İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Muhammed : İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusu 1675 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusu 1675 kez okundu, 2 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-09-09, 01:20
tomanbayerdem

Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-09-09, 16:17
Sebastian

http://www.hristiyanforum.com/forum/...ddiasina-t1356

http://www.hristiyanforum.com/forum/...ina-cevap-t168

http://www.hristiyanforum.com/forum/...na-cevap-2-t44

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu?

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-09-09, 19:28
Theophilos

tomanbayerdem
Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın
Merhaba tomanbayerdem,

Yakamoz kardeşimin verdiği linkleri okursanız, bazı Müslümanların kendi inançlarını ve tezlerini desteklemek için İncil'i nasıl yanlış yorumladıklarını ve gerçekleri saptırdıklarını göreceksiniz.

Bu linklerde yazılan İncil ayetlerine ek olarak, bazı İslamcı grupların anlamını çarpıtmaya çalıştıkları bir İncil ayeti daha mevcuttur. Bu tür ilginç ve aslında komik bir yorumu bundan birkaç sene önce İslamcı bir radyo istasyonunun Muhammed bin Abdullah'ı övmeye yönelik bir programında duymuş ve çok şaşırmıştım. Radyo istasyonu, Mesih'in öğrencileriyle konuşurken söylediği şu cümleyi, Muhammed'e referans olarak değerlendiriyordu:

"Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor."

Bu cümlenin İncil'in hangi bölümünün kaçıncı ayetinden alındığını elbette söylemeyen bu kişilere göre, Mesih'in "bu dünyanın egemeni" diye nitelendirdiği kişi İslam inancında tek evrensel peygamber olan Muhammed'den başkası değildi. Oysa bu İslamcılar İncil konusunda bir kez daha yalan söylemekte ve dinleyicilerini kandırmaya çalışmaktaydılar; çünkü Mesih yukarıdaki cümlesiyle aslında bir peygamberden değil de Şeytan'dan bahsediyordu:

Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın egemeni geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur. (Yuhanna İncili 14:30)

Görüldüğü gibi, radyo istasyonundan yayın yapanlar ilgili cümlenin bulunduğu ayetin tamamını alıntılamaktan kaçınmışlar ve "bu dünyanın egemeni"nin Şeytan olduğunu açıkça belirten kısmı (Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur) yok saymışlardı. Dahası, Mesih "bu dünyanın egemeninden" Yuhanna İncili'ndeki iki ayrı ayette daha bahsediyor ve kurduğu cümleler aracılığıyla Şeytan'a gönderme yaptığını açıkça belirtiyordu:

Bu dünya şimdi yargılanıyor. Bu dünyanın egemeni şimdi dışarı atılacak. (Yuhanna İncili 12:31)

Yargı konusunda - çünkü bu dünyanın egemeni yargılanmış bulunuyor. (Yuhanna İncili 16:11)

Ne yazık ki, bazı Müslümanlar Kur'an'da yazılı olanların gerçekliğini kanıtlama çabası içindeyken ümitsizliğe kapıldıklarında, yukarıda da bir örneğini gördüğümüz gibi, dürüstlük ilkesinden taviz vermişlerdir. Bazı Müslüman yorumcular, Eski ve Yeni Antlaşma kitaplarında Muhammed bin Abdullah ile ilgili kehanetler olduğunu varsaydıkları için o kadar hatalı ve gülünç yorumlar yapmışlardır ki, neredeyse "deve" sözcüğünün bulunduğu her ayetin dolaylı yoldan Muhammed'e işaret ettiğini iddia etme noktasına gelmişlerdir.

Arkadaşımızın verdiği linkler aracılığıyla, Müslümanların Yuhanna İncili'nde en çok hangi bölümleri çarpıttıklarını ve değiştirmeye çalıştıklarını görebilirsiniz. Sunulan tüm açıklamalara ek olarak vurgulamak istediğim bir konu daha var. Mesih'in müjdelediği Avutucu ya da Tesellicinin Kutsal Ruh değil de Muhammed olduğunu iddia eden Müslümanlar çok önemli bir gerçeği göz ardı etmekteler. Yuhanna İncili'nde Mesih'in Avutucu'yu tüm İsrail halkına vaat ettiği tek bir ayet bile yoktur. Avutucu'nun gönderilmesi ile ilgili vaat ve açıklamalar 14. bölümden itibaren - yani Mesih'in ölmeden önceki son söylemiyle - başlar ve yakalandığının anlatıldığı bölümde sona erer. Bu bölümlere göre Yeshua Mesih, Avutucu'dan sadece öğrencilerine bahsetmiş ve Avutucu'nun Mesih'e iman edenlere verilen bir armağan olduğunu vurgulamıştır. Avutucu sadece Mesih'e iman eden kişilere gelecektir ve Mesih'e inanmayanlar bu vaat ve armağandan yararlanamayacaktır. Oysa İslam inancına göre İsa denen peygamber Muhammed'in geleceğini Yahudi kavmine açıkça müjdelemiştir ve bu Kur'an'ın 61. suresinin 6. ayetinde geçer. Bu ayete göre gelecek olan kişinin açıkça bir peygamber olacağı söylenmiştir ve Mesih'e imansızlık bu peygamberin gönderilmesine engel değildir. Üstelik bu peygamber, sadece Mesih'e değil Musa'ya bile inanmayan putperest bir topluma gönderilecektir.

Kur'an'daki kehanet ile Yuhanna İncili'ndeki kehanetin hem yapı hem de içerik açısından bir birinden tamamen farklı olduğu açıktır. Hiçbir İncil metninin hiçbir ayetinde Mesih tüm İsrail halkına başka bir avutucu ya da peygamber hakkında vaatte bulunmadığı için, İncil'de Muhammed'in hiçbir şekilde müjdelenmediğini söyleyebiliriz.

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? konusuna benzer konular;

İncil'de Karaman Karaman Karaman sınırları içersinde bulunan ve yılkı atlarıyla meşhur Karadağ İncil’de geçiyor. Karadağ, Konya ile Karaman sınırında, Karaman’a 35 km. iki büyük zirveden oluşan volkanik bir kütle Karadağ, andezit ve dazit intifalarından meydana gelmiş; intifalar, bazaltik lavların çıkışı ile son şeklini almış. Karadağ, esas itibariyle büyük bir koni görünümündeyse de, aslında üç koninin birbirleri ile kaynaşmasından meydana gelmiştir. Bu üç koni, Karadağ’ın en yüksek noktası Mihaliç Tepe (2271 m.); bunun kuzeyindeki, Baştepe ve doğusundaki Kızıltepe konileridir. Baştepe’nin üzerinde, çapı 150 m. olan bir krater bulunmaktadır.En yüksek zirvesi olan Mihaliç Tepesi’nde Hitit Hiyeroglifi ile yazılmış bir kitabe ile Bizanslılar’dan kalma kilise var. Bozdağ’da ise Bizans askeri...

İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? Oncelikle herkese merhaba.. Ulkemdekı turk okulları sayesnde musluman oldum 2 yıl once.Fatih unı.si psikoloji 2. sınıf ögrenciyisim. Kafama takılan bir konu var. Değiştrilen yada değiştrlmeyen ıncıl de İslam peygamberi hz muhammed (asm) ın ismi geçiyor mu? İsa (as) ın bekleyın ahmed gelıyor,kainata rahmet gelyıor sözleri neresnde geçiyor ıncil in.Yada benzeri birsöz. Cvplarınız beklıyorum.Herkese mutlu gunler. Can you help me?I will be in tocuh. YÖNETİM NOTU:

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? Herkese merhabalar, öncelikle bu foruma çok kısa bir süre önce katıldım. Ve hristiyan.net'te Hristiyan nasıl olunur bölümünü okudum. "Matta, Markos, Luka ve Yuhanna ise İncil kitabının ilk dört bölümüdür ve sinemalarda izlediğimiz İsa'nın Çilesi - Tutku Filminde anlatılan olayları daha geniş kapsamlı anlatmaktadır. Dolayısıyla İsa'nın Çilesi filmi bile sizin için İncil'dir, iyi haberdir, müjdedir." denilmiştir. Elbette Tutku filmini izledim ve şunu merak ediyorum Türkçeye çevrilirken neden islam'a göre çevirilmiş. Özellikle filmin ismi TUTKU - Hz. İSA'nın çilesi olarak yayınlanmıştır. Bu filmi bir arkadaşımla izledim. ( kendisi aslında hristiyan bir ailenin çocuğu fakat türkiyede yaşadığı için islama doğru adım atmaktadır.) 00:59:50 karesinde " Dünya sizden nefret...

Muhammed'den sonraki İslami ilahiyatçıların Kutsal Kitap'ın değişmezliğini onaylamaları İlk Dönem Müslüman İlâhiyatçılarının Görüşleri “Biz bu misâlleri insanlara anlatıyoruz ama onları, bilenlerden başkası düşünüp anlamaz.” (Ankebut 29:43) İslâm dünyasında, ilk dönemlerden itibaren akaid ve Kelâm literatürünün Hıristiyanlığa karşı yazanları çoktur.1Ama bu bölümde, ilk dönem Müslüman yazarların daha olumlu örneklerine bakacağız. Hz. Muhammed’ten sonra Hz. Ebu Bekir (ö. 634) Halife olarak Necranlı Hıristiyanlarla ahitlerini sürdürmüştür. Hz. Ömer de Halife olunca cizye karşılığında onların can ve mal güvenliğini korumuş, ibadethanelerinin yıkılmamasını sağlamıştır. Onları dinî inançlarında serbest bırakmıştır.2 M.S. 630 yılında Hz. Muhammed, Nadraşanlı Hıristiyanların paskalya bayramını...

İncil'de Muhammed var mı? http://www.hristiyan.net/cevaplar/incildemuhammed.htm Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? PARAKLET VEYA PERİKLİT? Acaba Kur'anın dışında Muhammet'le ilgili bir bildiri var mıdır? Eski Yahudi ve Hristiyan yazılarında O'nun geleceğine ilişkin herhangi bir şey söylenmekte midir? Bazı Müslümanlar ise; İncil'in Yuhanna 16:7.nci ayetinin, Kur'anın Al-A'raaf suresi (7:157) ve Al-'aff suresinde (61:6) tanımlanan bazı kehanetleri bildirdiğine inanmaktadırlar.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih