Arşiv Sayfa 5 / Muhammed Nereden Öğrenmiş? - Sayfa 5
| HRİSTİYAN FORUM
> Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar
> Muhammed
: Muhammed Nereden Öğrenmiş? - Sayfa 5 konusu 3823 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi. Muhammed Nereden Öğrenmiş? Arkadaşlar,hrıstiyanlığı araştırıyorum.şimdiye kadar bildiğim çok şeyin farklı olduğunu öğrenmiş bulunuyorum.incili de okuyorum.bu araştırmalarımın sonunda ahlaki bir çok değerlerin müslümanlıkla benzeştiğini gördüm.kafama takılan şey şu;muhammet,okuma yazma bilmiyordu.ve kur'an da geçmişten, isadan,meryem annemizden,lut kavminden,ibrahimden,musadan bahsediyor.o dönemde şimdiki gibi iletişim araçları da yoktu.tüm bunları neredn öğrendi,nasıl yazdı.örneğin ibrahim bildiğim kadarıla MÖ yaşamış incilde ibrahimden yada daha eskilerden bahsediliyor mu?çünkü kur'an da eski yaşanmışlıklarla ilgili detaylı açıklamalar var.bu soruya mantıklı bir cevap bulmak benim için çok önemli.sormak istediğim farklı şeyler de var fakat bu konuyu açıklığa kavuşturmadan kendi gözümde diğerleriyle sizleri... Muhammed Nereden Öğrenmiş?
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusu 3823 kez okundu, 20 kez cevaplandı. En son mesaj Lamb of GOD tarafından gönderildi.
Muhammed Nereden Öğrenmiş? konusuna benzer konular;
Orijinal Dilde İncil'i Nereden Bulabilirim? Öncelikle herkese merhaba. Bir Hristiyan olmasamda Tanrı'nın esenliği üzerinize olsun diyerek sözlerime başlamak isterim. :)
Buraya farklı bir dini anlatmaya gelmedim. Buraya farklı bir dini dinlmeye de gelmedim. Buraya soracağım bir kaç soru için geldim ve işte onlar şunlar.
1- Orijinal dilde İncil'i nereden bulabilirim? Ayrıca bu dili nasıl öğrenebilirim? Bu dil hakkında ayrıntılı bilgi verirlirse sevinirim.
2- Daha önce bedava dağıtılan İncillerden bende birtane sipariş etmiştim geldi de okudumda ancak İncil'in tamamının bana gönderilen olmadığını biliyorum. Kısacası bu kutsal kitabın tamamını nasıl elde edebilirim? Kuran'ın tamamını ezbere bildiğim gibi bu kitabında en az yarısını ezberlemek istiyorum. Lütfen yaşanılması gerekir vb. yazılmasın. Zaten Müslümanlar tarafından...
Hristyanlıkla ilgili hediyelik eşya nereden bulabilirim? herkese iyi günler
ben bir müslümanım bütün dinleri mezhepleri ırkları ayırd etmeden saygı duyan birkişiliğe sahibim tabiki aileden aldığım terbiye budur ve böyle olası gerekiyor
geleyim konuya hatayda bir hediyelik eşya dükkanım var ve bir sürü hiristyan müşterilerim var onlarada hitap etmek istiyorum ama bir türlü hediyelik birşey bulamıyorum acaba büyük illerde bulunan arkadaşlar bildiğiniz bu tip sarış yapan yerler varmı
Yeniden doğduğumu nereden bileceğim? Sevgili Arkadaşlar,
Birkaç gün önce forumları okurken, bazı insanların içlerinde bulundukları tereddütü gördüm ve yeni okuduğum bir kitaptan bir bölümü türkçeye çevirdim. Umarım boyut olarak izin dahilinde ve yararlı olur.
Yazar:Tapio Nousiainen- Kitabın ismi "Yksi Ainoa Elama" ( Sadece Tek bir yaşam)
İstinye'nin adı nereden geliyor? Merhaba Kardeşler,
Geçtiğimiz yaz Antakya'ya yaptığım bir ziyarette Aziz Simeon Manastır - Bazilikası'nın kalıntılarını görme fırsatı buldum. Daha sonra Stilit keşişler ve Aziz Simeon hakkında bilgimi ilerletmeye çalıştım. Bu Stilist keşişler hayatları boyunca bir sütunun tepesinde yaşıyorlar ve vaaz veriyorlarmış. Fatih Sultan Mehmet, İstanbul'u fethettiğinde bile İstinye dolaylarında Stilitler varmış ve bu keşişler çok saygı görürlermiş. İstinye ismi oradan geliyor diye duydum, ne kadar doğru bilmiyorum ama bana inandırıcı geldi.
Sizinle bu vesile ile Aziz Simeon'un hayatını paylaşıyorum. Ortodoks kardeşlerimizin daha iyi tanıdığı ve bu topraklarda yaşamış, kanlarını bu topraklara Mesih'in sevgisi yüzünden akıtmış o kadar çok aziz var ki... Biz Türkiyeli Hıristiyanlar çok şey...
Kutsal Kitaplari Nereden Temin Edebilirim? Oncelikle Hristiyanligi dogru bir sekilde tanitabilmek icin boyle bir forum acmanizdan dolayi tesekkur ediyorum.Kafama takilan sorulari sorabilecegim bir yerin olmasi gercekten cok guzel.
Ben Tevrat , Zebur ve Incili okumak istiyorum, Bunun icin bir kac kitapciya gittim fakat bu kitaplari satmadiklarini soylediler. Bu kitaplari (mumkunse dipnotlarla aciklamalari bulunan) temin etmek istiyorum. Size sorum bu kitaplarin hepsini Ankarada nereden temin edebilecegimdir.
Hristiyanlikla ilgili soru sorabilmek icin ilk once kutsal kitaplari okumak istiyorum. Yardimci olabilirseniz cok sevinirim.
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil