Hristiyanlığa adım attım.
1.056 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba kardeşlerim.
Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi.
ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve...
Beni Hristiyanlığa götüren İslam
28.863 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar,
Sizlerle Kuran da ve İslam aleminde bulunan pek çok çelişkiyi paylaşmak ve bunlarla ilgili düşüncelerinizi öğrenmek isterim.
Herşeyden önce Kuran belirtir ki "Hakkıyla inanan sizden öncekiler de (Hristiyanlar ve Yahudiler)...
Katekümen Törenim
674 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhabalar,
İman edeli 1 yıl oldu hatat geçti. Katolik kilisesine gitmeye başlıyalı 2-3 ay oldu.
Dün 17 Aralıkta Sainte Marie Draperis kilisesinde katekümen giriş töreni ve vaftiz töreni yapıldı.
Katekümenler arasında bende vardım. İstanbul...
İsa Mesih'e İmanım
934 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhabalar;
Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük...
Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum
1.839 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba ben 16 yaşındayım. Müslüman bir ailede dünyaya geldim. Hayatımın başından beri müslümanlığa karşı içimde bir soğukluk vardı ve o yüzden doğru yolun ne olduğunu merak ediyordum. 15 yaşındayken ailemin yolladığı İngilteredeki yaz okulunda çok...
Tanrı'yı Buluşumun Hikayesi
782 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhabalar, çoğu kişi gibi ilk başta müslümandım ben de... Daha sonra İslamın Dünya'ya bakışının benimkinden tamamen farklı olduğunu gördüm, ilk düşündüğüm şeyse; her şeye gücü yeten Tanrı'nın sözleri nasıl değiştirilmiş olabilirdi? Bu konu üzerinde...
sonunda gerçek kurtuluşu buldum
596 Nasıl Hıristiyan oldular? öncelikle bütün kardeşlerime selamlar ve isa mesih sizlerle olsun.Ben bir süre sitenize katıldım müslüman olmama rağmen beni kucakladınız ama uzun zamandır gittiğim kilise sayesinde isa mesih ile taıştım ve gerçek imana kavuştum yaklaşık 1 ay içinde...
St. Michael's Church
252 Nasıl Hıristiyan oldular? Çocukluğumdan beri kendimi boş kağıtlara haç çizerken bulurum, bu benim için Ortodoks bir aileden geldiğimde çok süpriz değildir. Böyle bir aileden gelmeme rağmen bir kez bile bir parçası olmadığımı söylemem gerek. 3 yıl kadar önce yurtdışında...
İTALYAN GAZETECİ MAGDİ ALLAM'IN İMAN EDİŞ ÖYKÜSÜ
1.053 Nasıl Hıristiyan oldular? <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"><meta name="ProgId" content="Word.Document"><meta name="Generator" content="Microsoft Word 11"><meta name="Originator" content="Microsoft Word 11"><link rel="File-List"...
Hristiyan Oldum !
6.617 Nasıl Hıristiyan oldular? Evet kardeşler . Bugünden itibaren gönülden inanmış bulunuyorum
Ama bilmediğim çok şey var hristiyanlık hakkında
şu sorularımı cevaplarsanız tam olacak.
1) Isa'nın çilesi adlı filmi izledim ve orda diyorlardı ki Isa mesih demiş ki "...
Ödenecek Bedel
486 Nasıl Hıristiyan oldular? http://www.christianophobie.fr/wp-content/uploads/2010/06/couverture_Fadelle.jpg
Odenecek Beden (The price to pay)
Irakli bir musulmanin hristiyanliga gectigi donemdeki itiraflarini anlatiyor.(Bu aile hz muhammedin torunlaridir vede irakta...
Levent'in tanıklığı
3.490 Nasıl Hıristiyan oldular? Arkadaşlar benim çocukluğum çok zor şartlarda geçti.İman etmeden önce hiç ailem olmadı.Baba sevgiside görmedim.Hayatım hep yalnızlıkla geçti.Son Buyruk kilisesine beni kutsal ruh getirdi.Burası bana çok yakın olduğu halde daha önce hiç...
Richard Wurmbrand nasıl hristiyan oldu?
534 Nasıl Hıristiyan oldular? Richard Wurmbrand
Romanya
1945
Komünizmin Romanya'da yükselmeye başladığı yıllardı. Devlet bütün din adamlarını meclis binasında bir toplantıya davet etti. 4000'den fazla kişi katıldı. Konuşmalar başlayınca her şey kötüye gitti....
Nasıl Hristiyan Oldum..
8.071 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba .. Rabbın ışığı üzerinizde olsun.
Ben 17 yaşındayım ve müslüman bir ailedenim.. Benim hikayem bundan yıllar önce ailemle bir kiliseye girmemle başladı. Kiliseye girdiğimizde içimden biri sanki bana işte aradığın yer burası doğru...
Korktum, ama İsa beni buldu!
1.363 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar. Uzun zamandır bu siteye giriyorum. Yazıları okuyorum. Hristiyanlık inancını milletin ağzından değil de aslından öğreniyorum. İncil'i hem buradan hem de kitaptan okudum. Etkilendim. Ama bir arkadaşım daha vardı benim gibi. Benim...
Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı
19.282 Nasıl Hıristiyan oldular? <TABLE cellSpacing=0 cellPadding=2 width=510 border=0><TBODY><TR><TD class=hurnewstitle align=left>http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~227@nvid~304849,00.asp
Sivaslı Ramazan, kız tavlamaya kiliseye gitti rahip olup çıktı
</TD><TD...
Neden Hristiyan Oldum?
3.505 Nasıl Hıristiyan oldular? Yazı çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.
(Kaynak:**************)
Bir yaz sabahı idi. Her zamanki gibi evde kahvaltı ettikten sonra gazeteye gittim. Gazetede günlük işlerimi yaparken yazı işleri müdürü beni yanına çağırdı. Yine değişik bir iş...
Ben nasıl Mesih'e inandım ?
5.585 Nasıl Hıristiyan oldular? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum.
Sonra yavaş yavaş...
Rab Benide Buldu.
728 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar ben hristiyanforumu uzun zamandir takip ediyorum ayni proflimde deil tabiki diyer profilim arkadaşlarim tarafindan fark edildi. Hemen önlem aldim
Uzun zamandir hiçbirşeye katilim göstermedim. ama artık göstermeye kara verdim....
Neden hristiyan olduk?
430 Nasıl Hıristiyan oldular? <!-- message --> Ben 15 yaşındayken ilk hristiyanlığa ilgim başladı.İlk meryemana.net sitesine girdim.İlk duamı o zaman etmiştim.Sonradan şüpheye düştüğüm için bıraktım.Rab'den kaçtım fakat rab peşimi bırakmadı.20 yaşında kutsal kitap olan...
Rabde kaLmak
756 Nasıl Hıristiyan oldular? ÖnceliKle Herkese EsenlikLer,
Müslüman bir ailede dogmus olan ben yaklasık 1 senedir Rabbi ve onun bize sunmuş oLdugu lüftu, sevgiyi anlamaya calısıyorum.Müslüman bi cevrede yetismis oLmanın vermis oLduqu ön yargılar tüm bedenimi sarmıs oldugu...
Beni Hıristiyanlığa götüren İslam
416 Nasıl Hıristiyan oldular? İLK HİRİSTİYANLIĞA SEMPATİM 15 YAŞINDA BAŞLADI.İLK MERYEM ANANIN SİTESİNE GİRMİŞTİM.O YAŞDAYKEN HİRİSTİYAN DUASI OKUDUM.
FAKAT SONRADAN KUŞKUYA DÜŞTÜM VE BIRAKTIM.KARAR VERMİŞTİM DİN DİYE BİR KAVRAMI UNUTUCAKTIM BAŞIMA BUYRUK YAŞAYACAKTIM.AİLEM...
TANIKLIĞIM İSA'YA YÜRÜYÜŞÜM
7.087 Nasıl Hıristiyan oldular? Müslüman bir ailede doğdum; her anımda, hareketimde, sözümde kısacası yaşam tarzımda islamı yaşatmaya çalışıyordum. Sık sık Kuran okuyor ve islamla ilgili kitaplarla bilgilerimi pekiştiriyordum. Hristiyanlıkla ilgili olan düşüncelerim çokta iyi...
Bana yol gösteren RABBİME şükürler olsun
3.864 Nasıl Hıristiyan oldular? Rabbin selamı üzerinize olsun
Ben 17 yaşında bir kızım.Müslüman bir ailede doğdum.15 yaşına kadar müslümandım.İnandığım dini dolu dolu yaşamak istiyordum hep.Ama kafamı karıştıran sorular çoktu.İslamda sormanın,araştırmanın günah olduğunu...
Beni kendine çeken ışık
537 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba sevgili kardeşlerim.
Medyadan izlediğim, kitaplardan ve bu forumdan okuduğum; kardeşlerimin iman edişleri, iman edene dek yaşadıkları göğsümü patlatacak derecede mutluluktan ve huzurdan dolmama sebep oluyor. Bir yandanda bazı kardeşlerimin...
Sadece basit bir filmdi...
2.500 Nasıl Hıristiyan oldular? Esenlikler dilerim bu bölümde bir çok kardeşin tanıklıklarını okudum ve gerçekten çok büyük bereket aldım ve ben de tanıklığımı ifade edebildiğimce paylaşmak istedim...
2001 yılında üniversite öğrenimi görmek için Gaziantep'e geldim, aslen...
Ateizmden Mesih İsa'ya...
359 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba kardeşlerim,arkadaşlarım.
İman etmeden önce sağlam bir ateist'dim,hiçbirşeye inanmazdım ne Allah Ne Mesih isa ne Muhammed ne vs. vs. hayatım bir boşluk içinde geçmiş,bunu şimdi anlıyorum ve kaybettiğim yıllar içinde çok...
Müslüman işadamıydı O şimdi rahip
2.049 Nasıl Hıristiyan oldular? Müslüman işadamıydı O şimdi rahip
<TABLE height=170 cellSpacing=0 cellPadding=0 width=107 align=left border=0><TBODY><TR><TD vAlign=top align=left width="20%">http://www.sabah.com.tr/2006/12/17/cpsabah/im/5556691FFE912249B79B16C1b.jpg...
rüyalarım ve mesihime yürüyüşüm
1.116 Nasıl Hıristiyan oldular? RAB HEPİMİZİN İMANINI KABUL ETSİN. AMİN. 2008 EKİM AYININ BAŞLARINDA ÖNCEDENDE OLDUĞU GİBİ HAYATIM BERBAT,HAYATTAN ZEVK ALMIYOR,HİÇ GÜLMÜYOR,HUZURSUZ VE İNTİHARIN EŞİĞİNDEYDİM. YILLARDIR İNTİHARI DÜŞÜNÜYOR VE AİLEM TARAFINDAN DA SÜREKLİ...
DİNİMİ SEVİYORUM.ÇOK MUTLUYUM.
516 Nasıl Hıristiyan oldular? benim adım murat.27 yaşındayım.rusyada yaşıyorum.ben dini tercihimi hristiyanlıktan yana kullandım.çünkü yaşadığımız yerdeki katedrale gider ayinleri izlerdim.peder sergeye hristiyan olmak istediğimi rus ortodoksu olmak istediğimi söyledim.ve...
buda benim hikayem :)
526 Nasıl Hıristiyan oldular? Normal bir C.tesi günüydü sabah uyandım ve aklımda Hristiyan'lık vardı kalktım ve araştırmak için internet cafeye gittim ve bu siteye ulaştım okudum okudum merak ettigm herseyi sonra mesihinkilisesi adlı bir kilise ile itibarat kurdum ve yarin...
İtalya'nın tanınmış müslüman yazarı Hristiyan oldu
713 Nasıl Hıristiyan oldular? İtalya'nın en tanınmış Müslüman yazarı Magdi Allam, Vatikan'da gösterişli bir merasimle din değiştirdi.
Mısır doğumlu ve bir Katolik'le evli olan Allam, yazdığı kitaplar ve genel yayın yönetmeni yardımcısı olduğu İtalya'nın önde gelen...
RAB, Çimen'e kendini nasıl gösterdi?
3.322 Nasıl Hıristiyan oldular? Sevgili kardeşlerim rabbi ve rab sayesinde sizleri tanımaya çalışalı tam sekiz ay oldu. Sekiz ay önce hafta içi birgün gene çok bunalmış olduğum bir günde (çok bunalmış olduğum diye geçiştirdiğime bakmayın bunalımdan boğulduğum birgünde) internet...
Yeni Yaşam, Hamdolsun Rab'be!
1.068 Nasıl Hıristiyan oldular? Rab'bin Esenliği Üzerinizde Olsun.
Herkese Merhaba Ben Özgür, 18 Yaşındayım Diyarbakır'da Oturuyorum. Rab'be Geldikten ve Yaşadığım Birçok Şeyden Sonra Tanıklık Yazma Vaktinin Geldiğini Düşündüm.
Rab İle Tanışmam Hiç Anlamadığım Bir Şekilde...
İmanım ve mükemmel plan
796 Nasıl Hıristiyan oldular? Ben uzun bir süre dinler üzerine araştırma yaptım çok araştırdım.Ben İsa Mesih'i egemen rab olarak kabul ettim tam 3 gün önce sizinle nasıl isa mesih'i kabul ettiğimi paylaşmak istedim.Öncelikle sizinle paylaşmadığım bir rüyamı anlatmak...
Tanıklığım
1.407 Nasıl Hıristiyan oldular? Nasıl geldim sana ya Rab! Neredeydim, şimdi neredeyim. O kadar çok günah işledim ki, hangi birisini anlatsam şaşırıyorum. Kendimi bildim bileli günah işledim, kendimi bildim bileli senin iradene karşı geldim. Ne toptan iyiydim, ne de toptan kötü;...
Nihayet doğru yol...
945 Nasıl Hıristiyan oldular? Aslında benim imanım bir mucizeyle olmadı hani arkadaşlar yazmışlar rüyalar görmüşler kendilerine işaret gelmiş böyle bir şeyim olmadı ancak yine de paylaşmak istiyorum yaşadıklarımı.
Ben Müslüman ailede doğdum. ancak çocukken Tanrı kavramım çok...
6 yıl önce başlayan serüvenim
2.108 Nasıl Hıristiyan oldular? Değerli iman kardeşlerim,
Nihayet cesaretimi toparlayıp ve burda formunu okudğum kardeşlerden teşvik alıp iman yolundaki serüvenimi paylaşmak istedim. Umarım bu mücadelem iman kardeşlerim içinde biraz olsun teşvik edici olur.Kardeşler iman...
TANIKLIĞIM!
5.187 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba! Ben Melih EKENER. 1965’te annemden 1998’de Ruh’ta yeniden doğdum. Tiyatro-Tv ve sinema oyuncusuyum.Şu an bir özel bir radyoda program yapmaktayım. Vereceğim bu tanıklık İsa Mesih’in Rab olduğuna ve günahlarımızın kurtuluşu için çarmıhta...
TANRI BENİ BIRAKMAYACAĞINI BANA GÖSTERMİŞTİ
3.327 Nasıl Hıristiyan oldular? Aslında nereden başlayacağımı tam olarak bilemiyorum. Tanıklığımı yazmaya başlamadan önce, Kutsal Ruhun yüreğimde etkin olmasını ve bu tanıklık üzerinden birçok insana ulaşmasını ve bu insanların Rabbi bulmalarını temenni ederim. Amin.
Adım Rüştü...
İsayı bulduğum an ...
1.021 Nasıl Hıristiyan oldular? Ben de müslüman ailede doğmuş müslüman bir çocuktum. Yaşım ufak olmasına rağmen dinsel işlerle çok uğraşıyordum. Yaşıtlarım dışarıda top oynarken ben evde kuran okur islami kitaplar okur dururdum. Bir gün ateistlerin web sitesinde takılırken orada...
Hristiyan oluşum
1.510 Nasıl Hıristiyan oldular? Huzursuzluk ve sıkıntılardan kurtulamayıp hastaneye yattıktan sonra 1 aylık bir sürede kendimi toparlayabildim ve çıktım.İş hayatına geri döndüm amcamın dükkanında işe girmiştim.ilk günümden sonra eve gittim uyudum.Ertesi sabah uyandığımda içimde...
Aranızda olmaktan mutluyum ve ne mutlu ki Rab İsa Mesih'leyim artık
3.389 Nasıl Hıristiyan oldular? Merhaba arkadaşlar!
Ben birkaç gün kadar evvel foruma üye oldum ve de epey bir süredir araştırmış bulunduğum Hristiyanığın epey inanç esaslarını öğrendim.
Bakırköy Protestan Topluluğu ile de irtibatlar kurdum oradan bazı kaynaklar,İncil aldım ve...
Kuwait ten Ibrahim Yousuf James in Tanikligi
906 Nasıl Hıristiyan oldular? HUZUR
Hindistan da dogan Ibrahim Yusuf James, 8 yasinda iken ailesi ile birlikte Kuveyt e tasindi. Genc yaslarda abisi ile birlikte elektronik isi yapmaya basladi. 20 yasinda TV uretimi yapan buyuk bir is yerinin sahibi oldu Kuveyt te ve bu genc...
Iran Kurt Bolgesinden ZANA' nin Tanikligi
859 Nasıl Hıristiyan oldular? Zana' nin Hikayesi
Hersey 1980 yilinda. hicbir neden yokken Iran Polisleri tarfindan nezarete alinmamla basladi. Onlar benim Islami Cumhuriyetcilere karsi cikan Kurdistan Siyasi Partisi ile baglantim oldugunu dusunuyorlardi.Oysa benim onlarla...