6 yıl önce başlayan serüvenim konusu
2285 kez okundu,
13 kez cevaplandı. En son mesaj
danielugur tarafından gönderildi.
6 yıl önce başlayan serüvenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>

29-12-08, 19:01
danielugur
Değerli iman kardeşlerim,
Nihayet cesaretimi toparlayıp ve burda formunu okudğum kardeşlerden teşvik alıp iman yolundaki serüvenimi paylaşmak istedim. Umarım bu mücadelem iman kardeşlerim içinde biraz olsun teşvik edici olur.Kardeşler iman yolundaki yaşamım altı yıl önce başladı.Müslüman bir aileden gelmekteyim ve bulunduğum çevre itibarı ile mahalle baskısının en koyu biçimde yaşandığı bir semtte yaşamaktayım. Ve ne acıdır ki gençlik dönemimde bende o insanlar gibi düşünmeye başladım.Ama içimde sürekli bir eksiklik bir boşluk vardı.Askerden geldikten sonra durumum dahada vahimleşti.Eski inancımın vecibelerini yerine getiriryordum fakat huzurum yoktu ve artık insanların kalbini kırmaya başlamıştım.BU durumum evlilik yaşantımında kopma noktasına gelmesine neden oluyordu. Bununla birlikte mutluluğu evde değilde başka ortamlarda aramaya başlamıştım.Hiç unutmam ramazan ayında Tanrı ile dua aracılığıyla konuşmaya karar verdim Ve bana gerçek olan yolu göstermesi için yalvardım çevreme olduğu kadar kendimede zarar veriyordum. O geceyi asla unutamayacağım.Çünkü yaşamımın dönüm noktası oldu Rab İsa rüyamdaydı ve benim için bir savaş meydanında iblisle çarpışıyordu.Ve o an O'nunla birlikte galip geldik fakat işin ilginç tarafı Mesih İsaya RAB diye hitap etmiştim.Uyandığımda durum değerlendirmesi yaptığımda bütün düşünceleri altüst oldu.Bir hafta boyunca aynı rüyayı 3-4 sefer gördüm.Bir arkadaşımın aracılığıyla bir İncil temin ettim.İlk okuduğumda hiçbirşey anlamadım.Semtimde bulunan bir kiliseylede irtibata geçtim.Gerçekten ordaki kardeşler gelişmemde halende yardım etmekteler.İncili bir kez daha okumaya başladım.Bu sefer kardeşler Kelam benimlekonuşuyordu adeta ruhum ağırda olsa huzuru buluyordu.Daha doğrusu YOL VE YAŞAMIN MESİHte olduğunu kabul ettim.Ve bende artık TANRININ evladı olmuştum. Ama iman yolu zorluklarla doluydu.Ev halkım bendeki değişikliklerin farkındaydı kabullenemiyorlardı.Bazı zamanlarda kendi eşim bile değişimimi anlatırken kabullenemiyor ve olayı hakaret boyutuna getirip HAÇLI ŞEYTAN bile diyebiliyordu bana.Dilerim ki çevremdekilerinde Rabbi tanımaları ve O'nun evladı olabilmeli.Evet kardeşler iman yolundaki serüvenim zorluklarla dolu olduğu halde yine de RABBİMİN yolunda yürümeye devam etmekteyim.Bizler dar ve zorlu bir kapıdan geçiyoruz Duam şudurki henüz yaşamlarına Rabbi almamış canlarında kurtulması. Sizlerden bir ricam eşim ve kızımında yüreklerine Rabbin dokunması için duadır.Tüm iman kardeşlerimin NOELLERİNİ KUTLARKEN 2009 yılının huzur mutluluk ve bereket getirmesini dilerim.RABBİN SONSUZ LÜTFU TÜM KARDEŞLERİMİN ÜZERİNE OLSUN
6 yıl önce başlayan serüvenim
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

29-12-08, 19:57
sotiri
İsa Mesih'i yaşamımıza aldığımızda yeniden doğarız. (Yuhanna 3:1-8)
İyiki doğdun kardeşim,yeni yaşamında esenlikler diliyorum...
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 12:07
ismet
Aslında ben de huzuru ve sevgiyi kutsal kitapta ve İsa Mesihin yaşamında buluyorum ancak evliyim 2 kızım var ve eşimin benim böylesine köklü bir değişimimi kaldırabileceğini zannetmiyorum.o yüzden içimde yaşadıklarımı bastırıyorum ve bu beni daha mutsuz yapıyor.Eşimi çok seviyorum ama o ailesinin yetiştiriş biçiminden dolayı islama çok bağlı.Umarım rab bana yol gösterir.Sevgiler
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 13:20
Kitty
Sizlerin adına çok mutlu oldum kardeşlerim. Eşleriniz ve çocuklarınızın da yeniden Mesih'te doğması için dualarım sizinle olacak. Rab ailelerinizin yüreğine dokunsun. Yüreklerini sevgisiyle doldursun. Rab sizin en büyük destekçiniz ve yardımcınız olsun. Amin
FORUMA ÜYE OLUN! /

13-01-09, 13:59
Temple
Bu tanikliklari okudukca yeni kardeslerin geldigini gordukce ne kadar YUCE VE DIRI bir Tanrinin Kralliginda oldugumu hissediyorum her zaman NE BUYUK MUTLULUK PAHA BICILEMEZ BIR SEVINC duyuyorum
Rabbim siz ISIK cocuklarini kat be kt bereketlesin
Aile ici gerginlige ve tartisma ortami konusuna gelince
Icinde Kutsal Ruh olan Kutsal Ruh tarafinda yonlendirilen Gercek Soz de Kurtarici ve Tek Rab Isa Mesihte yeniden dogan birisi MAALESEF(Rabbe Sukurler Olsun!!!!) GERCEGI icinde tutamaz..Siz de tutamazsiniz cunku artik Yeni Yaratiksiniz...
Esenlikler
FORUMA ÜYE OLUN! /
6 yıl önce başlayan serüvenim konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3
>
HRİSTİYAN GAZETE

Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil