İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Muhammed : İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? konusu 1210 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi. İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? Herkese merhabalar, öncelikle bu foruma çok kısa bir süre önce katıldım. Ve hristiyan.net'te Hristiyan nasıl olunur bölümünü okudum. "Matta, Markos, Luka ve Yuhanna ise İncil kitabının ilk dört bölümüdür ve sinemalarda izlediğimiz İsa'nın Çilesi - Tutku Filminde anlatılan olayları daha geniş kapsamlı anlatmaktadır. Dolayısıyla İsa'nın Çilesi filmi bile sizin için İncil'dir, iyi haberdir, müjdedir." denilmiştir. Elbette Tutku filmini izledim ve şunu merak ediyorum Türkçeye çevrilirken neden islam'a göre çevirilmiş. Özellikle filmin ismi TUTKU - Hz. İSA'nın çilesi olarak yayınlanmıştır. Bu filmi bir arkadaşımla izledim. ( kendisi aslında hristiyan bir ailenin çocuğu fakat türkiyede yaşadığı için islama doğru adım atmaktadır.) 00:59:50 karesinde " Dünya sizden nefret ediyorsa önce... İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)



HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.


İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? konusu 1210 kez okundu, 4 kez cevaplandı. En son mesaj Theophilos tarafından gönderildi.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.


İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-09-09, 13:38
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?
Stella_mc


Herkese merhabalar, öncelikle bu foruma çok kısa bir süre önce katıldım. Ve hristiyan.net'te Hristiyan nasıl olunur bölümünü okudum.

"Matta, Markos, Luka ve Yuhanna ise İncil kitabının ilk dört bölümüdür ve sinemalarda izlediğimiz İsa'nın Çilesi - Tutku Filminde anlatılan olayları daha geniş kapsamlı anlatmaktadır. Dolayısıyla İsa'nın Çilesi filmi bile sizin için İncil'dir, iyi haberdir, müjdedir." denilmiştir.

Elbette Tutku filmini izledim ve şunu merak ediyorum Türkçeye çevrilirken neden islam'a göre çevirilmiş. Özellikle filmin ismi TUTKU - Hz. İSA'nın çilesi olarak yayınlanmıştır.

Bu filmi bir arkadaşımla izledim. ( kendisi aslında hristiyan bir ailenin çocuğu fakat türkiyede yaşadığı için islama doğru adım atmaktadır.)

00:59:50 karesinde " Dünya sizden nefret ediyorsa önce benden nefret ettiğini hatırlayın. Ve unutmayın ki hizmetkar efendisinden büyük değildir. Bana zulmettilerse size de edeceklerdir. Korkmamalısınız. Yardımcı gelecek Tanrı hakkındaki gerçeği O açıklayacak... Baba'nın iradesiyle..." der Mesihimiz. Bu sözde Mesih'in anlatmak istediği şeyi, ( yardımcı gelecek sözü ) arkadaşım muhammedi kasdettiğini düşünmektedir. Anlatmak istediğim türkçeye çevrilirken sözleri çarpıtmış olabilirler mi?

Ayrıca ben tam olarak böyle bir söz bulamadım Kutsal Kitab'ımızda.

" 16Size doğrusunu söyleyeyim, köle efendisinden üstün değildir. Elçi de kendisini gönderenden üstün değildir. 17Bildiğiniz bu şeyleri yaparsanız, size ne mutlu!" (Yuhanna 13. bölüm)

Bu konuda yorumlarınızı bekliyorum.

Rabbim bizi kutsasın, kalplerimiz yalnız iyiliklerle dolsun.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur12-09-09, 23:48
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?
Frollo


Bulamadığınız, filmde kullanılmış olan kısım Yuhanna 14:26 dır.

Alıntı:
26Ama Baba'nın benim adımla göndereceği Yardımcı, Kutsal Ruh, size her şeyi öğretecek, bütün söylediklerimi size hatırlatacak.


Bahsi geçen Kutsal Ruh'tur. İncil'i öğretecektir.

Filmin orjinalinde İncil'e sadık kalmak için anlatılan olaylar esnasında konuşulan diller kullanılmış (Aramice, Latince, İbranice) . Bendeki filmde de Kutsal Ruh diye vurgu yapmıyor ingilizce olmasına rağmen altyazı, zaten filmde sözel olarak İncil'den yapılmış çok az ve kısa alıntılar var yalnızca, filmde görsellik daha fazla ön planda. Film, Türkçe'ye doğrudan filmde kullanılmış olan dillerden değil de İngilizce ya da başka bir dilden çevrilmiş olabilir ki bu çok büyük bir ihtimal.

Bu film daha çok Katolik Öğretisi doğrultusunda Rab'bin bizim için çektiği acıları vurgulamak ve hatırlatmak adına oldukça fazla görsel olarak bu işkence sahnelerine odaklanmıştır Katolik Mel Gibson'ın yönetiminde.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-09-09, 02:05
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?
Theophilos


Müslümanların Yuhanna İncili'ndeki Avutucu ya da Tesellici'yi Muhammed olarak yanlış tanımlamaları konusunda daha fazla bilgi almak için forumda "Muhammed'in geleceği Kutsal Kitap'da bildiriliyor mu?" türündeki başlıkları aramanızı öneririm.

Yuhanna İncili'nde Rab Yeshua çarmıha gerilmeden önce öğrencileriyle uzun bir konuşma yapmış ve onları teselli etmek amacıyla bir "Avutucu" gönderme sözü vermiştir. Mesih çarmıha gerilerek bu dünyadan ayrılacaktır ve ölümü yenecek olmasına rağmen dirilmiş ve yüceltilmiş vücuduyla bu dünyada kalmayacak ve göksel krallığına dönecektir. Bu ayrılık yüzünden üzülen öğrencilerin teselli edilmesi için Baba, Mesih'in adıyla Kutsal Ruh'u gönderecektir. "Gerçeğin Ruhu" olan Avutucu Kutsal Ruh sonsuza kadar Mesih'in öğrencileri ile kalacaktır.

Aslında Yuhanna İncili'nde Rabbin veda söylemi esnasında vaat ettiği Avutucu, Luka İncili'nde Mesih'in göğe çıkmadan - yani öğrencilerinden fiziksel olarak ayrılmadan - önce gönderme sözü verdiği Kutsal Ruh'dan başkası değildir:

«Ben de Babamın vaat ettiğini size göndereceğim. Ama siz, gökten gelecek güçle kuşanıncaya dek kentte kalın.» (Luka 24:49)

Mesih'in bu vaadi, göğe yükselmesinden on gün sonra Kutsal Ruh'un öğrencilerinin üzerine inmesiyle gerçekleşmiştir (Elçilerin İşleri 2:1-33) Yuhanna İncili'nde Mesih, aynı Kutsal Ruh vaadini daha tanrıbilimsel ve didaktik bir tarzla veda konuşmasına eklemiştir ve Kutsal Ruh'un gelme sebebini öğrencilerine duyduğu derin Tanrısal sevgiye bağlamıştır. Mesih'in Kutsal Ruh hakkındaki bu detaylı açıklamalarını Yuhanna İncili'nde bulmamız son derece doğaldır; çünkü İncil yazarları arasında Mesih'in tanrıbilimsel ve öğretici vaazlarına ve sevgisine en fazla vurguyu havari Yuhanna yapmıştır.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur15-09-09, 15:35
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?
Stella_mc


Bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? hristiyanlık incil isa tevrat zebur16-09-09, 00:21
İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?
Theophilos


Stella_mc
Bu konuda beni bilgilendirdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Rica ederim. Benzer konularda soruların olursa çekinmeden sorabilirsin. Burda olduğum müddetçe yanıtlamaya çalışırım.

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor?

İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

 






İsa'nın Çilesi filminde Muhammed'den mi söz ediliyor? konusuna benzer konular;

Bedava incil siparişleri takip mi ediliyor? KOMUTAN "İNCİL" İŞİNE GİRMİŞ 02 Şubat 2009 08:18 Komutan İncil dağıtma işini ele geçirmiş... Veysel Şahin'in ifadeleri sürüyor....


Tutku-Hz. İsa'nın çilesi filmi gerçeği yansıtıyor mu? Kardeşlerim,Tutku filmini izledim.Film herşeyiyle gerçeği yansıtıyor mu?Ve Yahşuah ile hacı taşıyan adam kim? esenlikler... "Dileyin, size verilecek; arayın, bulacaksınız; kapıyı çalın, size açılacaktır. " Matta 7:7


İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? Oncelikle herkese merhaba.. Ulkemdekı turk okulları sayesnde musluman oldum 2 yıl once.Fatih unı.si psikoloji 2. sınıf ögrenciyisim. Kafama takılan bir konu var. Değiştrilen yada değiştrlmeyen ıncıl de İslam peygamberi hz muhammed (asm) ın ismi geçiyor mu? İsa (as) ın bekleyın ahmed gelıyor,kainata rahmet gelyıor sözleri neresnde geçiyor ıncil in.Yada benzeri birsöz. Cvplarınız beklıyorum.Herkese mutlu gunler. Can you help me?I will be in tocuh. YÖNETİM NOTU:


İncil'de Muhammed'den bahsediliyor mu? Merhabalar. Bundan yaklaşık dört yıl önce İnternet aracılığı ile İncil başvurusu yaptım ve elime geçtiğinde Aile baskısından dolayı incelemek kısmet olmadı. İnternet üstündende tam olarak okuyamadım. Bu yüzden bu sorunun cevabını merak ediyorum. Müslümanlar tarafından İncilde Hz. Muhammedden bahsediliyor deniliyor ama gerçeği nedir anlamak ve öğrenmek istiyorum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim . Esen kalın


Hristiyanlıkta Tevrat doğru mu kabul ediliyor? Formda bazı yerleri okudum yanlış anlamadıysam Eski ahit adı altında Tevrat kabul görülüyor,yani doğru kabul ediliyor.İsa Tevrat değişti gerekçesiyle gönderilmedi mi?Yanlış anladıysam özür dilerim.Şimdiden teşekkürler... Yonetim Notu: Her hangi bir gercek Kutsal Kitap degismemistir. Bunu soyleyenler yalanci insanlardir. Ispat edemeyecekleri seyi iftira olarak one suren kisilerdir. Ne yahudilere gore ne hristiyanlara gore Tevrat degismemistir. Hristiyan Tevrat'i tam olarak, degismemis olarak, gecerli olarak kabul ederler, okurlar, kullanirlar. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i Incil demek aslinda eksik bir soylemdir. Hristiyanligin Kutsal Kitap'i 66 tanedir, Tevrat, Zebur ve Incil diye bilinen kitapciklar ve mektuplar butunudur.








HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız





HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih

Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
K A P K A N