|
|
uğurc.
|
Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum.
Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu.
Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim.
Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı.
Birkaç hafta önce, yeniden doğru yola geldim, zâten doğru yoldaydım: Hristiyanlık.
İncil'i yeniden okuyorum, her gün ibadet ediyor, duâ ediyorum ve ilâhî okuyorum.
Ancak henüz kimse bilmiyor Hristiyan olduğumu. Bir kiliseye kaydolamadım maalesef.
|
Amin Kardeşim, Tanrı yolunu açsın ve tüm zorluklara dayanma gücü versin.