Rabbin Müjdesi

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Rabbin Müjdesi

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Teofilos

Rabbin Müjdesi

İsa onlara şöyle buyurdu: Dünyanın her yanına gidin, Müjde'yi bütün yaratılışa duyurun. İman edip vaftiz olan kurtulacak, iman etmeyen ise hüküm giyecek. (Markos 16:15-16)

Avram doksan dokuz yaşındayken RAB ona görünerek, Ben Her Şeye Gücü Yeten Tanrı'yım, dedi. Benim yolumda yürü, kusursuz ol. Seninle yaptığım antlaşmayı sürdürecek, soyunu alabildiğine çoğaltacağım. Avram yüzüstü yere kapandı. Tanrı, seninle yaptığım antlaşma şudur, dedi. Birçok ulusun babası olacaksın. Artık adın Avram değil, Avraham [İbrahim] olacak. Çünkü seni birçok ulusun babası yapacağım. Seni çok verimli kılacağım. Soyundan uluslar doğacak, krallar çıkacak. Antlaşmamı seninle ve soyunla kuşaklar boyunca, sonsuza dek sürdüreceğim. Senin, senden sonra da soyunun Tanrısı olacağım. (Yaratılış 17:1-7)

Halk şöyle dua etti: Tek RAB sensin. Gökleri, göklerin göklerini, bütün gök cisimlerini, yeryüzünü ve içindeki her şeyi, denizleri ve içlerindeki her şeyi sen yarattın. Hepsine sen can verdin. Bütün gök cisimleri Sana tapınır. Ya RAB, Avram'ı seçen, onu Kildaniler'in Ur Kenti'nden çıkaran, ona İbrahim adını veren Tanrı sensin. (Nehemya 9:6-7)

Ne mutlu RAB'be güvenen insana, Gururluya, yalana sapana ilgi duymayana. Ya RAB, Tanrım, Harikaların, düşüncelerin ne çoktur bizim için
Dağları aşıp gelen müjdecinin ayakları ne güzeldir! O müjdeci ki, esenlik duyuruyor. İyilik müjdesi getiriyor, kurtuluş haberi veriyor. Siyon halkına, Tanrınız egemenlik sürüyor, diye ilan ediyor. (Yeşaya 52:7)

İsa, Onikiler'i yanına çağırıp onlara bütün cinler üzerinde ve hastalıkları iyileştirmek için güç ve yetki verdi. Sonra onları Tanrı'nın Egemenliği'ni duyurmaya ve hastalara şifa vermeye gönderdi. Onlara şöyle dedi: Yolculuk için yanınıza hiçbir şey almayın!.. Ne değnek, ne torba, ne ekmek, ne para, ne de yedek mintan. Hangi eve girerseniz, kentten ayrılıncaya dek orada kalın. Sizi eş koşulmaz! Duyurmak, anlatmak istesem yaptıklarını, saymakla bitmez. Kurbandan, sunudan hoşnut olmadın, ama kulaklarımı açtın. Yakmalık sunu, günah sunusu da istemedin. O zaman şöyle dedim: İşte geldim; Kutsal Yazı tomarında benim için yazılmıştır. Ey Tanrım, senin isteğini yapmaktan zevk alırım ben, Yasan yüreğimin derinliğindedir. Büyük toplantıda müjdelerim senin zaferini, sözümü esirgemem, Ya RAB, bildiğin gibi! Zaferini içimde gizlemem, bağlılığını ve kurtarışını duyururum. Sevgini, sadakatini saklamam büyük topluluktan. Ya RAB, esirgeme sevecenliğini benden! Sevgin, sadakatin hep korusun beni! Sayısız belalar çevremi sardı. Suçlarım bana yetişti, önümü göremiyorum; başımdaki saçlardan daha çoklar. Çaresiz kaldım. Ne olur, ya RAB, kurtar beni! Yardımıma koş, ya RAB! (Mezmur 40:4-13)

kabul etmeyenlere gelince, kentten ayrılırken onlara uyarı olsun diye ayaklarınızın tozunu silkin. (Luka 9:1-5)

Ama siz kendinize dikkat edin! İnsanlar sizi mahkemelere verecek, havralarda dövecekler. Benden ötürü valilerin, kralların önüne çıkarılacak, böylece onlara tanıklık edeceksiniz. Ne var ki, önce Müjde'nin bütün uluslara duyurulması gerekir. Sizi tutuklayıp mahkemeye verdiklerinde, 'Ne söyleyeceğiz?' diye önceden kaygılanmayın. O anda size ne esinlenirse onu söyleyin. Çünkü konuşan siz değil, Kutsal Ruh olacak. (Markos 13:9-11)

Canını kurtarmak isteyen onu yitirecek, canını benim ve Müjde'nin uğruna yitiren ise onu kurtaracaktır. İnsan bütün dünyayı kazanıp da canından olursa, bunun kendisine ne yararı olur? (Markos 8:35-35)

İsa Mesih'in kulu, Tanrı'nın Müjdesi'ni yaymak üzere seçilip elçi olmaya çağrılan ben Pavlus'tan selam! Tanrı, Oğlu Rabbimiz İsa Mesih'le ilgili bu Müjde'yi peygamberleri aracılığıyla Kutsal Yazılar'da önceden vaat etti. Rabbimiz İsa Mesih beden açısından Davut'un soyundandır; kutsallık ruhu açısından ise ölümden dirilmekle Tanrı'nın Oğlu olduğu kudretle ilan edildi. Her ulustan insanın iman edip söz dinlemesini sağlamak için Mesih aracılığıyla ve O'nun adı uğruna Tanrı lütfuna ve elçilik görevine sahip olduk. (Romalılar 1:1-3)

Kutsal Yazı, Tanrı'nın öteki ulusları imanlarına göre aklayacağını önceden görerek İbrahim'e, bütün uluslar senin aracılığınla kutsanacak, müjdesini önceden verdi. Böylece iman edenler, iman etmiş olan İbrahim'le birlikte kutsanırlar. (Galatyalılar 3:8-9)

O zaman Petrus söz alıp şöyle dedi: Tanrı'nın insanlar arasında ayrım yapmadığını, ama kendisinden korkan ve doğru olanı yapan kişiyi, ulusuna bakmaksızın ettiğini gerçekten anlıyorum. Tanrı'nın, herkesin Rabbi olan İsa Mesih aracılığıyla esenliği müjdeleyerek İsrailoğulları'na ilettiği bildiriden haberiniz vardır. Yahya'nın vaftiz çağrısından sonra Celile'den başlayarak bütün Yahudiye'de meydana gelen olayları, Tanrı'nın, Nasıralı İsa'yı nasıl Kutsal Ruh'la ve kudretle meshettiğini biliyorsunuz. İsa her yanı dolaşarak iyilik yapıyor, İblis'in baskısı altında olanların hepsini iyileştiriyordu. Çünkü Tanrı O'nunla birlikteydi. Biz İsa'nın, Yahudiler'in ülkesinde ve Yeruşalim'de yaptıklarının hepsine tanık olduk. O'nu çarmıha gerip öldürdüler. Ama Tanrı O'nu üçüncü gün diriltti ve açıkça görünmesini sağladı. İsa halkın tümüne değil de, Tanrı'nın önceden seçtiği tanıklara göründü. Tanrı tarafından ölülerle dirilerin Yargıcı olarak atanan kişinin kendisi olduğunu halka duyurmamızı, buna tanıklık etmemizi buyurdu. Peygamberlerin hepsi O'nunla ilgili tanıklıkta bulunuyorlar. Şöyle ki, O'na inanan herkesin günahları O'nun adıyla bağışlanır. (Elçilerin İşleri 10:34-43)

Doğru yol yaşam kaynağıdır; ve bu yol ölümsüzlüğe götürür. (Özdeyişler 12:28)

Rabbin Müjdesi

hristiyanlık
sabri

Rabbin Müjdesi

Siz bizlerle, sanki sizi Tanrı göndermiş gibi konuşuyorsunuz.
Böyle davranmak hakkını size kim veriyor? (Bir cezaevindeki
konuşmamda yöneltilen soru)

Bu soruyu böylesine meydan okuyucu bir tavırla sorduğunuza
sevindim, çünkü söylediklerimden sorumlu olmam oldukça
önem taşır. İsa Mesih’in Müjde bildirisini göklerden bir
meleğin ağzından işitmeyi bekliyorsanız, boş yere beklemiş olursunuz.
Tanrı kurtuluşu İsa Mesih aracılığıyla tamamlamıştır ancak
bu gerçeğin duyurulma görevini insana emanet etmiştir. İsa
Mesih’in elçilerinin O’na öğrenciler yetiştirmek ve Rab’bin yollarını

öğretmek görevini üstlenmeleri Tanrı’nın istemiyle uyumludur
(Mat.28:19-20). Yeri ve göğü yaratan Rab’bin adıyla hizmet
ediyoruz çünkü, “Biz Tanrı’nın emektaşlarıyız…” (1Ko.3:9). Bu
görev İsa Mesih’e inanan herkese verilmiştir. Bir gün bize emanet
edilen Müjdeyi duyurma görevimizle ilgili olarak neler yaptığımızın
hesabını vermek durumunda olacağız (Luk.19:11-27).
Bir ülkenin yurtdışındaki en yetkili görevlisi büyükelçileridir.
Büyükelçi kendi hükümetini tam anlamıyla temsil etmeye yetkili
kılınmıştır. Tanrı Oğlu bizleri de Müjde bildirisini yaymamız
için elçilik görevine yükseltmiştir.
“Böylece, Tanrı’nın kendisi aracılığımızla çağrıda bulunuyormuş
gibi Mesih’in adına elçilik ediyoruz. Mesih’in adına

yalvarıyoruz: Tanrı’yla barışın” (2Ko.5:20). İsa Mesih, Luka
10:16’da şöyle der: “Sizi dinleyen, beni dinlemiş olur; sizi reddeden,
beni reddetmiş olur. Beni reddeden de beni göndereni
reddetmiş olur.”
Bu nedenle kendi kendimizce değil, Tanrı tarafından yetkili ve yasal kılındık.

Prf.Dr. Werner Gitt'in
"Sorular" kitabından alıntıdır.

Rabbin Müjdesi

hristiyanlık
Yeni.bir.kullanıcı

Rabbin Müjdesi

Selamlar sabri bey;

Gercekden cok güzel bir paylaşım olmuş. Paylaşımınız için teşekkür ederim.
Rab herzaman yanınızda olsun.

Gelin ışıklarını erkek kadın butun insanlara dağıtıyor..
Farkına varın sevgisinin..
Ve onunla ebedi bir mutluluk sarhoşluğu içinde sevişin..
Ve kendinizden geçin..

"O" içinizde !

Rabbin Müjdesi

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Rabbin Müjdesi konusuna benzer konular;

Rabbin Sofrası sadece simgesel mi? ankara'da bir lutheryan kilise olması çok güzel olurdu. protestaların savunduğu simgesellikten kurtulmamızı sağlardı. bugün protestan kiliselerde (hepsinde böyle mi bilmiyorum) "RAB'bin sofrası"nın aslında simgesel olduğu, bir anma töreni olduğu söylenmektedir ve bu beni rahatsız ediyor.

Rabbin adaleti ile suç ve ceza Yalan söylersek anlaşılmasından korkarız buda stresdir Öldürüsek,hapse girmekten korkarız bu daha ağır stresdir Zina edersek,farkedilirse ağır sosyal cezalandırması vardır .Bu ağır stresdir Örnekleri çoğaltabiliriz. Burada ceza suçun içindedir.Ceza bittiyse suçda ortadan kalkmışdır diyebilirim. Burda kişi suçunu anlamış,tövbe etmişdir.Bu evreye gelene kadarda stres,kaos,karmaşa cezasını çekmişdir. Birde vicdan varlığı varki,bir muamma.İyiki de var. Kötülük yaptığımızda vicdanımız insanı rahatsız ederken ,bir güzellik yaptığımızda vicdanımız hoşnut olur. Yüzümüz, gönlümüz, içimiz açılır.

Rabbin melegi kimdir? "Rabbin melegi" nin kimligi hakkinda Kutsal Kitap da tam bir aciklama getirilmemistir. Ancak onun kimligi hakkinda bir cok onemli "ipucu" bulunmaktadir. Rabbin Melegi Tanri gibi konusmus, kendini Tanri olarak tanimlamis ve Tanri'nin sorumluluklarini yuklenmistir ( Yaratilis 16:7-12, 17-18, 22:11-18, Cikis 3:2, Hakimler 2:1-4, 5:23, 6:11-24, 13:3-22, 2 Samuel 24:16, Zekeriya 1:12, 3:1, 12:8 ) Bu gorunumlerin bazilarinda insanlar kendi hayatlarini kaybetmekten korkmuslardir zira onlar "Rabbi gormus"lerdi. Oyleyse Rabbin meleginin Tanri'nin fiziksel beden almis hali oldugunu soyleyebiliriz ( buna theophany denir) Ilginc bir not eklemeliyim burda. Rabbin meleginin gorunmelerinin Isa Mesih'in gelisinden sonra son bulmasidir. Bu da Rabbin...

1 Selanikliler 4:1-12 - Kurtuluş Müjdesi’ni Yaşamak Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 4 Kurtuluş Müjdesi’ni Yaşamak 1 Selanikliler 4:1-12 Bu çağda yaşanan Hıristiyanlığın en zayıf noktası Hıristiyan ahlakının ciddiye alınmaması ve teoride kalmasıdır. Bizler çevremizde Kurtuluş Müjdesi’ni anlatanlar olarak tanınıyoruz. Bunun yerine Kurtuluş Müjdesi’ni yaşayanlar olarak tanınmamız daha uygun olmaz mı? Toplum içerisinde nasıl tanınıyoruz? İnsan yaşamına saygı gösteren, toplumsal adalete bağlı, ilişkilerde dürüst, ticarette onurlu, basit bir yaşam tarzına sahip ve elindekiyle yetinmesini bilen kişiler olarak tanınmalıyız. Her toplumda günahın etkileri farklı biçimlerde görülür. Günahın etkisi altında kalan toplumların oluşturdukları yaşam biçimi beraberinde açgözlülüğü,...

Romalılar 1:1-17 - Kurtuluş Müjdesi’nin Gücü Hazırlayan: İzmir Protestan Kilisesi 1<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /><o:p></o:p> Kurtuluş Müjdesi’nin Gücü<o:p></o:p> Romalılar 1:1-17<o:p></o:p> <o:p></o:p> Açılım<o:p></o:p>

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Rabbin Müjdesi

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler