| Theophilos |
|
İslam'dan ayrılmaya kesin karar verdiyseniz, uzun bir yol ve sancılı bir süreç sizi bekliyor. Benim tavsiyem İslam hakkındaki eleştirilerinizi ikinci plana atarak Hristiyan inançlarının öğrenimine ve savunulmasına öncelik vermenizdir. Sonuçta, Hristiyanlığa geçme sebebinizin sadece İslam karşıtlığı olduğu ve bu nedenle temelsiz kaldığı ya da İslam'ın anlaşılmamasından kaynaklandığı yolunda bir yanlış anlama veya suçlama ile karşılaşabilirsiniz. Rab sizinle olsun ve size bilgelik versin. |

| can-t |
|
Konuya gösterilen ilgiden dolayı çok teşekkür ederim arkadaşlar. Eminim ki daha önce çok kez bu tür dialoglarla karşılaşmışsınızdır:) İnandığı şeyi bilmeden sorgulamadan körü körüne bağlanan ve inanan insanlara gösterdiğiniz tepkiden dolayı ise çok teşekkür ediyorum. İslamdan Hristiyanlığa geçmek konusunda çok düşündüm ve karar verdim. Burada sadece beni bu yola sürükleyen ilk düşüncemi paylaştım sizlerle. Bunun ardından kiliseye gittim ve aldığım incili okuyorum. Orada yeni arkadaşlar edindim. Biliyorum ki bu yolun daha başlangıcı. Umarım Rabbim ve sizler beni bu yolda destekler ve aydınlatmaya devam edersiniz... Sizlere çok teşekkür ederim. Rab sizlerle olsun. |
| kentamun |
| haddini bil islama uzanan dilini koparırım allahu-ekber |