Arşiv Sayfa 2 / Hristiyanlıkta Namaz - Sayfa 2

Arşiv Sayfa 2 Hristiyanlıkta Namaz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Namaz : Hristiyanlıkta Namaz - Sayfa 2 konusu 2155 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta Namaz bazı kimselere göre "namaz" islami bir kelimedir. ancak namaz kelimesi farsça olduğuna göre bu durumda namazın doğrudan islam ya da arap kültürü ile ilişkilendirilmesi doğru olmaz. 2.yy. sonuna doğru mezopotamya'daki hristiyanlar toplu ibadetlerinde secde kullanmışlardır. hristiyan mezheplere göre değişiklik gösterse de, namaz ya da secde özünde bir "eğilme" hareketi ile kendini ifade eder. bu tam olarak yere kapanmak şeklinde olabileceği gibi hafif eğilmek ya da diz çökmek şeklinde de kendisini gösterebilir. buradaki fiziksel şeklin sayısı ya da biçiminden daha önemli olan şey ise ifade ettiği ruhsal anlamdır. çıkış 5:29-31... Halk inandı; RAB'bin kendileriyle ilgilendiğini, çektikleri sıkıntıyı görmüş olduğunu duyunca, eğilip tapındılar. Daniel 6:10 Daniel ... Üst odasının Yeruşalim... Hristiyanlıkta Namaz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlıkta Namaz konusu 2155 kez okundu, 7 kez cevaplandı. En son mesaj SWART23 tarafından gönderildi.

Hristiyanlıkta Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2

Hristiyanlıkta Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-12-11, 19:40
Hristiyanlıkta Namaz
hakan2007

maxime rodinson muhammed adında kitabı var ve namazla ilgili
konuda vardı namazın doğu hristiyan ibadetidir diyor

Hristiyanlıkta Namaz

Hristiyanlıkta Namaz

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta Namaz

Hristiyanlıkta Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-12-11, 21:11
Hristiyanlıkta Namaz
In Hoc Signo Vinces

Secde etmek farklı bir şey namaz kılmak farklı bir şey namaz günün belli saatlerinde belli uygulamaları olan bir ritüeldir. Secde ise insan doğasında da olan fiziki bir harekettir. İkisini birbirinden ayırt etmeye dikkat edelim.

Hristiyanlıkta Namaz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeAmavi iustiam et odivi iniquitatem; propterea, morior in exilio. Pope Gregory VIImesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Namaz

Hristiyanlıkta Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur07-12-11, 11:20
Hristiyanlıkta Namaz
SWART23

In Hoc Signo Vinces
Secde etmek farklı bir şey namaz kılmak farklı bir şey namaz günün belli saatlerinde belli uygulamaları olan bir ritüeldir. Secde ise insan doğasında da olan fiziki bir harekettir. İkisini birbirinden ayırt etmeye dikkat edelim.
Anlatmaya çalıştığım budur.. Namaz ile secde arasında ki farkı açıklamazsak üstüne üstlük bu benzetmeye bizde katılırsak aşağıdaki gibi bir durum oluşuyor.... O yüzden bence bu konularda birz dikkatli açıklamalar ve benzetmeler yapılmalı...

( kopyala yapıştır yaptım, umarım Sn.yönetim hoş karşılar)

HIRİSTİYANLIKTA NAMAZ VAR MI?

Süryani papaz Gabriyel Akyüz:
Namaz veya dua, doğrusu ben bu ikisini birbirinden ayıramıyorum. İsa, daha yeryüzündeyken kendi öğrencilerine, Hıristiyanlığın temel bir ibadeti olan bir namazı, bir duayı öğretiyor. Biz bu namazı İncil’den öğrenerek halen devam ettiriyoruz…

Prof. Mehmet Çelik anlatıyor
Hıristiyanların manastır hayatı günümüze kadar hep sırlı olarak kalmıştır. Orada ne olup bittiği herkesçe bilinmez. Kapalı bir dünya… Peki ben böyle esrarengiz bir dünyaya nasıl girdim? İmam Hatip Okulunda öğrenciyken süryani bir papazın çocuklarıyla tanışırdık ve samimiydik. Onları ilk kez o zamanlar da tanıdım. Sonra fakültede Muhammed Hamidullah hoca bana “İslamı anlamak istiyorsan önce dinler tarihini anla” dedi. Sonra yüksek lisans ve doktoramı Süryaniler üzerine yapmaya karar verdim. Süryani dili üzerinde uzun zaman çalıştım. İki buçuk yıl manastıra kabul edilmek için uğraştım. Bu iki buçuk yıllık ısrardan sonra manastıra kabul edildim ve orada beş yıl kaldım.

Manastırda Namaz

Bizim ilim adamlarımız ve bazı dinler tarihçisi olan hocalarımız, Pazar günü kilisede yapılan ayini hristiyanların ibadeti zannediyorlar. Hayır Hıristiyanlıkta böyle bir ibadet yoktur. Zaten bir papaza da sorduğunuz zaman onu ibadet olarak söylemez. Pazar günleri yaptıkları ayinleri bizim mevlüt törenlerimize benzetebiliriz. Onların inancına göre İsa a.’ın öldükten sonraki dirilişini sembolize etmek ve onu ayinle kutlama mantığı vardır Pazar ayinlerinde. Şimdi size tüm Ortodoks manastırlarındaki ibadetten bahsedeyim. Bu ibadeti bugün sadece ruhbanlar yapıyorlar. Ruslarda, Yunanlılarda, Kıbtilerde, Nasturilerde, Süryanilerde, Sırplarda, Ermenilerde, Bulgarlarda, Maronilerde, Keldanilerde manastırda günde beş vakit farz namaz kılınır. Sabah namazları 4 rekattır ve güneş doğmadan önce kılınır. Öğle namazı 10 rekattır ve güneş zevaldeyken kılınır, akşam namazı 6 rekattır ve güneş battıktan sonra kılınır. Ben Süryani manastırında kaldığım 5 yıl boyunca onların topluca kıldıkları bu namazlara şahitlik ettim. Kilisede en ön safta erkekler vardır. Ardında çocuklar, en arkada da kadınlar bulunur. Kadınlara tesettür de aynen bizde olduğu gibi farzdır. Aslında normal bir Hıristiyan kadının tesettürü de bir rahibe tesettürü gibi olmalıdır onlara göre. Onlar namazda ayakta durmaya “gıyomo” (kıyam) derler. Ayaktayken ellerini dirseklere yakın bir yerden bağlarlar. (Kıpti, Süryani, Nasturilerde) Namazda kıraatte Zeburdan okuyorlar. (Çünkü onlar incil’i bir biyoğrafi olarak kabul ederler.) Kıraatten sonra rukuya gidiyorlar. Rukuyü aynen bizim gibi yapıyorlar ama zaman olarak daha fazla duruyorlar. Ruküdan sonra tekrar düzeliyorlar. Sonra secdeye gidiyorlar. Kimisi alnını yere koyuyorlar kimisi alnı yere bir karış kalana kadar yaklaştırıyor. Onların namazlarında oturma yoktur. (Ka’de) Namazlarını iki rekat olarak kılarlar. Örneğin 10 rekatlık öğle namazını 2’şer 2’şer kılarlar. Bu üç vakti (sabah, öğle, akşam) cemaatle kıldıktan sonra diğer iki vakti de kendi odalarında tek başlarına kılarlar. Fakat bu iki namaz da farzdır. Bunlar da bizim yatsı ve ikindi namazlarımıza tekabul eden vakitlerde kılınır. Bu iki namaz çok önceki zamanlarda cemaatle kılınırmış ama sonra ictihatla ferdi kılınmaya başlanmış. İşte onların farz namazları bu şekildedir. Bunlardan başka iki namazları daha vardır ki onlar da nafiledir. Bunlardan biri aynen bizim kuşluk namazı vaktinde kıldıkları namazdır. Birisi de gece yarısı kıldıkları namazdır.Bunların dışında Süryanilerin siyasi ve ictimai çalışmalarıyla ilgili çeşitli bilgiler verilmiştir. Dış güçlerin Süryaniler üzerinden ülkeyi karıştırma hesaplarından bahsedildi. (Konferansın son 20-25 dakikalık bu bölümünde de çok önemli ve faydalı bilgiler veriliyor)

Prof. Dr. Mehmet ÇELİK

Hristiyanlıkta Namaz

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYu.9:39 : Görmeyenler görsün, görenler kör olsun diye yargıçlık etmek üzere bu dünyaya geldim.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta Namaz

Hristiyanlıkta Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: < 1 2  

Hristiyanlıkta Namaz konusuna benzer konular;

Ani Harabeleri'nde namaz, Ermenistan Ortodoks Kilisesi'nden kınama Ermenistan Kilisesi Eçmiyadzin’den Cumartesi günü yapılan açıklamada Milliyetçi Hareket Partililerin Ani Harabeleri’nde namaz kılması kınandı. Yapılan açıklamada, “Öfkeyle öğrendiğimiz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyeleri Türk yetkililerin izniyle Ani’de bulunan Hristiyan kilisesinde namaz kılmışlardır” denildi. Açıklamada, “Bu adım dini duygularla ya da din özgürlüğü ve din hakkıyla hiçbir ilgisi olmayan siyasi bir provokasyondur” denilirken Eçmiyadzin’in “Ermenilere karşı tahammülsüzlük ve nefret tohumları eken” böyle faaliyetleri kınadığı belirtildi. Eçmiyadzin, 19 Eylül tarihinde Van’ın Akdamar Adası’nda bulunan kilisede yapılan ayini de “Türk hükümetinin bir gösterisi” olduğu gerekçesiyle boykot etmişti.

Zorda kalıp namaz kılarsam ne olacak? Kardeşlerim merhaba babam namaz kılıyor ve arada benide çağrıyor ama ben bir hristiyan olduğum için onunda bunu bilmediği için ben hayır diyorum..Ama zorda kalırsam yani yapmak zorunda kalırsam ne olacak?ne yapacağım yardım edin.

Namaz kılmadığı için işten atıldı Kardeşlerim. Telekom'a bağlı taşeron bir firmada çalışan ağabeyim, namaz kılmadığı gerekçesiyle işte atıldı. Bunu da açık açık yüzüne söylemişler. "Sen gavur musun?" diye de söylemişler. Ne diyeyim.. Öç RAB'bin hakkıdır. Çünkü RAB diyor: "Öç benimdir; onu ben alacağım.!" Sonsuzun sahibi ve herşeye gücü yeten TANRI, sana sığınıyor ve sana teslim oluyoruz.!

hıristiyanlıkta namaz diye bir ibadet var mıdır? namaz kılınıyorsa kime yapılır? hıristiyanlıkta namaz diye bir ibadet var mıdır?namaz kılınıyorsa kime yapılır? ve hangi aralıklarla yapılır ? hiçbir bilgim tok cevaplarsanız sevinirim

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz http://www.youtube.com/watch?v=TRLFeldPG3Y&feature=related Hristiyan http://www.youtube.com/watch?v=0aHWASyMjwg&feature=fvw Yahudi Benim bu konu üzerine bir yorumum var ama kardeşlerimin cevaplarından sonra söyleyeceğim kendi yorumumu =) (İki videodaki ibadet de çok içten geldi bu arada)

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih