Mezhepsiz hristiyanlık? konusu
2329 kez okundu,
14 kez cevaplandı. En son mesaj
sanageldim tarafından gönderildi.
Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3

14-01-10, 23:02
ozito
bende mezhepsizim çünkü her kilise de isa nın adı anılıyor ve ben hepsinde aynı huzuru bulabiliyorum,bu mezhep olayı çok zor bir konu şöyle diyorlar isa efendimiz bize ne katolik olun nede protestan nede başka birşey demiştir,o bizden ona ve onu gönderene iman etmemizi istemiştir bizi kurtaracak olan vaftiz değil imanımızdır bence.
Mezhepsiz hristiyanlık?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /
Mezhepsiz hristiyanlık?

15-01-10, 00:06
natan
Ozito kardeşim ,ben de senin gibi
mezhepsizim ama bir yerde
farklı düşünüyorum .Şöyle ki biz iman edenler Rab İsanın bedenini teşkil ediyoruz. Bu ise tek başımıza pek mümkün değil çünkü Rab bir sürüden bahsediyor. Bir topluluk olmalı bence. Hani güzel bi söz vardır ; "Sürüden uzaklaşanı kurt kapar "diye , :) aynı şekilde bir topluluk içerisinde kalmak bizim için daha iyi ve güvenli olur . Ayrıca katıldığımız topluluk için de bu iyidir . Bu birlikte bir teşvik bir motivedir. Bir paylaşımdır. Binayı tek tuğla ayakta tutamaz , birbirine sımsıkı sarılmış tuğlalar olmalı dimi :)
Ben de mezhep konusunda karar vermedim , araştırıyorum şimdi.Bir arkadaşım bana yardımcı olmak için
kitap hediye etti . Ve ben sürekli okuyor öğreniyorum . Ne kadar da cahilim :) .
İnan bana dün gece
uyuyamadım ,
Gece kalkıp kitap okudum :) :)
( ki aslında sabah ta erken kalkmam gerekiyordu ) Bu tek yönlü değil bir çok bakış açısını değerlendirmeli, araştırmalı ve bolca dua etmeliyiz. Doğruyu yani İsayı zaten bulmuşuz , ama Kilisemizi de bulmalıyız. Bunun için farklı kiliselere gitmeli , değişik kaynaklardan okumalıyız.
sevgiler saygılar
Mezhepsiz hristiyanlık?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mezhepsiz hristiyanlık?

15-01-10, 14:17
V E R A
|
|
ozito
|
|
bende mezhepsizim çünkü her kilise de isa nın adı anılıyor ve ben hepsinde aynı huzuru bulabiliyorum,bu mezhep olayı çok zor bir konu şöyle diyorlar isa efendimiz bize ne katolik olun nede protestan nede başka birşey demiştir,o bizden ona ve onu gönderene iman etmemizi istemiştir bizi kurtaracak olan vaftiz değil imanımızdır bence.
|
Bu sizce böyledir Ama ayni şekilde İMAN ETTİĞİNİZİ İDDİA ETTİĞİNİZ O YÜCE VARLIK İÇİN PROFİL BİLGİLERİNİZİ BOŞ BIRAKMIŞSINIZ...
AYRICA ÜYELERİMİZE BU GİBİ COK ÖNEMLİ İMAN ESASLARINDA BENCE SENCE GİBİ BİLGİLER VERMEYİNİZ LÜTFEN:
VAFTİZ OLMANIZI BİZLER YADA KİLİSELER YADA RUHBANLARIMIZ SÖYLEMİYOR.
VAFTİZ OLMANIZI BİZZAT RAB'BİMİN TA KENDİSİ SÖYLÜYOR
İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez.
Yuhanna 3:5
VE TANRI DİYOR Kİ;
Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.”
Yuhanna 14:21
Mezhepsiz hristiyanlık?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mezhepsiz hristiyanlık?

15-01-10, 14:29
ortodoksmoderator3
|
|
V E R A
|
|
|
ozito
|
|
|
Bu sizce böyledir Ama ayni şekilde İMAN ETTİĞİNİZİ İDDİA ETTİĞİNİZ O YÜCE VARLIK İÇİN PROFİL BİLGİLERİNİZİ BOŞ BIRAKMIŞSINIZ...
AYRICA ÜYELERİMİZE BU GİBİ COK ÖNEMLİ İMAN ESASLARINDA BENCE SENCE GİBİ BİLGİLER VERMEYİNİZ LÜTFEN:
VAFTİZ OLMANIZI BİZLER YADA KİLİSELER YADA RUHBANLARIMIZ SÖYLEMİYOR.
VAFTİZ OLMANIZI BİZZAT RAB'BİMİN TA KENDİSİ SÖYLÜYOR
İsa şöyle yanıt verdi: “Sana doğrusunu söyleyeyim, bir kimse sudan ve Ruh`tan doğmadıkça Tanrı`nın Egemenliği`ne giremez.
Yuhanna 3:5
VE TANRI DİYOR Kİ;
Kim buyruklarımı bilir ve yerine getirirse, işte beni seven odur. Beni seveni Babam da sevecektir. Ben de onu seveceğim ve kendimi ona göstereceğim.”
Yuhanna 14:21
|
Sayin ozito, Vera kardesimiz size dogru olani yazmistir. Mezhep secimin'de hürsünüz hangi ögreti size yakin geliyor ise, ona mensup olursunuz. Mesih bize mezhep yapin dememistir ama bu mezheplerin hepsi ona hizmet etmektedir.
Ayrica Vera,nin yazdigi gibi vaftiz imaninizi tamamlamaktadir. Ve vaftiz olmak icin mezhep secmeniz lazimdir.
Sevgiler
Rab sizi bereketlesin
Mezhepsiz hristiyanlık?
Rabbimiz İsa Mesih'in lütfunu bilirsiniz. O'nun yoksulluğuyla siz zengin olasınız diye, zengin olduğu halde sizin uğrunuza yoksul oldu. Korintiler 8,9
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mezhepsiz hristiyanlık?

18-01-10, 05:26
sanageldim
merhaba:)).öncelikle ben profilimde henüz vaftiz olmadiğim için ''mezhepsiz
hristiyanlik''ı işaretlediğimi belirtmek istiyorum...ben ortodoks
hristiyan olmak istiyorum fakat henüz vaftiz olmadiğim için profilimde ortodoksluğu işaretlemeyi uygun görmedim.yani karar verememiş değilim..benim mezhepsiz
hristiyanliği işaretlememin tek sebebi cok önemli bi sakrament olan vaftizi benim henüz alamamamdir...sevgiler...
Mezhepsiz hristiyanlık?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Mezhepsiz hristiyanlık?
Mezhepsiz hristiyanlık? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
<
1 2 3
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil