Mucizeler hala devam ediyor mu? İsa Mesih, dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır...

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mucizeler : Mucizeler hala devam ediyor mu? İsa Mesih, dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır...

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
te veo ahora

Merhaba,
Ben iman edenlerin tanıklıklarıyla ilgili bilgi almak istiyorum. Birçok hristiyan sitesinde insanlar tanıklıklarını anlatıyorlar. Youtube'de bir iki tanıklık videosu da var.
Ben tanıklıkları okuyorum. Bazı tanıklıklarda şu anda doğaüstü şeklinde tarif edebileceğim açıklamalar var. Kendisine İsa Mesih'in göründüğünü söyleyenler var. Bu tür tanıklıklara nasıl bakmalıyız. İnsanların iman etmelerine aracı olan bu tür olaylar olabilir mi? Bu konuda kutsal kitap ne der?
Saygılar

hristiyanlık
candan

Baskalarinin taniklikligini bilemiyecegim ama ben Rabbimin mucizelerine ya kedim sahit oldum ya da olan kisi ile tanistim bu gune dek. En yakin ornegim pituetery bezimde olan tumordur. Bana daha 7 haftalik falan olan hamileligimi sona erdirmem ve ameliyat olmam soylenmisti. Ya beyin ameliyati olacaktim ya kor veya daha da kotusu inmeli olacaktim yasamayi becerebilirsem.

Gittigim her doktor uzman bana ameliyat dedi. Tumor yuzunden buyume hormonu normalde 40larda olmasi gerekirken bende 940 falandi. Resimlerim var o zamana ait yuzum gozum sis. Ayakkabi numaram iki numara buyudu hatta. MRI yani tomogrofim de var tumoru gosteren. Cok dua ettim. Kardeslerim de ettiler. Rab ne olur ben boyle bir secim yapmak istemiyorum dedim hep. Esim bak hayatta olan obur cocugun ve benim sana ihtiyacimiz var inadi birak ameliyat ol dedi. Ben ise Rabbe guvendim. Ve ameliyat olmamaya karar verdim. Geri kalan hamileligimi yatakta gecirdim. Ve kizim dogdugunda Rabbimin lutfu oldugu icin ona Kayra adini verdim. Rabbim onu kayirmisti. Dogumdan iki ay sonra tekrar tomogrofi cektirdim. Tumor tamamiyle yok olmustu. Doktorlar buna bir anlam veremediler. Agromagali diye bilinen bu tumorun kendi kendine yok olmasinin olasiligi olmadigini solediler bana. Ama bakin bende iki tomogrofi de bulunuyor. Oramin buramin sismesi buyumesi gecmedi ama kizim sag saglam dunyaya geldi.

Ben Rab Isa'nin sahidiyim. O yucedir ve mucizeleri hala gecerlidir. Ben buna iman ederim. Alleluyah Ya Rab sana Hamd ederim.
esenlikler
candan

hristiyanlık
alozharar

Doğruluğuyla ölümü yenmiş, dirilmiş ve yücelerde Tanrı'nın sağına oturmuş olan Rabbimiz ve Kurtarıcımız İsa Mesih'e ebedler ebedince övgü, egemenlik ve yücelik olsun..O, dün bugün, yarın hep aynıdır..
Rab bu harika tanıklığınızı çevrenizde kullansın, sizi ve ailenizi bereketlesin..

Rab'bin sevgisi ve lütfu artan ölçüde üzerinizde olsun..

hristiyanlık
evangelion

te veo ahora
Merhaba,
Ben iman edenlerin tanıklıklarıyla ilgili bilgi almak istiyorum. Birçok hristiyan sitesinde insanlar tanıklıklarını anlatıyorlar. Youtube'de bir iki tanıklık videosu da var.
Ben tanıklıkları okuyorum. Bazı tanıklıklarda şu anda doğaüstü şeklinde tarif edebileceğim açıklamalar var. Kendisine İsa Mesih'in göründüğünü söyleyenler var. Bu tür tanıklıklara nasıl bakmalıyız. İnsanların iman etmelerine aracı olan bu tür olaylar olabilir mi? Bu konuda kutsal kitap ne der?
Saygılar
1.Ruh'un meyvelerine bakmak
Alıntı:
Buna şaşmamalı. Şeytan da kendisine ışık meleği süsü verir.
2. Korintliler 11:14
İsa Mesih'in kendisine göründüğünü söyleyenlere biraz daha temkili yaklaşıyorum çünkü yukarıdaki gibi bir ayet var.

Bu konuda çok net bir şey yok, ancak bu şeylerin Rab'den gelip gelmediğini en iyi gösteren şey; Rab için meyve verip vermediği, kutsal yaşayıp yaşamadığı veya kutsal yaşamaya çalışıp çalışmadığıdır.

Çünkü birçok örneğe şahit oldum, rüya - görüm vs gördüğünü söyleyip kiliseye katılan, ancak Tanrı Sözü'nü bir türlü öğrenemeyen, uygulamayan, kiliseden ayrılırken de kiliseye zararı dokunan insanlardı çoğu.

Tabi tam tersi şekilde kiliseye mucizevi şekilde çekilip, Rabbe hizmet eden, meyveler veren insanlar da var.

Dikkat edilmesi ve odaklanılması gereken konu bu tanıklıklar değil, buradaki mucizevi şeyler değil, kişinin Rab'de olup olmadığıdır. Bunu da "Ruh'un meyveleri var mı yok mu?" değerlendirmesi ile anlayabiliriz.

Çünkü bilinmelidir ki hristiyan olmayan inançlarda da benzer mucizeler olabilmektedir.

Alıntı:
Gal.5: 19-21 Benliğin işleri bellidir. Bunlar fuhuş, pislik, sefahat, putperestlik, büyücülük, düşmanlık, çekişme, kıskançlık, öfke, bencil tutkular, ayrılıklar, bölünmeler, çekememezlik, sarhoşluk, çılgın eğlenceler ve benzeri şeylerdir. Sizi daha önce uyardığım gibi yine uyarıyorum, böyle davrananlar Tanrı Egemenliği'ni miras alamayacaklar.

Gal.5: 22-23 Ruh'un ürünüyse sevgi, sevinç, esenlik, sabır, şefkat, iyilik, bağlılık, yumuşak huyluluk ve özdenetimdir. Bu tür nitelikleri yasaklayan yasa yoktur.

Gal.5: 24 Mesih İsa'ya ait olanlar, benliği, tutku ve arzularıyla birlikte çarmıha germişlerdir.
Belirttiğim gibi odaklanılması gereken Tanrı Sözü'ne uygun yaşamdır...

2.O, hep aynıdır, ama hep aynı şekilde çalışmamıştır, insanlarla dönem dönem farklılıklar gösterecek şekilde çalışmıştır.

alozharar
" O, dün bugün, yarın hep aynıdır.. "
Bu ayeti yanlış yorumluyorsunuz, bu ayet "Mucizelerin Devam Ettiği" konusunda kullanılamaz, burada kast edilen olaylar değil İsa Mesih'in kendisi, özü, karakteri, sözleri, vaadi.. vs dir.

O, dün bugün, yarın hep aynıdır.. Evet aynıdır, ancak mucizeleri, işleri her zaman aynı şekilde, aynı yerde değildir. Örneğin bugün günümüzde, her gün veya sürekli olarak Kızıldeniz yarılmıyor, çekirge mucizesi, eşşeğin konuşması, sandığı filistlilerden İsraillilere boyunduruk vurulmamış ineklerin kendiliğinden, böğürerek götürmeleri olmamaktadır. Eğer "aynıdır" derken ilk başta kast ettiğim şeyi ifade ediyorsanız, cevaplamanız gereken ve de cevaplayamayacağınız bir çok örnek vardır Kutsal Kitap'tan....

Yani; eğer yaşadığınız olayları kast ederek benim yaşamımda Rab mucizelerini yapıyor derseniz, kişisel olarak Rab bazen mucizelerini göstermektedir derseniz sorun yok, ama İsa Mesih ve ilk Elçiler dönemindeki gibi "Mucizeler Devam Etmektedir" derseniz, belli bir teolojik dönemin devam ettiğini iddia etmiş olursunuz, bu durumda yanlış yapmış olursunuz.

Yine tekrar belirteyim "O, dün bugün, yarın hep aynıdır.." ayetleri Rabbin mucizelerinin ilk elçilerdeki gibi devam ettiğini iddia etmek için geçerli değildir, Rab farklı dönemlerde farklı şekilde çalışabilmektedir, her zaman Kızıldenizi bölecek, tapınakta yüceliği ile olacak, Sina dağından konuşacak diye birşey yoktur.

Verdiğiniz ayetin bulunduğu kitabın ilk ayetleri söylediklerimi doğrulamaktadır; Rab, Kutsal Kitap'a göre, insanlık üzerinde dönem dönem çalışmış ve O'na göre de mucizelerini düzenlemiştir.

Alıntı:
İbr.1: 1 Tanrı eski zamanlarda peygamberler aracılığıyla birçok kez çeşitli yollardan atalarımıza seslendi.
İbr.1: 2 Bu son çağda da her şeye mirasçı kıldığı ve aracılığıyla evreni yarattığı kendi Oğlu'yla bize seslenmiştir.
Ayrıca verdiğiniz ayet İbraniler Kitabı 13. bölüm 8. ayettir, ilgili bölümde mucizelerden bahsedilmemektedir, bu ayetin geçtiği yerin öncesini ve sonrasını okuduğunuzda da mucizelerle alakalı olmadığını görebilirsiniz.

3.Mucizeler pratikte devam etmektedir, ancak aynı sıklıkta değil.

candan
"Ben Rab Isa'nin sahidiyim. O yucedir ve mucizeleri hala gecerlidir. Ben buna iman ederim"
Mucizeler halen daha olabilmektedir, ancak eğer cümlenizde "mucizeleri hala geçerlidir" ile Mucizelerin halen daha ilk elçiler dönemindeki gibi devam ettiğini kast ediyorsanız, bu durumda yanlış düşünüyorsunuz. Çünkü İsa Mesih'in ve ilk elçilerin diğer tüm insanlardan, imanlılardan farklı doğaüstü yetenekleri vardı, bunlar İsa Mesih'e ve Müjdesine tanıklık için Rab tarafından verildi.

Şimdi vereceğim ayetler "alozharar" nickli üyenin verdiği ayetlerin bulunduğu İbraniler kitabındandır:

Alıntı:
İbr.2: 2-3 ........ Başlangıçta Rab tarafından bildirilen bu kurtuluş, Rab'bi dinlemiş olanlarca bize doğrulandı.

İbr.2: 4 Tanrı da belirtiler, harikalar, çeşitli mucizeler ve kendi isteği uyarınca dağıttığı Kutsal Ruh armağanlarıyla buna tanıklık etti.
Ancak içinde bulunduğumuz dönemde İsa Mesih ve elçiler yer yüzünde olmadıklarından, Tanrısal misyonlarını tamamladıklarından onlara ait özel bazı mucizeler son bulmuştur.

4.Bu konuda işisel tanıklığım

Tabi bu tüm mucizeler bitti demek değildir, kişisel olarak, Rabbe doğru bir iman ile dua edip mucizevi şekilde iyileşenler vardır, bunu KAST ETMİYORUM. Ancak bu olayların tek tük olması ile İsa Mesih ve Elçilerin dönemindeki mucizelerin, o dönemin arasında bir bağlantı yoktur.

Benim de kişisel olarak yaşadığım şeyler var, biri sağlık konusunda; Dedemin kolunun iyileşmesi. Bu olay doktorlar ve ailemin gözü önünde meydana geldi ama hiç biri iman da etmedi ve ben bu olaya dayanarak çıkıp "Mucizeler hala devam ediyor" demiyorum. Rab kişiye özel mucizeler, şifalar yapabilir, bunlar olmaktadır, ancak teolojik olarak siz "Mucizeler devam ediyor" dediğiniz zaman belirli bir dönemin devam ettiğini belirtmiş olursunuz, bu durumda ise cümleniz yanlış olur.

5. Birisi size "Mucizeler bitti, bu dönem geçti, tamamlandı" derse...

Eğer birisi size; "Mucizeler bitti, bu dönem geçti, tamamlandı" derse, bunun anlamı sizin kişisel olarak yaşadığınız mucizelerin olmadığı demek DEĞİLDİR. Çünkü bunu ifade etseydi, zaten siz veya ben direkt olarak kendi hayatımızda yaşadığımız çeşitli mucizeleri söyleyebilirdik. Bunlar gerçekti, gerçekten vardı, bir şekilde oldu. Tabi siz gerçekten bir mucize yaşamış olsanız da sizin o mucizenizi sadece kendi doktrinleri yüzünden reddeden, kabul etmeyen Kalvinistler çıkabilir, böyle kişiler ve gruplar da vardır.

İfade edilmek istenen, bunlara bakarak ilk elçiler döneminin karıştırılmaması ve amaç ise; çeşitli yanlış öğretilerle sürüklenmenizi engellemektir.

Bence sorun Kalvinistlerin teolojik olarak bakarak cümleleri teolojik olarak algılamaları, karşı tarafın tam olarak neyi kast ettiğini anlamamaları, aynı şekilde Karizmatiklerin de yaşadıkları tecrübelerden teoloji çıkarmaya çalışmalarıdır. İki tarafın gözünden de bakmaya çalışıyorum.

Kişisel olarak da dostlarımdan bazılarının bildiği gibi dedemin kolunun iyileşmesi olayı dışında da yaşamımda mucizeler vardır. Ancak durduğum yer bellidir.

Bu konu kapatılmıştır

Mucizeler hala devam ediyor mu? İsa Mesih, dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır... konusuna benzer konular;

Bir rüya (ki tüm ayrıntıları hala aklımda) Sevgili kardeşlerim. Hatta sevgili diğer arkadaşlarım. Dün gece gördüğüm rüyadır: Yeryüzünün son aşaması yaşanıyor. Boyları insanın 3-4 katı varlıklar gördüm. Yüzleri insan yüzünün 5 katı kadar büyük ama insanımsı şekilleri var. Sonra çok büyük, devasa bir makina benzeri aracın insanları ezdiğini gördüm. Sonra bir ses işittim : Bu gördüklerin rüya içinde saklanan mesajlardır. Bunları ilet. Çünkü NUH'un zamanında da böyle olmuştu." (Nereye ileteceğimi söylemediler; ben de en uygun yer olarak burasını gördüm.) Bir çok insan bağırıyordu. Kiminle konuştuğumu sormaya cesaret edemeden "Efendim" dedim. "Bu nedir ki böyle? Bu insanlar ne yaptılar ki bunu hak ediyorlar?" "Onlar ruhlarında kötülük barındıranlardır. Nasıl ki sarılaşmış...

12/06/2011 - Bugün Vaftiz oldum Sevgili kardeşlerim,bugün vaftiz oldum ve rabbin ailesinde ve rabbin yanında,günaha ve şeytana karşı olan ruhsal savaşta yerimi aldım. Hepinize esenlikler olsun :)

NASA: Evren Sonsuza Dek Büyüyecek (Big Bang) NASA’nın yaptığı son araştırmanın sonuçları astronomi dünyasının en bilinmeyen yanlarından biri olan “karanlık enerji”ye ışık tuttu. Bilim insanları evrenin “sonsuza dek büyüyeceği” sonucuna vardı. <o:p> </o:p> Araştırmalarını Hubble Teleskopunu kullanarak gerçekleştiren NASA ekibi, evrenin büyümesini sağlayan enerjinin hızının her geçen gün arttığını belirledi. 1998 yılında keşfedildiğinde, bilim insanları evrenin yüzde 72’sini oluşturan bu görünmez gücün ne olabileceği üzerine açıklama yapmaktan aciz kalmıştı. <o:p> </o:p> NASA ekibinin Science dergisinde yayımlanan araştırmasına göre karanlık enerjinin dağılımı evrenin büyümesinin asla bitmemesini sağlıyor....

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Mucizeler : Mucizeler hala devam ediyor mu? İsa Mesih, dün, bugün ve sonsuza dek aynıdır...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler