| uğurc. |
|
Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç hafta önce, yeniden doğru yola geldim, zâten doğru yoldaydım: Hristiyanlık. İncil'i yeniden okuyorum, her gün ibadet ediyor, duâ ediyorum ve ilâhî okuyorum. Ancak henüz kimse bilmiyor Hristiyan olduğumu. Bir kiliseye kaydolamadım maalesef. |
| hayret |
|
ben yeni üyeyim ve müslümanım. ancak neden hristiyan olmam gerektiği hususunda bana bişeyler yazcak olan arkadaşlar var mı acaba? matta-14. bölüme kadar incil okudum ancak okuduklarım bana hiçbirşey anlatamadı. |
| tizciano |
|
Merhaba Kardeşim, Sana dilimin döndüğü kadarıyla Hristiyan inancının temeli hakkında bilgi vermek isterim. Burada benden çok daha bilgili kardeşlerimiz var. Fakat yazını görünce cevap yazmak istedim. Hristiyan İnancının temeli "İsa Mesih ' in tüm insanlık için kurban oluşu" temeline dayanır. İlk atamız olan Adem, Rabbin yapma dediğini yaparak günaha düşmüş ve bu günah nesilden nesile tüm insanlığı kaplamıştır. Bu günahı ortadan kaldırmaya hiçbir insan çabası yeterli olamaz. Bunu bilen Yüce Rabbimiz, yine bizzat kendisi kurtuluşumuz için muhteşem bir plan hazırlamış ve uygulamıştır. Bu planın merkezinde "insan olup aramızda yaşayan İsa Mesih" vardır. Hiçbir insanın sağlayamayacağı kurtarışı o sağlamış ve tüm insanlar için çarmıh (haç) üzerinde ölmüş, gömülmüş ve 3. günde dirilmiştir! Hiçbir insanın sağlayamadığını İsa nasıl sağlamıştır? O da bir insan değil mi sorusu akla gelebilir. Evet, o insan olarak dünyamıza gelmiştir. Fakat dünyamıza gelmeden önce, dünya var olmadan önce O vardı. Zaten dünyaya geliş mucizesi bu noktada çok önemlidir: Dünyaya geliş şekli DAHA ÖNCE HİÇ OLMAMIŞ VE BİR DAHA ASLA OLAMAYACAK BİR ŞEKİLDE GERÇEKLEŞMİŞTİR. Bakire Meryem (Meryem Ana) Rabbin Kutsal Ruh'u aracılığıyla gebe kalmış ve böylelikle İSA, İNSAN ARACILIĞIYLA DEĞİL RUH ARACILIĞIYLA DOĞARAK biz insanların günahına ortak olmamıştır. Böylelikle tamamen günahsız bir şekilde doğmuş ve yaşamıştır. "GÜNAHLARI KALDIRACAK OLAN KURBAN" olarak tüm günahsızlığa ve doğruluğa sahip olmuştur. Tevrat, Zebur ve Eski Ahit olarak adlandırdığımız tüm Kutsal yazılar ve peygamberlikler, Mesih olan İSA'nın doğuşu ve kurtarışı hakkında yüzlerce yıl öncesinden birçok detaylı önbildiri yapmışlardır. İSA MESİH, tüm peygamberlerin ve tüm kutsal yazıların işaret ettiği, Rabbin yüce planının doruk noktasıdır. Artık Yüce Rabbimiz, Mesih İsa'nın kurtarışına iman eden herkesi O'nun aracılığıyla bağışlamaya ve ebedi hayatı vermeye hazırdır. Biz Hristiyanlar İSA'yı, Mesih ve Kurtarıcı olarak kabul ediyoruz. İman, ümit ve sevgimizin kaynağı O'dur.. Kendisinin ifade ettiği gibi : "Yol, Gerçek ve Yaşam Ben' im..." |
| hayret |
|
ben yeni üyeyim ve müslümanım. ancak neden hristiyan olmam gerektiği hususunda bana bişeyler yazcak olan arkadaşlar var mı acaba? matta-14. bölüme kadar incil okudum ancak okuduklarım bana hiçbirşey anlatamadı. |
| uğurc. |
|
Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç hafta önce, yeniden doğru yola geldim, zâten doğru yoldaydım: Hristiyanlık. İncil'i yeniden okuyorum, her gün ibadet ediyor, duâ ediyorum ve ilâhî okuyorum. Ancak henüz kimse bilmiyor Hristiyan olduğumu. Bir kiliseye kaydolamadım maalesef. |
| Saint Bérk |
|
Bende Muslim'dim Ama Canada'da Sainte-Anne'de rahibe bir teyze(Jesus bless her) arkadas olduk.Bana Bible'ı,Jesus'u,İman(Fait h)'ı anlattı. Bende 15 gun sonra vaftiz oldum Muslim aileme soyledim kızmadılar cunku ailem not dıncı Sonra kilisede toplantıya benı de cagırdılar Beni Altar Boy ilan ettiler.Bana ''aziz,saint''Berk demeye basladılar |
| hayret |
|
| Saint Bérk |
|
Bende Muslim'dim Ama Canada'da Sainte-Anne'de rahibe bir teyze(Jesus bless her) arkadas olduk.Bana Bible'ı,Jesus'u,İman(Fait h)'ı anlattı. Bende 15 gun sonra vaftiz oldum Muslim aileme soyledim kızmadılar cunku ailem not dıncı Sonra kilisede toplantıya benı de cagırdılar Beni Altar Boy ilan ettiler.Bana ''aziz,saint''Berk demeye basladılar |
| Katolikmoderator | ||||
|
||||
|
||||
| Saint Bérk |
|
|
||||
| Egeli | ||||||||
Berk kardeşimiz hristiyanlığa geçiş sürecini bizlerle paylaşmak istemiş. Ben ne kadar çabalasam da bu yanıtınızda aradığım iyi niyeti bulamamaktayım. Algılamam eğer yanlış ise şimdiden özür dilerim. |
||||||||
| Egeli | ||||||||
Berk kardeşimiz hristiyanlığa geçiş sürecini bizlerle paylaşmak istemiş. Ben ne kadar çabalasam da bu yanıtınızda aradığım iyi niyeti bulamamaktayım. Algılamam eğer yanlış ise şimdiden özür dilerim. |
||||||||
| uğurc. |
|
|
Alıntı:
|
|
Sevgili Egeli, İyi niyet görmemeniz gayet doğal çünkü Berk adlı arkadaşın mesajında samimi olmadığını iyi bir Hristiyan dini eğitimi almış olan her imanlı anlayabilir. Benim burada takıldığım imla bozuklukları veya hatalı Türkçe bilgisi değil ; ki,benim baktığım gönül lisanıdır her zaman.. Ama zaten iman ettikten 15 gün sonra vaftiz edilmesi birinci olarak Katolik kateşizmine göre hazırlanan Katekümenlik eğitimine aykırı... İkincisi ''Altar Boy'' denilen Acolyte olma olayı bu kadar basit değildir.. Üçüncüsü hiçbir Katolik rahibe veya din görevlisi birine ''Saint'' diye hitap etmez.. Ciddiye alınacak bir mesaj olmadığını ve kurgu olduğunu düşündüğümden aynı o ciddiyette bir yanıt verdim.. Sevgi ve esenlikle.. |
| Kitty |
| Arkadaş anladığım kadarıyla Türk biri. Eğer inançlar gibi dillere ve Atatürk'ün bize emanet ettiği bazı değerlere de sahip çıkılsaydı şu an biz bu mücadeleyi vermiyor olurduk. Yanlış anlamayın amacım eleştirmek değil herkesin imla hataları noktalama hataları olabilir. Kelime yanlışlıkları da olabilir. Sonuçta hiçbirimiz edebiyatçı ya da yazar değiliz. Fakat yarı Türkçe yarı İngilizce yazılması sizce ne kadar doğrudur? Eminim ki forumdakilerin bir çoğu ingilizceye hakim insanlardır. Benim yurt dışında ebeveynlerinden biri Türk olanların bile Türkçeye hakim olma çabalarını gördükten sonra(kaldı ki çoğu Türkiye'yi ömürlerinde 1 yada 2 defa görüyor.) bunu kabullenmem ne kadar doğru olur? Söz konusu burada inanç değil en az inanç kadar önemli olan bizi biz yapan değerlerdir. Ermeni kökenli bir insanın ermeniceye hakim olma çabası tamamen kendi atalarının kültürünü yaşatma çabasındandır. Fakat bu ülkede ingilizlerin tarihten bu yana yaşadığını bilmiyordum. Ya da dilimizi Türkçe'den çıkartıp arapça karışık kullanmaya çalışan bazı islami dinbilimcilerine ne kadar tahammül edebilirsek buna da özür dileyerek söylüyorum o kadar tahammül edebiliriz. |
| †gİzeM† |
| Alıntı mesaj |
| Katolikmoderator |
|
gizemcim gecen sennle 2 saat oturduk.. anlattıklarımın konustuklarımın sana hem ders hem de tavsiye olmasını diliyorum.. sevgiler |