Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusu
3820 kez okundu,
20 kez cevaplandı. En son mesaj
Lamb of GOD tarafından gönderildi.
Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

04-03-10, 16:42
Ariaa
Arkadaşlar,hrıstiyanlığı araştırıyorum.şimdiye kadar bildiğim çok şeyin farklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.
incili de okuyorum.bu araştırmalarımın sonunda ahlaki bir çok değerlerin müslümanlıkla benzeştiğini gördüm.kafama takılan şey şu;muhammet,okuma yazma bilmiyordu.ve kur'an da geçmişten, isadan,meryem annemizden,lut kavminden,ibrahimden,musa dan bahsediyor.o dönemde şimdiki gibi iletişim araçları da yoktu.tüm bunları neredn öğrendi,nasıl yazdı.örneğin ibrahim bildiğim kadarıla MÖ yaşamış
incilde ibrahimden yada daha eskilerden bahsediliyor mu?çünkü kur'an da eski yaşanmışlıklarla ilgili detaylı açıklamalar var.bu soruya mantıklı bir cevap bulmak benim için çok önemli.sormak istediğim farklı şeyler de var fakat bu konuyu açıklığa kavuşturmadan kendi gözümde diğerleriyle sizleri sıkboğaz etmek istemiyorum...yanıtlarını z için şimdiden teşekkürler...
Yönetim Notu: Bir dönem
hristiyanlıktan çıkmış olan bir rahip kendisine bu bilgileri sağlamıştır.
Muhammed Nereden Öğrenmiş?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

04-03-10, 17:21
sinem34
|
|
Ariaa
|
Arkadaşlar,hrıstiyanlığı araştırıyorum.şimdiye kadar bildiğim çok şeyin farklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.incili de okuyorum.bu araştırmalarımın sonunda ahlaki bir çok değerlerin müslümanlıkla benzeştiğini gördüm.kafama takılan şey şu;muhammet,okuma yazma bilmiyordu.ve kur'an da geçmişten, isadan,meryem annemizden,lut kavminden,ibrahimden,musa dan bahsediyor.o dönemde şimdiki gibi iletişim araçları da yoktu.tüm bunları neredn öğrendi,nasıl yazdı.örneğin ibrahim bildiğim kadarıla MÖ yaşamış incilde ibrahimden yada daha eskilerden bahsediliyor mu?çünkü kur'an da eski yaşanmışlıklarla ilgili detaylı açıklamalar var.bu soruya mantıklı bir cevap bulmak benim için çok önemli.sormak istediğim farklı şeyler de var fakat bu konuyu açıklığa kavuşturmadan kendi gözümde diğerleriyle sizleri sıkboğaz etmek istemiyorum...yanıtlarını z için şimdiden teşekkürler...
Yönetim Notu: Bir dönem hristiyanlıktan çıkmış olan bir rahip kendisine bu bilgileri sağlamıştır.
|
esenlikler kardeşim.muhammetin yaşadığı coğrafi bölgede Museviler ve
Hristiyanlar da vardı.ayrıca bu dinler de biliniyordu o coğrafyada.okuma yazma bilmediği kesin bir durum değildir.çünkü kendisi tüccardı.tüccar birisinin ve işinde başarılı birisinin okuma yazma bilmemesi bana açıkçası mantıklı gelmiyor.diğer sorunuza gelirsek İncil'de tabiki İbrahim,Musa,Davut yada diğer peygamberlerden bahsediliyor.Zaten İsa Mesih ben peygamber sözlerini geçersiz kılmaya değil,tamamlamaya geldim diyerek kendisinden önce yaşamış olan peygamberlerin sözünü doğruladı.Rab araştırmalarını bereketlesin ve tüm gerçekleri size göstersin kardeşim.esenkalın.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-03-10, 17:23
NCyril
Muhammed'in yaşadığı coğrafyada Yahudiler'in sayısı hiç de az değildi. En çok Yahudiler'den öğrendiğini düşünüyorum.
Hristiyanlık'ın tek kitabı İncil değildir. Kutsal Kitap, Tevrat'ın ilk harfinden İncil'in son noktasına kadar bir bütündür ve
Hristiyanlık'ın tek kutsal kitabıdır. Biz Tevrat'ı gerçekten kabul ediyoruz, yani Yahudiler'in elindeki Tevrat'la bizdeki aynı ve biz o kitabı gayet de okuyoruz, o kitabın Tanrı tarafından yazdırıldığına iman ediyoruz. O kitap değiştirilmemiştir.
İncil, Kutsal Kitap'ı tamamlamıştır. Kitapları ayırmıyoruz birbirinden.
Kuran'daki detaylı açıklamalar aslında pek de detaylı değildir...
Kutsal Kitap'ı okursanız ne kadar detaylı olduğunu görürsünüz. =)
Ben de şunu sormak istiyorum, nereden biliyorsunuz okuma yazma bilmediğini Muhammed'in?
Ayrıca şunları eklemek istiyorum... Şimdi bence şu an için yani tam da bugün bir kitaba iman etmek için önbildiri çok önemli bir sebeptir. Önbildiri ile mucizeyi karıştırmayınız. Mesela kitapta yazabilir geçmişteki mucizeler ama bunları bilemezsiniz. Bunları görmediniz, kanıtlarını da görmediyseniz bunların yaşanıp yaşanmadığını tam anlamıyla bilemezsiniz.
Fakat, önbildirileri kanıtlarıyla bilebilirsiniz. Bir önbildirinin yazılış tarihinin olaydan önce olduğu kanıtlanırsa orada gerçek mucizeyi görebilirsiniz. "Böyle birşey gerçekten oldu mu?" şeklinde şüphe etme şansınız olmaz.
İşte Kutsal Kitap'ı diğer bütün kitaplardan ayıran özellik budur! Önbildiriler... İsrail'le ilgili önbildiriler, dünyayla ilgili önbildiriler, Mesih'le ilgili önbildiriler... Ve bu önbildiriler genelde çok ayrıntılıdır. Tesadüf olduğunu iddia edenlere ise sadece gülerim. =)
Forumda Natan kardeşimin birkaç yazısı vardı önbildiriler üzerine. Okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. Bir de, Eski Ahit'teki Mesih'le ilgili önbildirileri okumanızı öneririm. =)
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-03-10, 17:53
natan
Benim araştırmalarıma göre Muhammete islamı öğreten bir kaç arkadaşı vardır. Bu kişiler tevrat ve
incil bilgisine sahiptirler. Kuran esas itibariyle Arap zihniyetine ve Arap'in geleneklerine dayali olarak hazırlanmıştır.Muhammed, ilk baslarda kendisini sadece Arap kavmine gönderilmis olarak tanimlamis iken, Medîne'ye hicret ettikten sonra yavas yavas güçlenmekle, yeni bir siyaset izler olmus ve kendisini Yahudi'lere ve Hiristiyan'lara ve diger toplumlara kabul ettirebilmek için bütün insanliga gönderilmis gibi göstermistir. Kuran da ise çoğu ayetler tevrata göre düzenlenmiş, ancak bazı kopyaları yanlış eklemiş ve ortaya yepyeni bir idda çıkarmıştır.
Ayrıca Okuma yazma bilmeyen Muhammed ,daha sonraları neden okumak için herhangi bir girişimde bulunmadığı da merak konusudur.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-03-10, 18:09
cufuk
Benim rahmetli dedemde okumaz yazma bilmezdi. Ama İbrahim,Yunus,Musa ve Nuh peygamberleri bize öyküler şeklinde anlatırdı küçükken. Dedeme bunları RAB'mi söyletmiş oluyordu? Tabi ki hayır. Sanırım sorunuza cevap verebilmişimdir sayın Ariaa.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>