Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyanlık İnancında Temel Kavramlar > Namaz : Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusu 3203 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi. Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz http://www.youtube.com/watch?v=TRLFeldPG3Y&feature=related Hristiyan http://www.youtube.com/watch?v=0aHWASyMjwg&feature=fvw Yahudi Benim bu konu üzerine bir yorumum var ama kardeşlerimin cevaplarından sonra söyleyeceğim kendi yorumumu =) (İki videodaki ibadet de çok içten geldi bu arada) Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusu 3203 kez okundu, 21 kez cevaplandı. En son mesaj Aliriza tarafından gönderildi.

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-10, 00:19
NCyril

http://www.youtube.com/watch?v=TRLFe...eature=related
Hristiyan

http://www.youtube.com/watch?v=0aHWASyMjwg&feature=fvw
Yahudi

Benim bu konu üzerine bir yorumum var ama kardeşlerimin cevaplarından sonra söyleyeceğim kendi yorumumu =)

(İki videodaki ibadet de çok içten geldi bu arada)

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-10, 17:43
Sebastian

İkisini de kısa kısa izledim.

Galiba Hristiyan olanlar, Koptik Ortodoks Kilisesi'ne mensuplar. Sevgili Asuri de Süryaniler'in benzer ibadet şekline ait bir video paylaşmıştı.

Şimdi yorumumu yapmak istiyorum; Müslüman Kardeşler'in buna yorumu tahminimce şöyle olacaktır:

"Bu dinler ve kitapları tahrif olmuştur, bozulmuştur. Fakat yine de benzer ibadetler ve uygulamalar vardır. Bakın, namaz işte! Onlar da kılıyorlar, her ne kadar dinleri bozulsa da işte bu namaz, bu uygulama değişmemiş Allah'a şükür."

Onlara göre, doğru ve gerçek dinde bu uygulama olacağı için Hristiyanlık ve Yahudilik'te olmasının hiç bir sakıncası yoktur, aksine bu İslam'ı yüceltir.

Fakat ben İslamiyet'in bizden alıntıladığını ve etkilendiğini düşünüyorum. Bana göre doğru olmayan bir dinin bu uygulamayı kullanmış olması onu doğru kılmaz. Dolayısıyla benim açımdan hiçbir önemi yoktur, İslam'ı yüceltmez aksine kendi dinimi yüceltir.

Bu bence biraz zor bir konu. Her iki taraf da kendi dinini savunur haklı nedenlerle.

Mesela Kutsal Kitap'ın değişmesi savını çürütebiliriz kanıtlarla, fakat burada daha farklı bir durum söz konusu diye düşünüyorum.

Saygılar

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeHer şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur03-02-10, 23:58
NCyril

Aslında bir ayrıntı üzerine düşünüldüğünde taşlar yerine oturabiliyor.

Bilindiği üzere Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmaz ancak hadislerden bilinmektedir.

Yani bence zaten o zamanlarda yapılmakta olan bir Yahudi ibadeti, İslam'a adapte edilmiştir.

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-02-10, 00:12
kbugra

elguca
Aslında bir ayrıntı üzerine düşünüldüğünde taşlar yerine oturabiliyor.

Bilindiği üzere Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmaz ancak hadislerden bilinmektedir.

Yani bence zaten o zamanlarda yapılmakta olan bir Yahudi ibadeti, İslam'a adapte edilmiştir.

kesinlile öyle. zaten onları yermek için söylemiyorum ama tamamen özentiden oluşuyor dinleri. tüm inanalar birbirleriyle çatışıyor. yarım öbür gün mum dikme bizim ibadetimiz derlerse şaşmam!!

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz hristiyanlık incil isa tevrat zebur04-02-10, 01:21
Theophilos

Muhammed, işi gereği (kervan ticareti) çok sık seyahat etmiş ve genelde Bizans'ın etki alanındaki coğrafyada bulunan hanlarda kalmıştır. Bu seyahatleri esnasında Hristiyan inanç ve kültürü hakkında pek çok şey öğrenip bunları İslam'a adapte etmiştir.

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 4 5 >  

Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusuna benzer konular;

Ani Harabeleri'nde namaz, Ermenistan Ortodoks Kilisesi'nden kınama Ermenistan Kilisesi Eçmiyadzin’den Cumartesi günü yapılan açıklamada Milliyetçi Hareket Partililerin Ani Harabeleri’nde namaz kılması kınandı. Yapılan açıklamada, “Öfkeyle öğrendiğimiz üzere, Milliyetçi Hareket Partisi’nin üyeleri Türk yetkililerin izniyle Ani’de bulunan Hristiyan kilisesinde namaz kılmışlardır” denildi. Açıklamada, “Bu adım dini duygularla ya da din özgürlüğü ve din hakkıyla hiçbir ilgisi olmayan siyasi bir provokasyondur” denilirken Eçmiyadzin’in “Ermenilere karşı tahammülsüzlük ve nefret tohumları eken” böyle faaliyetleri kınadığı belirtildi. Eçmiyadzin, 19 Eylül tarihinde Van’ın Akdamar Adası’nda bulunan kilisede yapılan ayini de “Türk hükümetinin bir gösterisi” olduğu gerekçesiyle boykot etmişti.

Zorda kalıp namaz kılarsam ne olacak? Kardeşlerim merhaba babam namaz kılıyor ve arada benide çağrıyor ama ben bir hristiyan olduğum için onunda bunu bilmediği için ben hayır diyorum..Ama zorda kalırsam yani yapmak zorunda kalırsam ne olacak?ne yapacağım yardım edin.

Namaz kılmadığı için işten atıldı Kardeşlerim. Telekom'a bağlı taşeron bir firmada çalışan ağabeyim, namaz kılmadığı gerekçesiyle işte atıldı. Bunu da açık açık yüzüne söylemişler. "Sen gavur musun?" diye de söylemişler. Ne diyeyim.. Öç RAB'bin hakkıdır. Çünkü RAB diyor: "Öç benimdir; onu ben alacağım.!" Sonsuzun sahibi ve herşeye gücü yeten TANRI, sana sığınıyor ve sana teslim oluyoruz.!

Hristiyanlıkta Namaz bazı kimselere göre "namaz" islami bir kelimedir. ancak namaz kelimesi farsça olduğuna göre bu durumda namazın doğrudan islam ya da arap kültürü ile ilişkilendirilmesi doğru olmaz. 2.yy. sonuna doğru mezopotamya'daki hristiyanlar toplu ibadetlerinde secde kullanmışlardır. hristiyan mezheplere göre değişiklik gösterse de, namaz ya da secde özünde bir "eğilme" hareketi ile kendini ifade eder. bu tam olarak yere kapanmak şeklinde olabileceği gibi hafif eğilmek ya da diz çökmek şeklinde de kendisini gösterebilir. buradaki fiziksel şeklin sayısı ya da biçiminden daha önemli olan şey ise ifade ettiği ruhsal anlamdır. çıkış 5:29-31... Halk inandı; RAB'bin kendileriyle ilgilendiğini, çektikleri sıkıntıyı görmüş olduğunu duyunca, eğilip tapındılar. Daniel 6:10 Daniel ... Üst odasının...

hıristiyanlıkta namaz diye bir ibadet var mıdır? namaz kılınıyorsa kime yapılır? hıristiyanlıkta namaz diye bir ibadet var mıdır?namaz kılınıyorsa kime yapılır? ve hangi aralıklarla yapılır ? hiçbir bilgim tok cevaplarsanız sevinirim

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih