Bana yol gösteren RABBİME şükürler olsun konusu
4275 kez okundu,
15 kez cevaplandı. En son mesaj
nuuuuuur tarafından gönderildi.
Bana yol gösteren RABBİME şükürler olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>

21-10-08, 19:03
MaRiLeNaAa
Rabbin selamı üzerinize olsun
Ben 17 yaşında bir kızım.Müslüman bir ailede doğdum.15 yaşına kadar müslümandım.İnandığım dini dolu dolu yaşamak istiyordum hep.Ama kafamı karıştıran sorular çoktu.İslamda sormanın,araştırmanın günah olduğunu bildiğim içinde sorularımı ne sorabiliyor ne de doğru düzgün cevaplar alabiliyordum.En sonunda günah olabileceğini bile bile kafama takılan birkaç soruyu din hocama sormaya karar verdim.Sorduğum sorulara verdiği cevaplar hiç inandırıcı gelmiyordu.Aynı sene lise 2'nin sonlarına doğru sınıfımıza o sene gelen kız arkadaşımla baya iyi anlaşmaya başlamıştık.İyi giden bi arkadaşlığımız vardı.Ben de aldığım cevaplardan ötürü memnun olmadığım için diğer dinleri sürekli okuyordum.Birgün arkadaşıma 'Hiç hristiyan olmayı düşündün mü?' diye bir soru sordum ve arkadaşımdan hiç beklemediğim bir cevap aldım.O da müslümanlıktan şüpheleri olduğu için diğer dinlere eğilimi olduğunu söyledi.Ama tek başına olduğu için böyle bir şeye hiç cesaret edemediğini belirtti.Daha sonraları bir araya geldiğimizde hep bu konu üzerine konuştuk,bütün sohbetimiz bu olmuştu.Kendimize en yakın Hristiyanlığı görmüştük çünkü insanın içini huzurla kaplayan bir ışık vardı onda.Ama önceleri ailelerimizden,akrabaları mızdan duyduklarımız onu kabul etmemize engel oluyordu(Ailem,akrabaları m ve çevrem islamiyeti kendi içlerinde çok iyi yaşayan bir topluluk.Ayrıca ben başörtü kullanıyordum inancımdan dolayı ve islamiyete karşı herkese zıt bir tavır takınmıştım) Sonraları araştırmaya,okumaya,Kuran 'da hatalar görmeye başladık.Aklımız,hayalimi z almıyordu gerçekten.Bunca yıl inandığımız şeyin doğru olmadığını öğrenmek çok kötüydü ama doğruyu bulmanın sevincide vardı içimizde.Ailem çok koyu müslüman olduğu için sürekli şüpheye düştüm.Ve bi an geldiki bulduğum doğrudan vazgeçtim.Fakat arkadaşım öyle değildi.Kararlıydı ve hiç vazgeçmedi.Ben Hristiyanlığın yanlış bir din olduğuna kendimi inandırmaya çalışıyordum.İslamiyeti yaşamaya çalışıyordum.Zihnim Hristiyanlığın doğru olduğunu söylüyordu ama şeytan vesvesesidir diye düşünmemeye çalışıyordu.İnanıyordum fakat inancım daha pek birşey bilmediğimden dolayı sağlam değildi.Hayatımı devam ettirmeye çalışıyordum fakat hiç mutlu,huzurlu değildim.Oysa ilk başta Hristiyanlığı seçerken o kadar mutlu ve huzurluydum ki.Bu huzuru tekrar bulabilmek için okumaya kaldığım yerden devam ettim.Arkadaşımsa bir sürü şey öğrenmiş hepsini bana anlatıyordu.Derinlere indikçe İsa Mesih'e,Rabbime inancım daha da arttı.Rabb'imin her zaman bizimle olduğunu anladım.Eskiyle şimdiyi karşılaştırdım ve mucizeler keşfettim.Hiç farkında olmadığım mucizeler..Ve yakınlarımızdaki kiliselere gitmeye başladık.Çok iyi insanlarla tanıştık.Bize çok yardmcı oldular ve hala da yardımcı oluyorlar.Tanrım hepsinin günahlarını bağışlasın.Şuan Hristiyanım ve Hristiyanlığın doğru olmadığını söyleyenlerin Kutsal Kitap İncil'i önyargısız okumalarını istiyorum.Şuan da üzüldüğümüz tek konu var.Ailelerimiz Hristiyan olduğumuz bilmiyor ve fikir ayrılıklarından dolayı sürekli çatışıyoruz ama kalplerini kırmamaya çalışıyoruz çünkü Tanrımız bize bunu emretti.Yine de durumumuzun farkındalar.Farkında olmadan fazlasıyla belli ediyoruz.Arkadaşlarımız da öyle.Herkes Hristiyan olduğumuzun farkında ve bizi yanlış olarak görüyorlar biliyoruz.Çünkü arada bir ima ediyorlar hareketlerinden ve sözlerinden.Yine de şükürler olsun Rabbimize.Herşey için şükürler olsun.
Rab hepinizi bereketlesin...Esenlikler
Bana yol gösteren RABBİME şükürler olsun
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

21-10-08, 23:52
Anastasia
1. Mezmur
1 Ne mutlu o insana ki, kötülerin öğüdüyle yürümez,
Günahkârların yolunda durmaz,
Alaycıların arasında oturmaz.
2 Ancak zevkini RAB'bin Yasası'ndan alır
Ve gece gündüz onun üzerinde derin derin düşünür.
3 Böylesi akarsu kıyılarına dikilmiş ağaca benzer,
Meyvesini mevsiminde verir,
Yaprağı hiç solmaz.
Yaptığı her işi başarır.
4 Kötüler böyle değil,
Rüzgarın savurduğu saman çöpüne benzerler.
5 Bu yüzden yargılanınca aklanamaz,
Doğrular topluluğunda yer bulamaz günahkârlar.
6 Çünkü RAB doğruların yolunu gözetir,
Kötülerin yolu ise ölüme götürür.
Kardeslerim, Kutsal Ruh sizi aydιnlatsιn.
Sevgilerimle
FORUMA ÜYE OLUN! /

22-10-08, 01:56
Okyanus
Sevgili Kardeşim Rabbimiz bize "
Gerçeği bilin gerçek sizi özgür kılacaktır" demiştir.
Ne kadar doğru bir cümle dimi?
Gerçeği bilmeliyiz, bunu bilmek için araştırmalıyız. Siz araştırmayı daha önceden inanmış olduğunuz İslam'dan başlamışsınız, hatalarını görmüşsünüz daha sonra
Hristiyanlığı araştırmışsınız ve gerçeklik ve doğruluğun
Hristiyanlık olduğunun farkına varmışsınız.
İşte şimdi de özgürsünüz! Özgürsünüz çünkü artık inanmış olmak için inanmıyorsunuz. Özgürsünüz çünkü neye inandığınızı bilerek inanıyorsunuz ve artık içsel sorularınız ve sorunlarınızdan kurtulmuş bulunmaktasınız. Ne mutlu size...
Rabbim sizin gözlerinizi açmış. Umarım bu güzel ve sevindirici olay diğer inanlı olmayan insanların da başına gelir ve sizinle olduğu gibi onlarlada Rab'de kardeş oluruz.
Sevgiyle...
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-10-08, 14:40
voldamirin
1)Müslümanlıkta soru sormak günahdır diye birşey yoktur. Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
2) Kuran- Kerim de hata var demişsiniz böyle bir itham bulunuyorsanız buların neler olduğunu söylemeniz lazım. Böyle bir hata bulamadığınız zaman ne hissedeceksiniz?:)
3) İçinizdeki boşluk gerçekten islamın kurallarını iyi bilmemek ve uygulamamaktan olmasın?
bu yazı yazan arkadaş cevap verirse sevinirim. İyi günler...
FORUMA ÜYE OLUN! /

31-10-08, 20:00
Hardal
Gerçi bu forumda Hristiyanlık-İslâm tartışması yapmak istemiyoruz ama 2.paragrafınıza dayanarak şu soruyu sorayım:
- Kuran’a göre, Meryem İsa’yı doğurduktan sonra kucağına alıp geldiğinde çevresindekiler kendisine “Sen ki Harun’un kardeşisin, bunu nasıl yaptın” diye sormuşlardır.
Harun’un kardeşi olan Meryem hangi Meryem’dir?
FORUMA ÜYE OLUN! /
Bana yol gösteren RABBİME şükürler olsun konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
1
2 3 4
>
Türkçe olarak, Türkiye
Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen
Hristiyan olmak,
Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler,
Hristiyanlık ve
İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat,
sohbet,
bedava incil