| gloria |
|
"Herşeyden önce Kuran belirtir ki "Hakkıyla inanan sizden öncekiler de (Hristiyanlar ve Yahudiler) Allah katında mükafatlandırılacaktır". Fakat başka bir yerde Hrısityanlardan ve Yahudilerde uzak durmayı onlarla ilişki kurmamayı emreder onların cehenneme gideceğini belirtir." Evet, Kuran'da bu beliritlmiştir ancak "hakkıyla sizden önce inananlar" tabirine dikkat ediniz. Kuran'da Kuran'dan önceki kutsal kitapların değiştirildiği belirtilmiştir. İlahi bir kitabın bozulması durumunda din de bozulmuş ve özünü yitirmiş olur, inançta sapmalar meydana gelir. Kuran'ın gelmesi ve Hz. Muhammed'in peygamber olmasıyla beraber son din, son kitap ve son peygamber belli olmuştur. Artık doğru din İslam'dır ve Kuran'ın gelmesinden sonra bu dine mensup olmayanların cezalandırılacağı belirtilmiştir. Hristiyan ve Yahudilerden uzak durulmasını öğütlediği doğrudur. Ancak bu "uzak durma" durumunu nasıl değerlendirdiğimiz de önemlidir. Bu yüzden Hz. Muhammed'in davranışları ve onun öğretilerini kabul görmüş olan Osmanlı Devleti'nin gayrimüslimlere karşı tutumunu ele alırsak durum anlaşılmış olacaktır. "İncilden yaklaşık 500 yıl sonra çıkan Kuran'da yerde der ki "Allah ın sözü değiştirilmemiştir". Fakat Müslümanlar inatla erken Papalık döneminde çıkar için İncilin bozulduğunu iddia ederler. Kurana inanıldığı gibi diğer kutsal kitaplara ve peygamberlere inanmak islamın şartlarındandır. Fakat nasıl olur da islam dünyası incili reddeder ve isa mesihe karşı öğretilerle doludur?" Kuran'ın incili reddetmesi söz konusu değildir. Kuran bozulmuş İncil'i reddeder. Bu arada anlam veremediğim bir olay da neden var olan iznik konsilini yok saydığınızdır. madem Kuran'a inanmıyorsunuz ortada belli olan birşey var. Peygamberlere ve kutsal kitaplara inanmak imanın şartlarındandır ancak kitapların bozulmamış olanına peygamberlerin ise Kuran'da geçen hepsine inanmaktayız. Tek fark ise Hz. Muhammed bizim peygamberimizdir yani bizler onun ümmetiyiz. "İsa mesih boşanmayı tavsiye etmez, evlendikten sonra başka bir kadına göz ucuyla bile bakmamayı öğütler. Sadakattir onun yolu ve kıskanmayı, kıskançlık yaratmayı şiddetle reddeder. Bunun yanında Hz.Muhammed çok sayıda kadınla evlenmiştir. Eşlerinden gelen hadisler birbirlerini ne kadar kıskandıklarını belirten ifadelerle doludur. Gerektiğinde hanımlarıyla Muhammedin hangi sırada cinsellikte bulunacağı bile belirtilmiştir." Hz. Muhammed'in çok sayıda kadınla evlendiği doğrudur fakat bu kesinlikle bir şehvet unsuru değildir. Çünkü Hz. Muhammed eşlerinin çoğunu "eş" olarak almamıştır. yardıma muhtaç oldukları için ve nikahsız birbirlerine haram oldukları için böyle bir yol seçmiştir. Bu durumda eşlerinin arasında kıskançlık ya da cinsel ilişkiye girme sırası gibi durumlar yoktur. "Barış güvercinim İsa Mesih der ki beni ekmek ve şarapla anın, ekmek benim sizler için feda ettiğim bedenimdir, şarap da akan kanımdır. İslamda şarap dahil her türlü içki yasaktır. İnanmamı istediğin İsa Mesihi bana buyurduğu yoldan anmamı istemiyor musun?" Kuran'da İncil'in değiştirildiği belirtilmiştir. Bu durumda bozulmuş bir kitaptaki öğretinin Kuran'la çelişmesinde hiçbir gariplik yoktur. "İsa mesih musa peygamberin öğütlerini TAMAMLAMAYA geldiğini açıkça belirtir. islam ise eski ve yeni öğretileri tamamen baştan yaratmaya çalışırken bizlere tamamlamak için geldiğini söyler." İslam tüm semavi dinlerin tamamlayıcısıdır. baştan yaratmaya çalışıyor gibi algılamanızın sebebi ise sizin şu an inandığınız dindeki öğretilerin bozulmuş olmasıdır. Yoksa yeni bir din gelmazdi zaten. Zira yahudiliğin bozulması ve Hz. Musa'nın kavminin defalarca Allah'a asi olması üzerine Hristiyanlık gelmiştir. "Bunun yanında islam kendi içinde de çok çelişkiye düşmektedir. "İslamda zorlama yoktur" diye buyurulan Kurana inanan ülkeler, içki içenleri, islamda karşı söylemde bulunanları taşlıyor, kırbaçlıyor onlara islama zorluyor." İslam'da şeriat kuralları vardır fakat bunun bazı ülkeler, topluluklar ya da kişilerce yalan yanlış uygulanıyor ve yansıyor olması İslam'ın sırtına yüklenemez.Bu durumda ben de hristiyan toplumlarda gördüğüm yanlışları dinin üzerine atarsam bu hiç hoş olmaz. Örneğin; çok zaman öncesinde değil, hristiyanlıkta zina ve içki'nin helal kabul gördüğünü sanmakta ve bu konuda dininizi eleştirmekteydim ama bunun doğru olmadığını öğrendim. Bu yüzden olayın sadece yansımalarına değil tümüne ve özellikle özüne bakınız. "Düşüncelerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum, yanlış bilgi vermiş isem kusuruma bakmayınız." isteğiniz gibi düşüncelerimi ve doğru bildiklerimi paylaştım. ancak kendi dininizin mükemmeliği ya da doğruluğunu savunurken neden sürekli İslam'ı referans gösterdiğinizi anlayabilmiş değilim. Ben kendi dinimi anlamaya çalışırken diğer dinlerle kıyaslama yoluna gitmiyorum. dinimi kendi içinde değerlendirip yorumluyorum ve bunun yanında da diğer dinleri de inceliyor ve bilgi sahibi oluyorum. ama tabiki de bu sizin tercihiniz saygı duyarım . teşekkürler... |
| AbhorM |
|
Bu konuya bir baska cevabimi bugunku bir gazeteden alinti olarak veriyom. Bize tehtidler savuran bu *** **** varliklar (bence) bir araya gelince bakin neler oluyor. Haber - İran’da 27 yaşındaki Meryem Rostampour ve 30 yaşındaki Marzieh Esmaeilabad adındaki iki kadın din değiştirdikleri gerekçesiyle öldürülecek. Bild gazetesinin haberine göre İran'da Hıristiyanlığa geçtikleri iddiasıyla tutuklanan iki kadın idama mahkum edildi. Tahran’da bir hapishanede tutulan Meryem ve Marziah her ezan vakti kırbaçlanıyor, aşağılanıyor, az yemek ve su verilerek cezalandırılıyor... 5 Mart'ta evlerine düzenlenen baskında İncil bulununca gözaltına alınan bu iki kadının serbest kalması için çok uğraşan İnsan hakları savunucusu yazar Sabatina James, “Tek kişilik hücrede yaşıyorlar ve gözü kapalı şekilde sorgulanıyorlar. Günde 5 kez ezan saatlerinde kırbaçlanıyorlar. Çok az su ve yemek veriliyor.” diye isyan etti... İran’da ceza kanunlarına göre İslam’dan çıkmanın cezası şöyle: “5 ezan vaktinde kadın kırbaçlanır, kadın itaat gösterene kadar yaşam kalitesi düşürülür, yiyeceği, giyeceği kısılır |