DIllerle Konusma Hediyesi Nedir?

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Mucizeler : DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? konusu 3384 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj asultan tarafından gönderildi. DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? Ilk dillerle konusma olayi Habercilerin Isleri 2:1-4 da kayit edildigi gibi Pentakost Gununde olmustur. Havariler gidip Mujdeyi kalabalik topluluklarla kendi dillerinde paylasmaktaydilar, .." her birimiz Tanrı'nın büyük işlerinin kendi dilimizde konuşulduğunu işitiyoruz." ( Haber. Isl. 2:11 ). Yunanca "diller" kelimesinin tam cevirisi "konusulan diller" dir. Oyleyse bir baska dille konusma hediyesi kisinin bilmedigi bir dili Mujdeyi vermek icin dinleyenin bildigi dilde konusmasidir. 1Korintler 12-14 bolumlerinde Pavlus mucizevi hediyelerden bahseder ve soyle der; " Şimdi kardeşlerim, yanınıza gelip dillerle konuşsam, ama size bir vahiy, bir bilgi, bir peygamberlik sözü ya da bir öğreti getirmesem, size ne yararım olur?" ( 1 Korintler 14:6 ). Havari Pavlus'a gore ve Habercilerin... DIllerle Konusma Hediyesi Nedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? konusu 3384 kez okundu, 12 kez cevaplandı. En son mesaj asultan tarafından gönderildi.

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-03-08, 02:44
candan

Ilk dillerle konusma olayi Habercilerin Isleri 2:1-4 da kayit edildigi gibi Pentakost Gununde olmustur. Havariler gidip Mujdeyi kalabalik topluluklarla kendi dillerinde paylasmaktaydilar, .." her birimiz Tanrı'nın büyük işlerinin kendi dilimizde konuşulduğunu işitiyoruz." ( Haber. Isl. 2:11 ). Yunanca "diller" kelimesinin tam cevirisi "konusulan diller" dir. Oyleyse bir baska dille konusma hediyesi kisinin bilmedigi bir dili Mujdeyi vermek icin dinleyenin bildigi dilde konusmasidir. 1Korintler 12-14 bolumlerinde Pavlus mucizevi hediyelerden bahseder ve soyle der; " Şimdi kardeşlerim, yanınıza gelip dillerle konuşsam, ama size bir vahiy, bir bilgi, bir peygamberlik sözü ya da bir öğreti getirmesem, size ne yararım olur?" ( 1 Korintler 14:6 ). Havari Pavlus'a gore ve Habercilerin ISlerindeki aciklamalara uygun olarak dillerle konusma Tanri'nin Mujdesini kendi dilinde isitenler icin degerli geri kalanlar icin cevirisi/aciklamasi yapilmadigi taktirde degersiz bir seydi.

Dillerle konusanlari aciklama hediyesi olan kisi ( 1 Korintler 12:30 ) konustugu dili bilmese bile kendisine bu dille soylenenleri anlayabilmekteydi. Bu kisi dillerle konusanin soylediklerini bu dili bilmeyenlere aciklayabilmekteydi boylece herkes anlayabilirdi soylenilenleri. " Bunun için, bilmediği dili konuşan, kendi söylediklerini çevirebilmek için dua etsin. "( 1 Korintler 14:13 ). Pavlus'un cevirilmeyen diller konusunda soyledigi cok kuvvetlidir; "Ama inanlılar topluluğunda dillerle on bin söz söylemektense, başkalarını eğitmek için zihnimden beş söz söylemeyi yeğlerim." ( 1 Korintler 14:19 )

Bu diller hediyesi gunumuzde olan bir sey midir? 1 Korintler 13:8 diller hediyesinin sona erecegini ancak "yetkin olan" geldiginde son bulacagindan bahseder ( 1korint 13:10). Bazilarina gore peygamberlikler ve bilginin ortadan kalkacagi ve dillerin "sona erecegi "arasinda bir noktaya kadar olan fark "yetkin olan" gelmeden once dillerle konusmanin son bulacagina delil olabilir. Bu bir olasilk olmasina ragmen metinde bu acikca yazilmamistir. Bazilari Isaya 28:11 ve Yoel 2:28-29 unda dillerle konusmanin Tanri'nin yaklasmakta olan yargisina isaret olarak gostermektedir. 1 Korintler 14:22 dilleri " imansizlara bir isaret" olarak tarif etmektir. Bu tartismaya gore diller hediyesi Yahudilere bir uyariydi; Tanri Isa Mesih'i kurtarici olarak red eden Yahudileri yargilamak icin geliyordu. Oyle ise Tanri Israil'i yargiladiginda ( Kudus'un Romalilar tarafindan 70 yilinda yikimi ) diller hediyesinin amacina hizmet etmesi icin bir neden kalmamisti. Bu gorus olasi olsa da Dillerin kullanim amacina ulasmis olsa bile bu sona ermesini gerektirmemektedir. Kelam dillerle konusmanin sonra erdigini acikca beyan etmemistir.

Ayni zamanda eger dillerle konusma gunumuz kilisesinde hala aktif ise, Kutsal Kitap'a uygun olarak yapilmalidir. Gercek ve anlasilir bir dil olur ( 1 Korintler 14:10 ). Amaci Tanri Kelamini insanlara diger dilde anlatmak olur ( Habercilerin Isleri 2:6-12 ). Tanri'nin Havari Pavlus'a verdigi emir ile uyum icinde olur; " Eğer bilinmeyen dillerle konuşulacaksa, iki ya da en çok üç kişi sırayla konuşsun, biri de söylenenleri çevirsin.Çeviri yapacak biri yoksa, bilmediği dilde konuşan, toplulukta sessiz kalsın, içinden Tanrı'yla konuşsun." (1 Korintler 14:27-28 ). Ayrica 1 Korintler 14:33'e itaat eder " Çünkü Tanrı karışıklık değil, esenlik Tanrısı'dır. Kutsalların bütün topluluklarında böyledir.".

Tanri elbetteki kisiye dillerle konusma hediyesi verebilir ve kisiyi baska bir dilde konusan kisilerle konusur hale getirebilir. Kutsal Ruh ruhsal hediyeleri dagitmada yetkindir ( 1 Korintler 12:11 ). Tanri'nin Mujdeyi yaymak icin gorevlendirdigi kisilerin gidecekleri ulkelerin dillerini ogrenmek icin aylarca dil okullara gitmelerine gerek kalmazdi ve aninda gereken dilleri konusmaya baslarlardi. Ancak Tanri bunu gerceklestirmemektedir. Diller gunumuzde Yeni Ahit'te oldugu gibi - her ne kadar oyle olsa cok ise yarasa da- kisiler tarafindan insanlara verilmemektedir. Kendilerinde dillerle konusma hediyesi oldugunu iddia eden bir cok imanli yukarida bahsettigimiz Kutsal Yazilarla uyum icinde degillerdir. Elimizdekilere bakacak olursak dillerle konusma sona ermekte ya da en azindan Tanri'nin gunumuzdeki kilise icin olan planinda az gorulen bir seydir.

Derleyen
candan

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÇünkü yaşam veren Ruh'un yasası, Mesih İsa sayesinde beni günahın ve ölümün yasasından özgür kıldı.

Şimdi her şeyi aynada silik bir görüntü gibi görüyoruz, ama o zaman yüz yüze görüşeceğiz. Şimdi bilgim sınırlıdır, ama o zaman, bilindiğim gibi tam bileceğim.

İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / DIllerle Konusma Hediyesi Nedir?

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-03-08, 19:38
gercek25

Sevgili Kardesim,Candan
sizin söylediginiz gibi,yeni Ahitte ilk olarak yabanci dilerle konusmak bu göstermis oldugunuz yerde meydana gelmistir.Haberciler 2,1-4
Orda Kutsal Ruhun iletmesi ile Havariler yabanci dilerle konusmusturlar.
Burda dikkat etmek lazimdirki,Insanlar Robot gibi degil,
(1Korint14,32
Peygamberlerin ruhlari peygamberlerin denetimi altindadir.)
Burda Insanlarin ,Kusal ruhun iletisiminden ve bizler birlikte ve bizim istegimizle beraber sekilde kulanildigimizdan bahsediyor.
Bazilari sanarki Kutsal ruhun beni kulanmasi,icin bütün düsüncelerimin
tamamen ,durdurmam ve hic bir sey düsünmeme gerek,bu yanlistir
Bizim Tanrimiz ,bizimle birlikte calisir.Dillerde konusmakta kendi istegimize bakar,eger bizler istersek agzimizi acariz ve Kutsal ruhun bizlere vermis oldugu armagani yerine getiririz,baska dillerde konusuruz.
Insanlar evet yada hayir diyebilirler bu armagana,yanliz sunuda sölemek gerekirki bu armagani alan kisi ne daha iyidir nede baskalarindan daha fazla degerlidir,Burda dikkat etmemiz gerek sey ,hepimiz Isa Mesihin sayesinde kutulmusuz,Kutsal Ruhun verdigi armaganlar onun elide olan bir sey. 1 Korinte 12,1-11 kadar yazdiginiz gibi Bunlar Kutsal ruhun armaganidir,Kimsenin elinde olan bir sey degildir,yine de Paulus bizlere
daha fazla sekilde istememizden bahsediyor.1Korint 14,1
Sevginin ardinca kosun ve Ruhsal armaganlari ,özellikle Peygamberlik yetenegi gayretle isteyin. Bakin burda bizlerin gayret etmemizden bahsediyor,bu demektirki eger Kutsal ruh bana armaganlari vermek istedigi zaman,evet veya hayir diyebilirim,bu benim istegime kalir.
Bende ,sende Rabimiz Meshin sayesinde kurtulduk,onun kani bizleri ,her suctan kurtardi,onun sayesinde Tanrinin cocuklari olduk,Ona Sükürler olsun Rabimiz Isa Mesihe.
Romalilar 8,14 Tanrinin Ruhuyla yönetilenlerin hepsi Tanrinin Ogullaridir.
Burdada Kutsal ruha olan hassasliktan ve unun Imanlilarin yasantisindaki ,
calismalardan bahsediryor.Bizlere kalmis birsey bu Kardesim ,ister kulak asariz,istersede süphe ederiz. buna bakarsak Iman hayatimiz zaten böyle
Tanrimiz bizleri hicbir seye zorlamaz,önemli olan onunla olan iliskide büyümek.Kutsal ruhun islemleri O kadar cokturki,Onun yaptiklari ve yapacaklarini kimse sayamaz,eger biri imana gelse O,onun isidir eger biri
birsey anlasa onun isidir,Tanridan olan hersey ve Tanriya gidecek hersey Onun calismalaridir ona sükürler olsun Isa Mesihin adiyla.
O kadar seyler yazilabilirki, ben kisa tutuyorum.

Sunuda söylemek gerek,Kutsal Ruhula dolmak, tek kalmamistir,
Haberciler 4,31 Dualari bitince toplandiklari yer sarsildi,Hepsi Kutsal ruhla doldular ve Tanrinin sösünü cesaretle duyurmaya devam ettiler.

Bakin sizin burda yazdiklariniz cok güzel ve önemlidir,ben bunlari cok yerinde buluyorum.

1Korintler 12-14 bolumlerinde Pavlus mucizevi hediyelerden bahseder ve soyle der; " Şimdi kardeşlerim, yanınıza gelip dillerle konuşsam, ama size bir vahiy, bir bilgi, bir peygamberlik sözü ya da bir öğreti getirmesem, size ne yararım olur?" ( 1 Korintler 14:6 ). Havari Pavlus'a gore ve Habercilerin ISlerindeki aciklamalara uygun olarak dillerle konusma Tanri'nin Mujdesini kendi dilinde isitenler icin degerli geri kalanlar icin cevirisi/aciklamasi yapilmadigi taktirde degersiz bir seydi.

Dillerle konusanlari aciklama hediyesi olan kisi ( 1 Korintler 12:30 ) konustugu dili bilmese bile kendisine bu dille soylenenleri anlayabilmekteydi. Bu kisi dillerle konusanin soylediklerini bu dili bilmeyenlere aciklayabilmekteydi boylece herkes anlayabilirdi soylenilenleri. " Bunun için, bilmediği dili konuşan, kendi söylediklerini çevirebilmek için dua etsin. "( 1 Korintler 14:13 ). Pavlus'un cevirilmeyen diller konusunda soyledigi cok kuvvetlidir; "Ama inanlılar topluluğunda dillerle on bin söz söylemektense, başkalarını eğitmek için zihnimden beş söz söylemeyi yeğlerim." ( 1 Korintler 14:19 )

Bizim görevimiz ,eger Tanrinin istegini yerine getirmek istiyorsak,hizmet etmektir,imanlilarin ,iman yasantilarinda büyümeleridir,bizleri Kutsal ruh kullaniyorsa , ona sükürler olsun.ne büyük mutluluk Onun bizlerle calismasi.

Bu diller hediyesi gunumuzde olan bir sey midir? 1 Korintler 13:8 diller hediyesinin sona erecegini ancak "yetkin olan" geldiginde son bulacagindan bahseder ( 1korint 13:10). Bazilarina gore peygamberlikler ve bilginin ortadan kalkacagi ve dillerin "sona erecegi "arasinda bir noktaya kadar olan fark "yetkin olan" gelmeden once dillerle konusmanin son bulacagina delil olabilir. Bu bir olasilk olmasina ragmen metinde bu acikca yazilmamistir. Bazilari Isaya 28:11 ve Yoel 2:28-29 unda dillerle konusmanin Tanri'nin yaklasmakta olan yargisina isaret olarak gostermektedir. 1 Korintler 14:22 dilleri " imansizlara bir isaret" olarak tarif etmektir. Bu tartismaya gore diller hediyesi Yahudilere bir uyariydi; Tanri Isa Mesih'i kurtarici olarak red eden Yahudileri yargilamak icin geliyordu. Oyle ise Tanri Israil'i yargiladiginda ( Kudus'un Romalilar tarafindan 70 yilinda yikimi ) diller hediyesinin amacina hizmet etmesi icin bir neden kalmamisti. Bu gorus olasi olsa da Dillerin kullanim amacina ulasmis olsa bile bu sona ermesini gerektirmemektedir. Kelam dillerle konusmanin sonra erdigini acikca beyan etmemistir.

cok güzel yazmissiniz,yanlizca bunu eklemek istiyorum,Kutsal ruhun vermis oldugu armaganda(yabanci dilerle konusmak) Burda bunu kullanan imanlinin bunu kullandigi zamanda kendisini güclendirdiginden bahsediyor.
bazen Imanli olarak,insanin nasil dua edecegini bilmedigi zaman Kutsal ruhun vermis oldugu armaganda Dua edince insan ne Dua ettigini bilmezsede kendisini güclendirir.
1 korinte 14,4 Bilmedigi dilde konusan kendini gelistiri.

Bakin Paulus kedisinden bahsederken neler söylüyor.1 Korinte 14,14-15
Bilmedigim dille dua edersem ruhum dua eder,ama zihnimin buna katkisi olmaz. Öyleyse ne yapmaliyim? Ruhumlada zihnimlede Ilahi söyleyecegim.
Tanriyi yanliz ruhumla översen.
1 Korinte 14,18-19 Dillerle hepinizden cok konustugum icin Tanriya sükrediyorum. Ama inanlilar toplulugunda dillerle on bin söz söylemektense,baskalarini egitmek icin zihnimde bes söz söylemeyi yeglerim.
Zaten burda Paulusun söyledigi en önemli sey ,Kardesimin büyümesi ve onun Imanda güclenmesidir,bir yandan kendini güclendireceksin öte yandan,kardesinini unutmayacaksin,obür türlü yanlizca Insan kendini aldatir ve bosuna hava yapar. Bakin Rabimiz Isa mesihte bu konuyu konusmus.

Vahiy 3,2 Uyan ! geriye kalan ve ölmek üzere olan ne varsa güclendir.

Ayni zamanda eger dillerle konusma gunumuz kilisesinde hala aktif ise, Kutsal Kitap'a uygun olarak yapilmalidir. Gercek ve anlasilir bir dil olur ( 1 Korintler 14:10 ). Amaci Tanri Kelamini insanlara diger dilde anlatmak olur ( Habercilerin Isleri 2:6-12 ). Tanri'nin Havari Pavlus'a verdigi emir ile uyum icinde olur; " Eğer bilinmeyen dillerle konuşulacaksa, iki ya da en çok üç kişi sırayla konuşsun, biri de söylenenleri çevirsin.Çeviri yapacak biri yoksa, bilmediği dilde konuşan, toplulukta sessiz kalsın, içinden Tanrı'yla konuşsun." (1 Korintler 14:27-28 ). Ayrica 1 Korintler 14:33'e itaat eder " Çünkü Tanrı karışıklık değil, esenlik Tanrısı'dır. Kutsalların bütün topluluklarında böyledir.".

Tabiki,bir kilisede sizin söylediginiz gibi,aktiv sekilde Kutsal ruhun bu armaganlar kullaniliyorsa,Kutsal Kitabin ögretisine haykiri olmamasi lazim.
yanlizca burda yapilacak bir hata olabilir,Insana yabanci gelen hersehi
ne yapacagini bilmediginden,en iyisi ben uzak durayim denilebilir.
Öte yandanda her bir Imanlilin söyledikleri,Tanrinin kelami diye kapali gözle
kabul edinmez,bu bizim görevimiz,bunlari Kutsal Kitaba göre yorum yapmak,ben sahsen her zaman her sey ceveb bulamiyorum,bazi seylerin zamani vardir,sabir edip beklemek gerek,Tanrinin bizlere göstermesi icin.
Demek istedigim Insanin tepkisi,iki tarafa göre tam zita gitmemesi lazim.
önemli olan birlik,Hepimiz Isa mesihte isek Kardesiz.

Biraz kendi tercübemden bahsedeyim,ben sahsen baska dilerde konusan bir Imanliyim,bazen kedime bazende Kutsal ruhtan bir ileti his ettigimde
buna sadik olmaya calisiyorum,bazende tam kesim olmadigim zaman
susuyorum,bu demek degildirki Insanda Kutsal ruhun bir armagani varsa ,O kisi durmadan O armagani kullanabilsin,bu Kutsal ruhun kendisine kalmis
Istedigi zaman kullanir ,istedigi zaman kullanmaz,Kutsal ruh burda Özgürdür.
Tabiki Imanlinin yasantisinda sorumlulugu vardir ona verilmis armaganlarda
O sorumluluk altinda,yasamazi lazim,ben cogu zaman evimde yada arabada Kutsal Ruhun vermis oldugu armaganda Dua ediyorum ve neye dua ettigimi bilmiyorum.bildigim bir sey varsa Kutsal ruhun iletisi.

Benim bunlari yazmamin sebebi,baska bir imanlinin gözleriyle aydinlatmak.

Yüce Tanrim seni yasantinda ,daha fazla bereketlesin, Isa Mesihin adiyla
sevgilerle kal kardesim.

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-08, 00:20
777maranata

[quote=gercek25;30465].

Biraz kendi tercübemden bahsedeyim,ben sahsen baska dilerde konusan bir Imanliyim,bazen kedime bazende Kutsal ruhtan bir ileti his ettigimde
buna sadik olmaya calisiyorum,bazende tam kesim olmadigim zaman
susuyorum,bu demek degildirki Insanda Kutsal ruhun bir armagani varsa ,O kisi durmadan O armagani kullanabilsin,bu Kutsal ruhun kendisine kalmis
Istedigi zaman kullanir ,istedigi zaman kullanmaz,Kutsal ruh burda Özgürdür.

Sevgili gercek25
Baska dillerle konusma armaganina sahip oldugunuzu söylüyorsunuz.Benim merak ettigim sizin bu dillerle konusmanizi anlayan var mi? Veya biri ne konustugunuzu cevirebiliyor mu?Cünkü elcilerin Isleri bölümünde elcilerin konustugu dil kendilerini dinleyen kisilerin anladigi dile dönüsüyordu.Bu da Ruh sayesinde oluyordu.Dillerle konusma dendigi zaman siz nasil anliyorsunuz?
Cünkü özellikle karizmatik topluluklarda sikca anlasilmaz bir dille mirildanma oluyor ve ben daha hicbir dili ne anladim ne de biri bana konusulanlari tercüme etti.Siz bu konuda ne söylüyorsunuz?Sevgileriml e

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur31-03-08, 17:42
gercek25

Sevgili gercek25
Baska dillerle konusma armaganina sahip oldugunuzu söylüyorsunuz.Benim merak ettigim sizin bu dillerle konusmanizi anlayan var mi? Veya biri ne konustugunuzu cevirebiliyor mu?Cünkü elcilerin Isleri bölümünde elcilerin konustugu dil kendilerini dinleyen kisilerin anladigi dile dönüsüyordu.Bu da Ruh sayesinde oluyordu.Dillerle konusma dendigi zaman siz nasil anliyorsunuz?
Cünkü özellikle karizmatik topluluklarda sikca anlasilmaz bir dille mirildanma oluyor ve ben daha hicbir dili ne anladim ne de biri bana konusulanlari tercüme etti.Siz bu konuda ne söylüyorsunuz?Sevgileriml e

Merhaba,kardesim
bir sey söylemeden önce,yazdiklarimin icerisinde onlari birden tekrar etmeden cevab vericen.
Sordugunuz sorulara gelince,söyle sekilde size cevab verebilirim. Insan ruhta baska dillerle konustugu zaman,O kisinin Hangi dillerde konustuguna baglidir,insanlarin bildigi dildemi, yoksa yanlizca Insanin ve Tanrinin arasinda olan bir dildemi.gelelim O dili cevirene,ceviren kise O dili bilmesi lazim diye bir sey yok,olabilirde veya O kisi Kutsal Ruhtan aldigi hiss ve kavrim ile O kisinin Neler söyledigini cevirebilir,buda Peygamberlik armaganinda aynen böyledir, Insan Ister kilise toplumunda ister cevresinde
Tanriyla olan iliskisinde Kutsal Ruhtan aldihi hisslerde,ve bunun kendisinde bir iletisim kavrimina gelir,ve bunun Kutsal ruhtan oldugunu icinde hiss eder,bunu yerine getirmedigi zaman vijdaninda kendisini iyi his etmez.O zaman O kisi bu Ruta aldigi mesaji iletmeye baslar,Baska dilerde cevirme yapildigi zamanda böylede olabilir.Tabiki Insanin böyle seylerde tercübesi olmasi lazim.Ben sahsen Kilise toplulugunda cok kere yasadim Tanrinin Kutsal ruhun araciligiyla beni kulanarak Imanli kardeslere Mesajlar verdigini,ve Bu cok kardesler bana gelib tastik etiler.
Tabiki bu insanin yapmis oldugu iman adimlaridir,yanlislikta yapilabilir,O zaman insan daha hassas olmasina yarar,önemli olan Kilise toplulugunun
Tanrinin,Insanlari kulanipta konustugunu kabul edip öyle bir ortamin
yaratilmasi,tabiki imanda olan bir sey bu , bakin isa mesih ne diyor burda
yohanna 10,27-28 Koyunlarim sesimi isitir.Ben onlarin Tanirim,onlarda beni izler.
Bu isitme ,hangi seviye kadar olur? yada nerelerde olur?
kiliselerdemi? evdemi? yanlizca Isa Mesih ve kendisi arasinda,yoksa yanlizca Kutsal kitabi okurkenmi?
Sizin bildiginiz gibi bizlere Kutsal Ruhun her türlü gercekte
yönetilecegi yazilir,beki bunu nasil yapar?
Ben kendi kendime konusurken,ya bir böyle insan olsada bana Tanrimin kelami bana güzel bir aciklasada derken,icimde Kutsal Ruhun sesini duydum ben varimya,
gercektende O bizim icimizde ona olan hassslik cok önemli.
size bir baska yerde daha göstereyim .
Elciler isleri 12 ,21-23
Belirlenen günde krallik giysilerini giyen Hirodes tahtina oturarak halka konusma yapti.Halk bu bir Insannin sesi degil,bir ilahin sesidir diye bagiriyordu. O anda Rabbin bir Melegi hirodesi vurdu. Cünkü Tanriya ait olan yüceligi kendine mal etmisti.Ici kurtlarca kemirilerek can verdi.

Bakin burda bile Tanri bir Insani nasil kulaniyor,halka konusuyor. Ben sahsen bunu cok yasadim insanlarla konusurken birden ,konustugum zaman baktimki Tanri
orda beni kulanarak kisiye bazi seyler söylüyor,ben bile sölediklerimden sasirdim ve söylediklerim bana bile Ders oldu.Kilise Toplulugunda iken birden bire Kutsal ruhun
bana dokundugunu ve beni kullanmak istediginin farkina vardim,tabiki burda cesaret lazim cok kere birakmadim Vijdanim beni rahat birakmadi ,ondan sonra beki dedim artik itiat edecem,eger insanlar gülsede,yada beni azarlasalar bile ,ilk önce sana itiat edicem dedim.
anlayacagin ben ve aylem ,cok cesitli insanlara hizmet ettik
cesitli milettlere,yüregimizden kalbimizden ,tanrinin bana vermis oldugu iletisimde ve kavramda cok insanlara direk
yasantilarina Kutsal ruhun araciligiyla konustuk,ve Insanlar
bunu Tastik etti.
Öyle bir seyki kilisede bazen Insanlara hizmet ederken,insanlarin bir sey söylemelerine bile bazen gerek
yoktu ,Ellerimi üzerlerine koydugum zaman insanlarin hangi durumda olduklarini Ruhta hiss ederek,onlar icin dua ettigimi bilirim,insanlar sasarak nasil ve nerden bunlari bildigimize.
Benim bildigim budurki kardesim ben herseye cevab veremen vede herkesin söyledigine dogru diyemem,tabiki
söylenenleri tartip arastirmam gerek. önemli olan Imanli kardesin Isa Mesihte olan iliskide büyümesi ve O kisinin
Rabimizin Isa Mesihin onunla nasil alis veris yaptigini ögrenmesi,Tanri cok sekilde Insanlara göre onlarla konusur
bazilari,Tam ses olarak duymustur kandisini bazilari iclerinde his etmislerdir,bazilarida duyupta bilmemislerdir.
Ben sahsen ruyamda bile Tanrinin beni kulandigini bilirim
bana bazi Insanlar göstermistir ve onlarin hangi durumda olduklari ben gidip O insanlarla konusmusumdur ve kendileri sasirip benim bunlari nerden bildigime,yani Tanrinin Insanlari O kadar cesitli kulanirki,O artik kendisine kalmistir,Ben sahsen bür gün Tanrim bana bir Insan gösterdi ,ve O insanin nerde oldugunu gösterdi Orayi aramaya ciktim,bana göstermis oldugu evi aradim,gidip zili caldim O insani aradim,bana bu Insan intihar edicek dedi Tanrim,aradim ,aradim bulamadim,karima söyledim birlikte aradik bulamadik,sonra ya bu galiba belki yanlis bir iletisim dedik.sonra kisa süre sonra orada bir insanin intihar etigini ögrendik,cok üzüldük ,Tanrinin istegini yapmak isterken tabiki ,yanlisliklar yapariz bazen cok aci olur Tanrim bize merhamet etsin.Kardesim Kutsal ruhun armaganlarin ne oldugu önemli degil,önemli olan onunla yasamak,yasamaya basliyinca zaten armaganlari bizlerde calisir.Bunlar benim tercüben kardesim,sunuda söylemek istiyorum dünyada O kadar imanli kardesler varki,O kadar cesitli sekilde kilise yaparlarki,bunlarin geldigi kültür cok degisik bazen bunlar bana tuhaf ve zor gelir ,ama Rabimiz Mesih bunlar icin öldü.Incilde Kutsal Ruhun armaganlari hakinda o kadar cok yerler varki,bunlari arastirip okumak lazim ,bazen bizlere cok tersde gelebilir,Isa Meshin bile kendisinden bahsederken bir bakin Vahiylerde nasil kendisini bizlere anlatiyor,O ben hic degismedim diyor,Dün ve bügün birim diyor.Umarim biraz size yardimci oldum Tanrimin ,bereketi sizi ferahlatsin onun düsünceleri sizin yüreginizi sevindirsin.

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-08, 01:07
teofilia

Sevgılı kardeslerım,benim mezhepim baptist,hristyan bı aylede dogudum ve Baptist kilisesıne gıttım bu yasıma kadar(34),ve bızım kılısede dıllerde konusan hıc kımse yok.Turkıyeye gelene kadar da dıllerde konusan kımseyı duymadım.Kızım 12 yasında ve memleketımın kılısesını cok sevıyor burdan cok farklı,burda dıllerde konusanları duydu neler oldugunu bana sordu...ben bıle ne cevap verecegımı sasırdım cunku sonucta burdakı kılıselerde dıllerde konusan cok,yadırgamasını ıstemem...baptıst kılısesı bulamadıgım ıcın pentıcostal kılıseye gıdıyorum.Ben yanımda oturanları hıc anlamadım ne dedıklerını ,kendısıne sordum tercume edemedı...kılıseye bı komsu goturdum...ne dıyorlar dıye sordu..gelınde anlatın!!Bı seye sahıt oldum,bı mujdecı komsuna Isa Mesıhı anlatıyordu ve dıllerde dua etmeye basladı komsusu hıc bır seyı anlamadıgı ıcın saskın bakıyordu oysa kı turkce dua ederse ne ıyı olurdu!Kılısede tanıdıgım bı kardesımız evlı oldugumu bıldıgı halde elıme uygunsuz bı hareket yaptı ama kılısede dıllerde dua edıyor!...Bence kendı dılımızde dua edelım herkez anlasın!Sevgılerle!

DIllerle Konusma Hediyesi Nedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih