Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Namaz : Eski Ahit te ibadet konusu 2330 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj levili tarafından gönderildi. Eski Ahit te ibadet merhaba yahudilikte sabah,öğle,akşam olmak üzere namaza benzer bir ibatet olduğunu duydum bu konu hakkında bilgi verir misiniz? bütün yahudi meshepleri mi uygulamakta? kılınış şekli,hazırlığı,edilen dualar nelerdir? bütün bunları ayrıntısıyla yazar mısınız? bir de hristiyanlardan bu ibadeti uygulayanlar var mı? Yönetim Notu: Kimden duydunuz? Duyduğunuz kişinin dayanağı nedir? Bütün bunları ayrıntısı ile yazılması pek mümkün değildir. Eğer hangi bir üyemizin bu konular üzerinde özel ilgisi varsa ve yazmak isterse ayrıntıya girebilir. Eski Ahit te ibadet

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Eski Ahit te ibadet konusu 2330 kez okundu, 9 kez cevaplandı. En son mesaj levili tarafından gönderildi.

Eski Ahit te ibadet konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa tevrat zebur01-04-10, 15:30
Eski Ahit te ibadet
rit

merhaba

yahudilikte sabah,öğle,akşam olmak üzere namaza benzer bir ibatet olduğunu duydum

bu konu hakkında bilgi verir misiniz?

bütün yahudi meshepleri mi uygulamakta?

kılınış şekli,hazırlığı,edilen dualar nelerdir?

bütün bunları ayrıntısıyla yazar mısınız?

bir de hristiyanlardan bu ibadeti uygulayanlar var mı?

Yönetim Notu: Kimden duydunuz? Duyduğunuz kişinin dayanağı nedir?
Bütün bunları ayrıntısı ile yazılması pek mümkün değildir. Eğer hangi bir üyemizin bu konular üzerinde özel ilgisi varsa ve yazmak isterse ayrıntıya girebilir.

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-04-10, 01:16
Eski Ahit te ibadet
ortodoksmoderator

rit
Alıntı mesaj

Ηristiyan dualarι icin tιklayιnιz:

http://www.samandagortodoks.com/index.php?option=com_cont ent&view=article&id=129&Itemid=132

http://www.oodegr.com/tourkika/prosefxes/prosefxes.htm

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-04-10, 03:12
Eski Ahit te ibadet
NCyril

Yahudilik'te aslında ibadet şekilleri çok çeşitlidir.

Namaza benzeyen fakat namazdan daha kapsamlı olan bir ibadet şekli de vardır. Secde vardır bu ibadette de. Ayakta durup dua okumak da vardır. Hatta yüzüstü yere yatmanın olduğunu da görmüştüm bir Yahudi ibadetinde.

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa tevrat zebur02-04-10, 18:21
Eski Ahit te ibadet
El Mesihiye

Şalom aleyhem, selam ğaleiykum.
Rabbin selameti üzerinize olsun. Amin.

Evvela "Amida" (ya da Şemone Esre) ibadeti, Musevilikte "namaz" (salat)a tekabul eder. Ancak namazdan farkları vardır. Bir kere, elde "sidur" tutulur. "Sidur", duaları, günlük uygulanan dua ve beraha (günlük törenlerdeki övgü cümle, duaları), ayinleri içermektedir.

Alıntı:
Amida Kuralları

1. Amida'ya aynı zamanda "Şemone Esre" adı da verilir. Bu dua ayakta, sessizce ve günde üç kez söylenir: Sabah Tefilası'nda, öğleden sonra Minha'da ve akşam da üç yıldız çıktıktan sonra Arvit duasında.
2. Amida'ya başlamadan önce Teilot LaE-l Elyon kelimelerine gelindiği zaman ayağa kalkılır ve Tanrı'nın bizim için her an yaptığı iyilikler ve O'nun Yüceliği düşünülmeye başlanır. Kafamızı meşgul eden tüm düşünceler zihinden çıkarılır ve Krallar Kralı'nın önünde bulunulduğu akıldan çıkartılmaz.
3. Amida söylerken esnememeye, geğirmemeye dikkat etmek gerekir. Buna rağmen kendini tutamayan bir kişi, o anda ağzını eliyle kapatmalıdır. Tükürüğünü tutamayan bir kişi mendiline tükürür.
4. Amida söyleyen bir kişi, en azından ağzından çıkanı anlamalıdır.
5. Amida ayakta söylenmelidir ve hiçbir yere yaslanılmamalıdır. Hasta olan bir kişi ayakta duramıyorsa oturabilir, hatta yana dönük olması şartıyla yatarak da Amida söyleyebilir.
6. Seyahatte olan bir kişi, otobüs, tren veya vapurdaysa; eğer kalkabilirse, Amida'yı ayakta söyler, yoksa oturarak bulunduğu şekilde söyler.
Sevivon.com'dan alıntıdır.

Alıntı:
Amida, Yahudi inancının temel ibadetidir. Şahrit (sabah amidası), Minha (öğleden sonra amidası) ve Arvit (akşam amidası) olmak üzere günde üç vakit amidaya durulur. Önce sağ ve sol el üçer kere olmak üzere yıkanır. Amida vaktinde evde ibadet yapılınabilecek, sessiz bir yere çekilinir. Başa ve ele olmak üzere, içinde en önemli buyruk olan tefilinler bağlanır.
Tora'daki "en önemli buyruk" şöyle başlar:
"Şema Yisrael Adonay Eloenu Adonay Ehad"
"Dinle İsrail, Allahımız Rab bir olan Rabdir; Allahını bütün yüreğinle, bütün canınla ve bütün aklınla seveceksin; bunlar senin yüreklerinde olacaklar..."
Tefilinler bağlandıktan sonra omuza, köşelerinde 613 buyruğu hatırlatan püskülleri olan, talit küçük bir dua sonrası sağ ve sol başı öpülerek giyilir. Talit yalnızca sabah amidasında giyilir. Daha sonra ayaklar birbirine bitişik olacak vaziyette doğuya dönülür. Ve eldeki, dua kitabı, Sidur okunur.
Önce, adeta farz olan, içinde de en önemli buyruğu barındıran Şema okuması yapılır. Şema okuması bittikten sonra bir adım öne atılır ve amidaya durulur. Amida'nın sözcük manası ayakta durmak demektir. Şemaya başlanırken, ilk pasajlarda tam olarak kavanaya girmek gerekir; eğer girilemiyorsa tekrar başlanır ama kavanaya girdikten sonraki duanın devamında kavanadan çıkılsa bile baştan başlamaya gerek yoktur, devam edilir. Amida duaları okunurken, belden yukarısı olmak üzere, ileri ve geri olacak şekilde sallanılır.
Amida esnasında dua içinde "Baruh" geçen yerlerde önce ileriye doğru belden eğilinir, "Ata" kelimesinde baş eğilir. "Ad" kelimesine gelincede önce bel sonra baş doğrultulur. Amidanın gidişatı şöyledir:
"Şema kolenu Adonay Eloenu Av arahman hus verahem alenu vekabel berahamim uvratson et tefillatenu, ki El şomea tefillot vetahanunim Ata. Umilefaneha Malkenu rekam al teşivenu honenu vaanenu uşma tefillatenu.

Sesimizi duy, Rabbimiz, bağışlayızı Baba, bize acı ve bize karşı bağışlayıcı davran, dualarımızı merhametle ve isteklice kabul eyle, çünkü Sen duaları ve yakarışları duyan Rabsin ve bizi Huzurundan elimiz boş döndürme Kıralımız, bize karşı bağışlayıcı davran ve bize cevap ver ve dualarımızı duy."

Kısa kısa çokca olmak üzere böyle dualar vardır ve her dua sonunda, bu duayla ilgili olarak, değişimli dua eklemeleri arkasından şöyle okunur mesela:

"Ki Ata şomea tefillat kol-pe. Baruh Ata Adonay şomea tefilla.

Çünkü Sen herkesin duasını duyarsın. Mübareksin Sen Allahım duaları duyan."

Amida şöyle bitirilir:
Başı sağa döndürerek "Ase lemaan Şemah" sola döndürerek "ase lemaan yeminah" sağa döndürerek "ase lemaan Toratah" sola döndürerek "as lemaan keduşatah lemaan yehaletsun yedideha oşia yemineha vaaneni..." diyerek bitirilir, üç adım geri atılır ve küçük bir dua ile amida son bulur.
Tam kaynağını bulamadım, bir forumdan aldım.

Rabbin esenliği üzerinize olsun,
Şalom / Selam.

Eski Ahit te ibadet

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeÖnemli olan Müjde'yi okumakla kalmak değil
Onu uygulamak da.

Mesih'i duymak yetmez.
Onun yolunda ilerlemek gerekir.

EL-MESİHÎmesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-04-10, 14:15
Eski Ahit te ibadet
rit

şalom

cevaplarınız için teşekkürler

ben de bir video buldum bu konuyla ilgili http://videoizle.video75.com/0nUJNFl...h-prayer-subm/

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet

Eski Ahit te ibadet konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 >  

Eski Ahit te ibadet konusuna benzer konular;

Eski Ahit ve müslüman kitabı Evet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş.

Eski Ahit ve aklımdaki çelişkiler Merhaba kardeşlerim Eski Ahit ile ilgili aklıma takılan bir kaç durum var . Yanlış anlamanızı istemem , Yaratılış 4 adlı bölümde Adem ile Havvanın iki oğlu oluyor; Kayin ve Habil adlarında. Kayin karısı ile yattı ve karısı hamile kalıp Hanok'u doğurdu deniyor. Kayin Adem ile Havva'nın çocuğu ise , Kayin'in karısı kimdir? Yaratılış 5:4 Şit'in doğumundan sonra Adem 800 yıl daha yaşadı. Başka oğulları, kızları oldu. *Bir insanın 800 yıl yaşaması , Rabbim affetsin ama, mantıksız geliyor bana. Yunus 1:17 Bu arada RAB Yunus'u yutacak büyük bir balık sağladı. Yunus üç gün üç gece bu balığın karnında kaldı. *Burada da aklım karışıyor. Bir insan balığın karnında , daha doğrusu midesinde yaşayamaz hem oksijensiz kalır hem de balığın sindirim enzimleri çalıştığı için ölür.

Eski Ahit, Yeni Ahit ?? Hristiyanlar şuanki eski ahit'i yani tevratı kabul ediyorlar mı ? yoksa hristiyanlara göre eski ahit tahrif mi edilmiş ? Yönetim Notu: Tevrat; Eski Ahit'in sadece ilk beş kitabının ismidir. Eski Ahit'te daha fazla sayıda kitap mevcuttur. Zebur ise yalnızca mezmurlardır. Eski Antlaşma'da kanonik 39 kitap vardır ve hepsine İncil'e inanıldığı gibi inanılmaktadır. Hristiyan inancında hepsi Kutsal Kitap'tır, hiç biri de değiştirilmemiştir.

Eski ve Yeni Ahit Merak ettiğim bir konuyu sizinle paylaşarak bilgilenmeme yardımcı olacagınızı umuyorum.Eski ve yeni ahit ayrı iki kitap olmasına ragmen tek kitap olarak nezaman ve hangi gaye ile birleştirilmiştir.Bu birleşmenin hristiyanlara artısı ne olmustur. kaynak vererek yanıtlarsanız sevinirim. esen kalın

Eski Ahit te Kutsal Ruh merhaba eski ahit te kutsal ruh ile ilgili ayetler var mıdır?

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih