Hardal
Beni Hristiyanlığa götüren İslam
|
|
Kitty
|
|
|
herifinamcasi
|
|
|
AbhorM
|
Bu konuya bir baska cevabimi bugunku bir gazeteden alinti olarak veriyom. Bize tehtidler savuran bu *** **** varliklar (bence) bir araya gelince bakin neler oluyor.
Haber -
İran�da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek.
Bild gazetesinin haberine göre İran'da Hıristiyanlığa geçtikleri iddiasıyla tutuklanan iki kadın idama mahkum edildi.
Tahran�da bir hapishanede tutulan Meryem ve Marziah her ezan vakti kırbaçlanıyor, aşağılanıyor, az yemek ve su verilerek cezalandırılıyor...
5 Mart'ta evlerine düzenlenen baskında İncil bulununca gözaltına alınan bu iki kadının serbest kalması için çok uğraşan İnsan hakları savunucusu yazar Sabatina James, �Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.� diye isyan etti...
İran�da ceza kanunlarına göre İslam�dan çıkmanın cezası şöyle: �5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır
|
Arkadaşım örneğini neden en uç ülkelerden olan Iran'dan veriyorsun.Eğer bir kitabı bir insan kötülemek düşüncesiyle okuyorsa mutlaka kötüleyebilir.Allah'ın sözlerinden olan Kur'an ı kötülemek Hristiyan, Musevi ve ya inanmayan hiç bir kimseye yakışmaz siz saygı sınırlarını aşıyorsunuz. Eğer örnek verecekseniz Fatih Sultan Mehmet'in yaptıklarını örnek verin o değil miydi ki İstanbul'da sizlere hiç bir zarar vermeden güvence altına alan.O değil miydi İstanbul'da Ortodoks kilisesini devam ettiren bütün Osmanlı'ya dini ne olursa olsun kardeşliği öğreten e şimdi siz giderde tamamen geri kafalıların, cahillerin İslamiyet'i bilmeyenlerin hüküm sürdüğü İran'dan örnek verirseniz çok rahat kötülersiniz.Sizin bu kötülemeleriniz ülke içinde çok zedeleyici ve rahatsız edici olabilir Müslümanlar için.Bu yüzden ne siz Müslümanlığı kötüleyin ne biz hristiyanlığı kötüleyelim.
|
Peki siz Fatih Sultan Mehmet'in gül haçlılara dahil olduğunu biliyormuydunuz?
|
Selâm Kitty,
Sultan Mehmet ve Rose-Croix ilişkisi hakkında internette bilgi var mı?
AbhorM
Aynı zamanda Muhammedin tam örnek ve hatasız bir kişlik olarak yaşayan bir peygamber olduguna inanıyorsunuz, bir de Ayşe ile ilişkilerini bir inceleyin isterseniz, kaç yaşında evlenmiş onla - neden evlat edinmemiş evlenmek yerine? Ayşe nişanlı iken birden bire bir vahiy gelip "bütün dogan kadınlar muhammedin dogustan eşi sayılır" - onları ayırıp birden fazla karısının arasına neden katmıştır? Bir kere kadının bir insan değil neredeyse bir mal olarak görüldüğü bir din Islam bence, kendi peygamberinden bugune kadarki butun örneklere bakın. Sizin birtane din kadınınız yada Islam adına ön plana cıkmış önemli bir dindar kadınınız varmı? Sene 2009 cenaze namazında kadının babası ölüyor ve namazınıza katmıyorsunuz onları.. Bizim ise AZİZELERİMİZ var BİZİM İSE MERYEM anamız var.. Bizim çünkü herkese her insana her bireye her yaşayana sevgimiz var. Bize üzülüp dua edicenize kendi halinize üzülün.
Galadriel
azizlerimiz den öte kadın peygamberlerimiz var sevgili kardeşim.
peygamber miryam ilk göze çarpandır..kraliçe ester ve daha fazlası kadın peygamberlerimiz bile vardır.
saygılar.
13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)
ortodoksmoderator
Kitty
|
|
Hardal
|
|
|
Kitty
|
|
|
herifinamcasi
|
|
|
AbhorM
|
Bu konuya bir baska cevabimi bugunku bir gazeteden alinti olarak veriyom. Bize tehtidler savuran bu *** **** varliklar (bence) bir araya gelince bakin neler oluyor.
Haber -
İran�da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek.
Bild gazetesinin haberine göre İran'da Hıristiyanlığa geçtikleri iddiasıyla tutuklanan iki kadın idama mahkum edildi.
Tahran�da bir hapishanede tutulan Meryem ve Marziah her ezan vakti kırbaçlanıyor, aşağılanıyor, az yemek ve su verilerek cezalandırılıyor...
5 Mart'ta evlerine düzenlenen baskında İncil bulununca gözaltına alınan bu iki kadının serbest kalması için çok uğraşan İnsan hakları savunucusu yazar Sabatina James, �Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.� diye isyan etti...
İran�da ceza kanunlarına göre İslam�dan çıkmanın cezası şöyle: �5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır
|
Arkadaşım örneğini neden en uç ülkelerden olan Iran'dan veriyorsun.Eğer bir kitabı bir insan kötülemek düşüncesiyle okuyorsa mutlaka kötüleyebilir.Allah'ın sözlerinden olan Kur'an ı kötülemek Hristiyan, Musevi ve ya inanmayan hiç bir kimseye yakışmaz siz saygı sınırlarını aşıyorsunuz. Eğer örnek verecekseniz Fatih Sultan Mehmet'in yaptıklarını örnek verin o değil miydi ki İstanbul'da sizlere hiç bir zarar vermeden güvence altına alan.O değil miydi İstanbul'da Ortodoks kilisesini devam ettiren bütün Osmanlı'ya dini ne olursa olsun kardeşliği öğreten e şimdi siz giderde tamamen geri kafalıların, cahillerin İslamiyet'i bilmeyenlerin hüküm sürdüğü İran'dan örnek verirseniz çok rahat kötülersiniz.Sizin bu kötülemeleriniz ülke içinde çok zedeleyici ve rahatsız edici olabilir Müslümanlar için.Bu yüzden ne siz Müslümanlığı kötüleyin ne biz hristiyanlığı kötüleyelim.
|
Peki siz Fatih Sultan Mehmet'in gül haçlılara dahil olduğunu biliyormuydunuz?
|
Selâm Kitty,
Sultan Mehmet ve Rose-Croix ilişkisi hakkında internette bilgi var mı?
|
Selam Hardal,
İnternetten araştırmadım açıkçası bilmiyorum, ama bir ara bakar bulabildiğim bilgileri sana iletirim sevgili Hardal.
Esen Kal
Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)
GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ

Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler