15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL - Sayfa 2

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL - Sayfa 2

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
ortodoksmoderator

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL

mstesla
müjdelemek için önce inançlarımızı yaşamamız gerekir.insanlar bizde rabbi görmelidir diye düşünüyorum.

Bu çok doğru kardeşim.
Oncelikle kendimizi arιndιrιp, etraftakilerimize örnek olabiliriz.
Azizlerin de yolu budur. Aziz Georgios’a bakιn. Sadece hristiyan olduğunu belirtiyor, işkencelere rağmen imanιna sadιk kalιyor ve böylece binlerce kişinin Isa’ya inanmasιna sebep oluyor.

http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/gewrgios1.htm

Bunun yϋzϋndendir ki Ortodoks Kilise’sinde misyonerlik faaliyeti bambaşka bir şekilde uygulanιyor. Mϋjdeyi vermek isteyen bir ortodoks papaz, paganlarιn arasιnda da bulunsa, yollara çιkιp vaaz vermez. SADECE ayin yapar. (bir hristiyanιn yanιnda olmasι şart). Ayin mϋjdelemenin en yϋksek şeklidir.

hristiyanlık
moderator5

ortodoksmoderator
mstesla
müjdelemek için önce inançlarımızı yaşamamız gerekir.insanlar bizde rabbi görmelidir diye düşünüyorum.

Bu çok doğru kardeşim.
Oncelikle kendimizi arιndιrιp, etraftakilerimize örnek olabiliriz.
Azizlerin de yolu budur. Aziz Georgios’a bakιn. Sadece hristiyan olduğunu belirtiyor, işkencelere rağmen imanιna sadιk kalιyor ve böylece binlerce kişinin Isa’ya inanmasιna sebep oluyor.

http://www.oodegr.com/tourkika/synaksaristis/gewrgios1.htm

Bunun yϋzϋndendir ki Ortodoks Kilise’sinde misyonerlik faaliyeti bambaşka bir şekilde uygulanιyor. Mϋjdeyi vermek isteyen bir ortodoks papaz, paganlarιn arasιnda da bulunsa, yollara çιkιp vaaz vermez. SADECE ayin yapar. (bir hristiyanιn yanιnda olmasι şart). Ayin mϋjdelemenin en yϋksek şeklidir.

Bu yazıyı "Azizler, Azizeler" bölümümüze yükleyebilir miyiz?

hristiyanlık
ortodoksmoderator

http://www.hristiyanforum.com/forum/...4329#post30317

hristiyanlık
söylemek istemiyorum

V E R A
Sevgili kardeşlerim sanırım 1 saat kadar forumda olmadığımı anlamışsınızdır:) (mesajlara ara vermemden )
Bir müşterimin pasaportunu teslim etmek üzere havaalanına gittim . işim bittikden sonra ofise dönmek için bir taksiye bindim. Sohbet sırasında güleryüzlü soför cocuk " abla bir şey soracağım rahatsız olmazsanız " dedi . "bende buyur tabiki" dedim
şimdi konuşmaları aynen yazıyorum

Soför- abla sen Hristiyan mısın ?
Vera- Evet nereden anladın
Soför - telefonda ben Vera dedin ya demin birde Rab işlerini bereketlesin diye binince
Vera- haaa Rab dememden
Sofor - Evet. abla bende bir kitap var sana verebilir miyim
Vera- ne kitabı ( yahova sahitlerimi cıkacak karşıma diye içinden düşünür )
Sofor- abla 4-5 ay önce bir abiyi aldım Bakırköy'den o verdi bunu oku dedi. Okudum ama ben bir müslümanım . okudum bunun içindede kötü bir şey yazmıyor. Bütün arkadaşlarım o kitabı çöpe at dedi ama benim elim gitmedi. Sana versem kabul eder misin
Vera- Ne demek hemen alayım

İncil'i geri aldım arabadan indikden sonra titremem hala gecmeden Thedora'yı aradım . İkimizde şaşkın kalakaldık. Rab'bim nasıl biliyor yüreğimi . Sevgili müjdeleme yapacağız diye her önüne gelene kitap dağıdan kardeşlerim. Lütfen biraz durup düşünün. O incil bu iyi niyetli soförün elinde olmasaydı çöpte olacakdı..........
Söyleyecek hiç bir şey bulamıyorum
................
Sizin için üzücü bir olay tabi.
Talep edilmedikçe dini konularda birşeyler anlatılmasını itici buluyorum. Zaten öğrenmek isteyen kişi araştırır.

hristiyanlık
theodora78

Sevgili Veracığım;

Müjde hepimiz olmalıyız.Senin gönlündeki bu hassaslığı Rab görüyor ve bu olayları sana yaşatıp bence sana gayret veriyor.Senin yanında olduğunun ispatıdır bunlar.Yaptığın ne kadar büyük bir görev sana teşekkür ediyorum .

Yazıyı okuyanlar,senin o anki sesindeki heyecanı ,şaşkınlığı anlayamaz.Ama bana anlattığında benim gibi sesim kesildi sutum kaldım .Üst üste bunları yaşamam muhteşm mucizelerdir.Rab'bimiz seninle ve her daim de seninle bütün inanlarıyla olsun.

Kalbin temiz ve o kadar yürekten bağlısın ki...Bırakta bu şekilde ödüller al canım kardeşim :)

Karayılan kardeşim ,hepimiz başta ve aralarda sanırım ya duygusallığımızdan ,yada o anki durmumuzdan dolayı ara ara yazılarımızla ii yada kötü açıklamalar yapıyor.Aklımıza geleni serbestçe söylüyoruz.Tanrı'nın bize verdiği Serbest İradeyle...

Sevenlerin çok bunu unutma lütfen .Ve hiçkimsede senin gitmeni istemiyordur emin ol .

Hepimiz Rab'de öz kardeşleriz...

Yolun sonuna geldim demekle neyi kastettiğini açıklarsan belki yardımızı dokunur diye düşünüyorum .

Esenlikler

Seni asla terketmeyeceğim .Seni asla yüzüstü bırakmayacağım.

Bu konu kapatılmıştır

15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL konusuna benzer konular;

Aziz Petrus Filmi İNCİL.TV'de "AZİZ PETRUS"UN HAYATINI KONU ALAN, BAŞROLÜNÜ ÖMER ŞERİF'İN OYNADIĞI FİLM WWW.INCIL.TV 'DE TÜRKÇE ALTYAZI İLE... İYİ SEYİRLER

İşte iman gücüyle gelen mucize! 5 agustos ´da sili´nin kuzeyindeki maden ocaklarindan birinde buyuk bir cokme oldu.yerin tam 730 metre altinda 33 madenci mahsur kaldi.sondaj calismalari hemen baslatildi.ama 730 metreye inmek kolay degildi.zaman alacakti.33 madencinin aileleri maden ocagina cadirlar kurarak ,asagida mahsur kalmis sevdikleri icin beklemeye basladi.resmi yetkililer sondajla madencilerin bulundugu noktaya inme calismalarinin hizli bir sekilde yurutuldunu soylediler.zaman gecmeye ,aileler beklemeye,tum sili halki olayi takip etmeye,dualariyla hic tanimadiklari bu insanlara destek olmaya basladilar,aileler maden ocaginda kucuk bir chapel yaptilar.aziz meryemana´nin heykelinide ciceklerle susleyip.onun yuce korumaciligini istediler.zaman gecmeye, umutlar...

İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ? merhaba iyi insanlar. öncelikle içinde bulunduğum durumu biraz açıklayayım bulunduğum yerde hristiyan ve klise yok insanlarıda baya bir gelenekci ve benim görüşlerime göre herşeyi iyi bildiğini sanan insanlardan oluşuyor iman edeli 1 seneye yakın bir süreç oldu bu zamanda bir kaç arkadaşa imanımı açıkladım ama onlarla konuşurken dikkat etmedim ve başka bir kaç kişi daha öğrendi. daha önceki yaşamımda pek de iyi biri sayılmam müslümandım ama dini kuralları önemsemezdim dinden korkmazdım ayetleri tarafsızca yargılardım birde metal ve rock müzik kültürünü benimsediğim için bana satanist derlerdi bu yüzden yaşadığım çevrede iyi biri olarak görülmem beni gerçekten tanıyanlar hariç herneyse o istemeden imanımı öğrenen bir kaç kişi bana hristiyan...

Ortodoksluk 'un önde gelen Patrikleri barıştı Kaynak: Hürriyet Gazetesi 1919’daki Estonya kriziyle başlayıp, SSCB’nin dağılışının ardından, İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’nin Baltık ülkeleri kiliselerinin Moskova’dan bağımsızlaşmasını desteklemesiyle devam eden gerginlik, Moskova Patriği Aleksei’nin İstanbul’a gelişiyle yumuşadı. Aleksei’nin Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul'a gelişi, "Moskova’nın, Fener’in üstünlüğünü kabulü" olarak da yorumlandı. ESTONYA Kilisesi’nin 1919’da İstanbul’daki Rum Patrikhanesi’ne bağlanmak istemesiyle başlayan gerginlikten beri ilk kez bir Rus Patriği İstanbul'a geldi. Moskova Patriği Aleksei’nin Fener Rum Patriği Bartholomeos’un liderliğini yaptığı Pan-Ortodoks zirvesi için İstanbul’a gelişi, "iki kilise arasında rüzgarların...

Yiterken geri gelen yaşam Yazacağımı söylediğim;ama yazamadığım bir konuyu, "derin düşünme" sözcükleri; bana anınsattı.İnanlı olmak;benim için, hiç de kolay olmadı.Yaşı yarım yüzyıl ya da üzerinde olanlar; bizim gençliğin yitip giden bir gençlik olduğunu iyi bilirler. Babamı bir sözünü hala anımsarım:"Yavrum;herkesi kendin gibi iyi görüyor ve de sürekli kaybediyorsun". "Olur mu baba!.." itirazları. İnsanların kötü yönlerini görmek istemiyor;onların eğitimle düzeleceğini (inanmasam da) inanıyordum.Ama;insanların ortaya koydukları , benim bu söylemimi haklı çıkarmıyordu. Annem; "oğlum bir hidayete eremedin " derken,güya onunla eğleniyordum."Ya anne erkeklere huriler var da; kadınlara ne var ?" Bir sesini çıkarmıyor,iki sesini çıkarmıyor; sonunda patlıyordu. "Hadi git...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : 2- 15 DK ÖNCE BANA GERİ GELEN İNCİL - Sayfa 2

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler