Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
evangelion

Bizler bazı misyonerler gibi sokağa çıkıp tartışarak ikna etmeye çalışmıyoruz, bizler İncil'e göre hareket etmeye çalışıyoruz.

Bu tür kişilerin okuması gereken yazı şudur: http://www.hristiyanforum.com/forum/...read.php?t=179

Ayrıca yazısından şu paragrafı da alıntılıyorum:

Alıntı:
İKNA VE MÜJDEYİ DUYURMAYA DAİR
  • İnsanlar algılama kapasiteleri sayesinde iman etmezler.
  • İnsanlar ikna oldukları için iman etmezler.
  • Tanrı’nın Seçimi’nden dolayı iman ederler.
  • İman konusundaki gerçekleri “Ruh’un öğrettiği Sözler” ile yani Tanrı Sözü ile açıklarız.
  • Rabbin yüreğine dokunmadığı, yüreğini değiştirmediği, yüreğini, ruhsal kulaklarını, ruhsal gözlerini sünnet etmediği yani “Doğal haliyle” kişi iman edemez. Çarmıhla ilgili bildiri ona saçma gelir.
  • Onlara saçmalık olan bizlerin kurtuluşudur.
  • Onlara saçmalık geleceği de İncil’de yazılıdır ve onların “saçmalık” nitelemeleri bile İncil’i doğrulamaktatır. Hamt olsun Rabbe !
  • Tanrı’nın dokunduğu kişi Tanrı Sözü’nü kabul edecektir.
  • İman konusunda bizler “stratejiler”, “ruhsal kurallar” kullanmayacağız. İsmi Ruhsal olan ama insan bilgeliğinin ürünü olan ve 1. Korintliler 2. bölümde Pavlus tarafından red edilen şeyler kullanmayacağız.
  • Ruh’un öğrettiği sözleri yani Tanrı Sözü’nü kullanacağız.
  • Ruh kişiyi ikna edecek, yeniden doğmasını sağlayacak ve öylelikle Tanrı ile ilgili gerçekleri anlayacak ve iman edecek.
  • Yani Ruh’un dokunmadığı kişi yeniden doğmamıştır ve tıpkı Nikodim gibi imana gelemez.
  • Ruhsal gözleri kör, ruhsal kulakları sağırdır.
ÖZGÜR İRADE ’ye dair

ETKİN ÇAĞRI ’ya dair

AKLANMA ’ya dair

KUTSALLAŞMA ’ya dair

İMAN ’a dair

İMAN EDEBİLMEYİ İSTEME ‘ye dair

hristiyanlık
simon kaya

Selamlar
Kimsenin kimseyi ikna edemeyeceği çok açık ve
söylediklerinize katılıyorum. Zaten beni ikna et diyen birinin kafasında mutlaka beni kandıramazsınız ya da ikna edemezsiniz gibi bir yaklaşım vardır. Ben Protestanım ve Her Hıristiyanın inancını Rabbin ona verdiği armağanlar ölçüsünde paylaşmasını gerekli görüyorum ama sadece sayımız çoğalsın diye değil. Sadece insanlar Tanrının gazabından kaçabilsinler diye onlara göserilen insan sevgisinden ötürü bu da Rab biz günahkar olduğumuz halde bize sevgisini ve sabrını gösterdiği için başka bir nedenden dolayı değil.
Eğer İsa Mesih insanları kurtardı ise bizim de insanları kurtarmak için uğraşmamız yerinde olur. Ama tabi ki sokak tartışmaları ile değil, İnsanlara Rabbin sevgisini göstermek bizim onlardan farklı olduğumuzu göstermekle olur.
Esenlik sizinle olsun

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için konusuna benzer konular;

Cep telefonları için Hristiyan Forum Üyelerimizden gelen istekler üzerine, Hristiyan Forumu cep telefonlarına uygun hale getirilmektedir. Şu anda sitemizin ana sayfası ve kategori sayfaları cep telefonlarına uygun hale gelmiştir. Yakında konu sayfaları da daha uyumlu hale getirilecektir. Amacımız, görsel anlamda zengin ama tek tip mezhepçi içerik sunmak yerine hem teolojik olarak hem de cep/bilgisayar sistemlerine uyum açısından herkese hitap eden bir yapı oluşturmaya çalışıyoruz. Eğer cep telefonları ile girişte problem yaşayan üyelerimiz varsa lütfen bizimle iletişime geçsinler.

Kuran-ı Kerim Değiştirildi diyen İslam alimleri ve açıklamaları Kuran-ı Kerim Değiştirildi diyen İslam alimleri ve açıklamaları

Hristiyan olmam için 10 sebep yazabilirmisiniz ? Merhaba , bu aralar acaip boşluktayım.Bilmem bilirmisiniz boşlukta kalmak en kötüsüdür...Müslüman değilim ama kimliğimde müslüman yazıyor.Müslümanlıga inanmıyorum açıkçası.Kitapta yazılanları dogru bulmuyorum.Beni ikna edemiyor.Bugün işten çıkışta İncil alıcam.Onu okumaya baslicam.Birçok örnek aldıgım büyüğün ve insanın bu dinden olması beni biraz bu tarafa yönlendirdi.Birde şunu sormak istiyorum hani kuranı-kerimde nasıl meyaller var hani insanların yazdıkları var ayrı ayrı , incilde de varmıdır ? Mesela atıyorum Prof.Dr.Xxx Xxx yazdıgı incil meyalini almanı tavsiye ederim gibisinden ? Sonuçta sanırım latinceden çeviri. Birde bana çok rica edicem neden diğer dinler değilde hristiyan olmam gerektiğini anlatan 10 sebep...

"Beni anmak için böyle yapın" - Albertus Magnus "Beni anmak için böyle yapın" "Doğal dünya bize Tanrısal kusursuzluklarının şa*hane gösterisini sunuyor, oysa ki açınlamanın dünyası sonsuzca daha büyüktür. Efkaristiya , tüm do*ğaüstü yapıtlar arasında, Tanrısal erdemin yüceli*ğinin ve mucizelerinin özetidir". "Beni anmak için böyle yapın" (Luka 22,19). Burada iki şeyin altını çizmek gerekiyor. İlki, "Böyle yapın" dediğinde, bu gizi kullanma emridir. İkincisi, bizim için ölüme giden Rabbin anısı olmasıdır. "Böyle yapın" diyor. Gerçekten bundan daha yararlı, daha tatlı, da*ha sağlıklı, daha nazik, sonsuz yaşama daha benzer bir emir verile*mezdi. Tüm bu nitelikleri tek tek gözden geçirelim. Her şeyden önce Efkaristiya, tinsel olarak ölü olan için günahların affında yararlıdır...

Sizler için Müslümanlar kıyametten sonra ne olacak? Hristiyan inançları için! müslümanlar kıyametten sonra neler yaşayacak.Hz.İsa Peygamber tekrar geldiğinde müslümanlara karşı nasıl davranacak?cennet ve cehennem ayrılığı ve hesap nasıl olacak? sorumu öğrenmek amaçlı yöneltiyorum.başka bir şey düşünülmesin lütfen.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Beni ikna et hristiyan olayım diyen müslümanlar için

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler