mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Mezhepsiz Hristiyanlık : mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru konusu 1638 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi. mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyan olmaya karar verdikten sonra mezheb seçimine karar verene kadar mezhebsiz hristiyanlıkta kalınabilinir mi.belki bu bir kaç yıl bile olabilir bilemiyorum.yani illaki bir mezhebe bağlı olunacak diye bir kaide varmıdır arkadaşlar.bana açıklarsanız sevinirim.bir de bulunduğum ilçede kilise yok.ibadetlerimi nasıl yapmam gerekecek.bunlar için rutin bir çalışma çizelgesi hazırlayabilir miyim.kimliğime vaftiz olduktan sonramı hristiyan yazdırmam gerekecek.mezhebime karar verene kadar herhangi mezhepteki kiliseye gitmemde bir sakınca varmıdır.belki size cahilce bir soru olarak gelebilir,ama lütfen göz ardı etmeyin.teşekkürler mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru konusu 1638 kez okundu, 6 kez cevaplandı. En son mesaj moderator6 tarafından gönderildi.

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-09, 00:28
shellmuth

hristiyan olmaya karar verdikten sonra mezheb seçimine karar verene kadar mezhebsiz hristiyanlıkta kalınabilinir mi.belki bu bir kaç yıl bile olabilir bilemiyorum.yani illaki bir mezhebe bağlı olunacak diye bir kaide varmıdır arkadaşlar.bana açıklarsanız sevinirim.bir de bulunduğum ilçede kilise yok.ibadetlerimi nasıl yapmam gerekecek.bunlar için rutin bir çalışma çizelgesi hazırlayabilir miyim.kimliğime vaftiz olduktan sonramı hristiyan yazdırmam gerekecek.mezhebime karar verene kadar herhangi mezhepteki kiliseye gitmemde bir sakınca varmıdır.belki size cahilce bir soru olarak gelebilir,ama lütfen göz ardı etmeyin.teşekkürler

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur23-08-09, 18:24
umitozgungor

Rab seni bereketlesin sevgili kardesim.

Nufus mudurlugu Nufus cuzdanındaki din bolumunun degismesi icin "onaylı vaftiz belgesi" istiyor. Bunu da ancak bir kiliseye giderek ve vaftiz olarak edinebilirsiniz. Kilise'ye gitmek ruhsal olgunlugunuzu, Mesih benligini kazanmanıza daha cok yardımcı olur. İlcenizde bir kilise olmayısı gercekten uzucu bir olay. Fakat imkanınız varsa kilise adresleri kısmından size en yakın kilise'ye gidebilirsiniz. Mezhepler konusunuda yine forumda bulabilirsiniz. Eger farklı mezheplere ait kiliselere gidebilirseniz sizin icin daha guzel olacagı kanaatindeyim. Rab'bin esenligi yureginizde olsun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-08-09, 12:04
dimyanos

sevgili kardeşim. eger hangi şehirde ikamet ettiginizi bize yazarsanız sizlere daha fazla yardımcı olabilecegimizden emin olabilirsiniz. diger arkadaşımızın yazdıgı gibi eger nüfus cüzdanınızda hristiyan oldugunuzu yazdırmak istiyorsaniz sizden vaftiz belgesi isteyeceklerdir. bunun için kendinize uygun bir mesheb seçip o mesheb in kilisesinde vaftiz olun. rab sizlere, ne yapmanız gerektigi konusunda yardımcı olacaktır. rabbe güvenin ve dualarınızı eksik etmeyin. rab sizi bereketlesin AMİN

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-08-09, 13:15
Anglikanmoderator

Bir Hristiyan olmak için bir kiliseye mensup olmak mecburiyeti vardır. Bir kiliseye mensup olmak da bir mezhebe mensup olmak demektir, çünkü Hristiyanlık da bir mezhep demek bir kilise demektir. (kilise bazen yerel topluluk anlamına gelir, ama daha geniş organizasyon anlamında da kullanılır.) İlk Hristyanlar "Kilise dışında kurtuluş yoktur." diyordu. Bunun anlamı hiç istinasız şekilde kabul etmezsek de de biz (yani çoğu Hıristyanlar) bunun hala geçerli olduğunu düşünüruz. Bunun için bence mezhepsiz Hristiyan çelişkili sözdür. Daha önce de tavsiye ettiğim gibi önce bir kiliseyi seçin. Sonra, gerçekten mezhep değiştirme gereğini duyarsanız değiştirirsiniz.

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru hristiyanlık incil isa tevrat zebur25-08-09, 13:30
dimyanos

BENCE MEZHEBİNİZİ SEÇMEDEN ÖNCE, İYİCE BİLGİ EDİNİN. VE BU KONUDA ÖGRENMEK İSTEDİGİNİZ HER ŞEYİ BİZLERE YAZARAK KOLAYCA ELDE EDEBİLİRSİNİZ. MEZHEPLER ARASINDA AKLINIZA TAKILAN FARKLARIDA SORABİLİRSİNİZ. KENDİNİZE VAKİT AYIRIN VE TANRIDAN SİZE GERÇEK YOLU GÖSTERMESİ İÇİN DUA EDİN. RAB SİZE, GİTMENİZ GEREKEN YOLU GÖSTERECEKTİR. RAB SİZİ AYDINLATSIN. AMİN

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

mezhepsiz hristiyanlıkla ilgili bir soru konusuna benzer konular;

Vaftizle ilgili bir soru Öncelikle tüm Hristiyan kardeşlerime selam olsun. Sormak istediğim soru şu; protestan olmayan ortodoks veya katolik birisi protestan inancında olduğu gibi denizde vaftiz olabilir mi? bu soruyu imanlı bir arkadaşım için soruyorum kendisi katolik fakat katolik kilisesi serpme ile vaftiz ediyor. fakat kendisi tamamen suya batmak tamamen arınmak kutsal kitaba göre vaftiz olmak istiyor.

Matta İncili ile ilgili bir soru <sup></sup> **** Yönetim Notu: Mesajınızdan, forum kurallarını okumadığınız anlaşılıyor. Soru panosuna göndereceğiniz sorular, İncil ve Hristiyanlık inançları ile ilgili öznel ve hatalı yorumlarınızı içeremez. Bize inancımız hakkında ders verme ve kendi görüşlerinizi empoze etme hakkına sahip değilsiniz. Ayrıca, forum içinde arama yapsaydınız, sorunuzun daha önce defalarca yanıtlandığını görürdünüz.

İsa ve Hristiyanlık ile ilgili bir kaç soru Merhabalar sormak istediğim birkaç soru var yardımcı olursanız sevinirim... 1-İsa beklenen mesihtir o halde neden kendisini çarmıha geren Yahudileri kendisinin mesih olduğuna inandıramamıştır ve onların önündede mucizeler sergilememiştir ? 2-İsa çarmıha gerilirken ''Baba onları affet ne yaptıklarını bilmiyorlar'' demiştir.Eğer İsa Tanrı ise neden onları affetmiyor Tanrıdan Baba diyerek onları affetmesini istiyor Tanrı İsa'dan daha üst bir varlıkmıdır ? 3-Müslüman İnancında İsa Tanrı değildir sadece onun peygamberlerinden biridir fakat Hristiyanlar için son peygamber İsa'dır bu durumda İslam Peygamberi Muhammed Tanrının İnsanları sınamak için gönderdiği gönderdiği bir yanıltıcı mıdır ? 4-İsa Çarmıha gerilerek öldürülmüş fakat 3 gün sonra dirilerek göğe çıkmıştır bu 3 günlük...

Methodistlerle ilgili bir soru? Merhaba, kendimi tanitiyim benim adim Gökhan ve 19 yasindayim. Ben 3 sene önce RAB Isa yi kabul ettim. Sormak istedigim soru bir Kiliseyle ilgili. Benim bir arkadasim var kendisi Church of the Nazarene adli Kiliseye gidiyor simdi bilmek istedigim burada bu Kilise ile bilgisi olan kisiler var mi ve bu Kilise Kutsal Kitaba ne kadar bagli.Benim bildigim Metodsilerden geliyorlar. Yardiminiz icin simdiden Tesekkür ederim Gökhan NOT:Almanyadan katildigim icin Türkce klavyem yok ve karakterleri almanca klavyeyle yazdim anlayisiniz icin tesekkür ederim.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih