Tanrı'nın lütfettiklerini Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz..

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Tanrı'nın lütfettiklerini Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz..

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konu kapatılmıştır

hristiyanlık
evangelion

1.Ko.2: 7-8 Tanrı'nın saklı bilgeliğinden gizemli biçimde söz ediyoruz. Zamanın
başlangıcından önce Tanrı'nın bizim yüceliğimiz için belirlediği bu bilgeliği bu
çağın önderlerinden hiçbiri anlamadı. Anlasalardı yüce Rab'bi çarmıha germezlerdi.

1.Ko.2: 10 Oysa Tanrı Ruh aracılığıyla bunları bize açıkladı. Çünkü Ruh her şeyi,
Tanrı'nın derin düşüncelerini bile araştırır.

Bu yüzden;

1.Ko.2: 13 Ruhsal kişilere ruhsal gerçekleri açıklarken, Tanrı'nın lütfettiklerini
insan bilgeliğinin öğrettiği sözlerle değil, Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz.

Bu yüzden;
1.Ko.2: 1 Kardeşler, Tanrı'yla ilgili bildiriyi duyurmak için size geldiğimizde, söz
ustalığıyla ya da üstün bilgelikle gelmedik.

1.Ko.2: 4 Sözümüz ve bildirimiz, insan bilgeliğinin ikna edici sözlerine değil, Ruh'un
kanıtlayıcı gücüne dayanıyor...

1.Ko.2: 5 Öyle ki, imanınız insan bilgeliğine değil, Tanrı gücüne dayansın.

Çünkü;

1.Ko.2: 14 Doğal haliyle kişi, Tanrı'nın Ruhu'yla ilgili gerçekleri kabul etmez. Çünkü bunlar
ona saçma gelir, ruhça değerlendirildikleri için bunları anlayamaz.

"Kulağı olan işitsin"

Konu evangelion tarafından (17-06-05 Saat 13:05 ) değiştirilmiştir..

Bu konu kapatılmıştır

Tanrı'nın lütfettiklerini Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz.. konusuna benzer konular;

Kutsal Ruh'un Armağanları Merhabalar Siz değerli arkadaşlarıma birşey sormak istiyorum. Kutsal Ruh,Kutsal Ruh armağanlarını istediği kişiye istediği şekilde ve istediği kadar veriyor.Kişi bu armağanları Tanrıya hizmet adına iyi bir şekilde kullanmaya başlıyor.Ama daha sonra bu armağanları çıkar için kullanmaya başlıyor.Yani lafta Tanrı için ama gerçekte farklı amaçlar için kullanmaya başlıyor (farkında olarak yada olmayarak) Kutsal Ruh bu armağanları geri alır mı yoksa almaz mı?Ben birkaç dinadamına sordum.Onlar almayacağını söyledi.Ama cevaplardan tatmin olamadım.Rica etsem Kutsal Kitaptan ayetlerle açıklama yapabilir misiniz? Rab Sizleri bereketlesin. Esenlikte kalın Alin Yönetim Notu: Tanrı armağanını geri almaz, ancak o çıkar amaçlı kullananlar belki...

Kutsal Ruh'un hediyeleri Merhaba arkadaşlar! Cahilliğimi mazur görün ben daha yolun çok başındayım ve henüz bazı şeyleri bilmiyorum.Ben bir yerde şöyle bir şey duydum. Hristiyan olanlara Kutsal Ruh tarafından çeşitli manevi hediyeler verilirmiş. Bu gerçek midir (ki bir çok yerde yazdığına göre bence gerçektir) eğer öyleyse nelerdir bana söylerseniz çok sevinirim.

"Bilgili olan bilgisini sözlerle değil de iyiliklerle göstersin" - Romalı Klemens Bilgili olan bilgisini sözlerle değil de iyiliklerle göstersin. Alçakgönüllü olalım, kardeşlerim; kibirlilik veya kendini beğenmişlik duygularından vazgeçelim; saçma öfkeden uzak kalalım ve Kutsal Kitap’ta Kutsal Ruh’un söylediklerini uygulayalım: Hikmetli adam hikmeti ile övünmesin ve yiğit kendi gücü ile övünmesin, zengin adam zenginliği ile övünmesin. Sevgili kardeşlerim, Tanrı’nın bağışları ne denli şahane ve değerlidirler! Ölümsüzlükte yaşam, adalette görkem, özgürlükte gerçek, güvenle inanç, azizlikte kendine sahiplik: tüm bunlar aklımızın erişebileceği şekilde verilmiştir. Ya O’nu bekleyenler için hazırlanmış olan iyilikler neler olacaktır? Sayısını ve güzelliğini yalnızca yüzyılların Yaratıcısı ve Babası en üstün Aziz...

Vaat Edilen Kutsal Ruh'un Gelişi (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 4) Bölüm IV VAAT EDİLEN KUTSAL RUH’UN GELİŞİ A. Vaat edilen Kutsal Ruh’un Gelişi Söz Konusudur Burada Eski Antlaşma’da Kutsal Ruh tekrar ve takrar insanlara geldi, Mesih’in üzerine ise özel bir şekilde geldi. Şimdi kendisinden söz edeceğimiz Kutsal Ruh’un gelişi üç kilit noktayla işaretlenmiştir. Habercilerin İşleri 1:4-5’de Vaad’den söz ediliyor: ”Kendileriyle bir aradayken onlara Yeruşalem’den ayrılmamalarını, Baba’nın vaadini beklemeleri için buyruk verdi: Siz bu vaadi benden duydunuz. Bildiğiniz gibi Yahya su ile vaftiz etti, ama bir kaç gün içinde siz Kutsal Ruh'la vaftiz edileceksiniz.”

Kutsal Ruh'un Yapısı (Tümib - Kutsal Ruh'un Öğretisi kitabı - bölüm 1) Bölüm 1 KUTSAL RUH’UN YAPISI A. Kutsal Ruh Bir Kişidir 1. Kişi nedir? Bir kişiden söz ettiğimiz zaman, kendine özgü kişiliği olan bir varlıktan söz etmiş oluruz. Normal olarak buna, özgüven, mantıklı düşünme yeteneği –hayvanları aşacak ölçülerde – hissetme yeteneği ve karar verme yeteneği aittir. Bu anlamda Kutsal Ruh bir kişidir.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Temel Kavramlar > Müjdecilik : Tanrı'nın lütfettiklerini Ruh'un öğrettiği sözlerle bildiririz..

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler