15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Müjdecilik : 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusu 1936 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj theodora78 tarafından gönderildi. 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL Sevgili kardeşlerim sanırım 1 saat kadar forumda olmadığımı anlamışsınızdır:) (mesajlara ara vermemden ) Bir müşterimin pasaportunu teslim etmek üzere havaalanına gittim . işim bittikden sonra ofise dönmek için bir taksiye bindim. Sohbet sırasında güleryüzlü soför cocuk " abla bir şey soracağım rahatsız olmazsanız " dedi . "bende buyur tabiki" dedim şimdi konuşmaları aynen yazıyorum Soför- abla sen Hristiyan mısın ? Vera- Evet nereden anladın Soför - telefonda ben Vera dedin ya demin birde Rab işlerini bereketlesin diye binince Vera- haaa Rab dememden Sofor - Evet. abla bende bir kitap var sana verebilir miyim Vera- ne kitabı ( yahova sahitlerimi cıkacak karşıma diye içinden düşünür ) Sofor- abla 4-5 ay önce bir abiyi aldım Bakırköy'den o verdi bunu oku dedi. Okudum ama ben bir müslümanım... 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusu 1936 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj theodora78 tarafından gönderildi.

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-09, 18:55
V E R A

Sevgili kardeşlerim sanırım 1 saat kadar forumda olmadığımı anlamışsınızdır:) (mesajlara ara vermemden )
Bir müşterimin pasaportunu teslim etmek üzere havaalanına gittim . işim bittikden sonra ofise dönmek için bir taksiye bindim. Sohbet sırasında güleryüzlü soför cocuk " abla bir şey soracağım rahatsız olmazsanız " dedi . "bende buyur tabiki" dedim
şimdi konuşmaları aynen yazıyorum

Soför- abla sen Hristiyan mısın ?
Vera- Evet nereden anladın
Soför - telefonda ben Vera dedin ya demin birde Rab işlerini bereketlesin diye binince
Vera- haaa Rab dememden
Sofor - Evet. abla bende bir kitap var sana verebilir miyim
Vera- ne kitabı ( yahova sahitlerimi cıkacak karşıma diye içinden düşünür )
Sofor- abla 4-5 ay önce bir abiyi aldım Bakırköy'den o verdi bunu oku dedi. Okudum ama ben bir müslümanım . okudum bunun içindede kötü bir şey yazmıyor. Bütün arkadaşlarım o kitabı çöpe at dedi ama benim elim gitmedi. Sana versem kabul eder misin
Vera- Ne demek hemen alayım

İncil'i geri aldım arabadan indikden sonra titremem hala gecmeden Thedora'yı aradım . İkimizde şaşkın kalakaldık. Rab'bim nasıl biliyor yüreğimi . Sevgili müjdeleme yapacağız diye her önüne gelene kitap dağıdan kardeşlerim. Lütfen biraz durup düşünün. O incil bu iyi niyetli soförün elinde olmasaydı çöpte olacakdı..........
Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum
................

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-09, 20:04
KaraYilan

Ruhunuz gerçekten çok duru kardeşim. Tanrı herkesi dinler, herkese cevap verir ama ruh içerisinde arayışı olana ekstra hediyeler verir. Bence bazı durumları hafife almamak gerekir. Tanrı sadece güneşin değil karanlıktaki ayında Tanrısıdır. Rab sizinle olsun...

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-09, 20:15
V E R A

KaraYilan
Ruhunuz gerçekten çok duru kardeşim. Tanrı herkesi dinler, herkese cevap verir ama ruh içerisinde arayışı olana ekstra hediyeler verir. Bence bazı durumları hafife almamak gerekir. Tanrı sadece güneşin değil karanlıktaki ayında Tanrısıdır. Rab sizinle olsun...
Sevgili karayılan
Rab benim müjdelemek konusunda ki hassasiyetimi biliyor.İçim acıyor . Daha dün bir başlık acarak bu konuya değinmiştim. Lütfen müjdelemk konusunda hassas olalım. Lütfen

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-09, 20:41
mstesla

müjdelemek için önce inançlarımızı yaşamamız gerekir.insanlar bizde rabbi görmelidir diye düşünüyorum.

ben okulumda bu şekilde insanları rable tanıştırıyorum.notlarımı yüksek tutmaya çalışıyorum ki insanlar bana bunu nasıl yapabildiğimi sorsun,sorduklarında rab sayesinde diyordum.bazen ise sadece kişiliğim sayesinde insanları rable tanıştırabiliyorum.

bugüne kadar tanıştığım kişilere incil dağıtmak gibi bir düşüncem olmadı.zaten olsa bile insanlara kitap verebilecek durumda değilim.evde bile okuyamadıktan sonra.

herkese kutsal kitabı vermek çok düşüncesiz bir davranış gibi geliyor bana.sonuçta kitabı verdikten sonra o kitabın kafanıza atılması gibi bir şey de var.

herkese altın dağıttığımızı düşünelim.herkes o altının değerini bilmeyebilir.kimisi gider zinaya kumara yatırır,kimisi de rabbin rızasını kazanmak için iyi işler yapar.

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL hristiyanlık incil isa tevrat zebur09-11-09, 20:52
V E R A

Rab'bim sizi her daim bereketlesin. okadar haklısınız ki. Önce kendimizin müjde olması gerekir

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusuna benzer konular;

TANRIDAN GELEN RUH’U ALDIK TANRIDAN GELEN RUH’U ALDIK Yazılmış olduğu gibi, «Tanrı'nın kendisini sevenler için hazırladıklarını hiçbir göz görmedi, hiçbir kulak duymadı, hiçbir insan yüreği kavramadı.» Oysa Tanrı Ruh aracılığıyla bunları bize açıkladı. Çünkü Ruh her şeyi, Tanrı'nın derin düşüncelerini bile araştırır. İnsanın düşüncelerini, insanın içindeki ruhundan başka kim bilebilir? Bunun gibi, Tanrı'nın düşüncelerini de Tanrı'nın Ruhu'ndan başkası bilemez. Tanrı'nın bize lütfettiklerini bilelim diye, bu dünyanın ruhunu değil, Tanrı'dan gelen Ruh'u aldık.

İşte iman gücüyle gelen mucize! 5 agustos ´da sili´nin kuzeyindeki maden ocaklarindan birinde buyuk bir cokme oldu.yerin tam 730 metre altinda 33 madenci mahsur kaldi.sondaj calismalari hemen baslatildi.ama 730 metreye inmek kolay degildi.zaman alacakti.33 madencinin aileleri maden ocagina cadirlar kurarak ,asagida mahsur kalmis sevdikleri icin beklemeye basladi.resmi yetkililer sondajla madencilerin bulundugu noktaya inme calismalarinin hizli bir sekilde yurutuldunu soylediler.zaman gecmeye ,aileler beklemeye,tum sili halki olayi takip etmeye,dualariyla hic tanimadiklari bu insanlara destek olmaya basladilar,aileler maden ocaginda kucuk bir chapel yaptilar.aziz meryemana´nin heykelinide ciceklerle susleyip.onun yuce korumaciligini istediler.zaman gecmeye, umutlar azalmaya baslamisti,15 .gune gelindiginde resmi makamlar...

İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ? merhaba iyi insanlar. öncelikle içinde bulunduğum durumu biraz açıklayayım bulunduğum yerde hristiyan ve klise yok insanlarıda baya bir gelenekci ve benim görüşlerime göre herşeyi iyi bildiğini sanan insanlardan oluşuyor iman edeli 1 seneye yakın bir süreç oldu bu zamanda bir kaç arkadaşa imanımı açıkladım ama onlarla konuşurken dikkat etmedim ve başka bir kaç kişi daha öğrendi. daha önceki yaşamımda pek de iyi biri sayılmam müslümandım ama dini kuralları önemsemezdim dinden korkmazdım ayetleri tarafsızca yargılardım birde metal ve rock müzik kültürünü benimsediğim için bana satanist derlerdi bu yüzden yaşadığım çevrede iyi biri olarak görülmem beni gerçekten tanıyanlar hariç herneyse o istemeden imanımı öğrenen bir kaç kişi bana hristiyan olarak çağırmaya başladı her yerde olmasada böyle...

Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı Kaynak: Hürriyet Gazetesi 1919’daki Estonya kriziyle başlayıp, SSCB’nin dağılışının ardından, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin Baltık ülkeleri kiliselerinin Moskova’dan bağımsızlaşmasını desteklemesiyle devam eden gerginlik, Moskova Patriği Aleksei’nin İstanbul’a gelişiyle yumuşadı. Aleksei’nin Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul'a gelişi, "Moskova’nın, Fener’in üstünlüğünü kabulü" olarak da yorumlandı. ESTONYA Kilisesi’nin 1919’da İstanbul’daki Rum Patrikhanesi’ne bağlanmak istemesiyle başlayan gerginlikten beri ilk kez bir Rus Patriği İstanbul'a geldi. Moskova Patriği Aleksei’nin Fener Rum Patriği Bartholomeos’un liderliğini yaptığı Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul’a gelişi, "iki kilise arasında rüzgarların yumuşaması"nın yanı sıra "Moskova’nın, Fener’in üstünlüğünü...

Yiterken geri gelen yaşam Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git deli oğlan; onlara da zebaniler var! " O...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih