|
|
- |
- |
- |
| |
Richard Wurmbrand nasıl hristiyan oldu?
Nasıl Hıristiyan oldular? Richard Wurmbrand
Romanya
1945
Komünizmin Romanya'da yükselmeye başladığı yıllardı. Devlet bütün din adamlarını meclis binasında bir toplantıya davet etti. 4000'den fazla kişi katıldı. Konuşmalar başlayınca her şey kötüye gitti. Episkoposlar ve vaizler kalkıp Hristiyanlıkla komünizmin aynı şey olduğunu savunmaya başladılar. Durum, İsa Mesih'in yüzüne tükürülüyormuş gibiydi ve bu olay radyoda da yayınlanıyordu.
Sabrina Wurmbrand daha fazla buna dayanamadı. Kocasının kulağına fısıldayarak, ''Richard, kalk ve Mesih'in yüzüne vurulan bu aşağılanmayı sil.'' dedi.
Richard nelerin olacağını biliyordu: ''Konuşursam kocanı kaybedersin.''
Sabrina karşılık verdi, ''Bir korkağı bir koca olarak istemiyorum.''
|
20-07-10 20:49
|
1 |
279 |
Nasıl Hristiyan Oldum..
Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba .. Rabbın ışığı üzerinizde olsun.
Ben 17 yaşındayım ve müslüman bir ailedenim.. Benim hikayem bundan yıllar önce ailemle bir kiliseye girmemle başladı. Kiliseye girdiğimizde içimden biri sanki bana işte aradığın yer burası doğru yerdesin dedi. Ve bir garip olmuştum. Sanki birileri benim oraya gitmemi bekliyormuş gibi. Herneyse yıllar sonra müslümanlıktan uzaklaştığım ve inanmadığımdan dolayı diğer dinlere yöneldim.. Ateizm, Deizm, hatta satanizme kadar bir çok düşünce ve dinde araştırma yaptım ve bazılarının arasınada katıldım ancak hiç biri içimdeki o tarifsiz boşluğu doldurmadı. Müslümanlığı araştırdıkça kuran okudukça inancım dahada zayıflıyordu herşey herkes saçma geliyordu ve gerçekten bir zamanlar ateist olarak gezdim.....
( 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... S Sayfa)
|
04-07-10 12:11
|
33 |
6.364 |
Korktum, ama İsa beni buldu!
Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu siteye giriyorum. Yazıları okuyorum. Hristiyanlık inancını milletin ağzından değil de aslından öğreniyorum. İncil'i hem buradan hem de kitaptan okudum. Etkilendim. Ama bir arkadaşım daha vardı benim gibi. Benim dinim son dindi, müslümanlık. Son peygamberdi peygamberim ve son kitaptı kitabım. Ama gerçekten böyle miydi?
Korkuyordum, sempatizanlığım vardı. Bir cami'dense, kiliseye gitmek istiyordum. Beni rahatlatmıyordu. Kilise ise çok hoşuma gidiyordu. Babam ile sadece(!) gezmeye gittiğimizde yüzüm gülüyordu elimde olmaksızın. Evet gülüyordum istemsiz olarak, ağzım açık şaşkındım. İzmir/Buca'da bir kiliseydi. Kocaman bir orgu vardı çok eskiydi. Babam yanımda olduğundan ne rahip ile konuşabildim ne de...
( 1 2 3)
|
30-06-10 15:08
|
8 |
680 |
Beni Hristiyanlığa götüren İslam
Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle Kuran da ve İslam aleminde bulunan pek çok çelişkiyi paylaşmak ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Herşeyden önce Kuran belirtir ki "Hakkıyla inanan sizden öncekiler de (Hristiyanlar ve Yahudiler) Allah katında mükafatlandırılacaktır". Fakat başka bir yerde Hrısityanlardan ve Yahudilerde uzak durmayı onlarla ilişki kurmamayı emreder onların cehenneme gideceğini belirtir.
İncilden yaklaşık 500 yıl sonra çıkan Kuran'da yerde der ki "Allah ın sözü değiştirilmemiştir". Fakat Müslümanlar inatla erken Papalık döneminde çıkar için İncilin bozulduğunu iddia ederler.
Kurana inanıldığı gibi diğer kutsal kitaplara ve peygamberlere inanmak islamın şartlarındandır.
|
01-06-10 10:54
|
123 |
14.143 |
Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı
Nasıl Hıristiyan oldular? <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=2 width=510 border=0><TBODY><TR><TD class=hurnewstitle align=left>http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~227@nvid~304849,00.asp
Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı
</TD><TD vAlign=bottom align=right></TD></TR><TR><TD align=left colSpan=2><TABLE cellSpacing=5 cellPadding=0 align=right border=0><TBODY><TR><TD align=right>http://www.hurriyetim.com.tr/images/trs.gifhttp://www.hurriyetim.com.tr/displayimage/0,,96059,00.jpg<MAP name=examp></MAP></TD></TR><TR><TD></TD></TR></TBODY></TABLE>
Şermin SARIBAŞ Siz hiç Ramazan isminde bir rahip duydunuz mu? Ben duymamıştım. Antalya'da bir başka haberin peşinde koşarken, tesadüfen Ramazan adında bir rahip olduğunu öğrendim....
|
09-05-10 20:15
|
52 |
16.247 |
Neden Hristiyan Oldum?
Nasıl Hıristiyan oldular? Yazı çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.
(Kaynak:**************)
Bir yaz sabahı idi. Her zamanki gibi evde kahvaltı ettikten sonra gazeteye gittim. Gazetede günlük işlerimi yaparken yazı işleri müdürü beni yanına çağırdı. Yine değişik bir iş çıktı düşüncesiyle yazı işleri müdürünün yanına gittim.
Ailemin beş çocuğundan ikincisiydim. Babam Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdikten ve bir süre hafızlık yaptıktan sonra politikaya atıldı. Uzun süre sendika yöneticiliğinde de bulunmuştu. Ailem her muhafazakar aile gibi çocuklarının gerek normal eğitimi ve gerekse dini eğitimiyle yakından ilgilenmişti.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden birisinin özel haber servisinde çalışıyordum. Değişik okullarda okumam ve yaptığım araştırmalardan dolayı...
( 1 2 3 4 5 6)
|
17-04-10 09:10
|
17 |
2.581 |
Ben nasıl Mesih'e inandım ?
Nasıl Hıristiyan oldular? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum.
Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu.
Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim.
Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden...
( 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10)
|
06-03-10 12:42
|
28 |
4.068 |