HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Arkadaşlar,
Eski Ahitte bahsettiğiniz namaza benzer ibadet şekli varsa ve halen yahudiler tarafından uygulanıyorsa, o halde Yeni Ahit ,Eski Ahit'in tamamlayıcısı olduğuna göre neden Hrıstiyanlar aynı ibadeti yapmıyor?Bir yerde okumuştum Doğu Hrıstiyanlarının kiliseleri halı ile kaplıymış ve onlar da yerlere kadar yüzüstü kapannarak ibadet ederlermiş.Bunun yaygın olmamasının nedeni nedir?Hrıstiyanlığın şekilciliğe uzak bir din olduğunu biliyorum fakat bir kısım uygulayıp bir kısım da uygulamayınca dikkatimi çekti.
yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler...
Esenlikler
Eski Ahit te ibadet
admin1 Ken Block Eski Ahit te ibadet
Yahudi ve hristiyanların namaz ibadeti yoktur.
Yahudi ve hristiyanların namaza benzer bir ibadeti vardır.
Yahudi ve hristiyanların secde/eğilme ibadeti vardır.
Namaz müslümanlara aittir.
Bu ibadet İslamiyet'teki gibi günde 5 vakte ve/veya namazın kendi ritüellerine bağlı olarak şart koşulmamıştır.
Bu arada eskiden insanlar normal dünyasal kralların önünde bile secde ediyorlardı. Secde bir saygı ifadesidir.
Yahudilik'te namaza benzeyen ibadetin dışında daha pek çok şekilde ibadet vardır.
Eski Ahit te ibadet
Ariaa Eski Ahit te ibadet
Değerli Moderator1 ve elguca,
Ben de direkt namaz olmadığını biliyorum.Namaza benzer ibadet şekilleri olduğu diye yazmıştım.Elbette ki;namaz müslümanlara aittir.Ben de zaten bir müslüman olarak bu vazifemi yerine getirmiyorum.Dikkat ederseniz vazife dedim çünkü zorunluluk arzeden şeyler vazifedir bana göre.Ama böyle görmemek gerekir.Severek yapmak gerekir.Şimdi,merak ettiğim ************************* *
Yorum ve yanıtlarınız için telekkürler..
Esenlikler...
Yönetim Notu: Lütfen her sorunuz için yeni konu açınız.
Eski Ahit te ibadet
levili Eski Ahit te ibadet
merhaba
değerli moderator kardeşim verdiğiniz linkte gece duası bölümünde bir yanlışlık var galiba.
mezmur 69 denmiş ama mezmur 70 yazılmış
mezmur 142 denmiş mezmur 143 yazılmış
Eski Ahit ve müslüman kitabıEvet kardeşlerim, Eski Ahit ve Yahudi geleneklerine bakıyorum da, İslam resmen bunlardan çarpıtılmış gibi. Basitçe örnek verirsem mesela yemek yasağı, erkek çocukların sünneti. Buna benzer birçok şey. Sanırım muhammed kişisi zamanında çok sıkılmış, Yahudi gelenekleriyle arap kültürünü harmanlayayım insanların dikkatini çekeyim demiş.
Eski Ahit ve aklımdaki çelişkilerMerhaba kardeşlerim Eski Ahit ile ilgili aklıma takılan bir kaç durum var . Yanlış anlamanızı istemem , Yaratılış 4 adlı bölümde Adem ile Havvanın iki oğlu oluyor; Kayin ve Habil adlarında. Kayin karısı ile yattı ve karısı hamile kalıp Hanok'u doğurdu deniyor. Kayin Adem ile Havva'nın çocuğu ise , Kayin'in karısı kimdir?
Yaratılış 5:4 Şit'in doğumundan sonra Adem 800 yıl daha yaşadı. Başka oğulları, kızları oldu.
*Bir insanın 800 yıl yaşaması , Rabbim affetsin ama, mantıksız geliyor bana.
Yunus 1:17 Bu arada RAB Yunus'u yutacak büyük bir balık sağladı. Yunus üç gün üç gece bu balığın karnında kaldı.
*Burada da aklım karışıyor. Bir insan balığın karnında , daha doğrusu midesinde yaşayamaz hem oksijensiz kalır hem de balığın...
Eski Ahit, Yeni Ahit ??Hristiyanlar şuanki eski ahit'i yani tevratı kabul ediyorlar mı ? yoksa hristiyanlara göre eski ahit tahrif mi edilmiş ?
Yönetim Notu: Tevrat; Eski Ahit'in sadece ilk beş kitabının ismidir. Eski Ahit'te daha fazla sayıda kitap mevcuttur. Zebur ise yalnızca mezmurlardır. Eski Antlaşma'da kanonik 39 kitap vardır ve hepsine İncil'e inanıldığı gibi inanılmaktadır. Hristiyan inancında hepsi Kutsal Kitap'tır, hiç biri de değiştirilmemiştir.
Eski ve Yeni AhitMerak ettiğim bir konuyu sizinle paylaşarak bilgilenmeme yardımcı olacagınızı umuyorum.Eski ve yeni ahit ayrı iki kitap olmasına ragmen tek kitap olarak nezaman ve hangi gaye ile birleştirilmiştir.Bu birleşmenin hristiyanlara artısı ne olmustur.
kaynak vererek yanıtlarsanız sevinirim.
esen kalın
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler