Ben nasıl Mesih'e inandım ? - Sayfa 5

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Ben nasıl Mesih'e inandım ? - Sayfa 5

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kitty

Ben nasıl Mesih'e inandım ?

Egeli
Katolikmoderator
Saint Bérk
Bende Muslim'dim

Ama Canada'da Sainte-Anne'de rahibe bir teyze(Jesus bless her) arkadas olduk.Bana Bible'ı,Jesus'u,İman(Fait h)'ı anlattı.

Bende 15 gun sonra vaftiz oldum
Muslim aileme soyledim kızmadılar cunku ailem not dıncı

Sonra kilisede toplantıya benı de cagırdılar
Beni Altar Boy ilan ettiler.Bana ''aziz,saint''Berk demeye basladılar
Eminim vaftiz baban da Papa XVI. Benedikt'tir..

Berk kardeşimiz hristiyanlığa geçiş sürecini bizlerle paylaşmak istemiş. Ben ne kadar çabalasam da bu yanıtınızda aradığım iyi niyeti bulamamaktayım. Algılamam eğer yanlış ise şimdiden özür dilerim.

Arkadaş anladığım kadarıyla Türk biri. Eğer inançlar gibi dillere ve Atatürk'ün bize emanet ettiği bazı değerlere de sahip çıkılsaydı şu an biz bu mücadeleyi vermiyor olurduk. Yanlış anlamayın amacım eleştirmek değil herkesin imla hataları noktalama hataları olabilir. Kelime yanlışlıkları da olabilir. Sonuçta hiçbirimiz edebiyatçı ya da yazar değiliz. Fakat yarı Türkçe yarı İngilizce yazılması sizce ne kadar doğrudur? Eminim ki forumdakilerin bir çoğu ingilizceye hakim insanlardır. Benim yurt dışında ebeveynlerinden biri Türk olanların bile Türkçeye hakim olma çabalarını gördükten sonra(kaldı ki çoğu Türkiye'yi ömürlerinde 1 yada 2 defa görüyor.) bunu kabullenmem ne kadar doğru olur? Söz konusu burada inanç değil en az inanç kadar önemli olan bizi biz yapan değerlerdir. Ermeni kökenli bir insanın ermeniceye hakim olma çabası tamamen kendi atalarının kültürünü yaşatma çabasındandır. Fakat bu ülkede ingilizlerin tarihten bu yana yaşadığını bilmiyordum. Ya da dilimizi Türkçe'den çıkartıp arapça karışık kullanmaya çalışan bazı islami dinbilimcilerine ne kadar tahammül edebilirsek buna da özür dileyerek söylüyorum o kadar tahammül edebiliriz.

hristiyanlık
Katolikmoderator

Egeli
Katolikmoderator
Saint Bérk
Bende Muslim'dim

Ama Canada'da Sainte-Anne'de rahibe bir teyze(Jesus bless her) arkadas olduk.Bana Bible'ı,Jesus'u,İman(Fait h)'ı anlattı.

Bende 15 gun sonra vaftiz oldum
Muslim aileme soyledim kızmadılar cunku ailem not dıncı

Sonra kilisede toplantıya benı de cagırdılar
Beni Altar Boy ilan ettiler.Bana ''aziz,saint''Berk demeye basladılar
Eminim vaftiz baban da Papa XVI. Benedikt'tir..

Berk kardeşimiz hristiyanlığa geçiş sürecini bizlerle paylaşmak istemiş. Ben ne kadar çabalasam da bu yanıtınızda aradığım iyi niyeti bulamamaktayım. Algılamam eğer yanlış ise şimdiden özür dilerim.

Sevgili Egeli,

İyi niyet görmemeniz gayet doğal çünkü Berk adlı arkadaşın mesajında samimi olmadığını iyi bir Hristiyan dini eğitimi almış olan her imanlı anlayabilir.

Benim burada takıldığım imla bozuklukları veya hatalı Türkçe bilgisi değil ; ki,benim baktığım gönül lisanıdır her zaman..

Ama zaten iman ettikten 15 gün sonra vaftiz edilmesi birinci olarak Katolik kateşizmine göre hazırlanan Katekümenlik eğitimine aykırı...

İkincisi ''Altar Boy'' denilen Acolyte olma olayı bu kadar basit değildir..

Üçüncüsü hiçbir Katolik rahibe veya din görevlisi birine ''Saint'' diye hitap etmez..

Ciddiye alınacak bir mesaj olmadığını ve kurgu olduğunu düşündüğümden aynı o ciddiyette bir yanıt verdim..

Sevgi ve esenlikle..

"Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."

hristiyanlık
MR.CAGE

uğurc.
Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum.

Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu.

Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim.

Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı.

Birkaç hafta önce, yeniden doğru yola geldim, zâten doğru yoldaydım: Hristiyanlık.

İncil'i yeniden okuyorum, her gün ibadet ediyor, duâ ediyorum ve ilâhî okuyorum.

Ancak henüz kimse bilmiyor Hristiyan olduğumu. Bir kiliseye kaydolamadım maalesef.
Kurtulmana çok sevindim kardeşim.Rab seninle olsun.Fakat herşeyde olduğu gibi özellikle de inanç konusunda tutarlı olmalısın.Korkularına yenik düşme.Hatta korkmana gerek de yok.Cesur ol.Rab İsa Mesih'i seven,gerçek anlamda seven zaten korkmaz.Rab deki kardeşinden sana naçizane tavsiyelerdi bunlar:)

hristiyanlık
Egeli

Alıntı:

Sevgili Egeli,

İyi niyet görmemeniz gayet doğal çünkü Berk adlı arkadaşın mesajında samimi olmadığını iyi bir Hristiyan dini eğitimi almış olan her imanlı anlayabilir.

Benim burada takıldığım imla bozuklukları veya hatalı Türkçe bilgisi değil ; ki,benim baktığım gönül lisanıdır her zaman..

Ama zaten iman ettikten 15 gün sonra vaftiz edilmesi birinci olarak Katolik kateşizmine göre hazırlanan Katekümenlik eğitimine aykırı...

İkincisi ''Altar Boy'' denilen Acolyte olma olayı bu kadar basit değildir..

Üçüncüsü hiçbir Katolik rahibe veya din görevlisi birine ''Saint'' diye hitap etmez..

Ciddiye alınacak bir mesaj olmadığını ve kurgu olduğunu düşündüğümden aynı o ciddiyette bir yanıt verdim..

Sevgi ve esenlikle..

Elçilerin işleri 8:34-38 Filipus ve Etiyopyalı
34 Hadım Filipus'a, «Lütfen açıklar mısın, peygamber kimden söz ediyor, kendisinden mi, bir başkasından mı?» diye sordu. 35 Bunun üzerine Filipus anlatmaya koyuldu. Kutsal Yazıların bu bölümünden başlayarak ona İsa'yla ilgili müjdeyi bildirdi. 36 Yolda giderlerken su bulunan bir yere geldiler. Hadım, «Bak, burada su var» dedi. «Vaftiz olmama ne engel var?» 37 Filipus, «Eğer tüm yüreğinle iman ediyorsan vaftiz edilebilirsin» dedi. O da, «İsa Mesih'in Tanrı'nın Oğlu olduğuna iman ediyorum» diye yanıtladı. 38 Sonra arabanın durmasını buyurdu. Filipus'la hadım birlikte suya girdiler ve Filipus hadımı vaftiz etti.

Açıklamalarınız ve zamanınız için size teşekkür ederim Katolikmoderator kardeşim. Katolik kateşizmine göre vaftiz edilme sürecinin relatif olarak uzun bir prosedür olduğunu yeni öğrenmiş bulunmaktayım. Bilgisizliğimden dolayı özür diliyorum.

hristiyanlık
Egeli

Kitty
Arkadaş anladığım kadarıyla Türk biri. Eğer inançlar gibi dillere ve Atatürk'ün bize emanet ettiği bazı değerlere de sahip çıkılsaydı şu an biz bu mücadeleyi vermiyor olurduk. Yanlış anlamayın amacım eleştirmek değil herkesin imla hataları noktalama hataları olabilir. Kelime yanlışlıkları da olabilir. Sonuçta hiçbirimiz edebiyatçı ya da yazar değiliz. Fakat yarı Türkçe yarı İngilizce yazılması sizce ne kadar doğrudur? Eminim ki forumdakilerin bir çoğu ingilizceye hakim insanlardır. Benim yurt dışında ebeveynlerinden biri Türk olanların bile Türkçeye hakim olma çabalarını gördükten sonra(kaldı ki çoğu Türkiye'yi ömürlerinde 1 yada 2 defa görüyor.) bunu kabullenmem ne kadar doğru olur? Söz konusu burada inanç değil en az inanç kadar önemli olan bizi biz yapan değerlerdir. Ermeni kökenli bir insanın ermeniceye hakim olma çabası tamamen kendi atalarının kültürünü yaşatma çabasındandır. Fakat bu ülkede ingilizlerin tarihten bu yana yaşadığını bilmiyordum. Ya da dilimizi Türkçe'den çıkartıp arapça karışık kullanmaya çalışan bazı islami dinbilimcilerine ne kadar tahammül edebilirsek buna da özür dileyerek söylüyorum o kadar tahammül edebiliriz.
Kitty kardeşim, ne güzel söylemişsiniz.
Eğitimimi yurtdışında sürdürüyorum. Buradaki göçmen ailelerde >3. generasyona ait, kendi dilini bilmeyen Yunan, Ermeni, Arap kökenli arkadaşlarım var. Ne mutlu ki burada doğup büyümüş Türk kökenli yaşıtlarım ise Türk dilini ve kültürünü diğerlerine göre daha başarılı bir şekilde korumaktalar. Eminim ki Berk kardeşim tavsiyenizi dikkate alacaktır.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Ben nasıl Mesih'e inandım ? konusuna benzer konular;

İsa Mesih'e İmanım Merhabalar; Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük bir yakınlık vardı. (Şuan 25 yaşında bir bayanım.) Bu istek ile çeşitli Hristiyan Forum sitelerine aynı nickle üye oldum ve bol bol okudum, araştırdım. Bununla kalmadım, İstanbuldaki çeşitli kiliselerle ve Hristiyan gençlik grupları ile iletişime geçtim. Araştırma yapıyorum, anlamak istiyorum, size katılabilir miyim diye sordum. İnanır mısınız, gelen cevaplar okadar içtendi ki, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız, lütfen bizimle olun, bütün sorularınıza açığız gibi cevaplar...

İsa Mesih'e Dua Etmek Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler. Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela.... Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum! Ve günahlarımın affını diliyorum! Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum! İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor! Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım???? BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!??????????...

Mesih'e Bağlanmak Neden Hristiyanım? Neden Mesih'e bağlıyım? O'na inanmamın nedenlerini açıklayabilir miyim? Çok okuduğumdan zihnimde ciddi karışıklıklar mı var; İslâmî bilgim yetersiz olduğundan kandırıldım mı; veya maddi gelirimde herhangi bir artış oldu mu? O kadar çok soruyla karşılaşıyorum ki, bu soruları arka arkaya dizsem burdan köye yol olur... Mesih'e Bağlanmak, adını verdiğim köşede bu ve benzeri sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Kapsamlı bir işe giriştiğim ve fazla vaktim olmadığı için parça parça yazmak zorunda kalacağım. İçten bir tanıklık denemesine giriştiğimi söyleyebilirim. Tabii nickname'min yanısıra gerçek adımı, kimliğimi veremeyeceğim. Bunun nedenlerini açıklamama gerek yok: Tamamen güvenlik nedeniyle... I. Aslında Teofilos...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : 5- Ben nasıl Mesih'e inandım ? - Sayfa 5

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler