Beni Hristiyanlığa götüren İslam konusu
31267 kez okundu,
193 kez cevaplandı. En son mesaj
sankoralank.53 tarafından gönderildi.
Beni Hristiyanlığa götüren İslam konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız
Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
29 35 36 37 38 39

01-01-12, 18:27
kaptan_1
Merhaba
Swart23 rumuzlu özel üyenin yazdıklarını kendisinin vermiş olduğu kaynaktan inceledim.
El-ilah kelimesi Kur’an da, bir cins isim olan ve Türkçe’ de, tanrı anlamına gelen ilah kelimesinin harf-i tarif almış şeklidir. Tıpkı İngilizce’deki ‘The God’ kelimesi gibi. Harf-i tarifin Türkçe’de bir karşılığı olmamakla beraber Allah kelimesi bir özel isim gibi muamele görmeyip en azından ‘o tanrı’ olarak çevrilmeliydi. ‘Allah’tan başka bir ilah yoktur’ yerine ‘O tanrıdan başka bir tanrı yoktur’ gibi. Böyle yapılarak müslümanların özellikle de Arap olmayan müslümanların tanrının adının ‘Allah’ olduğunu sanmaları sağlanmış oldu.
Hal böyleyken Allah kelimesinin geçmişte bir pagan tanrısı için kullanıldığını varsaysak bile önemli olanın artık, ‘Allah’ kelimesinden müslümanların neyi algıladığıdır. Müslümanlar, Allah kelimesinden İbrahim’in, Yakub’un, İshak’ın, Musa’nın, İsa’nın tanrısını; evreni yoktan var eden tek ve gerçek tanrıyı algılar; O’na yalvarıp yakarırlar yoksa kızların babası olan ay tanrısına değil.
Swart23’ün alıntı yapmış olduğu linkteki o satırları yazan kişinin yazdıklarının sadece İslam Tanrısı (Allah) için olduğunu düşünmüyorum.
O satırları yazan kişi devamında ‘Allah yoktur’ başlıklı bir yazı daha yazmış.
Alıntı:
Dünya üzerinde mevcut olan veya geçerliliğini yitirmiş toplam 10 bine yakın din/inanış vardır.
Bu 10 bine yakın inanış arasında İslamiyet ve İslam Tanırısı olan Allah’ ın var olmasının mümkün olup olmaması konusunda irdeleme yapacağım.
İslam çerçevesinde Kuran’ dan, Hadislerden ve İslam alimlerinin yorumlarından Allah’ ın sıfatları hakkında bilgi edinmek mümkün.
İslam ışığı altında bu sıfatlar onlarcadır hatta zati ve subuti olarak ikiye ayrılmaktadır.
Ben Allah’ a ait olan onlarca sıfat arasından 2 tanesi üzerinde duracağım.
1.Alim-i Mutlak: Geçmişte ve gelecekte olacak olan her şeyi bilmek.
2.Kadir-i Mutlak: Her şeyi değiştirmeye, her olaya müdahale etmeye gücü yetmek.
Bu iki özellik oksimorondur.
Oksimoron: Çelişen özellikleri bir arada bulunduran anlamındadır.
Bu iki özellik bir arada BULUNAMAZ.
Herşeyi bilen bir Tanrı (Allah), herşeyi biliyorsa eğer hiçbir şey yapamaz, hiçbir şeyi değiştiremez dolayısıyla herşeyi bilmek ve herşeyi bilmeye başladığı ana kadar yaptıkları dışında hiçbir şeye gücü yetmez duruma düşmüştür.
Herşeyi bilen bir Tanrı (Allah), gelecekte kendisinin yapacağı bir eylemi de ilk herşeyi bilmeye başladığı andan itibaren biliyor demektir. Eğer bunu biliyorsa, onu ilk bildiği an yapmış da demektir, çünkü onu değiştiremez artık. Değiştirirse eğer, değiştirmesini gerektiren bir ruh haline düşmüş, küçük/büyük bir sürprizle karşılaşmış demektir ki, o değişikliği yapacağını bilmiyormuş demektir.
Bunları yazan kişinin Allah’a inanmayıp Yehova (ya da Yahve)’ye inandığını söylemek mümkün mü?
Ben bu okuduklarımda geçmişte tanrı inancı taşımayanların sözde mantığa dayalı söylemlerinden birinin daha felsefi görünüm kazandırılımış halinden başka bir şey göremiyorum.
Bir tanrı olması gerektiğini idrak edemeyenler şöyle derlerdi. Tanrı kendisinden daha büyük bir taş yaratabilir mi?
Cevabınız ‘yaratır’ olursa onlar şöyle derlerdi: “Hani tanrı, en büyük olandı!”.
Yok eğer böyle deneceğini hisseder de ‘hayır’ derseniz o zaman da şöyle derlerdi: “Hani tanrının gücü her şeye yeterdi!”
Sevgiler…
1 Petrus: 'Kutsal olun, çünkü ben kutsalım'
Beni Hristiyanlığa götüren İslam
FORUMA ÜYE OLUN! /
HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM /

02-01-12, 00:08
yenidogan
Kaptan_1 kardeşin söylediklerine tamamen katılıyorum.Üstelik yazıdaki bazı bilgiler yanlış.
Mesela "İslam'dan önce Araplar kabeye doğru namaz kılardı." iddiasının aksine Araplar'ın İslam'dan önce kıble olarak Kudüs'e Mescidi Aksa'ya döndüğünü bilmekteyiz.Hatta "mescidi kıbleteyn" denilen camide iki kıble vardır.çünkü geleneksel olarak Kudüs'e dönüp namaz kılarlarken Muhammed Kabe'ye dönmeyi kararlaştırır ve namaz esnasında kıble değiştirirler.
Bu sadece küçük bir örnektir.Ateistlerin doğru bilgilerin arasına yanlışları ustaca yedirerek insanları kandırdığını biliyoruz.Bunu bizim zaten inanmadığımız İslam'a yaptıklarında belki gözümüze çarpmıyor ya da görmek istemiyoruz.Çünkü şüphesiz benim gözümde Muhammed'in yaptığı ancak bir felsefe olabilir.Ama
Hristiyan inancına yönelik neler uydurduklarını unutmamalıyız.
Ateistlerin sözlerine dayanmayalım.Onlar sadece müslümanların değil bizim ve Tanrı'nın da düşmanıdırlar ve bunu gururla söylerler.
Romans 9:16
"So it is God who decides to show mercy. We can neither choose it nor work for it."

FORUMA ÜYE OLUN! /

02-01-12, 10:25
merty17
"Bir tanrı olması gerektiğini idrak edemeyenler şöyle derlerdi. Tanrı kendisinden daha büyük bir taş yaratabilir mi?
Cevabınız ‘yaratır’ olursa onlar şöyle derlerdi: “Hani tanrı, en büyük olandı!”.
Yok eğer böyle deneceğini hisseder de ‘hayır’ derseniz o zaman da şöyle derlerdi: “Hani tanrının gücü her şeye yeterdi!”
Tanrı'nın gücü herseye yetecek kadar büyük ve yüce ise O'ndan daha büyük birseyin var olması ne kadar mantıklı olur ki? İmkansız kavramı insan için vardır Tanrı için imkansız diye birşey yoktur.
FORUMA ÜYE OLUN! /

12-02-12, 19:33
sankoralank.53
Yönetim Notu: Forum Kuralları'nı okuyunuz, İslam misyonerliği yapmak sitemizde yasaktır.
FORUMA ÜYE OLUN! /
Beni Hristiyanlığa götüren İslam konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz
buraya tıklayarak hemen üye olunuz.
Bu konunun diğer sayfaları:
« Birinci
<
29 35 36 37 38 39