| 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konu kilitlenmiştir.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
|
|
|
Sevgili kardeşlerim sanırım 1 saat kadar forumda olmadığımı anlamışsınızdır:) (mesajlara ara vermemden ) Bir müşterimin pasaportunu teslim etmek üzere havaalanına gittim . işim bittikden sonra ofise dönmek için bir taksiye bindim. Sohbet sırasında güleryüzlü soför cocuk " abla bir şey soracağım rahatsız olmazsanız " dedi . "bende buyur tabiki" dedim şimdi konuşmaları aynen yazıyorum Soför- abla sen Hristiyan mısın ? Vera- Evet nereden anladın Soför - telefonda ben Vera dedin ya demin birde Rab işlerini bereketlesin diye binince Vera- haaa Rab dememden Sofor - Evet. abla bende bir kitap var sana verebilir miyim Vera- ne kitabı ( yahova sahitlerimi cıkacak karşıma diye içinden düşünür ) Sofor- abla 4-5 ay önce bir abiyi aldım Bakırköy'den o verdi bunu oku dedi. Okudum ama ben bir müslümanım . okudum bunun içindede kötü bir şey yazmıyor. Bütün arkadaşlarım o kitabı çöpe at dedi ama benim elim gitmedi. Sana versem kabul eder misin Vera- Ne demek hemen alayım İncil'i geri aldım arabadan indikden sonra titremem hala gecmeden Thedora'yı aradım . İkimizde şaşkın kalakaldık. Rab'bim nasıl biliyor yüreğimi . Sevgili müjdeleme yapacağız diye her önüne gelene kitap dağıdan kardeşlerim. Lütfen biraz durup düşünün. O incil bu iyi niyetli soförün elinde olmasaydı çöpte olacakdı.......... Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum ................ |
|
|
|
|
|
|
Ruhunuz gerçekten çok duru kardeşim. Tanrı herkesi dinler, herkese cevap verir ama ruh içerisinde arayışı olana ekstra hediyeler verir. Bence bazı durumları hafife almamak gerekir. Tanrı sadece güneşin değil karanlıktaki ayında Tanrısıdır. Rab sizinle olsun... |
|
|
|
|
|
|
Rab benim müjdelemek konusunda ki hassasiyetimi biliyor.İçim acıyor . Daha dün bir başlık acarak bu konuya değinmiştim. Lütfen müjdelemk konusunda hassas olalım. Lütfen |
|
|
|
|
|
|
müjdelemek için önce inançlarımızı yaşamamız gerekir.insanlar bizde rabbi görmelidir diye düşünüyorum. ben okulumda bu şekilde insanları rable tanıştırıyorum.notlarımı yüksek tutmaya çalışıyorum ki insanlar bana bunu nasıl yapabildiğimi sorsun,sorduklarında rab sayesinde diyordum.bazen ise sadece kişiliğim sayesinde insanları rable tanıştırabiliyorum. bugüne kadar tanıştığım kişilere incil dağıtmak gibi bir düşüncem olmadı.zaten olsa bile insanlara kitap verebilecek durumda değilim.evde bile okuyamadıktan sonra. herkese kutsal kitabı vermek çok düşüncesiz bir davranış gibi geliyor bana.sonuçta kitabı verdikten sonra o kitabın kafanıza atılması gibi bir şey de var. herkese altın dağıttığımızı düşünelim.herkes o altının değerini bilmeyebilir.kimisi gider zinaya kumara yatırır,kimisi de rabbin rızasını kazanmak için iyi işler yapar. |
|
|
|
|
|
|
Rab'bim sizi her daim bereketlesin. okadar haklısınız ki. Önce kendimizin müjde olması gerekir |
|
|
||||
|
||||
Oncelikle kendimizi arιndιrιp, etraftakilerimize örnek olabiliriz. Azizlerin de yolu budur. Aziz Georgios’a bakιn. Sadece hristiyan olduğunu belirtiyor, işkencelere rağmen imanιna sadιk kalιyor ve böylece binlerce kişinin Isa’ya inanmasιna sebep oluyor. http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/gewrgios1.htm Bunun yϋzϋndendir ki Ortodoks Kilise’sinde misyonerlik faaliyeti bambaşka bir şekilde uygulanιyor. Mϋjdeyi vermek isteyen bir ortodoks papaz, paganlarιn arasιnda da bulunsa, yollara çιkιp vaaz vermez. SADECE ayin yapar. (bir hristiyanιn yanιnda olmasι şart). Ayin mϋjdelemenin en yϋksek şeklidir. ![]() |
|
|
||||||||
|
||||||||
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Talep edilmedikçe dini konularda birşeyler anlatılmasını itici buluyorum. Zaten öğrenmek isteyen kişi araştırır. |
|
|
|
|
|
|
Sevgili Veracığım; Müjde hepimiz olmalıyız.Senin gönlündeki bu hassaslığı Rab görüyor ve bu olayları sana yaşatıp bence sana gayret veriyor.Senin yanında olduğunun ispatıdır bunlar.Yaptığın ne kadar büyük bir görev sana teşekkür ediyorum . Yazıyı okuyanlar,senin o anki sesindeki heyecanı ,şaşkınlığı anlayamaz.Ama bana anlattığında benim gibi sesim kesildi sutum kaldım .Üst üste bunları yaşamam muhteşm mucizelerdir.Rab'bimiz seninle ve her daim de seninle bütün inanlarıyla olsun. Kalbin temiz ve o kadar yürekten bağlısın ki...Bırakta bu şekilde ödüller al canım kardeşim :) Karayılan kardeşim ,hepimiz başta ve aralarda sanırım ya duygusallığımızdan ,yada o anki durmumuzdan dolayı ara ara yazılarımızla ii yada kötü açıklamalar yapıyor.Aklımıza geleni serbestçe söylüyoruz.Tanrı'nın bize verdiği Serbest İradeyle... Sevenlerin çok bunu unutma lütfen .Ve hiçkimsede senin gitmeni istemiyordur emin ol . Hepimiz Rab'de öz kardeşleriz... Yolun sonuna geldim demekle neyi kastettiğini açıklarsan belki yardımızı dokunur diye düşünüyorum . Esenlikler Seni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım. |
| Bu konu kilitlenmiştir.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| evangelism, evanjelizm, müjdecilik, sokak müjdeciliği |