Arşiv Sayfa 3 / Mezhepsiz hristiyanlık? - Sayfa 3

Arşiv Sayfa 3 Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Mezhepsiz Hristiyanlık : Mezhepsiz hristiyanlık? - Sayfa 3 konusu 2329 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi. Mezhepsiz hristiyanlık? mezhepsiz hristiyanlar hangi kiliselere gitmekteler? Mezhepsiz hristiyanlık?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Mezhepsiz hristiyanlık? konusu 2329 kez okundu, 14 kez cevaplandı. En son mesaj sanageldim tarafından gönderildi.

Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3

Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-01-10, 23:02
Mezhepsiz hristiyanlık?
ozito

bende mezhepsizim çünkü her kilise de isa nın adı anılıyor ve ben hepsinde aynı huzuru bulabiliyorum,bu mezhep olayı çok zor bir konu şöyle diyorlar isa efendimiz bize ne katolik olun nede protestan nede başka birşey demiştir,o bizden ona ve onu gönderene iman etmemizi istemiştir bizi kurtaracak olan vaftiz değil imanımızdır bence.

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-10, 00:06
Mezhepsiz hristiyanlık?
natan

Ozito kardeşim ,ben de senin gibi mezhepsizim ama bir yerde farklı düşünüyorum .Şöyle ki biz iman edenler Rab İsanın bedenini teşkil ediyoruz. Bu ise tek başımıza pek mümkün değil çünkü Rab bir sürüden bahsediyor. Bir topluluk olmalı bence. Hani güzel bi söz vardır ; "Sürüden uzaklaşanı kurt kapar "diye , :) aynı şekilde bir topluluk içerisinde kalmak bizim için daha iyi ve güvenli olur . Ayrıca katıldığımız topluluk için de bu iyidir . Bu birlikte bir teşvik bir motivedir. Bir paylaşımdır. Binayı tek tuğla ayakta tutamaz , birbirine sımsıkı sarılmış tuğlalar olmalı dimi :)

Ben de mezhep konusunda karar vermedim , araştırıyorum şimdi.Bir arkadaşım bana yardımcı olmak için kitap hediye etti . Ve ben sürekli okuyor öğreniyorum . Ne kadar da cahilim :) .
İnan bana dün gece uyuyamadım ,

Gece kalkıp kitap okudum :) :)

( ki aslında sabah ta erken kalkmam gerekiyordu ) Bu tek yönlü değil bir çok bakış açısını değerlendirmeli, araştırmalı ve bolca dua etmeliyiz. Doğruyu yani İsayı zaten bulmuşuz , ama Kilisemizi de bulmalıyız. Bunun için farklı kiliselere gitmeli , değişik kaynaklardan okumalıyız.

sevgiler saygılar

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-10, 14:17
Mezhepsiz hristiyanlık?
V E R A

ozito
bende mezhepsizim çünkü her kilise de isa nın adı anılıyor ve ben hepsinde aynı huzuru bulabiliyorum,bu mezhep olayı çok zor bir konu şöyle diyorlar isa efendimiz bize ne katolik olun nede protestan nede başka birşey demiştir,o bizden ona ve onu gönderene iman etmemizi istemiştir bizi kurtaracak olan vaftiz değil imanımızdır bence.
Bu sizce böyledir Ama ayni şekilde İMAN ETTİĞİNİZİ İDDİA ETTİĞİNİZ O YÜCE VARLIK İÇİN PROFİL BİLGİLERİNİZİ BOŞ BIRAKMIŞSINIZ...
AYRICA ÜYELERİMİZE BU GİBİ COK ÖNEMLİ İMAN ESASLARINDA BENCE SENCE GİBİ BİLGİLER VERMEYİNİZ LÜTFEN:

VAFTİZ OLMANIZI BİZLER YADA KİLİSELER YADA RUHBANLARIMIZ SÖYLEMİYOR.
VAFTİZ OLMANIZI BİZZAT RAB'BİMİN TA KENDİSİ SÖYLÜYOR

İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez.
Yuhanna 3:5

VE TANRI DİYOR Kİ;

Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.”
Yuhanna 14:21

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-01-10, 14:29
Mezhepsiz hristiyanlık?
ortodoksmoderator3

V E R A
ozito
Bu sizce böyledir Ama ayni şekilde İMAN ETTİĞİNİZİ İDDİA ETTİĞİNİZ O YÜCE VARLIK İÇİN PROFİL BİLGİLERİNİZİ BOŞ BIRAKMIŞSINIZ...
AYRICA ÜYELERİMİZE BU GİBİ COK ÖNEMLİ İMAN ESASLARINDA BENCE SENCE GİBİ BİLGİLER VERMEYİNİZ LÜTFEN:

VAFTİZ OLMANIZI BİZLER YADA KİLİSELER YADA RUHBANLARIMIZ SÖYLEMİYOR.
VAFTİZ OLMANIZI BİZZAT RAB'BİMİN TA KENDİSİ SÖYLÜYOR

İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez.
Yuhanna 3:5

VE TANRI DİYOR Kİ;

Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.”
Yuhanna 14:21

Sayin ozito, Vera kardesimiz size dogru olani yazmistir. Mezhep secimin'de hürsünüz hangi ögreti size yakin geliyor ise, ona mensup olursunuz. Mesih bize mezhep yapin dememistir ama bu mezheplerin hepsi ona hizmet etmektedir.

Ayrica Vera,nin yazdigi gibi vaftiz imaninizi tamamlamaktadir. Ve vaftiz olmak icin mezhep secmeniz lazimdir.

Sevgiler

Rab sizi bereketlesin

Mezhepsiz hristiyanlık?

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeRabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık? hristiyanlık incil isa tevrat zebur18-01-10, 05:26
Mezhepsiz hristiyanlık?
sanageldim

merhaba:)).öncelikle ben profilimde henüz vaftiz olmadiğim için ''mezhepsiz hristiyanlik''ı işaretlediğimi belirtmek istiyorum...ben ortodoks hristiyan olmak istiyorum fakat henüz vaftiz olmadiğim için profilimde ortodoksluğu işaretlemeyi uygun görmedim.yani karar verememiş değilim..benim mezhepsiz hristiyanliği işaretlememin tek sebebi cok önemli bi sakrament olan vaftizi benim henüz alamamamdir...sevgiler...

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık?

Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2 3  

Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna benzer konular;

Mezhepsiz Hristiyanlık Değerli dostlar, Bu konuya uygun yeri çok düşündüm bulamadım Karar veremedim daha doğrusu. Aceba mezhepsiz Hristiyanlık ya da protestanlık bölümüne mi açsam konuyu yoksa serbest panoya mı diye çok düşündüm. Daha sonra en iyi yerin yine kendi mezhebimin altı olacağına kanaat getirdim. Bu konuda yönetimin ne kadar hassas olduğunu da bilecek kadar uzun zamandır sitedeyim. Hata yaptıysam bir defaya mahsus yönetimden konuyu doğru bölüme taşımasını istirham ederim. Öncelikle 2 şeyi iafade etmek isterim. Birincisi yazdığım yazı tamamen benim kişisel düşüncemi yansıtmaktadır.İkincisi ise bu konuda derin bir teknik bilgi ile donanımlı da değilim. Dolayısıyla yazdıklarım doğru ya da yanlış olabilir ve de sadece beni bağlar. Ben sadece kendi hissytaım ve kalbur üstü yüzeysel gözlemlerimi...

Mezhepsiz Hristiyan, vaftiz, Rabbin Sofrası, bir olmak üzerine sorular Son zamanlarda forumda yazı yazan kişilerin tanıtım bilgilerine baktığımda Mezhepsiz hristiyan veya diğer yazan ibareler çoğunlukta. Beni bağışlayın ama iki ufak sorum olacak : Mezhepsiz hristiyan hiçbir mezhebe ait olmadiğina göre hangi kilisede vaftiz ediliyor? Vaftiz olması için bir elçisel kiliseye ait olması gerekmiyormu? Diğer ifadesi, hristiyan olmayan anlamında mi kullanılıyor ? Diğer'in tanımı nedir?

Mezhepsiz Hristiyan Vaftizi Selamlar Mezhepsiz Hristiyanlar hangi Kilise ve Mezhebe göre vaftiz olurlar? Saygılar.. Yönetim Notu: 2 tür mezhepsiz hristiyanlık vardır; 1. Mezhepsizim diyip bildiğiniz protestanlığa inanan, öğreten ve protestan kiliselerine gidenler. 2. Gerçekten de mezhepler hakkında bilgi sahibi olmayan, hiç bir kiliseye tam olarak katılmamış kişiler. Bu tür kişiler henüz araştırma sürecindedirler, dolayısıyla zaten vaftiz edilmezler.

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyan olmaya karar verdikten sonra mezheb seçimine karar verene kadar mezhebsiz hristiyanlıkta kalınabilinir mi.belki bu bir kaç yıl bile olabilir bilemiyorum.yani illaki bir mezhebe bağlı olunacak diye bir kaide varmıdır arkadaşlar.bana açıklarsanız sevinirim.bir de bulunduğum ilçede kilise yok.ibadetlerimi nasıl yapmam gerekecek.bunlar için rutin bir çalışma çizelgesi hazırlayabilir miyim.kimliğime vaftiz olduktan sonramı hristiyan yazdırmam gerekecek.mezhebime karar verene kadar herhangi mezhepteki kiliseye gitmemde bir sakınca varmıdır.belki size cahilce bir soru olarak gelebilir,ama lütfen göz ardı etmeyin.teşekkürler

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih