Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu? konusu
13385 kez okundu,
75 kez cevaplandı. En son mesaj
cengiz33 tarafından gönderildi.
Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »

03-08-09, 12:34
moderator6
http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDet ay&KategoriID=24&ArticleID=1124167&AuthorID=75&a=Can Dundar&b=Hz.%20Peygamberin%20orn ek%20%20alinacak%20baska% 20seyi%20yok%20mu&ver=96
Can Dündar
Hz. Peygamber’in örnek alınacak başka şeyi yok mu?
3 Ağustos Pazartesi 2009
72 yaşındaki Hüseyin Üzmez, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe’yle evlendiğinde, gelinin babası ne demişti:
“Peygamber Efendimiz de Ayşe Anamız 9 yaşındayken evlenmişti.”
71 yaşındaki Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük, 17 yaşındaki Nazlıcan’la evlendiğinde Yavuz Donat’a ne dedi:
“Peygamber Efendimiz de 16 yaşında hanım aldı.”
* * *
Hz. Muhammed’le evlendiğinde Hz. Ayşe 9 yaşında mıydı, 16’sında mıydı, bilmiyorum.
Bildiğim şu:
Çağımızın Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 1. maddesinde 18 yaşına kadar her insanın “çocuk” sayıldığı yazılı...
Bunu görmezden gelip bir azgınlığı Peygamber’in hayatından örneklerle açıklamaya çalışmak “kabahatten de büyük özür sahibi olmak” demektir.
Peşin bir yargılama yapmayacağım:
Muhataplar 18 yaşını aşmışsa, iki taraf da halinden memnunsa, arada zorlama yoksa kimsenin kimseye bir diyeceği olamaz.
Gönüllere yaş sınırı konulamaz.
Lakin, verilen iki örnekte de pek öyle olmadığına dair emareler var.
O yüzden 70’ini aşmış bu iki adam, Lolita tutkularıyla kamuoyunun sabrını zorluyorlar.
* * *
Bu iki vakada beni asıl irkilten, torunu yaşındaki çocukları koynuna alanların, kendilerine Hazreti Peygamber’i kalkan yapmaktaki pervasızlıkları...
Onun sünnetinden medet umarken ne İslam’ın doğduğu devrin şartlarından söz ediyorlar...
Ne Hz. Muhmmed’in o zaman 50 yaşında olduğunu hatırlatıyorlar...
Ne de Hz. Ayşe’nin evlendirildiğinde aslında 18 yaşında olduğunu ispatlamaya çalışan ilahiyatçılara kulak asıyorlar.
Yaptıkları işten sünnetmiş gibi söz ediyorlar:
“Hz. Muhammed 9 yaşında bir kızla evlenmişti; biz de onun ümmeti olduğumuza göre çocuk yaşta kız almamız mazur görülmeli.”
İyi de Hazreti Peygamber’in örnek alınacak başka fiili yok mu?
Diğerlerine sırt çevirip ille bunu taklit etmek tuhaf değil mi?
* * *
Asıl şaşırtıcı olan, İslam Peygamberi’yle alay eden karikatürlere büyük tepki gösteren dinibütün çevrelerin, Hz. Muhammed’in adının pedofili vakalarına dayanak gösterilmesine sessiz kalması...
Yoksa burada örtülü bir tasvip mi söz konusu?
Oysa ne dini mazeretler, ne tarihsel örnekler, ne âdet ve gelenekler, işin vahametini azaltmaya yeter.
Üzmez’in taciz ettiği B.Ç.’ye “beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır” raporu veren Adli Tıp’tan geçen hafta istifa eden Prof. Dr. Bayram Mert Savrun, “Erkekliğimden utandım” diyordu.
İnsanı erkekliğinden utandıran bu ayıpların Hazreti Peygamber örneğiyle savunulması da vicdan sahibi İslam ümmetini dindarlığından utandıracak mahiyettedir.
Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu?
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-08-09, 23:57
777maranata
Umarim Dogru söyleyeni dokuz köyden kovmazlar.Can Dündar adam gibi yazmis.Ben kücük yasta kiz cocuklariyla evlenen(!!!) gercekte bana göre cocuk tacizi yerine gecmesi gereken bu tür dede yastaki veya genc yastaki tüm insanlari kiniyorum.Benim de 9 ve 11 yaslarinda kizlarim var.Ve böyle birseyi duydugum zaman tüylerim diken diken oluyor.Nasil böyle cocuklara kiyarlar anlayamam.Hele ki kendi cocuklarini böyle kisilere peskes ceken aileler cok daha vahim bir suc islemektedirler.Rab hem cocuklara,hem cocuklarini bu tür insanlara verenlere ve bu insanlik ayibini ve sucunu isleyenlere akil,fikir ve merhamet versin.
FORUMA ÜYE OLUN! /

05-08-09, 16:41
Holy Mountain
Bence ******lıktan başka birşey değil !!! Rab YAHŞUAH affetsin onları !!!

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

FORUMA ÜYE OLUN! /

25-04-10, 22:55
queenmary2
18 yaşın altındaki çocukların evlendirilmesi çok yanlış ve büyük ayıp..
FORUMA ÜYE OLUN! /

26-04-10, 01:26
ozgur_beyin
her öğretinin veya felsefenin veya insanın koyduğu kurallar bütünlüğünde mutlaka iyi bir şey vardır. buna muhammedin öğretisi dahildir .örneğin bir hadisinde şöyle der
'' ümmmetime zor gelmiyeceğini bilseydim günde üç kez misvak kullanmalarını isterdim''
bugün türkiye ortalamasına göre insanlar ortalama senede bir defa dişlerini fırçalıyorlar. bu duruma karşın bundan 1400 yıl önce söylenen bu lafın büyüklüğünü lütfen dikkat edin.
ya hz isanın dediği '' ilk taşı günahsız atsın '' demek çağları aşan bir laftır ve ben bu lafı çok beğenirim.
uzatmadan bir şeyi topyekün tu kaka etmek doğru değildir.
umarım yönetim ,bu dediklerimi islami propaganda sınıfına sokmaz
Yönetim Notu: Biz sitemizde en ufak şekilde bile İslamiyet'e dair bir şeyin övülmesini istemiyoruz.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5 11
>
Sonuncu »