Muhammed

hristiyanlık | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar : Muhammed

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 >

Muhammed rab isa mesih tanrı allah

Hz. Muhammed, Tolstoy, Gizlenen Kitap konusu 9.287 kez okundu, 19 kez cevaplandı. En son mesaj 28-11-11 / 23:58 tarihinde taocu ateist tarafından gönderildi. kitap hakkındaki yorumlar böyle okuyan varmı siz ne düşünüyorsunuz? Kitapta Tolstoy'un daha önceden yazıya döktüğü söylenen bazı hadisler verilmiş ve sırf buna dayanarak ''Kitabın yazarı Tolstoy'dur'' denmiş. Ayrıca insanlara Tolstoy'un islamiyeti kabul ettiği fikri empoze edilmeye çalışılmış (ki gayet başarılı) . Unutulmamalı ki bir müslümanın Konfiçyus'un özlü sözlerini dile getirmesi dinini değiştirdiği anlamına gelmez. Önemli bir noktada kitapta kitabın ilk olarak 'Hazreti Muhammed'in Kuran'a girmemiş hadisleri' adıyla çıktığı yazıyor. Bunu Tolstoy'un cahilliğine beğlamak mı daha mantıklı, yoksa İslamiyeti kabul etmediğine bağlamak mı? Herşeye rağmen Tolstoy müslümandı desek bile, ey kendini İslam Askeri zannedenler kaç taneniz Tolstoy'un islamiyeti yaşayış tarzını yeterli... Muhammed kitap hakkındaki yorumlar böyle okuyan varmı siz ne düşünüyorsunuz? Kitapta Tolstoy'un daha önceden yazıya döktüğü söylenen bazı hadisler verilmiş ve sırf buna dayanarak ''Kitabın yazarı Tolstoy'dur'' denmiş. Ayrıca insanlara Tolstoy'un islamiyeti kabul ettiği fikri empoze edilmeye çalışılmış (ki gayet başarılı) . Unutulmamalı ki bir müslümanın Konfiçyus'un özlü sözlerini dile getirmesi dinini değiştirdiği anlamına gelmez. Önemli bir noktada kitapta kitabın ilk olarak 'Hazreti Muhammed'in Kuran'a girmemiş hadisleri' adıyla çıktığı yazıyor. Bunu Tolstoy'un cahilliğine beğlamak mı daha mantıklı, yoksa İslamiyeti kabul etmediğine bağlamak mı? Herşeye rağmen Tolstoy müslümandı desek bile, ey kendini İslam Askeri zannedenler kaç taneniz Tolstoy'un islamiyeti yaşayış tarzını yeterli... Hz. Muhammed, Tolstoy, Gizlenen Kitap
hristiyan

İncil'de Muhammed (Ahmed) müjdeleniyor mu? konusu 8.432 kez okundu, 15 kez cevaplandı. En son mesaj 16-10-11 / 13:08 tarihinde mulemma tarafından gönderildi. özellikle Hz.Muhammed için hristiyanlar ne düşünüyor? Hz.Mesih O'nun geleceğini müjdelememiş midir? Muhammed özellikle Hz.Muhammed için hristiyanlar ne düşünüyor? Hz.Mesih O'nun geleceğini müjdelememiş midir? İncil'de Muhammed (Ahmed) müjdeleniyor mu?
hristiyan

Hristiyanlar Kuran'ı ve Muhammed'i kabul etti mi? konusu 1.767 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj 14-10-11 / 10:46 tarihinde Delia Aşık tarafından gönderildi. Avrupa kiliseler birliği nin 1984 yılında avusturyanın St. pölten şehrinde yaptığı toplantı sonrasında Kur anın ALLAH kelamı MUHAMMEDİN peygamber olduğunu itiraf etmiş mi? pro.dr.ahmet akgündüz ün ****** kitabında öyle yazıyor bu doğru mudur? Yönetim Notu: 1. sorunuzun cevabı: HAYIR 2. sorunuzun cevabı: HAYIR İslami kitap reklamı yapmaya çalışmayınız. Muhammed Avrupa kiliseler birliği nin 1984 yılında avusturyanın St. pölten şehrinde yaptığı toplantı sonrasında Kur anın ALLAH kelamı MUHAMMEDİN peygamber olduğunu itiraf etmiş mi? pro.dr.ahmet akgündüz ün ****** kitabında öyle yazıyor bu doğru mudur? Yönetim Notu: 1. sorunuzun cevabı: HAYIR 2. sorunuzun cevabı: HAYIR İslami kitap reklamı yapmaya çalışmayınız. Hristiyanlar Kuran'ı ve Muhammed'i kabul etti mi?
hristiyan

Muhammed'in soyundan çıkan Türk Hristiyan Misyoner, İncil çevirmeni, gazeteci: Yuhanna Avetaranian konusu 500 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 03-10-11 / 19:44 tarihinde KSAdmin tarafından gönderildi. Muhammed’in soyundan çıkan Türk Hristiyan Misyoner, İncil çevirmeni, gazeteci: Yuhanna Avetaranian Yuhanna Avetaranian, doğduğu ismiyle Mehmet Şükri (30 Haziran 1861, Erzurum – 11 Aralık 1919, Wiesbaden), Muhammed’in soyundan gelen (bkz. Seyyid), daha sonra Hıristiyanlığın Protestan mezhebine geçmiş bir misyonerdir. 28 Şubat 1885′te Tiflis’te vaftiz olup Ermenice Hovhannes (Yuhanna) adını ve “İncil’in oğlu” anlamına gelen Avetaranyan soyadını alır. Muhammed’in soyundan gelmesine rağmen hristiyan bir misyoner olmuş ve Doğu Türkistan’da misyonerlik yapmıştır. İncil’i Uygurca’ya çevirmiştir. 1892 yılında İsveçli misyonerlerle beraber geldiği Kaşgar’dan, 1897 yılında ayrılır. Bulgaristan’da “Alman Doğu Misyonu” ile beraber “Güneş” adında Türkçe yayınlanan bir misyoner gazete çıkarır.... Muhammed Muhammed’in soyundan çıkan Türk Hristiyan Misyoner, İncil çevirmeni, gazeteci: Yuhanna Avetaranian Yuhanna Avetaranian, doğduğu ismiyle Mehmet Şükri (30 Haziran 1861, Erzurum – 11 Aralık 1919, Wiesbaden), Muhammed’in soyundan gelen (bkz. Seyyid), daha sonra Hıristiyanlığın Protestan mezhebine geçmiş bir misyonerdir. 28 Şubat 1885′te Tiflis’te vaftiz olup Ermenice Hovhannes (Yuhanna) adını ve “İncil’in oğlu” anlamına gelen Avetaranyan soyadını alır. Muhammed’in soyundan gelmesine rağmen hristiyan bir misyoner olmuş ve Doğu Türkistan’da misyonerlik yapmıştır. İncil’i Uygurca’ya çevirmiştir. 1892 yılında İsveçli misyonerlerle beraber geldiği Kaşgar’dan, 1897 yılında ayrılır. Bulgaristan’da “Alman Doğu Misyonu” ile beraber “Güneş” adında Türkçe yayınlanan bir misyoner gazete çıkarır.... Muhammed'in soyundan çıkan Türk Hristiyan Misyoner, İncil çevirmeni, gazeteci: Yuhanna Avetaranian
hristiyan

Muhammed Tevrat İncil'de geçiyor mu? konusu 8.089 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj 20-05-11 / 13:01 tarihinde petrosdbaz tarafından gönderildi. Hristiyanlar’ın ve Yahudiler’in Kutsal Kitab’ında İslam Peygamberi’nin geleceği konusunda peygamberlikler var mı? Yuhanna 14:16, Yasa’nın Tekrarı 32:2 ve Yuhanna 1:21 İslam Peygamberi’nden Bahsediyor mu? İncil’in değiştirilmiş olduğunu söyleyen birisinin böyle bir soru sorması çok ilginç. Muhammed Hristiyanlar’ın ve Yahudiler’in Kutsal Kitab’ında İslam Peygamberi’nin geleceği konusunda peygamberlikler var mı? Yuhanna 14:16, Yasa’nın Tekrarı 32:2 ve Yuhanna 1:21 İslam Peygamberi’nden Bahsediyor mu? İncil’in değiştirilmiş olduğunu söyleyen birisinin böyle bir soru sorması çok ilginç. Muhammed Tevrat İncil'de geçiyor mu?
hristiyan

Tevrat'ta Muhammed ismi geçiyor mu? konusu 1.622 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj 24-12-10 / 05:33 tarihinde eskılerden kım kaldı tarafından gönderildi. Bir videoda izledim, Müslüman bir hoca İbranice Eski Ahitte, Ezgiler Ezgisi, Bölüm:5, ayet 16'da: Ağzı tatlı, o Muhammedim. İşte böyledir arkadaşım, arkadaşçadır, ey Kudüs kızları" yazıyor dedi. Acaba bu doğrumudur? Yönetim Notu: 1. O müslüman hoca yalan söylemiş sevgili kardeşim. 2. Ayrıca müslümanlar "değişti, değiştirildi, aslı bozuldu" dedikleri bir kitaptan kaynak veriyorlarsa bu kitapları kabul ediyorlar demektir. Kabul ediyorlarsa öncelikle allah yerine YHVH'e tapmaya başlamaları ve Mesih'in Rab, Tanrı Oğlu ve Kurtarıcı olduğu inancında birleşmeleri gerekir. 3. O verilen ayetlerin İslamiyet'ten ve hatta Hristiyanlık'tan öncesine ait tarihlerden kalma kopyaları vardır, yani arkeolojik araştırmalarla bulunmuş Orjinal İbranice metinler elimizde mevcuttur. İlgili ayette öyle... Muhammed Bir videoda izledim, Müslüman bir hoca İbranice Eski Ahitte, Ezgiler Ezgisi, Bölüm:5, ayet 16'da: Ağzı tatlı, o Muhammedim. İşte böyledir arkadaşım, arkadaşçadır, ey Kudüs kızları" yazıyor dedi. Acaba bu doğrumudur? Yönetim Notu: 1. O müslüman hoca yalan söylemiş sevgili kardeşim. 2. Ayrıca müslümanlar "değişti, değiştirildi, aslı bozuldu" dedikleri bir kitaptan kaynak veriyorlarsa bu kitapları kabul ediyorlar demektir. Kabul ediyorlarsa öncelikle allah yerine YHVH'e tapmaya başlamaları ve Mesih'in Rab, Tanrı Oğlu ve Kurtarıcı olduğu inancında birleşmeleri gerekir. 3. O verilen ayetlerin İslamiyet'ten ve hatta Hristiyanlık'tan öncesine ait tarihlerden kalma kopyaları vardır, yani arkeolojik araştırmalarla bulunmuş Orjinal İbranice metinler elimizde mevcuttur. İlgili ayette öyle... Tevrat'ta Muhammed ismi geçiyor mu?
hristiyan

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusu 2.342 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 12-07-10 / 19:29 tarihinde mesihin kuzusu tarafından gönderildi. Sayın ates_49, Ben de son zamanlarda yaptığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Umarım siz benim araştırmamı da nette bulduğunuzu söyleyip Müslümanlar ile paylaşırsınız. İncil'de "Ahmed" isminin geçip geçmediği sorusundan önce sorulması gereken çok daha önemli bir soru var: Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? Bu sorunun tek geçerli yanıtı "HAYIR" olmalıdır; çünkü "Ahmed" isminin geçtiği ayet İsrail halkı ile bağlantılıdır, Araplarla değil! Ayetin bağlamını görelim:Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara... Muhammed Sayın ates_49, Ben de son zamanlarda yaptığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Umarım siz benim araştırmamı da nette bulduğunuzu söyleyip Müslümanlar ile paylaşırsınız. İncil'de "Ahmed" isminin geçip geçmediği sorusundan önce sorulması gereken çok daha önemli bir soru var: Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? Bu sorunun tek geçerli yanıtı "HAYIR" olmalıdır; çünkü "Ahmed" isminin geçtiği ayet İsrail halkı ile bağlantılıdır, Araplarla değil! Ayetin bağlamını görelim:Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara... Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?
hristiyan

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusu 14.349 kez okundu, 69 kez cevaplandı. En son mesaj 26-05-10 / 16:19 tarihinde K A P K A N tarafından gönderildi. Oncelikle herkese merhaba.. Ulkemdekı turk okulları sayesnde musluman oldum 2 yıl once.Fatih unı.si psikoloji 2. sınıf ögrenciyisim. Kafama takılan bir konu var. Değiştrilen yada değiştrlmeyen ıncıl de İslam peygamberi hz muhammed (asm) ın ismi geçiyor mu? İsa (as) ın bekleyın ahmed gelıyor,kainata rahmet gelyıor sözleri neresnde geçiyor ıncil in.Yada benzeri birsöz. Cvplarınız beklıyorum.Herkese mutlu gunler. Can you help me?I will be in tocuh. YÖNETİM NOTU: Muhammed Oncelikle herkese merhaba.. Ulkemdekı turk okulları sayesnde musluman oldum 2 yıl once.Fatih unı.si psikoloji 2. sınıf ögrenciyisim. Kafama takılan bir konu var. Değiştrilen yada değiştrlmeyen ıncıl de İslam peygamberi hz muhammed (asm) ın ismi geçiyor mu? İsa (as) ın bekleyın ahmed gelıyor,kainata rahmet gelyıor sözleri neresnde geçiyor ıncil in.Yada benzeri birsöz. Cvplarınız beklıyorum.Herkese mutlu gunler. Can you help me?I will be in tocuh. YÖNETİM NOTU: İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?
hristiyan

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusu 1.675 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj 06-09-09 / 19:28 tarihinde Theophilos tarafından gönderildi. Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın Muhammed Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?
hristiyan

Kiliseler Muhammed'i kabul etti mi? konusu 602 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 27-05-09 / 17:46 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Aşağıdaki haber ve benzeri haberleri yıllardan beri görmekteyiz. Hepsinin ortak noktası; Güya hristiyanlar Muhammed isimli kişiyi ve iddia ettiği misyonu kabul etmekte (HAŞA!) ama gerçek belgeleri hep gizlemektedirler. İslamiyet'in hristiyanlık ve incil ile ilgili tüm iddialarında böyle bir ortak nokta olması ilginçtir. Yıllarca samanyolu tv'de Kaptan Cousteau'nun müslüman olduğu iddia edildi, böyle anlatıldı, bunlara dayanarak kitap ve makaleler bile yazıldı. Ancak Kaptan Cousteau'nun vakfına sorulduğunda ise hiç bir zaman müslüman olmadığı ifade edildi. Diğer ilginç bir şey de bu tür haberlerin yıllar içinde aldatmaca olduğu ortaya çıktığında müslüman ilahiyatçıların susmalarıdır. Muhammed Aşağıdaki haber ve benzeri haberleri yıllardan beri görmekteyiz. Hepsinin ortak noktası; Güya hristiyanlar Muhammed isimli kişiyi ve iddia ettiği misyonu kabul etmekte (HAŞA!) ama gerçek belgeleri hep gizlemektedirler. İslamiyet'in hristiyanlık ve incil ile ilgili tüm iddialarında böyle bir ortak nokta olması ilginçtir. Yıllarca samanyolu tv'de Kaptan Cousteau'nun müslüman olduğu iddia edildi, böyle anlatıldı, bunlara dayanarak kitap ve makaleler bile yazıldı. Ancak Kaptan Cousteau'nun vakfına sorulduğunda ise hiç bir zaman müslüman olmadığı ifade edildi. Diğer ilginç bir şey de bu tür haberlerin yıllar içinde aldatmaca olduğu ortaya çıktığında müslüman ilahiyatçıların susmalarıdır. Kiliseler Muhammed'i kabul etti mi?
hristiyan

İncil'de Muhammed var mı? konusu 5.797 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 12-04-05 / 12:57 tarihinde orhanant tarafından gönderildi. http://www.hristiyan.net/cevaplar/incildemuhammed.htm Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? PARAKLET VEYA PERİKLİT? Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? Eski Yahudi ve Hristiyan yazılarında O'nun geleceğine ilişkin herhangi bir şey söylenmekte midir? Bazı Müslümanlar ise; İncil'in Yuhanna 16:7.nci ayetinin, Kur'anın Al-A'raaf suresi (7:157) ve Al-'aff suresinde (61:6) tanımlanan bazı kehanetleri bildirdiğine inanmaktadırlar. Muhammed http://www.hristiyan.net/cevaplar/incildemuhammed.htm Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? PARAKLET VEYA PERİKLİT? Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? Eski Yahudi ve Hristiyan yazılarında O'nun geleceğine ilişkin herhangi bir şey söylenmekte midir? Bazı Müslümanlar ise; İncil'in Yuhanna 16:7.nci ayetinin, Kur'anın Al-A'raaf suresi (7:157) ve Al-'aff suresinde (61:6) tanımlanan bazı kehanetleri bildirdiğine inanmaktadırlar. İncil'de Muhammed var mı?
hristiyan

Hristiyanlar, neden Muhammed'i kabul etmezler? konusu 369 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 09-05-12 / 00:33 tarihinde Katolikmoderator tarafından gönderildi. Bu soru Müslümanlar tarafından bazen doğrudan doğruya sorulmaktadır, bazen daha dolaylı bir şekilde: Madem ki, biz Müslümanlar Hz. İsa'yı kabul ediyoruz, İncil'i de kabul edi*yoruz, niçin siz Hıristiyanlar Hz. Muhammed'i ve onun getir*diği kitap olan Kuran'ı kabul etmiyorsunuz? Bu soruya cevap verebilmek için, ilk önce Mesihİsa'nın kişi*liğini, O'nun kim olduğunu kısaca hatırlatmalıyız. Mesih İsa'nın şahsiyeti nedir? Daha önce M. İsa'nın, Kut*sal Üçlü-Birliğin ikinci hipostaz veya uknumu olan Allah'ın Kelâm'ı olduğunu görmüştük. M. İsa'nın benliği, ilâhi Kelâm'ın benliği olduğu için O'na Allah'ın oğlu da diyebiliriz ve gerçekten demekteyiz. Şimdi, yine daha önce görüldüğü gibi , bu ilâhi Kelâm tarihin belli bir noktasında insan olup bu dünyamıza gelmiştir, insanlar... Muhammed Bu soru Müslümanlar tarafından bazen doğrudan doğruya sorulmaktadır, bazen daha dolaylı bir şekilde: Madem ki, biz Müslümanlar Hz. İsa'yı kabul ediyoruz, İncil'i de kabul edi*yoruz, niçin siz Hıristiyanlar Hz. Muhammed'i ve onun getir*diği kitap olan Kuran'ı kabul etmiyorsunuz? Bu soruya cevap verebilmek için, ilk önce Mesihİsa'nın kişi*liğini, O'nun kim olduğunu kısaca hatırlatmalıyız. Mesih İsa'nın şahsiyeti nedir? Daha önce M. İsa'nın, Kut*sal Üçlü-Birliğin ikinci hipostaz veya uknumu olan Allah'ın Kelâm'ı olduğunu görmüştük. M. İsa'nın benliği, ilâhi Kelâm'ın benliği olduğu için O'na Allah'ın oğlu da diyebiliriz ve gerçekten demekteyiz. Şimdi, yine daha önce görüldüğü gibi , bu ilâhi Kelâm tarihin belli bir noktasında insan olup bu dünyamıza gelmiştir, insanlar... Hristiyanlar, neden Muhammed'i kabul etmezler?
hristiyan

Tevrat, Zebur ve İncil'de Muhammed ismi geçiyor mu? konusu 291 kez okundu, 0 kez cevaplandı. En son mesaj 28-04-12 / 03:00 tarihinde admin1 Ken Block tarafından gönderildi. Kutsal Kitap Peygamberlikleri Muhammet'in geleceğini öngörüyor mu? Kur'an'da yer alan şu pasajlar Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişine dair öngörüler arama hususunda Müslümanları teşvik edici olmuştur: Kur'an'daki bu parçalar temel alındığında, Müslümanların Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişini haber veren bölümler arama arzularını anlayışla karşılamamız gerekir. Bununla birlikte, anlam çıkarmadaki yöntemlerini aynı anlayışla karşılamak pek o kadar kolay değil. Öyle ki, Kutsal Kitap'ı Kur'an'a uydurmaya gayret ederlerken, Kutsal Kitap'ta yer almış ifadeleri gözardı ederlerken, Kur'an sözkonusu olunca uygulamaya asla yanaşmadıkları çeviri yöntemlerini Kutsal Kitap'a tatbik ederken, amaçladıkları sonuca kendilerini ulaştıran her aracı meşru saymaları gibi. Bir kısım... Muhammed Kutsal Kitap Peygamberlikleri Muhammet'in geleceğini öngörüyor mu? Kur'an'da yer alan şu pasajlar Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişine dair öngörüler arama hususunda Müslümanları teşvik edici olmuştur: Kur'an'daki bu parçalar temel alındığında, Müslümanların Kutsal Kitap'ta Muhammet'in gelişini haber veren bölümler arama arzularını anlayışla karşılamamız gerekir. Bununla birlikte, anlam çıkarmadaki yöntemlerini aynı anlayışla karşılamak pek o kadar kolay değil. Öyle ki, Kutsal Kitap'ı Kur'an'a uydurmaya gayret ederlerken, Kutsal Kitap'ta yer almış ifadeleri gözardı ederlerken, Kur'an sözkonusu olunca uygulamaya asla yanaşmadıkları çeviri yöntemlerini Kutsal Kitap'a tatbik ederken, amaçladıkları sonuca kendilerini ulaştıran her aracı meşru saymaları gibi. Bir kısım... Tevrat, Zebur ve İncil'de Muhammed ismi geçiyor mu?
hristiyan

Muhammed 9 yaşında mı evlendi? konusu 3.474 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 27-04-12 / 11:05 tarihinde SWART23 tarafından gönderildi. bana bunun kaynağını verebilirmisiniz, lütfen çok ihtiyacım var. Muhammed bana bunun kaynağını verebilirmisiniz, lütfen çok ihtiyacım var. Muhammed 9 yaşında mı evlendi?
hristiyan

Vatikan Rahibi: Muhammed Resuldur konusu 4.477 kez okundu, 27 kez cevaplandı. En son mesaj 26-10-11 / 23:01 tarihinde datatip tarafından gönderildi. Kopyalamak istemiyorum yazıyı. Okuyunca önce güldüm. Yalan haber sandım. Araştırdım, yabancı medyada ciddi kaynaklarda adamın adında (George Marovitch) bir habere rastlamadım. Ama Türk gazeteleri yazmış. Adam ya diyalog uğruna saçma sapan konuşmuş, ya Vatikan kendi rahibinin İslam'a koştuğunu bilmiyor, ya da haberler çarpıtılmış. Yazıyı kopyalamayacağım. Merak eden adamın adını ve başlığı aratabilir, bulabilir. Böyle haberler görünce sinirleniyorum. Gerçek olamayacak kadar saçma görünüyor ama bazı kesimler bunları gerçek sanıp "Bak doğru yol İslam'dır" diyip daha da derin uyuyorlar ya, işte buna ben çok üzülüyorum... Muhammed Kopyalamak istemiyorum yazıyı. Okuyunca önce güldüm. Yalan haber sandım. Araştırdım, yabancı medyada ciddi kaynaklarda adamın adında (George Marovitch) bir habere rastlamadım. Ama Türk gazeteleri yazmış. Adam ya diyalog uğruna saçma sapan konuşmuş, ya Vatikan kendi rahibinin İslam'a koştuğunu bilmiyor, ya da haberler çarpıtılmış. Yazıyı kopyalamayacağım. Merak eden adamın adını ve başlığı aratabilir, bulabilir. Böyle haberler görünce sinirleniyorum. Gerçek olamayacak kadar saçma görünüyor ama bazı kesimler bunları gerçek sanıp "Bak doğru yol İslam'dır" diyip daha da derin uyuyorlar ya, işte buna ben çok üzülüyorum... Vatikan Rahibi: Muhammed Resuldur
hristiyan

Hazreti Muhammed S.A.V konusu 11.815 kez okundu, 68 kez cevaplandı. En son mesaj 26-10-11 / 20:30 tarihinde SWART23 tarafından gönderildi. Kuranı kerimin bakara süresinin 285 ve 286. ayeti kerimelerinde,biz kuranı kerime ve daha önceden indirilen tüm kitaplara, meleklere ve tüm peygamberlere iman ettik ve kabul ettik diye açık ayet vardır.Sorum şu: 1-Hristiyanlık ve musevilikte, Hz Muhammed sav konumu nedir.Allah tarafından gönderilen son peygamber olduğu hususundaki düşünce nedir.? 2-Kur anı kerime yahudi ve hristiyanlar iman ederlermi,şayet kuranı kerim i kabul ediyorlarsa,İhlas süresinde,Allah ın bir olduğu eşi ve benzerinin olmadığı çocuğuda bulunmadı belirtilir.O halde, Hz İsa Rab olabilirmi? Muhammed Kuranı kerimin bakara süresinin 285 ve 286. ayeti kerimelerinde,biz kuranı kerime ve daha önceden indirilen tüm kitaplara, meleklere ve tüm peygamberlere iman ettik ve kabul ettik diye açık ayet vardır.Sorum şu: 1-Hristiyanlık ve musevilikte, Hz Muhammed sav konumu nedir.Allah tarafından gönderilen son peygamber olduğu hususundaki düşünce nedir.? 2-Kur anı kerime yahudi ve hristiyanlar iman ederlermi,şayet kuranı kerim i kabul ediyorlarsa,İhlas süresinde,Allah ın bir olduğu eşi ve benzerinin olmadığı çocuğuda bulunmadı belirtilir.O halde, Hz İsa Rab olabilirmi? Hazreti Muhammed S.A.V
hristiyan

Müslümanların İncil'de Muhammed iddiası hakkında unuttuğumuz şeyler konusu 563 kez okundu, 1 kez cevaplandı. En son mesaj 22-10-11 / 15:47 tarihinde catom tarafından gönderildi. Müslümanlar sıkça İncil'de Muhammed (Ahmed) isminin geçmekte olduğunu iddia ederler. Oysaki ne bugüne dek bulunmuş bir İncil'de ne de İncil dışı bir kaynakta, ne de yapılan linguistik araştırmalarda bu iddiayı ispat edebilecek bir delil bulunamamıştır. Tam tersi şekilde, İslamiyet'ten önceki zamanlara ait olan arkeolojik belgelerde, elimizdeki İncil ile birebir aynı metinler, pasajlar, ayetler ya da komple olarak İncil bulunmuştur. Müslümanların bunu ispat etmeye şiddetle ihtiyacı vardır, çünkü bunu ispat edemezlerse Muhammed'in peygamberliği ve ilahiliği geçerli sayılmayacaktır. Sıradan her hangi bir kişinin kendisini peygamber ilan etmesi ile eşit durumda bir pozisyonda kalacaktır. Müslümanlar, ispat edemedikleri bu iddiayı "değiştirilme" iddiası ile desteklerler. Tabi zaten... Muhammed Müslümanlar sıkça İncil'de Muhammed (Ahmed) isminin geçmekte olduğunu iddia ederler. Oysaki ne bugüne dek bulunmuş bir İncil'de ne de İncil dışı bir kaynakta, ne de yapılan linguistik araştırmalarda bu iddiayı ispat edebilecek bir delil bulunamamıştır. Tam tersi şekilde, İslamiyet'ten önceki zamanlara ait olan arkeolojik belgelerde, elimizdeki İncil ile birebir aynı metinler, pasajlar, ayetler ya da komple olarak İncil bulunmuştur. Müslümanların bunu ispat etmeye şiddetle ihtiyacı vardır, çünkü bunu ispat edemezlerse Muhammed'in peygamberliği ve ilahiliği geçerli sayılmayacaktır. Sıradan her hangi bir kişinin kendisini peygamber ilan etmesi ile eşit durumda bir pozisyonda kalacaktır. Müslümanlar, ispat edemedikleri bu iddiayı "değiştirilme" iddiası ile desteklerler. Tabi zaten... Müslümanların İncil'de Muhammed iddiası hakkında unuttuğumuz şeyler
hristiyan

Muhammed okuma yazma biliyor muydu? konusu 863 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj 11-09-11 / 19:01 tarihinde Daniel75 tarafından gönderildi. Kuranda açıkça belirtilen yazıya göre Muhammed'in okuma yazması yoktu.Bunu neden yazmış olabilir sizce,bu kitabın ilahi olduğunu ve kendi yazmadığını belirtmek için Komik olan Muhammedin tüccar olması ve Arap yarımadasındaki varlıklı ve çok gezen bir adam olması bu adamın hesap kitap okuma yazma bilmemesi imkansız bir şey.Şimdi hadi o dönemin yazıtlarını ve hadislerini inceleyelim vereceğim tüm örnekler Müslümanlarca kabul edilen Kuttubi Sitteye göredir tabi onlara göre doğru bu hadislerin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kitabın yazarları uykuya yatıp hadisleri doğruluyorlar.Gülünç. Zeyd İbnu Abdillah anlatıyor: "Biz Basra'da Mirbed denen yerde idik. Saçları dağınık, bir adam geldi, elinde kırmızı renkli bir deri parçası vardı. Kendisine: "- Köylüsün galiba." dedik. "-... Muhammed Kuranda açıkça belirtilen yazıya göre Muhammed'in okuma yazması yoktu.Bunu neden yazmış olabilir sizce,bu kitabın ilahi olduğunu ve kendi yazmadığını belirtmek için Komik olan Muhammedin tüccar olması ve Arap yarımadasındaki varlıklı ve çok gezen bir adam olması bu adamın hesap kitap okuma yazma bilmemesi imkansız bir şey.Şimdi hadi o dönemin yazıtlarını ve hadislerini inceleyelim vereceğim tüm örnekler Müslümanlarca kabul edilen Kuttubi Sitteye göredir tabi onlara göre doğru bu hadislerin doğru olup olmadığını kanıtlamak için kitabın yazarları uykuya yatıp hadisleri doğruluyorlar.Gülünç. Zeyd İbnu Abdillah anlatıyor: "Biz Basra'da Mirbed denen yerde idik. Saçları dağınık, bir adam geldi, elinde kırmızı renkli bir deri parçası vardı. Kendisine: "- Köylüsün galiba." dedik. "-... Muhammed okuma yazma biliyor muydu?
hristiyan

Muhammed'in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2 konusu 5.413 kez okundu, 49 kez cevaplandı. En son mesaj 19-08-11 / 08:29 tarihinde LovePeace15 tarafından gönderildi. Muhammed’in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/fitna2.jpg Muhammed’in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2 Hollandalı aşırı sağcı milletvekili Geert Wilders”in İslam dinini hedef aldığı ‘Fitna’ filminin devamı ‘Fitna 2′ 2012′de gösterime girecek. Amerikan yapım şirketinin çekimlerine başladığı filmde, Hz. Muhammed’in akıl hastası olduğu iddia edilerek, bu yüzden Müslamanların barbarca bir hayat yaşandığı konu alınıyor. İkinci filmin birincisiyle kıyaslandığında çok daha farklı olduğunu iddia eden Geert Wilders, “İkinci film Fitna 2′de akıl hastası olan Muhammed yüzünden nasıl bir barbarca hayatın yaşandığı konu alınıyor. Bu filmin çekimleri devam ediyor, 2012 yılında... Muhammed Muhammed’in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2 http://www.hristiyangazete.com/wp-content/uploads/2011/04/fitna2.jpg Muhammed’in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2 Hollandalı aşırı sağcı milletvekili Geert Wilders”in İslam dinini hedef aldığı ‘Fitna’ filminin devamı ‘Fitna 2′ 2012′de gösterime girecek. Amerikan yapım şirketinin çekimlerine başladığı filmde, Hz. Muhammed’in akıl hastası olduğu iddia edilerek, bu yüzden Müslamanların barbarca bir hayat yaşandığı konu alınıyor. İkinci filmin birincisiyle kıyaslandığında çok daha farklı olduğunu iddia eden Geert Wilders, “İkinci film Fitna 2′de akıl hastası olan Muhammed yüzünden nasıl bir barbarca hayatın yaşandığı konu alınıyor. Bu filmin çekimleri devam ediyor, 2012 yılında... Muhammed'in akıl hastası olduğunu anlatan film geliyor: FİTNA 2
hristiyan

Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu? konusu 13.377 kez okundu, 75 kez cevaplandı. En son mesaj 28-07-11 / 00:24 tarihinde cengiz33 tarafından gönderildi. http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&KategoriID=24&ArticleID=1124167&AuthorID=75&a=Can Dundar&b=Hz.%20Peygamberin%20ornek%20%20alinacak%20baska%20seyi%20yok%20mu&ver=96 Can Dündar Hz. Peygamber’in örnek alınacak başka şeyi yok mu? 3 Ağustos Pazartesi 2009 72 yaşındaki Hüseyin Üzmez, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe’yle evlendiğinde, gelinin babası ne demişti: “Peygamber Efendimiz de Ayşe Anamız 9 yaşındayken evlenmişti.” 71 yaşındaki Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük, 17 yaşındaki Nazlıcan’la evlendiğinde Yavuz Donat’a ne dedi: Muhammed http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDetay&KategoriID=24&ArticleID=1124167&AuthorID=75&a=Can Dundar&b=Hz.%20Peygamberin%20ornek%20%20alinacak%20baska%20seyi%20yok%20mu&ver=96 Can Dündar Hz. Peygamber’in örnek alınacak başka şeyi yok mu? 3 Ağustos Pazartesi 2009 72 yaşındaki Hüseyin Üzmez, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe’yle evlendiğinde, gelinin babası ne demişti: “Peygamber Efendimiz de Ayşe Anamız 9 yaşındayken evlenmişti.” 71 yaşındaki Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük, 17 yaşındaki Nazlıcan’la evlendiğinde Yavuz Donat’a ne dedi: Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu?
hristiyan

Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusu 3.823 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj 27-07-11 / 14:47 tarihinde Lamb of GOD tarafından gönderildi. Arkadaşlar,hrıstiyanlığı araştırıyorum.şimdiye kadar bildiğim çok şeyin farklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.incili de okuyorum.bu araştırmalarımın sonunda ahlaki bir çok değerlerin müslümanlıkla benzeştiğini gördüm.kafama takılan şey şu;muhammet,okuma yazma bilmiyordu.ve kur'an da geçmişten, isadan,meryem annemizden,lut kavminden,ibrahimden,musadan bahsediyor.o dönemde şimdiki gibi iletişim araçları da yoktu.tüm bunları neredn öğrendi,nasıl yazdı.örneğin ibrahim bildiğim kadarıla MÖ yaşamış incilde ibrahimden yada daha eskilerden bahsediliyor mu?çünkü kur'an da eski yaşanmışlıklarla ilgili detaylı açıklamalar var.bu soruya mantıklı bir cevap bulmak benim için çok önemli.sormak istediğim farklı şeyler de var fakat bu konuyu açıklığa kavuşturmadan kendi gözümde diğerleriyle sizleri... Muhammed Arkadaşlar,hrıstiyanlığı araştırıyorum.şimdiye kadar bildiğim çok şeyin farklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.incili de okuyorum.bu araştırmalarımın sonunda ahlaki bir çok değerlerin müslümanlıkla benzeştiğini gördüm.kafama takılan şey şu;muhammet,okuma yazma bilmiyordu.ve kur'an da geçmişten, isadan,meryem annemizden,lut kavminden,ibrahimden,musadan bahsediyor.o dönemde şimdiki gibi iletişim araçları da yoktu.tüm bunları neredn öğrendi,nasıl yazdı.örneğin ibrahim bildiğim kadarıla MÖ yaşamış incilde ibrahimden yada daha eskilerden bahsediliyor mu?çünkü kur'an da eski yaşanmışlıklarla ilgili detaylı açıklamalar var.bu soruya mantıklı bir cevap bulmak benim için çok önemli.sormak istediğim farklı şeyler de var fakat bu konuyu açıklığa kavuşturmadan kendi gözümde diğerleriyle sizleri... Muhammed Nereden Öğrenmiş?
hristiyan

Muhammed isa peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Bu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu kategorinin diğer sayfaları: 1 2 >

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih