| Ben nasıl Mesih'e inandım ? |
|
|||||
|
Bedava kitap, konserlerden, film gösterimlerinden email yoluyla haberdar olmak, hristiyanlarla sohbet etmek için; < < < SİTEMİZE HEMEN ÜYE OLUN! > > > |
![]() incil .TV Tüm hristiyan radyo ve televizyonlar |
1 Ağustos'ta Şan ve Org Konseri (İSTANBUL) |
Hristiyan Gazete |
![]() Son gönderilen konu ve mesajlar için hemen gruplarımıza üye olun |
Nasıl Hristiyan Olunur? | ![]() incil .biz |

| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
|
|
|
Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç hafta önce, yeniden doğru yola geldim, zâten doğru yoldaydım: Hristiyanlık. İncil'i yeniden okuyorum, her gün ibadet ediyor, duâ ediyorum ve ilâhî okuyorum. Ancak henüz kimse bilmiyor Hristiyan olduğumu. Bir kiliseye kaydolamadım maalesef. |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Amen. Baba hepimize güç ve kuvvet versin, aklımızı, ve her iki gözümüzü de -içsel ve fiziksel- kapalıysa açsın, açıksa korusun. Bizlere verdiğin nimetler ve ekmek için sana sonsuz şükranlar olsun, Baba. Yediğimiz ekmek sadece bizi doyurmasın, aç olan bütün insanları da doyursun. Senin imanlı ve sadık çocukların olalım, Baba. Sana kalbimizin kapıları sonuna kadar açık. İçeri girmeni bekliyoruz. Bizleri kötülük ve günah işlemekten, kötülerden koru Rab'bim. Ama bizim istediğimiz değil, senin istediğin olsun. Amen. |
|
|
|
|
|
|
ben yeni üyeyim ve müslümanım. ancak neden hristiyan olmam gerektiği hususunda bana bişeyler yazcak olan arkadaşlar var mı acaba? matta-14. bölüme kadar incil okudum ancak okuduklarım bana hiçbirşey anlatamadı. |
|
|
|
İncil'i (Kitab-ı Mukaddes'i de) duâ eder gibi, anlamaya çalışarak ve yüreğinizin kapılarını sonuna kadar Tanrı'ya açarak okuyun. |
|
|
|
|
|
|
Merhaba Kardeşim, Sana dilimin döndüğü kadarıyla Hristiyan inancının temeli hakkında bilgi vermek isterim. Burada benden çok daha bilgili kardeşlerimiz var. Fakat yazını görünce cevap yazmak istedim. Hristiyan İnancının temeli "İsa Mesih ' in tüm insanlık için kurban oluşu" temeline dayanır. İlk atamız olan Adem, Rabbin yapma dediğini yaparak günaha düşmüş ve bu günah nesilden nesile tüm insanlığı kaplamıştır. Bu günahı ortadan kaldırmaya hiçbir insan çabası yeterli olamaz. Bunu bilen Yüce Rabbimiz, yine bizzat kendisi kurtuluşumuz için muhteşem bir plan hazırlamış ve uygulamıştır. Bu planın merkezinde "insan olup aramızda yaşayan İsa Mesih" vardır. Hiçbir insanın sağlayamayacağı kurtarışı o sağlamış ve tüm insanlar için çarmıh (haç) üzerinde ölmüş, gömülmüş ve 3. günde dirilmiştir! Hiçbir insanın sağlayamadığını İsa nasıl sağlamıştır? O da bir insan değil mi sorusu akla gelebilir. Evet, o insan olarak dünyamıza gelmiştir. Fakat dünyamıza gelmeden önce, dünya var olmadan önce O vardı. Zaten dünyaya geliş mucizesi bu noktada çok önemlidir: Dünyaya geliş şekli DAHA ÖNCE HİÇ OLMAMIŞ VE BİR DAHA ASLA OLAMAYACAK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR. Bakire Meryem (Meryem Ana) Rabbin Kutsal Ruh'u aracılığıyla gebe kalmış ve böylelikle İSA, İNSAN ARACILIĞIYLA DEĞİL RUH ARACILIĞIYLA DOĞARAK biz insanların günahına ortak olmamıştır. Böylelikle tamamen günahsız bir şekilde doğmuş ve yaşamıştır. "GÜNAHLARI KALDIRACAK OLAN KURBAN" olarak tüm günahsızlığa ve doğruluğa sahip olmuştur. Tevrat, Zebur ve Eski Ahit olarak adlandırdığımız tüm Kutsal yazılar ve peygamberlikler, Mesih olan İSA'nın doğuşu ve kurtarışı hakkında yüzlerce yıl öncesinden birçok detaylı önbildiri yapmışlardır. İSA MESİH, tüm peygamberlerin ve tüm kutsal yazıların işaret ettiği, Rabbin yüce planının doruk noktasıdır. Artık Yüce Rabbimiz, Mesih İsa'nın kurtarışına iman eden herkesi O'nun aracılığıyla bağışlamaya ve ebedi hayatı vermeye hazırdır. Biz Hristiyanlar İSA'yı, Mesih ve Kurtarıcı olarak kabul ediyoruz. İman, ümit ve sevgimizin kaynağı O'dur.. Kendisinin ifade ettiği gibi : "Yol, Gerçek ve Yaşam Ben' im..." |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Çok sade ve anlaşılır bir şekilde anlatımın için Rab Mesih seni bereketlesin. |
|
|
|
|
|
|
yine matta 12:17-18 de yeşaya'nın peygamberliğinin gerçekleşmesi sizi etkilemedi mi? o zaman siz tek başınıza değil de imanı tam biriyle kutsal kitabı okuyunuz. |
|
|
|
|
|
|
16 İşte, kurtların arasına koyunlar gibi gönderiyorum sizi. Yılan gibi akıllı, güvercin gibi saf olun. 17 İnsanlardan sakının. Sizi mahkemelere verecekler, havralarında kamçılayacaklar. 18 Hatta benden ötürü valilerin ve kralların önüne çıkarılacaksınız. Böylece onlara ve uluslara tanıklık edeceksiniz. 19 Sizleri mahkemeye verdikleri zaman, neyi nasıl söyleyeceğinizi düşünerek kaygılanmayın. Ne söyleyeceğiniz o anda size bildirilecek. 20 Çünkü konuşacak olan siz olmayacaksınız, Babanızın Ruhu sizin aracılığınızla konuşacaktır. 21 Kardeş kardeşini, baba çocuğunu ölüme teslim edecek. Çocuklar anne babalarına baş kaldırıp onları öldürtecekler. 22 Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek. Ama sonuna kadar dayanan kurtulacaktır. .. imanlı insanlar arkalarında destek aramasınlar. tanrının yolunda tek başına yürüyecekler. kendiniz gibi dostlar edinip imanınızı güçlendirin. |
| Bu konuya yeni cevap göndermek için buraya tıklayınız.
Bu konunun bulunduğu bölümde yeni konu açmak için buraya tıklayınız. |
| Konu ile alakalı kelimeler |
| din değiştirme, hristiyan, hıristiyan, nasıl, oldu, olmak |