Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusu
3203 kez okundu,
21 kez cevaplandı. En son mesaj
Aliriza tarafından gönderildi.
Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>

03-02-10, 00:19
NCyril
http://www.youtube.com/watch?v=TRLFe...eature=related
Hristiyan
http://www.youtube.com/watch?v=0aHWASyMjwg&feature=fvw
Yahudi
Benim bu konu üzerine bir yorumum var ama kardeşlerimin cevaplarından sonra söyleyeceğim kendi yorumumu =)
(İki videodaki ibadet de çok içten geldi bu arada)
Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

03-02-10, 17:43
Sebastian
İkisini de kısa kısa izledim.
Galiba Hristiyan olanlar, Koptik Ortodoks Kilisesi'ne mensuplar. Sevgili Asuri de Süryaniler'in benzer ibadet şekline ait bir video paylaşmıştı.
Şimdi yorumumu yapmak istiyorum; Müslüman Kardeşler'in buna yorumu tahminimce şöyle olacaktır:
"Bu dinler ve kitapları tahrif olmuştur, bozulmuştur. Fakat yine de benzer ibadetler ve uygulamalar vardır. Bakın, namaz işte! Onlar da kılıyorlar, her ne kadar dinleri bozulsa da işte bu namaz, bu uygulama değişmemiş Allah'a şükür."
Onlara göre, doğru ve gerçek dinde bu uygulama olacağı için Hristiyanlık ve Yahudilik'te olmasının hiç bir sakıncası yoktur, aksine bu İslam'ı yüceltir.
Fakat ben İslamiyet'in bizden alıntıladığını ve etkilendiğini düşünüyorum. Bana göre doğru olmayan bir dinin bu uygulamayı kullanmış olması onu doğru kılmaz. Dolayısıyla benim açımdan hiçbir önemi yoktur, İslam'ı yüceltmez aksine kendi dinimi yüceltir.
Bu bence biraz zor bir konu. Her iki taraf da kendi dinini savunur haklı nedenlerle.
Mesela Kutsal Kitap'ın değişmesi savını çürütebiliriz kanıtlarla, fakat burada daha farklı bir durum söz konusu diye düşünüyorum.
Saygılar

Her şeyi RAB YHVH'e bırak, O'na güven, O gerekeni yapar. (Mezmurlar 37:5)

FORUMA ÜYE OLUN! /

03-02-10, 23:58
NCyril
Aslında bir ayrıntı üzerine düşünüldüğünde taşlar yerine oturabiliyor.
Bilindiği üzere Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmaz ancak hadislerden bilinmektedir.
Yani bence zaten o zamanlarda yapılmakta olan bir Yahudi ibadeti, İslam'a adapte edilmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-02-10, 00:12
kbugra
|
|
elguca
|
Aslında bir ayrıntı üzerine düşünüldüğünde taşlar yerine oturabiliyor.
Bilindiği üzere Kuran'da namazın nasıl kılınacağı yazmaz ancak hadislerden bilinmektedir.
Yani bence zaten o zamanlarda yapılmakta olan bir Yahudi ibadeti, İslam'a adapte edilmiştir.
|
kesinlile öyle. zaten onları yermek için söylemiyorum ama tamamen özentiden oluşuyor dinleri. tüm inanalar birbirleriyle çatışıyor. yarım öbür gün mum dikme bizim ibadetimiz derlerse şaşmam!!
"1.Ko.1: 30 Ama siz Tanrı sayesinde Mesih İsa'dasınız. O bizim için tanrısal bilgelik, doğruluk, kutsallık ve kurtuluş oldu."
FORUMA ÜYE OLUN! /

04-02-10, 01:21
Theophilos
Muhammed, işi gereği (kervan ticareti) çok sık seyahat etmiş ve genelde Bizans'ın etki alanındaki coğrafyada bulunan hanlarda kalmıştır. Bu seyahatleri esnasında
Hristiyan inanç ve kültürü hakkında pek çok şey öğrenip bunları İslam'a adapte etmiştir.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Hristiyanlıkta ve Yahudilikte Namaz konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4 5
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU

Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil