Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu?

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Muhammed : Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu?

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
moderator6

http://www.milliyet.com.tr/Yazar.aspx?aType=YazarDet ay&KategoriID=24&ArticleID=1124167&AuthorID=75&a=Can Dundar&b=Hz.%20Peygamberin%20orn ek%20%20alinacak%20baska% 20seyi%20yok%20mu&ver=96

Can Dündar
Hz. Peygamber’in örnek alınacak başka şeyi yok mu?
3 Ağustos Pazartesi 2009

72 yaşındaki Hüseyin Üzmez, kendisinden 50 yaş küçük 22 yaşındaki Ayşe’yle evlendiğinde, gelinin babası ne demişti:
“Peygamber Efendimiz de Ayşe Anamız 9 yaşındayken evlenmişti.”
71 yaşındaki Halis Toprak, kendisinden 54 yaş küçük, 17 yaşındaki Nazlıcan’la evlendiğinde Yavuz Donat’a ne dedi:
“Peygamber Efendimiz de 16 yaşında hanım aldı.”
* * *
Hz. Muhammed’le evlendiğinde Hz. Ayşe 9 yaşında mıydı, 16’sında mıydı, bilmiyorum.
Bildiğim şu:
Çağımızın Çocuk Hakları Sözleşmesi’nin 1. maddesinde 18 yaşına kadar her insanın “çocuk” sayıldığı yazılı...
Bunu görmezden gelip bir azgınlığı Peygamber’in hayatından örneklerle açıklamaya çalışmak “kabahatten de büyük özür sahibi olmak” demektir.
Peşin bir yargılama yapmayacağım:
Muhataplar 18 yaşını aşmışsa, iki taraf da halinden memnunsa, arada zorlama yoksa kimsenin kimseye bir diyeceği olamaz.
Gönüllere yaş sınırı konulamaz.
Lakin, verilen iki örnekte de pek öyle olmadığına dair emareler var.
O yüzden 70’ini aşmış bu iki adam, Lolita tutkularıyla kamuoyunun sabrını zorluyorlar.
* * *
Bu iki vakada beni asıl irkilten, torunu yaşındaki çocukları koynuna alanların, kendilerine Hazreti Peygamber’i kalkan yapmaktaki pervasızlıkları...
Onun sünnetinden medet umarken ne İslam’ın doğduğu devrin şartlarından söz ediyorlar...
Ne Hz. Muhmmed’in o zaman 50 yaşında olduğunu hatırlatıyorlar...
Ne de Hz. Ayşe’nin evlendirildiğinde aslında 18 yaşında olduğunu ispatlamaya çalışan ilahiyatçılara kulak asıyorlar.
Yaptıkları işten sünnetmiş gibi söz ediyorlar:
“Hz. Muhammed 9 yaşında bir kızla evlenmişti; biz de onun ümmeti olduğumuza göre çocuk yaşta kız almamız mazur görülmeli.”
İyi de Hazreti Peygamber’in örnek alınacak başka fiili yok mu?
Diğerlerine sırt çevirip ille bunu taklit etmek tuhaf değil mi?
* * *
Asıl şaşırtıcı olan, İslam Peygamberi’yle alay eden karikatürlere büyük tepki gösteren dinibütün çevrelerin, Hz. Muhammed’in adının pedofili vakalarına dayanak gösterilmesine sessiz kalması...
Yoksa burada örtülü bir tasvip mi söz konusu?
Oysa ne dini mazeretler, ne tarihsel örnekler, ne âdet ve gelenekler, işin vahametini azaltmaya yeter.
Üzmez’in taciz ettiği B.Ç.’ye “beden ve ruh sağlığı bozulmamıştır” raporu veren Adli Tıp’tan geçen hafta istifa eden Prof. Dr. Bayram Mert Savrun, “Erkekliğimden utandım” diyordu.
İnsanı erkekliğinden utandıran bu ayıpların Hazreti Peygamber örneğiyle savunulması da vicdan sahibi İslam ümmetini dindarlığından utandıracak mahiyettedir.

hristiyanlık
777maranata

Umarim Dogru söyleyeni dokuz köyden kovmazlar.Can Dündar adam gibi yazmis.Ben kücük yasta kiz cocuklariyla evlenen(!!!) gercekte bana göre cocuk tacizi yerine gecmesi gereken bu tür dede yastaki veya genc yastaki tüm insanlari kiniyorum.Benim de 9 ve 11 yaslarinda kizlarim var.Ve böyle birseyi duydugum zaman tüylerim diken diken oluyor.Nasil böyle cocuklara kiyarlar anlayamam.Hele ki kendi cocuklarini böyle kisilere peskes ceken aileler cok daha vahim bir suc islemektedirler.Rab hem cocuklara,hem cocuklarini bu tür insanlara verenlere ve bu insanlik ayibini ve sucunu isleyenlere akil,fikir ve merhamet versin.

[COLOR=indigo][B]Baska hic kimsede kurtulus yoktur.Bu gögün altında insanlara bagıslanmıs,bizi kurtarabilecek baska hicbir ad yoktur.[COLOR=darkred] Elcilerin Isleri 4,12[/COLOR][/B][/COLOR]
[B][COLOR=#8b0000]........................................................................[/COLOR][/B]
[COLOR=darkslategray][B]Cünkü bize bir cocuk dogacak,[/B][/COLOR]
[B][COLOR=#2f4f4f]Bize bir ogul verilecek.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Yönetim onun omuzlarinda olacak.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Onun adi Harika Ögütcü,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Güclü Tanri,[/COLOR][/B]
[B][COLOR=#2f4f4f]Ebedi Baba,Esenlik Önderi olacak. [/COLOR][COLOR=darkred]Yesaya 9,6[/COLOR][/B]

hristiyanlık
Holy Mountain

Bence ******lıktan başka birşey değil !!! Rab YAHŞUAH affetsin onları !!!

† İsa: "Yol,Gerçek Ve Yaşam Ben'im" Dedi."Benim Aracılığım Olmadan Baba'ya Kimse Gelemez" †

hristiyanlık
queenmary2

18 yaşın altındaki çocukların evlendirilmesi çok yanlış ve büyük ayıp..

hristiyanlık
ozgur_beyin

her öğretinin veya felsefenin veya insanın koyduğu kurallar bütünlüğünde mutlaka iyi bir şey vardır. buna muhammedin öğretisi dahildir .örneğin bir hadisinde şöyle der
'' ümmmetime zor gelmiyeceğini bilseydim günde üç kez misvak kullanmalarını isterdim''
bugün türkiye ortalamasına göre insanlar ortalama senede bir defa dişlerini fırçalıyorlar. bu duruma karşın bundan 1400 yıl önce söylenen bu lafın büyüklüğünü lütfen dikkat edin.
ya hz isanın dediği '' ilk taşı günahsız atsın '' demek çağları aşan bir laftır ve ben bu lafı çok beğenirim.
uzatmadan bir şeyi topyekün tu kaka etmek doğru değildir.
umarım yönetim ,bu dediklerimi islami propaganda sınıfına sokmaz

Yönetim Notu: Biz sitemizde en ufak şekilde bile İslamiyet'e dair bir şeyin övülmesini istemiyoruz.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu? konusuna benzer konular;

Facebook herşeyi kaydediyor, hiçbir şeyi silmiyor Facebook'un mahremiyet hakları politikası bir kez daha tartışma konusu oldu. Avusturyalı bir öğrenci Facebook'tan son 3 yıldaki kullanım bilgilerini talep etti ve ünlü sosyal network, öğrenciye 1222 sayfalık bir doküman içeren bir CD gönderdi. Gönderilen dökümanlar arasında öğrenicinin sosyal networkte yaptığı chat görüşmelerinden durum güncellemelerine, dürttüğü (poke) kişilerden yanıtlanmamış ve silinmiş arkadaşlık taleplerine dek neredeyse tüm bilgiler mevcut. 24 yaşındaki Max Schrems, söz konusu CD'yi aldığına önce sevinse de sonra Facebook'un kendisi hakkında tuttuğu kayıtların derinliği karşısında endişeye kapıldığını söylüyor. Schrems, Avrupa Birliği'ndeki mevcut mahremiyet hakları yasaları çerçevesinde kendisine gönderilen...

Facebook aslında hiç bir şeyi silmiyor Facebook'un konumunuzu, etkinliklerinizi ve daha fazlasını ayrıntılı bir dosyada sakladığı ortaya çıktı. Avrupa gizlilik yasaları gereğince, kıtadaki Facebook arkadaşları, tam Facebook günlüklerini talep edebiliyorlar. Europe vs. Facebook adlı web sitesinde yer alan Facebook dosyalarından bir tanesi, 2007'den beri etkin olan bir kullanıcının 780 sayfalık bir günlüğe sahip olduğunu ortaya çıkardı. Bu dosyanın içinde ise düşündüğünüzden çok daha fazlası olabilir. Dosya, herkese açık profilinizde görünen bilgiler dışında eğer verdiyseniz kredi kartı numaralarınız ve fazlası var. Dolayısıyla Facebook dosyanız, herhangi bir dava açılması durumunda size karşı olarak kullanılabilir. İşte dosyada ortaya çıkan bilgilerden sadece bazıları: ...

Öldürmemek üzerine. Bir canlıyı yada içimizdeki hiçbir şeyi Yine polemiklere daldım. Öldürme ile canlılık kalmıyor olarak görüyoruz.Ama ruhu öldüremeyiz. öldürülemez.Ölseydi öbür dünya olmazdı. Ruh ancak çözümlenir.Huzurumuz yada huzursuzluğumuz ruhdadır. Bir böceği öldürebiliriz ama içimizde öldürme isteği kendi ruhumuzdadır. Doğal zevkler ciddi ruhsal zedelenmeler sonucu bir kırılma noktası sonrası "sapkın olmuş zevk" halini alır. Sevme isteği,sevmesine engel olunduğunda yada sevemiyeceğini düşündüğü bir neden sonrası yerini kaçma yada yok sayma,yok etme yada öldürme isteği gelir. İşte doğal bir sevme isteğinin patolojik öldürme isteğine yol açmasına bir belirleme. Bir böceği öldürerek onu incelemekten mahrum kalırız.Ve içimizdeki bir korkuyu böceğe lanse ettiğimizi anlıyamadan her böcek...

Kuran Muhammed'in bilinçaltı mıydı ? Bilinçaltında zıtlıklar yanyana durur,bastırılmış anılar,güdüler bilinçaltında yaşar.Jung ın dediğine görede ırksal bir bilinçaltı vardır.Hepimiz Adem den geldiğimize göre tüm insanlarla ortak bir bilinçaltımız var demektir.Bu alandan çıkarılacak bir bilgi pek çok insanı etkiler.Bilinçaltında bastırılmış anıların etkisiyle yine bastırılan şiddet vardır.Hayaller,rüyalar,simgeler... bilinçaltında aktifdir.Bilinçaltı hep aktifdir Yoksa Kuran Muhammed in bilinçaltı mıydı?

İsmail Muhammed'in dedesi mi? Islama göre müslümanlarin atasi Ibrahim oglu Ismail'dir.Dogru mu bu?

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Muhammed : Muhammed'in örnek alınacak başka şeyi yok mu?

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler