (şebeke) suyu olabilir.

İkinci olarak doğru formülün,vaftiz eden kişi tarafından söylenmesi lazımdırki;Kutsal Üçleme'de tek Tanrı'nın sıfatları kullanılarak gerçekleştirilmesi gerekmektedir.

( 'Kişinin adı' ,seni Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz ediyorum veya''Kişinin adı'' Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un adıyla vaftiz edilmiştir gibi.. )

Baba,Oğul ve Kutsal Ruh'un yerine ''Kutsal Yaratıcı'' vs. gibi sıfatlarlaedilen vaftizin,geçerliliği olmayacaktır.

Vaftiz,tam olarak suya batırılma,üzerine su serpme veya başın üzerine üç defasu dökülmesi şekillerinde uygulanabilir ve kilise/mezhep arasında farkgösterebilir.

Kilise ve mezheplere göre Vaftiz Uygulamaları:

Adventistler: Trinitarian (üçleme) formül ile suya batırılmaylagerçekleştiri lir.Bebek vaftizi yoktur,onun yerine adama töreni uygulanır.

Amish/Mennonitler: Trinitarian formül,Bebek vaftizi yoktur.

Anglikan/Episkopal: Trinitarian formül,Bebek ve yetişkin vaftizi mevcuttur.Vaftizgenellikl e su serpme yöntemiyle uygulanır.

The Assembly of God(Pentekostal): Trinitarian formül,Bebeklere adama töreniyapılır,vaftiz sadece yetişkinlerle sınırlıdır.

Baptist Kilisesi: Trinitarian formül,Bebeklere adama töreni yapılır,vaftiz enerken 13 yaşında gerçekleştirilir.

Church of the Brethren/Brethren Kilisesi:Trinitarian formül,Vaftiz suya üç kezdaldırma yolu ile gerçekleştirilir,İncil'de n Matta bölümü kullanılır.

Evangelical United Brethren: Trinitarian formül,Bebeklere adama töreniyapılır,vaftiz olunmadıkça bu kiliseye esas anlamda üyelik sağlanmaz.

Evanjelik Kiliseler: Trinitarian formül.

Roma Katolik/Eski Katolik Kiliseler:Trinitarian formül,Bebek ve yetişkinvaftizi mevcuttur.Vaftiz genellikle su serpme yöntemiyle uygulanır.

Lutheran Kilisesi: Trinitarian formül,Bebek ve yetişkin vaftizimevcuttur.Vaftiz genellikle su serpme yöntemiyle uygulanır.

Methodist Kilisesi: Trinitarian formül,Bebek ve yetişkin vaftizimevcuttur.Vaftiz genellikle su serpme yöntemiyle uygulanır.

Doğu Ortodoks/Kadim Ortodoks Kiliseler: Trinitarian formül,Bebek ve yetişkinvaftizi mevcuttur.Vücudun tamamı suyu daldırılır.

Presbiteryen/Reform (Kalvinist) Kiliseler: Trinitarian formül,Bebek ve yetişkinvaftizi mevcuttur.Vaftiz genellikle su serpme veya suya batırma yöntemiyleuygulanır.

Üniversalist/Üniteryenler: Kutsal Üçlemeye inanmazlar.Vaftiz geçersizdir.

Salvation Army/Kurtuluş Ordusu: Vaftiz töreni yoktur,onun yerine adama töreniyapılır ama bunun sakramental bir değeri yoktur ve vaftizlekarıştırılmamalıd ır.Vaftiz geçersizdir.

Latter Day Saints/Mormon Kilisesi: Vaftiz suya batırılarak gerçekleştirilir ama8 yaşından önce gerçekleştirilmez.Hristiy an öğretisine sapkın inançlarkarıştırdıkları için geçersizdir.Vaftiz geçersizdir.

Christadelphians: Kutsal Üçlemeye inanmazlar.Vaftiz geçersizdir.

Yehova Şahitleri: Kutsal Üçlemeye inanmazlar.Vaftiz geçersizdir.

Uniat kiliselerolarak da bilinen,liturji bakımından Doğu kilisesi ailesine mensup olan (Bizansriti kullanan) ama Vatikan'a,papaya bağlılık yemini eden Doğu KatolikKiliseleri de vaftizi triple (üç kere) tamamen suya daldırma yolu ile icraederler.

Roma Katolik Kilisesindeki genel uygulama başın üzerine 3 kez su dökülme olsada, ayrıca ailenin isteğine bağlı olarak tamamen suya batırma yolu ile devaftiz edilmektedir.

Kiliseler arasında vaftizin methodu konusundaki tartışmalarhenüz bir sonuca bağlanmamışsa da,vaftizin Yeni Ahit'teki Yunanca tam karşılığı'Baptizo' ''suya daldırmak,suya batırmak'' manasına gelmektedir.

Böylece suya tam anlamıyla gömülen kişi,eski günahlı yaşamına ölür ve bu sudanmezardan yenilenmiş bir şekilde dirilir.

Doğu Kiliselerinde (Doğu Ortodoks,Kadim Ortodoks,Doğu Katolikvs.) vaftiz ve krizmasyon/konfirmasyon sakramenti aynı anda icra edilirken,BatıKilisesi'nd e (Latin Katolik,Lutheran,Anglikan vs.) konfirmasyon vaftizden ayrıbir sakrament olarak, çocuk büyüdüğünde yetişkinliğe geçiş töreni şeklinde icraedilir.

Doğu kilisesinde vaftizin ardından uygulanan konfirmasyon (krizmasyon)neticesinde peder çocuğa bir diğer sakrament olan Evkaristiya/Komünyon'u daverir.

Dolayısıyla Doğu kilisesinde bir bebek vaftiz olduğunda toplam 3 sakramenti deberaberinde almış olur.

Vaftiz öncesi ve sonrası kutsal yağların kullanımı iki kilise geleneğinde deesastır.Batı kilise uygulamasında bebek vaftizden önce Katekümen yağı ilemeshedilir ve vaftizin hemen ardından da kutsal Krizma/Müron yağı ilemeshedilerek Kutsal Ruh'un güçlendirmesini alır.

Doğu kilisesinde de yağların kullanımı buna benzerdir.Peder kurnadaki vaftizsuyunun kutsanma töreni esnasında elinde bulunan müron yağından birazını suyadamlatır.

Vaftiz sonrası ise bebek vücudunun çeşitli bölgelerine küçük haç işaretleri çizilmeksuretiyle kutsal Krizma/Müron yağıyla meshedilir.

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-09-10, 21:12
Aliriza

KAPKAN
Şunun ismini değiştirelim yanlış anlaşılmalara sebep olmaması için; Her mezhepli hristiyan :)
Sizin açıklamanız "kim olursan ol gel" diyen birini çağrıştırıyor :)

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 > Sonuncu »  

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular konusuna benzer konular;

hristiyan olmak, vaftiz olmak istiyorum ama nasıl olacağımı bilmiyorum neler yapmam lazım sizin incili okumakla başla önerilerini bulunmadan önce soyleyeyım suan okumaktayım

Kilisede Rabbin Sofrası Mucizesi merhabalar bir papaz söyledi bunu bana ,bende araştırıp buldum sonunda. najuda bir kadına tanrı tarafından verilmiş olan bir lütüf var ve bu benim imamnınma iman güvenime güven kattı diyebilirim. gerçekten etkileyeci birşey bu ve izlemenizi tavsiye ediyorum http://www.youtube.com/watch?v=86TO1mOXwcI&feature=related

Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.

Ortodoks Kilisesi'nde Rabbin Sofrası Hristiyan inancımızda karşımıza çoğu zaman ''Kutsal Su'' , ''Kutsal Yağlar'' , ''Kutsal Şarap'' gibi kavramlar çıkmaktadır...Burada 'Kutsal' olarak bahsedilen nesneler doğa üstü bir biçimde büyülü veya sihirli değillerdir,bunları ''kutsal olmayan'' normal elementlerle mikroskop altında incelediğimizde kimyasal olarak aralarında bir değişiklik olmadığını görürüz.. Bu elementleri Kutsal kılan onların üzerinde Tanrı'nın sözünün okunmuş olması ve Kutsal Ruh'un onları kutsamasının istenişidir. Siz isterse vaftiz suyunu Ürdün ırmağından taşıtın veya normal şehir şebekesinden gelen suyu küvet içinde kullanın, ''Baba Oğul Kutsal Ruh'' adı kullanıldığında o su,kutsanarak kutsal su olmuş olur. Neticede keramet kullanılan elementlerde değil,onları kutsayıp bereketleyen,kutsal kılan iman ve...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih