Mezhepsiz hristiyanlık?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mezhepsiz Hristiyanlık : Mezhepsiz hristiyanlık?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
emel2

Mezhepsiz hristiyanlık?

mezhepsiz hristiyanlar hangi kiliselere gitmekteler?

Mezhepsiz hristiyanlık?

hristiyanlık
natan

Mezhepsiz hristiyanlık?

Şahsen ben şu mezheptenim diyemem ve bir mezhebim yok. Ben bir hrıstıyan olarak protestan kilisesine de katolik kilisesine de gidiyorum bir prolem yok. Önemli olan gitiğimiz kilisenin Rab İsa da olup olmadığı ve evrensel hrıstıyan görüşünü yansıtıp o vizyonda olduğu. Bunun dışında benim için bir problem yok. dedim ya bu benim görüşüm :)

Mezhepsiz hristiyanlık?

hristiyanlık
V E R A

Mezhepsiz hristiyanlık?

attis
Şahsen ben şu mezheptenim diyemem ve bir mezhebim yok. Ben bir hrıstıyan olarak protestan kilisesine de katolik kilisesine de gidiyorum bir prolem yok. Önemli olan gitiğimiz kilisenin Rab İsa da olup olmadığı ve evrensel hrıstıyan görüşünü yansıtıp o vizyonda olduğu. Bunun dışında benim için bir problem yok. dedim ya bu benim görüşüm :)
Mezhepsiz olmak aslında bir sorun diye düşünüyorum.
Şöyleki Henüz bir mezhep belirlememişseniz vaftiz de olmamışsınız demekdir ( Vaftiz olup mezhep değiştirmiş olabilirsiniz yada takip ettiğiniz kiliseyi bırakmış farklı farklı kiliselere gidiyor olabilirsiniz )
Henüz mezhepinizi belirlememiş ve mezhebinizin ön gördüğü şekilde vaftiz edilmemiş iseniz ibadetlere katılabilir fakat ibadet sonundaki Komunyon ayinine iştirak edemezsiniz.
Tabiki bu kiliseden dışlanmak değildir. Kişisel tercihim Okuyarak araştırarak iman yolunda yürüyeceğiniz yolu Rab'bin izni ve yardımı ile belirlemeniz
sevgiler

Mezhepsiz hristiyanlık?

hristiyanlık
Evanjelique

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz Hristiyanlık olgusu''NonDenominational'' adı altında, Amerika'da bazı Free-Evanjelik kiliseler tarafından ortaya çıkarılmış,belli bir itikada veya amentüye bağlı kalmak istemeyen (örneğin Lutheranların Augsburg İtikatnamesi ve Presbiteryenlerin Westminster kateşizmi gibi vs.),sadece Kutsal Kitap'ın kendilerine yettiği iddasında bulunan evanjelik gruplardır ve kendileri Protestan adını benimsemeseler ve herhangi bir etiket altında sınıflandırılmaktan hoşlanmasalar da,Protestanlık içerisinde değerlendirilirler.

Bu tarz toplulukların ibadetlerinde liturji veya izlenecek belli bir kilise takvimi yoktur ve genelde ibadetleri İncil çalışması veya Pazar okulu havasındadır.Bunlar genelde Kutsal Kitapın ayetlerini literal olarak incelerler.

Bu kiliselerin öğretileri daha çok Baptist itikatlarına benzemektedir.

Kutsal Kitapta İsa Mesih tarafından emredilen Vaftiz ve Rabbin Sofrası uygulamalarını kabul ederler fakat bunları sakrament olarak değil de,itaat gösterilmesi gereken uygulamalar olarak görürler.

Vaftiz istisnasız olarak suya tam batırılma (immersion) yoluyla icra edilir ve sadece yetişkinlere uygulanır.

İbadetler modern tabir edilen contemporary tarzda,gitar davul vs. eşliğinde tüm cemaatin katılımıyla yapılır.Genelde ellerini kaldırıp dans ederler.

Karizmatik ve Pentekostal arası bir çizgidedirler.

Pastörlerini normal cemaatten ayırt etmek zordur çünkü günlük elbiseleriyle (bazen takım bazen de spor,kot vs.) vaaz verirler.

Kiliseleri daha çok toplantı veya konferans salonu havasında ve sadedir. Çan kulesi,haç vs. gibi klasik Hristiyan figürlerine sahip değillerdir.Bu tür liturjik ve sakramental olguları genelde insan ritüeli olarak algıladıklarından,sadeliğ i ön plana çıkartırlar.

Mezhepsiz Hristiyan topluluklarını adlarının önüne getirdikleri '' Gospel Church,Christian Fellowship vs vs.'' gibi tanımlamalardan çıkartmak mümkündür.

Mezhepsiz hristiyanlık?

hristiyanlık
natan

Mezhepsiz hristiyanlık?

vera kardeşim

Benim bir mezhebe ait grupla vaftizim gerçekleşti . Fakat şimdi onlarla aynı vizyonda değilim
Genellikle bir protestan kilisesine devamlı olarak gidip orada kardeşlerle olup , Rabbin sofrasına katılıyorum .Ben kendimi hrıstıyan olarak tanıtıyorum . Bir mezhep belirtmiyorum .

sevgiler

Mezhepsiz hristiyanlık?

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna benzer konular;

Mezhepsiz Hristiyanlık Değerli dostlar, Bu konuya uygun yeri çok düşündüm bulamadım Karar veremedim daha doğrusu. Aceba mezhepsiz Hristiyanlık ya da protestanlık bölümüne mi açsam konuyu yoksa serbest panoya mı diye çok düşündüm. Daha sonra en iyi yerin yine kendi mezhebimin altı olacağına kanaat getirdim. Bu konuda yönetimin ne kadar hassas olduğunu da bilecek kadar uzun zamandır sitedeyim. Hata yaptıysam bir defaya mahsus yönetimden konuyu doğru bölüme taşımasını istirham ederim. Öncelikle 2 şeyi iafade etmek isterim. Birincisi yazdığım yazı tamamen benim kişisel düşüncemi yansıtmaktadır.İkincisi ise bu konuda derin bir teknik bilgi ile donanımlı da değilim. Dolayısıyla yazdıklarım doğru ya da yanlış olabilir ve de sadece beni bağlar. Ben sadece kendi...

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta. Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak : Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu? Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir?

Mezhepsiz Hristiyan Vaftizi Selamlar Mezhepsiz Hristiyanlar hangi Kilise ve Mezhebe göre vaftiz olurlar? Saygılar.. Yönetim Notu: 2 tür mezhepsiz hristiyanlık vardır; 1. Mezhepsizim diyip bildiğiniz protestanlığa inanan, öğreten ve protestan kiliselerine gidenler. 2. Gerçekten de mezhepler hakkında bilgi sahibi olmayan, hiç bir kiliseye tam olarak katılmamış kişiler. Bu tür kişiler henüz araştırma sürecindedirler, dolayısıyla zaten vaftiz edilmezler.

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyan olmaya karar verdikten sonra mezheb seçimine karar verene kadar mezhebsiz hristiyanlıkta kalınabilinir mi.belki bu bir kaç yıl bile olabilir bilemiyorum.yani illaki bir mezhebe bağlı olunacak diye bir kaide varmıdır arkadaşlar.bana açıklarsanız sevinirim.bir de bulunduğum ilçede kilise yok.ibadetlerimi nasıl yapmam gerekecek.bunlar için rutin bir çalışma çizelgesi hazırlayabilir miyim.kimliğime vaftiz olduktan sonramı hristiyan yazdırmam gerekecek.mezhebime karar verene kadar herhangi mezhepteki kiliseye gitmemde bir sakınca varmıdır.belki size cahilce bir soru olarak gelebilir,ama lütfen göz ardı etmeyin.teşekkürler

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mezhepsiz Hristiyanlık : Mezhepsiz hristiyanlık?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler