Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Muhammed : Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusu 2342 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj mesihin kuzusu tarafından gönderildi. Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? Sayın ates_49, Ben de son zamanlarda yaptığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Umarım siz benim araştırmamı da nette bulduğunuzu söyleyip Müslümanlar ile paylaşırsınız. İncil'de "Ahmed" isminin geçip geçmediği sorusundan önce sorulması gereken çok daha önemli bir soru var: Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? Bu sorunun tek geçerli yanıtı "HAYIR" olmalıdır; çünkü "Ahmed" isminin geçtiği ayet İsrail halkı ile bağlantılıdır, Araplarla değil! Ayetin bağlamını görelim:Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri... Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusu 2342 kez okundu, 5 kez cevaplandı. En son mesaj mesihin kuzusu tarafından gönderildi.

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-10-09, 01:38
Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?
Theophilos

Sayın ates_49,

Ben de son zamanlarda yaptığım bir çalışmayı sizinle paylaşmak isterim. Umarım siz benim araştırmamı da nette bulduğunuzu söyleyip Müslümanlar ile paylaşırsınız.

İncil'de "Ahmed" isminin geçip geçmediği sorusundan önce sorulması gereken çok daha önemli bir soru var:

Bu sorunun tek geçerli yanıtı "HAYIR" olmalıdır; çünkü "Ahmed" isminin geçtiği ayet İsrail halkı ile bağlantılıdır, Araplarla değil! Ayetin bağlamını görelim:
Hani, Meryem oğlu İsa, “Ey İsrailoğulları! Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti. Fakat (İsa) onlara apaçık mucizeleri getirince, “Bu, apaçık bir sihirdir” dediler. (Sura 61:6)
"Ahmed" isminin geçtiği bu tek Kur'an ayetine göre, Meryem oğlu, İsrail halkına konuşmuş ve kendisinden sonra Ahmed isminde bir peygamberin gönderileceğini söylemiştir. Kur'an'ın ayetlerine göre ise Muhammed bin Abdullah İsrail halkına gönderilmemiştir! Her ne kadar İslam'ın evrensel bir din olduğu öğretisi yanlışlıkla Muhammed'in tüm dünyaya gönderilmiş peygamber olduğu yolundaki hatalı yoruma sebep olmuşsa da, Kur'an'a göre Muhammed'in peygamberlik görevini icra ettiği yer Arap kavmidir:
Böylece biz sana Arapça bir Kur’an vahyettik ki, şehirlerin anası olan Mekke’de ve çevresinde bulunanları uyarasın. Hakkında asla şüphe olmayan toplanma günüyle onları uyarasın. Bir grup cennette, bir grup ise cehennemdedir. (Sure 42:7)

Şüphesiz bu Kur’an, sana ve kavmine bir öğüt ve bir şereftir, ondan hesaba çekileceksiniz. (Sure 43:44)

Yine biz (Mûsâ’ya) seslendiğimiz zaman Tûr’un yan tarafında da değildin. Fakat Rabbinden bir rahmet olarak, senden önce kendilerine hiçbir uyarıcı gelmeyen bir kavmi, düşünüp öğüt alsınlar diye uyarman için (o haberleri) sana bildiriyoruz. (Sure 28:46)
Görüldüğü gibi, Kur'an'da, Muhammed'in daha önce hiçbir uyarıcının gönderilmediği bir kavmi uyarmak için peygamber yapıldığı iddia edilmektedir. "Ahmed" kelimesinin geçtiği ayete göre ise, İsa kendisinden sonra geleceğini iddia ettiği peygamberin İsrail dışında bir kavme gönderileceğini söylememiştir; bu ise tıpkı İsa gibi Ahmed adlı kişinin de İsrail halkına gönderileceği ihtimalini güçlendirmektedir. Söz konusu kehanet veya vaat, ancak gelecek olan kişinin İsrail halkından olması ve İsrail halkında görev yapması durumunda anlam kazanmaktadır. Ayrıca, ilgili ayette (Sure 61:6) İsa, Ahmed ile Tevrat arasında paralellik kurmaktadır:
Şüphesiz ben, Allah’ın size, benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı ve benden sonra gelecek, Ahmed adında bir peygamberi müjdeleyici (olarak gönderdiği) peygamberiyim” demişti.
Bu ayete göre, Ahmed adlı peygamber İsrail ile bağlantılıdır ve Tevrat nasıl İsa'dan önce İsrail halkına gönderildiyse, Ahmed de aynı şekilde İsa'dan sonra İsrail halkına gönderilecektir. Sonuçta, bu Ahmed adlı meçhul peygamberin Muhammed bin Abdullah olması, Kur'an'ın tamamı göz önüne alındığında, imkansız görünmektedir. Ya ilgili ayetin kurgulanmasında bir sorun yaşanmıştır ya da Kur'an'a göre İsrail halkına yeni bir peygamber gönderilecektir ve bu peygamber henüz ortaya çıkmamıştır! Müslümanların yapmaları gereken şey, Ahmed isimli peygamberin İsrail'e gönderilmesini beklemektir; aksi takdirde ilgili kehanetin boş ve sahte bir vaat olduğu savunulabilir.

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur14-10-09, 01:45
moderator5

Yukarıdaki yazı şu tartışmadan alıntılanmıştır: http://www.hristiyanforum.com/forum/...t106444/sayfa2

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir?

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur22-06-10, 14:24
meto

Yönetim Notu: Sitemizde İslami misyonerlik yasaktır.

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-07-10, 15:16
mesihin kuzusu

EVET KUTSAL KİTAPTA MUHAMMEDLE İLGİLİ İŞARET VAR.
Bakın size bir örnek:

'Bir sözün RAB'den olup olmadığını nasıl bilebiliriz? diye düşünebilirsiniz.
Eğer bir peygamber RAB'bin adına konuşur, ama konuştuğu söz yerine gelmez ya da gerçekleşmezse, o söz RAB'den değildir. Peygamber saygısızca konuşmuştur. Ondan korkmayın." (Yasanın Tekrarı 18:19-22)

Bu müslümanların değiştirildiğini iddia ettiği Tevrattan Yasanın Tekrarı
Şimdi bunu Kuranla karşılaştıralım:

Ey Peygamber, müminleri savaşa karşı hazırlayıp-teşvik et. Eğer içinizde sabreden yirmi (kişi) bulunursa, iki yüz (kişiyi) mağlup edebilirler. Ve eğer içinizden yüz (sabırlı kişi) bulunursa, kâfirlerden binini yener. Çünkü onlar (gerçeği) kavramayan bir topluluktur. (8 Enfal Suresi - 65)
Fakat savaşa giriyorlar ve yeniliyorlar Allahın sözü gerçekleşmiyor,herşeye gücü yeten herşeyi bilen Allah bunu bilemiyor ve müminler yeniliyorlar.Yani Muhammed Rabbin adıyla konuşuyor fakat söz yerine gelmiyor.Ardından durumu toparlama ayeti iniveriyor:
Şimdi, Allah sizden (yükünüzü) hafifletti ve sizde bir zaaf olduğunu bildi. Sizden yüz sabırlı (kişi) bulunursa, (onların) iki yüzünü bozguna uğratır; eğer sizden bin (kişi) olursa, Allah’ın izniyle (onların) iki binini yener. Allah, sabredenlerle beraberdir. (8 Enfal Suresi - 66)

Allah 1 e 10 kişiyi yeneceksiniz diyor olmuyor bozguna uğruyorlar ve oran 1 e 2 ye düşürülüyor

Şimdi yukarıdaki Kuran sözleriyle Tevrat sözlerini karşılaştırın kararınızı verin.Ben Kuranı İslamı birçok müslümandan daha iyi biliyorum.Bana ayet sorun ezbere söyleyeyim.Ama o kadar anlatıyoruz boş!

Çünkü onlar korkuyorlar Muhammedi kaybederlerse Tanrıyı;dolayısıyla içinden şaraplar akan göğüsleri yeni tomurcuklanmış hurilerle dolu olan cenneti kaybedeceklerinden korkuyorlar! Farkında değilsiniz ebedi azap sizleri bekliyor ey müminler.Çünkü Kutsal Kitapta şöyle yazar:

“Çünkü Tanrı dünyayı o kadar çok sevdi ki, biricik Oğlu'nu verdi. Öyle ki, O'na iman edenlerin hiçbiri mahvolmasın, hepsi sonsuz yaşama kavuşsun. Tanrı, Oğlu'nu dünyayı yargılamak için göndermedi, dünya O'nun aracılığıyla kurtulsun diye gönderdi. O'na iman eden yargılanmaz, iman etmeyen ise zaten yargılanmıştır. Çünkü Tanrı'nın biricik Oğlu'nun adına iman etmemiştir.” (Yuhanna 3:16-18)

Son olarak Kutsal Kitaptan bir Ayet daha.Bunu müslümanlar iyi okuyup
üzerinde iyice bir düşünsünler:

Aranızdan bir peygamber ya da düş gören biri çıkarsa, bir belirtiyi ya da şaşılası bir olayı önceden bildirirse,
Bilmediğiniz başka ilahlara yönelip tapınalım derse, söz ettiği belirti, şaşılası olay gerçekleşse bile,
o peygamberi ya da düş göreni dinlememelisiniz. Tanrınız RAB kendisini bütün yüreğinizle, bütün canınızla sevip sevmediğinizi anlamak için sizi sınamaktadır.
Tanrınız RAB'bin ardınca yürüyün, O'ndan korkun. Buyruklarına uyun, O'nun sözüne kulak verin. O'na kulluk edin, O'na bağlı kalın. (Yasanın Tekrarı 13:1-4)

Sizlere üzülüyorum.Rab size acısın merhamet göstersin....

Yönetim Notu: Sevgili kardeşim daha yumuşak bir üslup kullanabilir misin? Ayrıca üzüldüğünüz kişilere "sizlere üzülüyorum" demek sizi onlara daha antipatik yapacak ve de yazınızda teolojik olarak değindiğiniz noktaların oluşan antipati yüzünden gözden kaçmasına sebebiyet verecektir. Yazınızda verilerinizden ziyade kişisel hissiyatınız öne çıkarsa yazınızın etkisi azalacaktır. Bir çok eski hristiyan da kendi nefretleri ile eski inançlarına dair zorlama karalamalar yapmaya çalışmaktadır, çünkü kendilerini hristiyan olarak zannettikleri dönemler içlerindeki nefreti, sevgi ile öldüremediler. Hristiyan iken müslümanlardan veya diğer mezheplerden nefret ederlerdi, ateist iken de tüm inananlardan nefret ediyorlar. Siz böylesiniz demiyoruz, siz bu örnektekiler gibisiniz veya olacaksınız demiyoruz, ancak genel olarak tüm forum üyesi hristiyanları uyarma amaçlı olarak bilgilendirme yapıyoruz. Çünkü arada çok ince bir çizgi olabiliyor bazen. Eminiz ki, eğer isterseniz, daha sevgi dolu bir şekilde daha güzel mesajlar yazabilirsiniz.

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? hristiyanlık incil isa tevrat zebur08-07-10, 22:29
carpenter

Belki Müslümanlar hatalı olarak değiştirildiğini iddia etmiş yada öyle sanmış olabilirler. Bu bir insan hatasıdır. Ancak bu iddianın tersine hükmeden birkaç ayet var.
Bakara Suresi 41. Elinizdeki Tevrat’ı tasdik edici olarak indirdiğimize (Kur’an’a) iman edin. Onu inkâr edenlerin ilki
olmayın. Âyetlerimi az bir karşılığa değişmeyin ve bana karşı gelmekten sakının.
Mâide Suresi 46. O peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa’yı, önündeki Tevrat’ı doğrulayıcı olarak gönderdik.
Ona, içerisinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat’ı doğrulayan, Allah’a karşı gelmekten
sakınanlar için doğru yola iletici ve bir öğüt olarak İncil’i verdik.
Maide Suresi:43. Yanlarında, içinde Allah’ın hükmü bulunan Tevrat varken nasıl oluyor da seni hakem yapıyorlar, sonra
bunun ardından verdiğin hükümden yüz çeviriyorlar? İşte onlar (kendi kitaplarına da, sana da)
inanmış değillerdir.
Âli İmrân Suresi 50. “Benden önce gelen Tevrat’ı doğrulayıcı olarak ve size haram kılınan bazı şeyleri helâl kılmak için
gönderildim ve Rabbiniz tarafından size bir mucize de getirdim. Artık Allah’a karşı gelmekten sakının
ve bana itaat edin.”
Ayrıca sadece Arap kavmine değil ‘’tüm alemlere’’ gönderildiğine dair ifade aşağıdaki ayette bulunmaktadır.
Enbiyâ Suresi 107. (Ey Muhammed!) Seni ancak âlemlere rahmet olarak gönderdik.

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Kur'an'da peygamberliği müjdelenen "Ahmed" acaba gerçekten İslam peygamberine mi işaret etmektedir? konusuna benzer konular;

İslami medyada "haç" ve "T" harfi üzerinden misyonerlik propagandası suçlamaları Milliyet Gazetesinin internet sitesi olan www.milliyet.com.tr haber sitesinin spor sayfasında “Sakatlık” işareti karşılığına Kızılhaç işareti konulmuş. Milliyet Hıristiyan bir ülkede mi yayın yapıyor, Milliyet’in okuyucu kitlesi Hıristiyan mı? Türkiye’de sağlık hizmetlerinin işareti KIZILAY’DIR. Ülkemizde yayın yapan bütün kurum ve kuruluşlar sağlık hizmetlerini gösteren amblem yerinde Kızılay logosunu kullanmaktadır. Milliyet internet sitesinde de doğal olarak “KIZILAY” olması gerekirken hangi mantık ile Milliyet yayınlarında Kızılhaç kullanılmaktadır merak ediyoruz. Milliyet gazetesinin internet sitesi olan milliyet.com.tr.’de misyonerlik mi yapılıyor? Milliyet gazetesinin yetkililerinin bu olaydan haberleri yok mu? Haberleri yoksa bu daha da büyük sorun. Şayet haberleri var olduğu...

İSLAM ÖNCESİ DÖNEMDE "KIZ ÇOCUKLARININ DİRİ DİRİ GÖMÜLDÜĞÜ" YALANI Tekvîr Suresinin 8. ve 9. ayetlerinde bir değinme. Bu ayetleri, Hamdi Yazır, biraz duygusal olarak, dilimize şöyle çevirir: — "Ve o diri gömülen, hangi günahla öldürüldü? Sorulduğu va* kit." (Bkz. Yazır, Hak Dini Kur'an Dili, 1962, 8/5593.) Diyanet'in resmi çevirisinde de ayetlerin anlamı şöyle: —"Kız çocuğun, hangi suçtan öldürüldüğü kendisine sorulduğu zaman." islam'ın "kadın"a nasıl "üstün yer ve değer verdiği"ni anlatan is*lamcılar, ikide bir de şöyle derler: — "Cahiliyet (islam öncesi) döneminde, kadına değer verilmedi* ği için, kız çocukları diri...

Berlusconi: "Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı" Berlusconi: “Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı” Berlusconi: “Batıda cami yapılması İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı” İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi, batıda Müslümanların cami yapma hakkının var olduğunu fakat bu hakkın İslam ülkelerinde kilise yapımına izin verilmesine bağlı olduğunu söyledi. Berlusconi, İtalya’nın Milano kentinde yaptığı konuşmada, İslam ülkelerinin kilise yapımına izin vermesi ve saygı duyması durumunda Batılı ülkelerin de Müslümanların Cami yapmalarına izin vereceğini belirtti. Berlusconi, göçmen sorunu konusunda da sola yüklendi ve göç sorununun gündeme getirilmesinin solun bir seçim stratejisi olduğunu ifade etti. DÜNYA BÜLTENİ .NET Tags: avrupa, cami,...

"İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! - Yiğit Bulut "İtici güç" demek, ne büyük "ayıpmış"! (3 Haziran 2009) - Yiğit Bulut - Vatan Gazetesi "Evrim-yaratıcı zeka" yazılarımı bitirdim ama sağolsunlar "köşe yazarı arkadaşlarım ve mail grupları" devam ettiriyorlar. Bazı dostlarım yazmışlar "milliyetçi bir çizgi, okyanus ötesinde icat edilen Darwin karşıtı bir çizgi ile nasıl uyuşur"! Bazıları daha da ileri gitmişler ve beni "kara gömlekli" olmakla suçlamışlar! Neyse "kara cüppeli" dememişler! Bu "karşılaştırmalara", yine o yazıları yazanlardan biri olan dostumun cümlesi ile "aklım şaştı"! Türkiye'yi "sevmek" Darwin'i desteklemekle mi başlıyor? Veya Darwin'in teorilerini tatminkar bulmayıp "dahasını" arayanlar, Türkiye'yi sevmiyorlar mı? Sevgili dostlar, "saçmalık" tam olarak burada başlıyor! Vay "itici güç" dedi, vay...

Passion filminde İsa "Allah" mı dedi acaba? Bazı müslümanlar kendi "allah"larına ilahilik kazandırma paniği ile "Allah"ın Yahşuah'ın çarmıhta söylediği "eli" olduğunu iddia ederler. Oysaki Mesih'in çarmıha gerilişi sırasında ve Muhammed'e kadar Allah bir putun ismidir, bir putun ismiydi. Muhammed'den sonra "tek ilah" olarak bilinmeye başlandı. Bunu Muhammed'in babası Abdullah isminden de bilebilmekteyiz. Aynı şeyi söyleyen müslüman ilahiyatçılar da vardır. Dolayısıyla Mesih çarmıhta iken bir puta seslenmiş olması imkansızdır. İddia sahipleri öncelikle kendi iddialarındaki iç çelişki (ya da saçmalık) konusunda bir şeyler yapmalıdırlar.

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih