Adem ve havva mitolojiden mi alıntı?

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Mitoloji : Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? konusu 5609 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Gizemm tarafından gönderildi. Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? Bugün bi siteden okumuş olduğum yazılar beni inanılmaz derecede üzdü ve hayalkırıklığına uğrattı.İlk kadının yaratılmasıyla ilgili olan bu yazı mitolojiden alıntıydı ve kutsal kitapta ademle havva'nın cennetten kovulmasının benzeri bu mitolojik yazıda belirtiliyordu peki ama böyle birşey olabilirmi şu an gerçekten büyük bir üzüntü ve hayalkırıklığı içindeyim bunun gerçek olmadığını biri bana açıklayabilirmi? yoksa gerçekten adem ve havva bir masalmı:(? Adem ve havva mitolojiden mi alıntı?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? konusu 5609 kez okundu, 13 kez cevaplandı. En son mesaj Gizemm tarafından gönderildi.

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-06-07, 13:27
only god can judge me

Bugün bi siteden okumuş olduğum yazılar beni inanılmaz derecede üzdü ve hayalkırıklığına uğrattı.İlk kadının yaratılmasıyla ilgili olan bu yazı mitolojiden alıntıydı ve kutsal kitapta ademle havva'nın cennetten kovulmasının benzeri bu mitolojik yazıda belirtiliyordu peki ama böyle birşey olabilirmi şu an gerçekten büyük bir üzüntü ve hayalkırıklığı içindeyim bunun gerçek olmadığını biri bana açıklayabilirmi? yoksa gerçekten adem ve havva bir masalmı:(?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adem ve havva mitolojiden mi alıntı?

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-06-07, 01:21
777maranata

only god can judge me
Bugün bi siteden okumuş olduğum yazılar beni inanılmaz derecede üzdü ve hayalkırıklığına uğrattı.İlk kadının yaratılmasıyla ilgili olan bu yazı mitolojiden alıntıydı ve kutsal kitapta ademle havva'nın cennetten kovulmasının benzeri bu mitolojik yazıda belirtiliyordu peki ama böyle birşey olabilirmi şu an gerçekten büyük bir üzüntü ve hayalkırıklığı içindeyim bunun gerçek olmadığını biri bana açıklayabilirmi? yoksa gerçekten adem ve havva bir masalmı:(?

Sevgili kardesim!
Neden üzüldügünü ve hayal kirikligina ugradigini anlayamadim.Kutsal Kitap bize herseyi anlatiyor.Ister buna inanacaksin, istersen de masallara ve mitolojiye inanacaksin.Ben hic süphe duymuyorum.Kutsal Kitap her konuda dogrulari söyler.Ama seytan herzaman insanlarin kafasini karistirmak ister.Aynen Havva Anamizi da kandirdigi gibi.Ne demisti Seytan Havvaya?? " Tanri gercekten, bahcedeki agaclarin hicbirinin meyvesini yemeyin dedi mi??diye sordu.Oysa ki Tanri Havvaya o agacin meyvesini yemeyin,ona dokunmayin; yoksa ölürsünüz demisti. ve sonucta Yilan, "Kesinlikle ölmessiniz dedi.Cünkü Tanri biliyor ki, o agacin meyvesini yediginizde gözleriniz acilacak,iyiyle kötüyü bilerek Tanri gibi olacaksiniz.
Iste seytan daha baslangicta Tanri sözlerini gecersiz kilmak ve insanlara kendi sözlerini kabullendirmek icin caba sarfediyor.Bunu Mesih Isa'yi cölde denerken de yapmak istedi.Ama Mesih onun tuzagina düsmedi.Bizler acaba günümüzde nasiliz?? Bizler seytanin tuzagina düsüp Tanri Söz'ünden dolayi süpheye veya güvensizlige düsüyormuyuz?? Rab bizi kötü olandan korusun.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Adem ve havva mitolojiden mi alıntı?

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-06-07, 11:09
only god can judge me

777maranata
Sevgili kardesim!
Neden üzüldügünü ve hayal kirikligina ugradigini anlayamadim.Kutsal Kitap bize herseyi anlatiyor.Ister buna inanacaksin, istersen de masallara ve mitolojiye inanacaksin.Ben hic süphe duymuyorum.Kutsal Kitap her konuda dogrulari söyler.Ama seytan herzaman insanlarin kafasini karistirmak ister.Aynen Havva Anamizi da kandirdigi gibi.Ne demisti Seytan Havvaya?? " Tanri gercekten, bahcedeki agaclarin hicbirinin meyvesini yemeyin dedi mi??diye sordu.Oysa ki Tanri Havvaya o agacin meyvesini yemeyin,ona dokunmayin; yoksa ölürsünüz demisti. ve sonucta Yilan, "Kesinlikle ölmessiniz dedi.Cünkü Tanri biliyor ki, o agacin meyvesini yediginizde gözleriniz acilacak,iyiyle kötüyü bilerek Tanri gibi olacaksiniz.
Iste seytan daha baslangicta Tanri sözlerini gecersiz kilmak ve insanlara kendi sözlerini kabullendirmek icin caba sarfediyor.Bunu Mesih Isa'yi cölde denerken de yapmak istedi.Ama Mesih onun tuzagina düsmedi.Bizler acaba günümüzde nasiliz?? Bizler seytanin tuzagina düsüp Tanri Söz'ünden dolayi süpheye veya güvensizlige düsüyormuyuz?? Rab bizi kötü olandan korusun.
Evet kardeşim haklısın fakat o an öyle bir boş anıma geldiki şeytanda bunu yakalamaya çalışıyor her an tetikte ve bizleri kandırmak için elinden geleni yapıyor..o mitolojik yazıyı okuyunca inanın şok oldum fakat yunan mitolojisinin isadan sadece 200 ya da 300 yıl kadar önceye dayandığını düşünemedim ve şimdi daha rahat anladımki mitolojik hikayeler bunları KUTSAL KİTAPTAN alıntı olarak almışlardır..Rab hepimizi şeytanın oyunlarından korusun amin.

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-06-07, 16:00
evangelion

only god can judge me
Bu konuda

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-07, 01:00
Sis

Sevgili Tuliper
Baska kaynakların Kutsal Kitap'tan alıntısı evet haklısınız Kutsal Kitab'ınilahiyetini etkilemez .Kutsal Kitap'dan daha eski kaynakların aynı olaylardan bahsetmesi de tabiki ilahiyetini etkilemez ama bu açıklama bana çok baştan savma geldi . Daha eski kaynaklar eğer aynı olayları anlatıyorsa bence biraz mitoloji kokusu yayılıyor anlamındadır.
Ayrıca konu havva ve adem ise Musa'nın yazdığı konusunda kesin bir şey söylememiz de imkansızdır .(tabi bu konuda kesin kanıt sunabilirseniz söylediğim yanlıştır)
Söylemis olduğunuz tarihsel kanıtları da merak ettim sevgili Tuliper.Havva ve adem konusunda ne gibi tarihsel kanıtlar vardır .
Bu konuda aydınlatırsanız sevinirim
Sevgiler

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Adem ve havva mitolojiden mi alıntı? konusuna benzer konular;

Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı İncil'de dunyaya ılk gelen insan Adem ve Havva, lakin dunyaya Adem ve Havva ilk gönderildiğinde başka insanlar varmıydı yanlarında

İlk ADEM ve Son ADEM.. (Eş değer fidye) Merhaba; Kutsal yazılarda ilk atamız olan Adem ile, son Adem diye adlandırılan İsa Mesih arasında bir mukayese yapılmaktadır.1.Kor.15:45, Romalılar 5:14. Mesih'in fidyesi, "eş değer fidye" olabilmesi için Adem ile İsa arasında da bir çok konuda eşitlik olması mantıklıdır.1.Timoteos 2:6 1- Adem'in beşeri bir babası yoktu. "Allah oğlu" diye çağırılmaktadır..Luka 3:38..İsa Mesih için de aynı şeyleri söyleyemektedir. Luka 1:35. "Ona Allah'ın oğlu denecek.." 2-Adem, kusursuz yaratıldı, Tekvin 1:31, İsa Mesih'de kusursuzdu. 1.Petrus 1:18,19... 3-Adem Yeryüzünde yarattığı ilk oğluydu.. İsa Mesih'de gökteki "ilk doğan" oğluydu..(İlk yaratılan semavi oğluydu). Vahiy 3:14, Koloseliler 1:15,

Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Ateist ve Rahip diyalogu (Ortodoks Halk İlmihali'nden alıntı) Bir gün ateistin biri rahibe şöyle dedi: "Hani Tanrı? O'nu göremiyorum." Rahip cevap verdi: "Atomları da göremiyorsun ama var olduklarına inanıyorsun." Sonra adamdan güneşe bakmasını istedi. Adam "Bakamam, gözlerim acır" dedi. Rahip cevap verdi: "Yaratılmış aleme bakamıyorsan, yaratan Tanrı'ya nasıl bakabilirsin?"

Adem Antlasmasi Nedir? Adam Antlasmasi iki bolume ayrilir: Aden Bahcesi Antlasmasi ( saflik ) ve Adem Antlasmasi ( inayet ). Aden Bahcesi Antlasmasini Yaratilis 1:26-30, 2:16-17 de okuyabiliriz. Bu antlasmanin detaylari sunlardir: Insanlik ( erkek ve kadin ) Tanri'nin suretinde yaratilmistir. Insanlik tum hayvanlar alemine hukmetmektedir. Insanliga verilen kutsal yonlendirme onlarin cogalmasi ve tum dunyaya yayilmasidir. Insanlar sadece bitkisel seyler yemelidir( et yemek Nuh Antlasmasiyla baslamistir -Yaratilis 9:3 ). Iyiyi ve Kotuyu bilme agacinin meyvesinin yenilmesi yasaklanmistir ( sonucu olum olacagi belirtilmistir ). Adem Antlasmasi Yaratilis 3:16-19 da yazilmistir. Adem'in gunahinin sonucunda asagidaki lanetler belirtilmistir;

Yahşuah (İsa) babasız doğduğu için mi YHVH'nin Oğlu'dur? Peki ya Adem, ya Havva? Herkes mi Tanrı'nın Oğlu'dur? http://www.hristiyanforum.com/forum/isa-uclu-birlik-f58/baba-ogul-ve-kutsal-ruh-kimdiri-adem-neden-t2949 http://www.hristiyanforum.com/forum/isa-uclu-birlik-f58/isanin-oncesizlikte-zamanin-baslangicindan-yaratilistan-once-var-olmasina-t2988

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih