Arşiv Sayfa 6 / Ben nasıl Mesih'e inandım ? - Sayfa 6

Arşiv Sayfa 6 Ben nasıl Mesih'e inandım ? hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Ben nasıl Mesih'e inandım ? - Sayfa 6 konusu 5988 kez okundu, 28 kez cevaplandı. En son mesaj †gİzeM† tarafından gönderildi. Ben nasıl Mesih'e inandım ? Ben, Müslüman bir âilenin Müslüman bir çocuğu olarak yetiştim. Kur'ân'ı, Muhammet'i kesinkes doğru buluyordum ve günüm hep ibadetle geçiyordu. Hattâ dört yıl önce ülkeye şeriat gelmesini, resmî dilin Arapça olmasını istiyordum. Sonra yavaş yavaş İslâm'dan soğumaya başladım. Geçen yıl, Taksim'deki Saint Antoine Kilisesi'ni ziyaret ettikten sonra, Baba yüreğime dokundu. Dinleri araştırmaya başladım, sitelerde; kitaplarda. Bana hep Müslümanlık ve Kur'ân doğru olarak öğretilmişti. Birkaç ay kadar süren dinî araştırmalarım sonucunda Hristiyanlık'ın doğru yol olduğuna karar verdim. Ardından ben de Hristiyan oldum. İncil'i okumaya, duâ etmeye başladım. Bir süre sonra yeniden Müslüman oldum, zorunluluktan. İbadet edemiyordum çevremden dolayı, kimse bilmiyordu dinî inancımı. Birkaç hafta önce,... Ben nasıl Mesih'e inandım ?

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Ben nasıl Mesih'e inandım ? konusu 5988 kez okundu, 28 kez cevaplandı. En son mesaj †gİzeM† tarafından gönderildi.

Ben nasıl Mesih'e inandım ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6

Ben nasıl Mesih'e inandım ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur13-02-09, 16:39
Ben nasıl Mesih'e inandım ?
spranos

Gercek Sevgi'yi bulmussunuz,Sizi tebrik ediyorum ve artik hayatinizda mutlu olacaginizdan eminim ! Sizin icinizi aydinlatan biri hep olucak :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye[CENTER][B][COLOR=#48d1cc]Sevgili kardeşlerim,Birbirimizi sevelim.Çünkü Sevgi Tanrı'dandır.Seven herkes Tanrı'dan doğmuştur ve Tanrı'yı tanır. 1. Yuhanna 4:7[/COLOR][/B][/CENTER]mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Ben nasıl Mesih'e inandım ?

Ben nasıl Mesih'e inandım ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur20-02-10, 03:03
†gİzeM†

ben de müslüman bir aileye sahibim ve müslüman olarak yetiştim (yani bikaç dua ve allah korkusu öğretildi) ama küçüklkten beri hristiyanlara ve hristiyanlığa karşı sempatim vardı.. çevremde hristiyan kimse olmadığı için hep filmlerden görürdüm, izlerdim :) kilise, dualar, İsa Mesih ikonları, haç çıkarmalar, çan sesleri, ilahiler... bütün bunları can kulağıyla dinlerdim, taklit ederdim uygulamaya çalışırdım gizli gizli.. içimde tuhaf bi his oluşurdu tabi küçük olduğm için adını koyamıyordum hissettiklerimn.. RAB sevgi tohumlarını yüreğime ekmişti, ben hristiyan olmak için RAB'bin yolundan gitmek için doğmuştum sanki.. Ortaokula başlıycağım dönem 11 12 yaşlarında ilk kez kiliseye gittim. Ablamla gitmiştk hatta o gün taksimdeki kiliseleri dolaştık.. İlk girdiğim kilise Sent Antuan Kilisesiydi.... :) içeri girdim, dolaştım, her yere hayranlıkla bakıyorum tabi.. Çıktığmda kafamdaki tek düşünce "ben hristiyan olucam"dı.. Ama tabi çevremde kimse olmadığı için ve ailemden dolayı üni.ye geçene kdr hiçbişey yapamadım.. 2003te iman ettim, protestan kilisesine gidiyodum ama aklım hep Sent Antuandaydı ve katolik olmak istiyodum :) ama daha sonra RAB'be sırtımı dönüp dinimi bırakmak zorunda kaldım. tam 7 sene :( benim için çok kötü bir dönemdi.. nedenine gelirsek 1. protestan olmak istemiyodum 2. ve asıl neden kiliseye düzenli gelemiyodum ailemden dolayı çok kısıtlanıyodum bu yüzden bıraktım ama dediğim gibi hiç iyi geçmedi.. kilise gördüğüm zaman başımı öne eğip yoluma devam ediyodum, garip bi durumdu.. ama 2009 aralık ayı işe giderkn bigün kendimi kilisede buldum, sanki bi el tuttu çekti kilisenin kapısına koydu :) içeri girdim ağladım ağladım tövbe ettim bi daha sana sırtımı dönmicem Rab'bim dedim.. sonra padremle konuştum ve 1 bçk aydır kiliseye gidiyorum :) ayinlere katılıyorum, duamı ediyorum, incilimi okuyorum.. 1 bçk aydır gerçektn çok güsel şeyler yaşıyorum RAB'bime şükürler olsun.. O'na sırtımı dönmeme rağmen beni yeniden çağardığı için Rab'be şükürler olsun.. Önce katekümen sonra da vaftiz olucam (umarım) en büyük dileğim... Aile konusnda hala büyük sıkıntılar yaşıyorum ama yılmıyorum çünkü bu sefer Rab'bi bırakmıycam....... :) RAB HEPİMİZİ BEREKETLESİN

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Kalk, parla; Çünkü Işığın geliyor, RAB'bin yüceliği üzerine doğuyor." Yeşaya 60:1mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ben nasıl Mesih'e inandım ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-03-10, 12:31
Katolikmoderator

†gİzeM†
Alıntı mesaj

gizemcim
gecen sennle 2 saat oturduk.. anlattıklarımın konustuklarımın sana hem ders hem de tavsiye olmasını diliyorum..

sevgiler

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye "Kulak ver, ey İsrail! SHEMA ISRAEL

Yahve Tanrımız'dır, O tektir.
Tanrınız Yahve'yi bütün yüreğinizle, bütün canınızla, bütün gücünüzle seveceksiniz."mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ben nasıl Mesih'e inandım ? hristiyanlık incil isa tevrat zebur06-03-10, 14:42
†gİzeM†

Katolikmoderator
gizemcim
gecen sennle 2 saat oturduk.. anlattıklarımın konustuklarımın sana hem ders hem de tavsiye olmasını diliyorum..

sevgiler

boşa anlatmadığını bilmeni isterim, umarım daha çok sohbetler yaparız, teşekkrler... :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiye"Kalk, parla; Çünkü Işığın geliyor, RAB'bin yüceliği üzerine doğuyor." Yeşaya 60:1mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Ben nasıl Mesih'e inandım ? konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: « Birinci < 2 3 4 5 6  

Ben nasıl Mesih'e inandım ? konusuna benzer konular;

İsa Mesih'e İmanım Merhabalar; Bugün benim için çok önemli olan birşeyi paylaşmak için yazıyorum.. Son 1 yıldır yoğun ve ciddi bir istekle Hristiyanlığı, Hristiyan inancını ve İsa Mesih'i araştırıyordum.. İçimde herzaman küçük yaşlardan beri tanımlayamadığım büyük bir yakınlık vardı. (Şuan 25 yaşında bir bayanım.) Bu istek ile çeşitli Hristiyan Forum sitelerine aynı nickle üye oldum ve bol bol okudum, araştırdım. Bununla kalmadım, İstanbuldaki çeşitli kiliselerle ve Hristiyan gençlik grupları ile iletişime geçtim. Araştırma yapıyorum, anlamak istiyorum, size katılabilir miyim diye sordum. İnanır mısınız, gelen cevaplar okadar içtendi ki, sizi aramızda görmekten büyük mutluluk duyarız, lütfen bizimle olun, bütün sorularınıza açığız gibi cevaplar karşısında inanılmaz mutlu oldum. En sonunda evime...

İsa Mesih'e Dua Etmek Birşey daha aklıma geldide sormak istedim şimdi yorumları okuyorumda hep Rab İsa yazıyorsunuz.Siz niye direk Tanrıya değilde İsa Mesih'e Rab diyorsunuz yoksa o bir lakap mı bana açıklarsanız sevinirim.Yani biraz daha açayım siz direk Tanrıya mı dua ediyorsunuz İsa Mesih'e mi yoksa her ikisinede mi ? Teşekkürler. Yönetim Notu: İsa Mesih zaten Tanrı, zaten Rab. Tanrı'ya dua ediyoruz. İsa Mesih'e dua ediyoruz. Arasında bir fark yok.

Mesih'e vahiyler nasıl geldi? bir çok peygambere vahiyler uykusunda, dağda ve kimsenin olmadığı yerlerde gelmiştir, Mesih'e nasıl geldi vahiyler

Hristiyan İnancında Mesih'e iman etmeden önceki günahların affı nasıl oluyor ? Ateist iken(Hristiyan olmadan önce) işlediğim günahların affının olabilir mi diye soracaktım yani evlilik öncesi ilişkiler gibi mesela.... Ama şimdi farkındayım her şeyin hergün duamı edip, Kutsal >Kitabımı okuyorum! Ve günahlarımın affını diliyorum! Ve ayrıca İncilde yazan birşeye değinmek istiyorum! İncilde yazan: Sünnet olsanızda olmasanızda Mesih İsa'ya bir yararınız olmaz diyor! Ama sağlık için önemli değil midir? Benim ailem müslüman iken(şimdi annem, dedemde müslüman değil) beni sünnet ettirmişler tabiki! Ama yani sünnet olmam mı gerekirdi, günahlımıyım???? BİR SORU DAHA; Tevratta neden RABbimiz yahudilere hep ayrıcalık tanınmıştır! İsraillilerin Tanrısı gibi gösterilmiş hep RABBİMİZ!!!!!!?????????? Bir ırkçılık yok mu???

Mesih'e Bağlanmak Neden Hristiyanım? Neden Mesih'e bağlıyım? O'na inanmamın nedenlerini açıklayabilir miyim? Çok okuduğumdan zihnimde ciddi karışıklıklar mı var; İslâmî bilgim yetersiz olduğundan kandırıldım mı; veya maddi gelirimde herhangi bir artış oldu mu? O kadar çok soruyla karşılaşıyorum ki, bu soruları arka arkaya dizsem burdan köye yol olur... Mesih'e Bağlanmak, adını verdiğim köşede bu ve benzeri sorulara yanıt vermeye çalışacağım. Kapsamlı bir işe giriştiğim ve fazla vaktim olmadığı için parça parça yazmak zorunda kalacağım. İçten bir tanıklık denemesine giriştiğimi söyleyebilirim. Tabii nickname'min yanısıra gerçek adımı, kimliğimi veremeyeceğim. Bunun nedenlerini açıklamama gerek yok: Tamamen güvenlik nedeniyle... I. Aslında Teofilos (yani Tanrısever, Tanrısayar) ismi bile yaşadığım...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih