Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 7

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 7

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
Kitty

Beni Hristiyanlığa götüren İslam

gloria
"Herşeyden önce Kuran belirtir ki "Hakkıyla inanan sizden öncekiler de (Hristiyanlar ve Yahudiler) Allah katında mükafatlandırılacaktır". Fakat başka bir yerde Hrısityanlardan ve Yahudilerde uzak durmayı onlarla ilişki kurmamayı emreder onların cehenneme gideceğini belirtir."
Evet, Kuran'da bu beliritlmiştir ancak "hakkıyla sizden önce inananlar" tabirine dikkat ediniz. Kuran'da Kuran'dan önceki kutsal kitapların değiştirildiği belirtilmiştir. İlahi bir kitabın bozulması durumunda din de bozulmuş ve özünü yitirmiş olur, inançta sapmalar meydana gelir. Kuran'ın gelmesi ve Hz. Muhammed'in peygamber olmasıyla beraber son din, son kitap ve son peygamber belli olmuştur. Artık doğru din İslam'dır ve Kuran'ın gelmesinden sonra bu dine mensup olmayanların cezalandırılacağı belirtilmiştir. Hristiyan ve Yahudilerden uzak durulmasını öğütlediği doğrudur. Ancak bu "uzak durma" durumunu nasıl değerlendirdiğimiz de önemlidir. Bu yüzden Hz. Muhammed'in davranışları ve onun öğretilerini kabul görmüş olan Osmanlı Devleti'nin gayrimüslimlere karşı tutumunu ele alırsak durum anlaşılmış olacaktır.

"İncilden yaklaşık 500 yıl sonra çıkan Kuran'da yerde der ki "Allah ın sözü değiştirilmemiştir". Fakat Müslümanlar inatla erken Papalık döneminde çıkar için İncilin bozulduğunu iddia ederler.

Kurana inanıldığı gibi diğer kutsal kitaplara ve peygamberlere inanmak islamın şartlarındandır.

Fakat nasıl olur da islam dünyası incili reddeder ve isa mesihe karşı öğretilerle doludur?"

Kuran'ın incili reddetmesi söz konusu değildir. Kuran bozulmuş İncil'i reddeder. Bu arada anlam veremediğim bir olay da neden var olan iznik konsilini yok saydığınızdır. madem Kuran'a inanmıyorsunuz ortada belli olan birşey var. Peygamberlere ve kutsal kitaplara inanmak imanın şartlarındandır ancak kitapların bozulmamış olanına peygamberlerin ise Kuran'da geçen hepsine inanmaktayız. Tek fark ise Hz. Muhammed bizim peygamberimizdir yani bizler onun ümmetiyiz.
"İsa mesih boşanmayı tavsiye etmez, evlendikten sonra başka bir kadına göz ucuyla bile bakmamayı öğütler. Sadakattir onun yolu ve kıskanmayı, kıskançlık yaratmayı şiddetle reddeder.
Bunun yanında Hz.Muhammed çok sayıda kadınla evlenmiştir. Eşlerinden gelen hadisler birbirlerini ne kadar kıskandıklarını belirten ifadelerle doludur. Gerektiğinde hanımlarıyla Muhammedin hangi sırada cinsellikte bulunacağı bile belirtilmiştir."
Hz. Muhammed'in çok sayıda kadınla evlendiği doğrudur fakat bu kesinlikle bir şehvet unsuru değildir. Çünkü Hz. Muhammed eşlerinin çoğunu "eş" olarak almamıştır. yardıma muhtaç oldukları için ve nikahsız birbirlerine haram oldukları için böyle bir yol seçmiştir. Bu durumda eşlerinin arasında kıskançlık ya da cinsel ilişkiye girme sırası gibi durumlar yoktur.

"Barış güvercinim İsa Mesih der ki beni ekmek ve şarapla anın, ekmek benim sizler için feda ettiğim bedenimdir, şarap da akan kanımdır.

İslamda şarap dahil her türlü içki yasaktır. İnanmamı istediğin İsa Mesihi bana buyurduğu yoldan anmamı istemiyor musun?"
Kuran'da İncil'in değiştirildiği belirtilmiştir. Bu durumda bozulmuş bir kitaptaki öğretinin Kuran'la çelişmesinde hiçbir gariplik yoktur.

"İsa mesih musa peygamberin öğütlerini TAMAMLAMAYA geldiğini açıkça belirtir. islam ise eski ve yeni öğretileri tamamen baştan yaratmaya çalışırken bizlere tamamlamak için geldiğini söyler."
İslam tüm semavi dinlerin tamamlayıcısıdır. baştan yaratmaya çalışıyor gibi algılamanızın sebebi ise sizin şu an inandığınız dindeki öğretilerin bozulmuş olmasıdır. Yoksa yeni bir din gelmazdi zaten. Zira yahudiliğin bozulması ve Hz. Musa'nın kavminin defalarca Allah'a asi olması üzerine Hristiyanlık gelmiştir.

"Bunun yanında islam kendi içinde de çok çelişkiye düşmektedir.
"İslamda zorlama yoktur" diye buyurulan Kurana inanan ülkeler, içki içenleri, islamda karşı söylemde bulunanları taşlıyor, kırbaçlıyor onlara islama zorluyor."
İslam'da şeriat kuralları vardır fakat bunun bazı ülkeler, topluluklar ya da kişilerce yalan yanlış uygulanıyor ve yansıyor olması İslam'ın sırtına yüklenemez.Bu durumda ben de hristiyan toplumlarda gördüğüm yanlışları dinin üzerine atarsam bu hiç hoş olmaz. Örneğin; çok zaman öncesinde değil, hristiyanlıkta zina ve içki'nin helal kabul gördüğünü sanmakta ve bu konuda dininizi eleştirmekteydim ama bunun doğru olmadığını öğrendim. Bu yüzden olayın sadece yansımalarına değil tümüne ve özellikle özüne bakınız.

"Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum, yanlış bilgi vermiş isem kusuruma bakmayınız."

isteğiniz gibi düşüncelerimi ve doğru bildiklerimi paylaştım. ancak kendi dininizin mükemmeliği ya da doğruluğunu savunurken neden sürekli İslam'ı referans gösterdiğinizi anlayabilmiş değilim. Ben kendi dinimi anlamaya çalışırken diğer dinlerle kıyaslama yoluna gitmiyorum. dinimi kendi içinde değerlendirip yorumluyorum ve bunun yanında da diğer dinleri de inceliyor ve bilgi sahibi oluyorum. ama tabiki de bu sizin tercihiniz saygı duyarım . teşekkürler...

Sayenizde ilk defa görsel bir mucizeye tanık oldum. Aslında Rab hep mucizelerini gösterdi hayatımda bu defakini cidden yazmak istiyorum. Yazınızı okudum ve cidden nasıl görmezler Rabbim diye kendi kendime sordum. Açıkçası bir an yazmayı bile düşünmüyordum çünkü o kadar yoruldum ki dilimde tüy bitti üşengeçlikle bilgisayarın başından kalkıp içeri geçtim o sırada masamda ne kadar biblo varsa bütün gürültüyle yere indi ki düşmesi imkansız eşyalar hepsi de parçalandı. Sonra dönüp yazmaya karar verdim.

Sizin doğru din dediğiniz büyü ve kabala inancından başka hiç birşey değildir. Muhammedi tanımıyormuş gibi bize süsleyip püsleyip anlatmayın lütfen!.

2. si Allah'ın kelamı bozulmaz diye kuranda yazar bu da sizin incil bozulmuştur iddanıza ters düşer. Ya bozulmadığına inanacaksınız çünkü kitabınız bunu emreder ya da kendi kitabınızda dahil hiç bir kitaba inanmayacaksınız.

3. sü Muhammed defalarca dile getirdiğim gibi eğer sizin gözünüzde bir peygamber ulu bir kişilik ise ne diye dünyevi işlerle uğraşıyor allah o kadar yüce ise kulunu koruma görevi allahın değilmidir muhammede noluyor da 4 kadın alıyor. Eğer bir ulu varlık peygamber herneyse allahına dua etmek yerine koruma gücünü kendisinde görüp bu kadınları sahipleniyor ise bu sizin dininizde allaha şirk koşma sayılır. Ruhsal kişiler dünyasal zevklerden arınmışlardır bu da bize gösteriyor ki dünyevi zevki terk etmeyen ruhsal yönde seçilmiş olamaz. Bilmiyormuş gibi konuşmayın muhammedin 3. eşi amcasının oğlunun eski eşidir evlenmesinin nedeni ise muhammedin onu saçı açık görüp kendisine helal kılıp amcasının oğlundan ayırmasıdır.

Çünkü siz sadece kendi dininizin varlığını kabul ediyorsunuz ve onun doğru olduğunu sanıp her yamukluğa bir kulp takıyorsunuz eğri büğrü kör topal düzeliyor işte. Eğer kendi dininizin dışına çıkarsanız yanılgınızın büyüklüğü ile karşılaşıp korkarsınız. Uykularınız kaçar!

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

hristiyanlık
Kitty

Bu arada okuyunca farkettim ben Muhammedi şahsen tanımıyorum tabiki:)) yani bilmiyormuşuz gibi olacakmış orası :)

Benim şaka tarzım doğruyu söylemektir. Doğru, dünyadaki en komik şakadır. (Bernard Shaw)

hristiyanlık
ortodoksmoderator

AbhorM
Bu konuya bir baska cevabimi bugunku bir gazeteden alinti olarak veriyom. Bize tehtidler savuran bu *** **** varliklar (bence) bir araya gelince bakin neler oluyor.

Haber -

İran’da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek.

Bild gazetesinin haberine göre İran'da Hıristiyanlığa geçtikleri iddiasıyla tutuklanan iki kadın idama mahkum edildi.

Tahran’da bir hapishanede tutulan Meryem ve Marziah her ezan vakti kırbaçlanıyor, aşağılanıyor, az yemek ve su verilerek cezalandırılıyor...

5 Mart'ta evlerine düzenlenen baskında İncil bulununca gözaltına alınan bu iki kadının serbest kalması için çok uğraşan İnsan hakları savunucusu yazar Sabatina James, “Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.” diye isyan etti...

İran’da ceza kanunlarına göre İslam’dan çıkmanın cezası şöyle: “5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır
Biz bu haber hakkιnda cesitli yerlerde ve dillerde protesto yaptιk.

http://agazilos.org/2009/09/02/be-a-...-again-or-die/

hristiyanlık
can-t

Anladığım kadarıyla bir kaç post öncesinde yazdığım şeriat kurallarını incelememişsiniz. Yanlış uygulama derken biraz yumuşatılmış bir uygulamadan bahsediyoruz sanırım... Amacım ise İslam'ı ve ya Kur'an ı karalamak değildir.
Amacım İncili okumadan önceki varolan Hristiyanlık hakkındaki bilgilerimi kullanarak, daha önce okuduğum Kur'an ı eleştirel bir gözle değerlendirmek idi. Gördüğüm şeyler beni İncili okumaya itti. Okuduğumda ise İncil ve İsa'daki insan sevgisini ve en önemlisi evrenselliği gördüm. Şeriat kurallarına bakarsak, ki bu kurallar Kuran da emredilmiştir, evrensel olmayışa şahit oluruz. Lütfen. Ben öncesinde Müslüman olan biriyim, kendi başıma aldım iki kitabı okudum, tarafsız olarak da karşılaştırdım ve doğruları buldum.

Sayın Kitty ye kesinlikle katılıyorum. Madem çevrede korumaya muhtaç insanlar var Muhammed onları öğrencisi olarak kabul edebilirdi. Evlenerek eş olarak değil de yoldaş olarak. Ayrıca Muhammed'in eşleriyle ilişkilerinin boyutunu araştırmanızı öneririm.

Bu dünyada doğruları bulmak için biraz kıyaslama yapmak gerekiyor. Size de öneririm.

hristiyanlık
can-t

Müslümanlar olarak diyorsunuz ki: İncil değiştirilmiş olmasaydı Kuranın gelmesine gerek yoktur.

Peki Tevrat değişmemesine rağmen İncil neden gelmiştir? Onu tamamlamak için. Ondan alıntılarla doludur.

Kur'an da hiç bir yerde İncil değiştirilmiştir demiyor, siz burada şeriatı yanlış uygulayan ülkelerden farklı davranmıyor, temelsiz bilgilere kulak veriyorsunuz.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Beni Hristiyanlığa götüren İslam konusuna benzer konular;

İslam beni çok kötü günlere sürüklüyor www.**** da görüleceği gibi kelime uyumlarındaki mucizeler ve 19 mucizesi dışında diğer mucizelerin safsata olduğunu kanıtlamış bulunmaktayım fakat sorun şu ki o ikisi hakkında bir yazı veya bir çürütme iddiası bile bulamadım iyi bir hristiyan değilim ve Baba'ya layık değilim ki bunları düşünebiliyorum bile ama zayıf karakterliyim ve çabuk etkileniyorum babam hristiyan fakat annem müslüman ve hep annemin etkisinde yaşadım o yüzden müslümanlığa yakındım her zaman fakat asla aklımdan bile geçmedi müslüman olmak lütfen yardımcı olun imanı tekrar kalbime getirin her gece incilin öğretilerini düşünüp onları ne kadar özlediğimi hatırlayıp üzülmekten yoruldum en yakın zamanda cevap vermeniz dileğiyle.. Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; yeni veya...

Hristiyanlığa Geçmek İstiyorum Merhaba 16 yaşındayım Forumunuzu Takip Ediyorum Ve Bende Hristiyanlığa Geçmek İstiyorum. Ama Ailemin Bilmesini İstemiyorum Ve Ne Yapmam Gerekiyor Hiç Bi Bilgim Yok. Yardımcı Olurmusunuz Lütfen?

Hristiyanlığa geçmek Merhabalar ; Ben ilk defa kiliseye bundan birkaç sene önce gittim , aslında planlı birşey değildi sadece önünden geçiyorduk ve ben girmek istedim neden bilmiyorum . O zamandan beri hristiyanlığa ilgi duymuşumdur . Kendi çapımda vakit buldukça fakat kimsenin haberi olmadan arastırmısımdır . Şimdilerde yakın arkadaslarıma bu fikirden bahsetmeye basladım fakat cok büyük tepkiler aldım . Öncelikle İncil'i okumam gerektiğini , yeterince bilgi edindikten sonra hristiyan olmak icin vaftiz gerektiğini biliyorum . Kiliseye gidip ordaki görevliden bilgi almak , incil edinmek ve ciddi olarak birşeylere başlamak istiyorum artık . Fakat sorun şu ki reşit değilim . Bu yüzden kiliseye gitmeye çekiniyorum . Kiliseden içeri alınır mıyım ? İbadet saatleri...

Beni Hıristiyanlığa götüren İslam İLK HİRİSTİYANLIĞA SEMPATİM 15 YAŞINDA BAŞLADI.İLK MERYEM ANANIN SİTESİNE GİRMİŞTİM.O YAŞDAYKEN HİRİSTİYAN DUASI OKUDUM. FAKAT SONRADAN KUŞKUYA DÜŞTÜM VE BIRAKTIM.KARAR VERMİŞTİM DİN DİYE BİR KAVRAMI UNUTUCAKTIM BAŞIMA BUYRUK YAŞAYACAKTIM.AİLEM ALEVİ KÖKENLİYDİ.DİNDAR DEĞİLLERDİ ZATEN DİN HAKKINDA BİŞEY ÖĞRETMEDİLER.DİN KONUSUNDA BİLGİSİZ BÜYÜDÜM.ABDEST ALMASINI BİLE LİSEDEYKEN ARKADAŞIM ÖĞRETMİŞTİ.20 YAŞIMA GELDİĞİNDE İÇİMDE BİR BOŞLUK OLUŞTU.TEVRAT,ZEBUR,İNCİL KUTSAL KİTABLARINI ALDIM OKUMAYA BAŞLADIM İNCİLİ.15 YAŞINDAYKEN HİRİSTİYAN HEM OLMAK İSTERDİM BİRAZDA KORKARDIM KULAK DOLMA BİLGİLERDEN DOLAYI.FAKAR KUTSAL KİTABI OKURKEN HİÇ DE ÖYLE BİRŞEY OLMDIĞINI FARK ETTİM.HİRİSTİYAN OLMAYA KARAR VERDİM. AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ İNANIYORUM DUASINI...

Yaşama Götüren Tövbe (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/15.htm Yaşama Götüren Tövbe I. Yaşama götüren tövbe, müjdesel bir lütuftur, bu öğreti her müjde hizmetlisi ve Mesih’e inanan kişi tarafından duyurulmalıdır. II. Tanrı yasasının kutsal ve doğru doğasına karşıt olan günahlarının teşkil ettiği tehlikeyi, ve ayrıca bunların pisliğini ve iğrençliğini göremeyip, hissedemeyen bir günahkar bu tövbe sayesinde; ve O’nun tövbekarlara gösterdiği Mesih’teki merhametinin bilincine vardığında, işlediği tüm günahlar için büyük üzüntü duyarak ve nefret ederek bu günahları bırakıp Tanrı’ya döner ve O’nun buyruklarının gösterdiği yolların hepsinde O’nunla birlikte yürümeyi amaçlar ve bu konuda gayret gösterir. III. Günah için herhangi bir şekilde...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : 7- Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 7

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler