|
|
turgay55
|
|
Sevgili İskenderpaş, genelde Hatay cıvarında yaşayan Süryanilerin (Hristiyan)''TEKADİS NAMAZI'' adıyla günde 7 kere kıldıkları namaz var.Secde etmeli,rükulu bir namaz,ancak dualar Baba,Oğul,Kutsal Ruh'tan oluşan Tanrı'ya yönelik. Benzerlik var, İslamın namazı ile ama bu durumda Süryanilerin namazı İslamdan daha önceki yüzyıllara ait. Namaz köken itibarıyla zaten İslam öncesinden güneşe tapanların ibadet şekli. Vakitlerinin güneşin zamanına göre ayarlanmış olması bunun işareti, sevgiyle kalın,esen kalın
|
bunu ilk kez duyuyorum hristiyanlık hakkında bilmediğim çoook şey var ama duyduklarım arasında beni en çok şaşırtan şey bu oldu. dinler arasında bazı benzerlikler var ama açıklama yapan arkadaşlarımız gibi bende bunun İslamiyetle bi ilgisi olduğunu düşünmüyorum.
ayrıca secde edilerek yapılan ibadete şu şekilde de bakıyorum ben; acı anında hani insanların pes ettikleri anlarda kalplerindeki yükün ağır gelmesiyle, iki büklüm olurlar kalplerini tutarlar dizlerinin üstüne çökerler pes edişi falan gösteren bi harekettir. bu şekilde de yapılan ibadetlerde de hangi dinden olursa olsun tamamen ruhsal güce karşı aciz olduklarının ve ruhsal güce muhtaç olduklarının bi göstergesidir diye düşünüyorum.
ama bu konu gerçekten fazlasıyla dikkatimi çekti ve kesin kaynaklardan nedenini öğrenmem gerektiğini düşünüyorum. öğrenmem gereken çok şey var yaa. bana sabır ve akıl dileyin arkadaşlar...