Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 8

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 8

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
can-t

Beni Hristiyanlığa götüren İslam

İnternette yaptığım bir araştırmada arkadaş güzelce araştırmış. Buyrun size bulduklarımı paylaşıyorum:

''Hem Kurana göre hem de Kitab-ı Mukaddese göre Tanrının sözlerini değiştirebilecek hiç kimse yoktur. Tanrının Sözünün değiştirilemeyeceği hususunda Kurân-ı Kerîm ve Kitab-ı Mukaddes tam bir uyum içindedir. Bu, Kurân-ı Kerîm ve Kitab-ı Mukaddes arasında ortak bir noktadır. Kurandan anlaşılıyor ki, hiç kimse hiç bir zaman Tanrının Sözünü değiştiremez. Şimdi Kuranın, Tanrının Sözünün değişip değişmediği hakkındaki tanıklığını yorum yapmadan aktaralım.

Allâhın kelimelerini değiştirebilecek

kimse yoktur (En'an 6:34)

Rabbinin sözü hem doğrulukça, hem de adaletçe

tamamlanmıştır. Onun sözlerini değiştirebilecek hiç

kimse yoktur. O, işitendir, bilendir." (En'âm 6:115)

;De ki:Onu kendi tarafımdan değiştirmek, benim için

imkânsızdır. (Yûnus 10:15)

Allâhın kelimeleri değişmez. işte bu, büyük kurtuluştur.

(Yûnus 10:64)

Senden önce gönderdiğimiz peygamberlerimizin de kanunudur.

Bizim kanunumuzda bir değişiklik bulamazsın. (isrâ 17:77)

Rabbinin Kitabından sana vahyedileni oku; Onun

sözlerini değiştirecek kimse yoktur. (Kehf 18:27)

&Allâhın kanununda bir değişme bulamazsın; Allâhın

kanununda bir sapma bulamazsın. (Fâtır 35:43)

Evet, Kurân-ı Kerîme göre Tanrı kendi sözünü koruyacak güçtedir. Hiçbir insan Tanrının ebedi sözünü değiştirebilecek güçte değildir. Her şeye kadir olan Tanrı kendi sözünü koruyabilecek güçtedir.

O zaman Müslümanlar, Tevrât, Zebûr ve incîlin Yahudiler ve Hıristiyanlar tarafından değiştirildiklerini söyledikleri zaman:

1) Ya Tevrât, Zebûr ve incîlin hiçbir zaman Tanrının Sözü

olarak gönderildiklerine inanmayıp Kurânı inkâr

ediyorlar,

2) Ya da Tanrının Sözünün değiştirilemeyeceğine

inanmayıp Kuranı inkâr ediyorlar,

3) Ya da her ikisine inanmayıp Kuranı inkâr

ediyorlar.

hristiyanlık
Theophilos

Tam bir ilahi komedi ile karşı karşıyayız! Hristiyanları İslam'a saygısızlık etmekle suçlayan Müslümanların, Hristiyanlığa duydukları saygıyı ifade ederken kurdukları cümleler:

Hristiyanlık gerçek bir din değildir; zaman içinde bozulup özünden ayrılmıştır.

İsa'nın gerçek öğretisi zaman içinde kaybolmuştur ve İsa'nın ümmeti doğru yoldan çıkmıştır.

Bugünkü İncil sahte ve güvenilmezdir.

Pek çok Müslüman, hiçbir tarihsel kanıtları olmadığı ve Kur'an'daki ayetlerle çeliştiği halde bu iddiaları ortaya atarak gerçekten de Hristiyanlığa ve Hristiyanlara duydukları saygıyı en üstün biçimde yansıtmaktadırlar (!)

Kutsal Kitap'ın değiştiği iddiasının defalarca ve farklı yöntemlerle çürütülmesine rağmen Müslümanların bu konuda inatçı olmalarının aslında tek geçerli nedeni vardır: Tarihin belirli bir döneminde Kutsal Kitap gerçekten değiştirilmiştir. Buna rağmen, Hristiyanların elindeki Kutsal Kitap güvenilir midir? Elbette güvenilirdir; çünkü Kutsal Kitap'ın orijinali hala Hristiyanların elindedir ve iyi bir şekilde korunmaktadır. Kutsal Kitap'ın sahte versiyonu ise Müslümanların elindedir. Muhammed bin Abdullah'ın yazıcıları M.S. 7. yüzyılda Kutsal Kitap'ı değiştirme girişiminde bulunmuşlar ve oluştudukları bu yeni derleme metnin Tanrı'nın bozulmayan gerçek sözü olduğunu iddia etmişlerdir. Bu sahte Kutsal Kitap versiyonu ne yazık ki İslam'ın kutsal yazısı olarak kabul görmektedir.

hristiyanlık
gloria

ne tesadüfdir ki ben de sizin gibi tüm bunları üşenerek yazıyorum. tartışmaya veya eleştirilmeye açık bir konu hakkında yorum yaptım. amacım kimseye birşeyi kabul ettirmek gibi birşey değildi.sanırım siz bunu inançlarınıza müdahale olarak algılayıp bu şekilde cevap verdiniz. ilginç...
inançlarım gereği her yazdığımın doğruluna en ufak bir şüphe duymadan inanıyorum. bu yazınız sayesinde ben birşeyi daha anlamış oldum. İncil'in bütün öğretilerini bilmiyorum ve bu yüzden bilmediklerim hakkında yorum yapmak istemem ama belki de kişisel bir durumdur. saygının tek taraflı ve bunun da benim tarafımdan olduğunu anladım. Siz Hz. Muhammed hakkında pek de hoş olmayan ifadeler kullanırken ben sizin kutsal değerleriniz ve Hz. İsa hakkında bu tarz yorumlarda bulunmadım. Bu da benim dinimin bir getirisi olsa gerek....
her neyse Allah kelamı bozulmaz demişsiniz ki bu doğrudur. ama siz bunu yorumlarken yanlış bir şekilde yorumladığınız için ortaya da yanlış kanılar çıkıyor. bu konu hakkında fazla yorum yapmak istemiyorum çünkü bunun bu şartlarda açıklanabileceğine inanmıyorum. Al-i İmran Suresi(7)O, sana Kitab'ı indirendir. Onun (Kur'an'ın) bazı âyetleri muhkemdir, onlar kitabın anasıdır. Diğerleri de müteşabihdir. kalplerinde bir eğrilik olanlar, fitne çıkarmak ve onun olmadık yorumlarını yapmak için müteşabih âyetlerinin ardına düşerler. Oysa onun gerçek manasını ancak Allah bilir. İlimde derinleşmiş olanlar, "Ona inandık, hepsi Rabbimiz katındandır" derler. (Bu inceliği) ancak akıl sahipleri düşünüp anlar.

Hz. Muhammed elbette yücedir, elbette uludur ama bir insandır. Onu bu kadar özel kılan şeylerden biri de budur. Beşeri bir varlık olarak bizden biri gibi olmuştur. davranışlarıyla bize örnek olmuştur. eğer onu ruhsal bir kişi olarak görsek ve sizin Hz. İsa'yı yorumladığınız gibi yorumlarsak durum ne olurdu acaba ???? Dua sizin dininizde de vardır. peki siz birşey dilediğinizde ya da yardım etmek istediğinizde dua edip hiçbirşey yapmadan bekliyor musunuz. ya da geçiminizi sağlamak ve karnınızı doyurmak için sadece dua mı ediyorsunuz???Yüce Allah insana AKIL vermiştir, irade vermiştir. Kul aklı istediği gibi kullanabilir. Bu durumda yardım etme eyleminin şirk koşma gibi bir durumu asla yoktur. ayrıca dinimizdeki birtakım şeyleri oldukça eksik bilmektesiniz. eksik bilgiyle yorum yapmamanızı rica ediyorum sizden.
Dünyevi zevk meselesine gelince Hz. Muhammed doğru müslüman örneğidir. Her insan gibi o da yaşar ama nefsine hakim olarak, dünyevi zevkleri olabildiğince az tadarak, toplum içine karışıp davranışlarıyla model olarak ve ibadetleri-ve ibadetlerin kolaylıklarını ümmetine göstererek.
ayrıca kendi dinimizin doğru olduğunu sanmıyoruz BİLİYORUZ evet biliyoruz. bu din tamamıyle beni öyle tatmin ediyor ki aklımda hiçbir soru işareti ya da şüphe bırakmadan, hakkıyla dinimi yerine getirdiğimde Allah tarafından en iyi şekilde mükafatlandırılacağımı ümit ediyorum. (Sadece ümit ediyorum ve elimden geleni yapıyorum çünkü O herşeyi bilendir.)
Bu yüzden de sizlere baktığımda çok üzülüyorum. Her dua ettiğimde bizleri sevmediğinizi bildiğim halde sizler için yardım diliyorum Allah'tan...
Al-i İmran Suresi(118)Ey iman edenler! Sizden olmayanlardan hiçbir sırdaş edinmeyin. Onlar size fenalık etmekten asla geri kalmazlar. Hep sıkıntıya düşmenizi isterler. Onların kinleri konuşmalarından apaçık ortaya çıkmıştır. kalplerinde gizledikleri ise daha büyüktür. Eğer düşünürseniz size âyetleri açıkladık.

Bakara Suresi(74)Sonra bunun ardından kalpleriniz yine katılaştı, taş gibi; hatta daha katı oldu. Çünkü taş vardır ki, içinden ırmaklar fışkırır. Taş vardır ki yarılır da içinden sular çıkar. Taş da vardır ki, Allah korkusuyla (yerinden kopup) düşer. Allah yaptıklarınızdan hiçbir zaman habersiz değildir.

Al-i İmran Suresi(8)Hep birlikte Allah'ın ipine (Kur'an'a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah'ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de o, kalplerinizi birleştirmişti. İşte onun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de o sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.

Bu ayetleri yazma amacım düşüncelerimi ayetlerle temellendirmek. sizi inandırmak ya da birşeyleri kabul ettirmek değil zaten inanmanız gibi bir ihtimal de söz konusu gibi gözükmüyor.
bu arada evinizde gerçekleşen olay ilgimi çekti. gözümle görmeden yorum yapmak istemem. belki de dediğiniz gibi düşmesi için sebep yoktu, belki de sizin göremediğiniz ya da farkına varamadığınız bir sebep vardı ama bir daha düşünün diyorum.::)) saygılar...

hristiyanlık
Galadriel

birde şu çok komik
''biz sizin peygamberinize saygı gösteriyoruz ama siz bizim peygamberimize muhammed diyorsunuz''
buna verilecek çok cevap var öncelikle bizim isa diye peygamberimiz değil peygamberden öte tanrımız var.dolayısıyla siz bizim inancımıza sizin düşüncenize göre saygı göstermiyorsunuz.zaten bu saygı değil inançtır!ama bunu saygı olarak gören müslüman kardeşler hz ünavanına çok takılırlar.
ben hz.muhammed desem böyle kabul etsem zaten inancınım yitirir müslüman olurum bu nasıl mantıktır anlayamıyorum.
birde şunu unutmamalı bizler isa için.konuşurken tanrının biricik oğlu kurtarıcı inanılmaz vb.....isa diyebiliriniz ama bunu kullanmak yerine isa diyoruz genelde.çünkü tanrının brnim verecğeim sıfatlara ihtiyacı yoktur ki.
elbette bu sıfatlara sahip olduğunu biliriz ama biz bunları takıntılı şekilde sıfat tamlamaları yaparak söylemeyiz nedenide tanrının bir beşerin vereceği sıfatlara ihtiyacı olmamasıdır.saygı yürekten gelir.

saygılar.

13İşte böylece, kalıcı olan üç şey vardır: iman, ümit ve sevgi. Bunlardan en üstün olanı da sevgidir.(1. Korintliler 13:13)

hristiyanlık
gloria

Yorumunuz için teşekkürler sevgili "can-t". Bu yazdıklarınızı tek tek açıklamak isterdim ancak yapacağım yorum ardından herhangi biri tarafından bir yenisi gelecek ve bu böyle uzayıp gidecek.yalnız açıklamak istediğim çok kısa bir bölüm var. Allah'ın İncil'i göndermesindeki amaç yahudi halkının yaptıkları ve inkarlarıdır. yanılmıyorsam İncil'de de bundan bahseder. yanlış bilgi ise özür diliyorum. Allah o kavmin yaptıklarından ötürü sürekli peygamber göndermiştir. Hz. İsa'da o kavme gönderilen bir peygamberdir ve İncil de kutsal kitabıdır. dediğiniz gibi İncil Tevrat ve Zebur'u tamamlamak üzere gönderilmiştir ancak bu üçünü tamamlamak için gönderilen kitap Kuran'dır.

internet ortamında bu kadar uzun tartışmalara pek girmek istemiyorum. daha önceki yorumunuza cevap yazma nedenim islam'a dair vemiş olduğunuz bilgi yanlışlarını olabildiğince düzeltmekti. Hepimiz istediğimiz kitabı alıp okuyabiliyor ve araştırabiliyoruz. Bu durumda herkes neye isterse ona inanır ama kimse inansa da inanmasa da dinin kendi içinde var olan bilgileri değiştiremez ya da saygısızlık yapamaz. Ben bildiklerimi aklımla doğrulayarak kabul ettim ve şüphe duymuyorum. bu siteyi takip etme amacım ise bilgi sahibi olmak. Ama yine de bahsettiğiniz insan sevgisi ve evrensellik konuları hakkında eksik bilgi ya da yorumdan kaynaklı yanlış düşünüyorsunuz. tabi ki de Hz. İsa'nın öğretilerinde de sevgi, saygı, hoşgörü vs. fazlasıyla mevcut. ama Hz. İsa benim için bir tanrı değil bir peygamber. Hz. Muhammed onun dinini tamamlamak için vardı. Ve artık tek bir dine indirgendi. söylemek istediklerim bu kadar. Allah'ın verdiği akıl ve iradeyle en doğrusunu bulursunuz umarım.teşekkürler....

Yönetim Notu: Aslında İslam ve Mormonizm birbirinden çok farklı inançlar gibi gözükseler de,aralarında çok büyük bir benzerlik vardır..Ahir Zaman Kilisesi-Mormonluk da; ''Restorationist'' akımındandır;adından da anlaşılabileceği üzere,bozulmuş olan inancı ''restore'' etme amacı taşır ve Mormonların 'peygamberi' olan Joseph Smith'in de 'Book of Mormon' adını verdiği,kendine Tanrı'nın vahyiyle indiğini iddia ettiği ve Mesih'in misyonunu tamamlama amacını taşıyan, Kutsal Kitap'a alternatif bir yol gösterici kitabı vardır.Bunlar,bütün Hristiyanların sapkın,dinden sapmış olduklarını ve doğru inancın kendilerinde olduğunu iddia ederler ve kendilerine gerek Katolik,gerek Ortodoks,gerekse Protestanlardan katılan izleyicilerini yeni baştan vaftiz ederler..

Yehova Şahitleri de ellerinde Kutsal Kitapla dolaşarak izleyici toplarlar ve Hristiyanları sapkınlıkla itham ederler..

Yahudi şeriatının Arap toplumuna adapte edilmiş hali olan İslam,''Hz. İsa''adını verdiği sanal bir kahraman aracılığıyla Hristiyan mirasında hak iddia eder ve İbrahimi kökenden geldiğini, ''varis''in kendi olduğunu beyan eder.

İslam'ın kendi başına bir din mi yoksa dünyanın en büyük ve yaygın tarikatı mı olduğu konusunda çeşitli savlar ve araştırmalar bulunmaktadır.

http://www.danielpipes.org/comments/17145

http://islamineurope.blogspot.com/20...-religion.html

http://www.w3church.org/ISLAM1.html

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Beni Hristiyanlığa götüren İslam konusuna benzer konular;

İslam beni çok kötü günlere sürüklüyor www.**** da görüleceği gibi kelime uyumlarındaki mucizeler ve 19 mucizesi dışında diğer mucizelerin safsata olduğunu kanıtlamış bulunmaktayım fakat sorun şu ki o ikisi hakkında bir yazı veya bir çürütme iddiası bile bulamadım iyi bir hristiyan değilim ve Baba'ya layık değilim ki bunları düşünebiliyorum bile ama zayıf karakterliyim ve çabuk etkileniyorum babam hristiyan fakat annem müslüman ve hep annemin etkisinde yaşadım o yüzden müslümanlığa yakındım her zaman fakat asla aklımdan bile geçmedi müslüman olmak lütfen yardımcı olun imanı tekrar kalbime getirin her gece incilin öğretilerini düşünüp onları ne kadar özlediğimi hatırlayıp üzülmekten yoruldum en yakın zamanda cevap vermeniz dileğiyle.. Yönetim Notu: Sevgili kardeşim; yeni veya...

Hristiyanlığa Geçmek İstiyorum Merhaba 16 yaşındayım Forumunuzu Takip Ediyorum Ve Bende Hristiyanlığa Geçmek İstiyorum. Ama Ailemin Bilmesini İstemiyorum Ve Ne Yapmam Gerekiyor Hiç Bi Bilgim Yok. Yardımcı Olurmusunuz Lütfen?

Hristiyanlığa geçmek Merhabalar ; Ben ilk defa kiliseye bundan birkaç sene önce gittim , aslında planlı birşey değildi sadece önünden geçiyorduk ve ben girmek istedim neden bilmiyorum . O zamandan beri hristiyanlığa ilgi duymuşumdur . Kendi çapımda vakit buldukça fakat kimsenin haberi olmadan arastırmısımdır . Şimdilerde yakın arkadaslarıma bu fikirden bahsetmeye basladım fakat cok büyük tepkiler aldım . Öncelikle İncil'i okumam gerektiğini , yeterince bilgi edindikten sonra hristiyan olmak icin vaftiz gerektiğini biliyorum . Kiliseye gidip ordaki görevliden bilgi almak , incil edinmek ve ciddi olarak birşeylere başlamak istiyorum artık . Fakat sorun şu ki reşit değilim . Bu yüzden kiliseye gitmeye çekiniyorum . Kiliseden içeri alınır mıyım ? İbadet saatleri...

Beni Hıristiyanlığa götüren İslam İLK HİRİSTİYANLIĞA SEMPATİM 15 YAŞINDA BAŞLADI.İLK MERYEM ANANIN SİTESİNE GİRMİŞTİM.O YAŞDAYKEN HİRİSTİYAN DUASI OKUDUM. FAKAT SONRADAN KUŞKUYA DÜŞTÜM VE BIRAKTIM.KARAR VERMİŞTİM DİN DİYE BİR KAVRAMI UNUTUCAKTIM BAŞIMA BUYRUK YAŞAYACAKTIM.AİLEM ALEVİ KÖKENLİYDİ.DİNDAR DEĞİLLERDİ ZATEN DİN HAKKINDA BİŞEY ÖĞRETMEDİLER.DİN KONUSUNDA BİLGİSİZ BÜYÜDÜM.ABDEST ALMASINI BİLE LİSEDEYKEN ARKADAŞIM ÖĞRETMİŞTİ.20 YAŞIMA GELDİĞİNDE İÇİMDE BİR BOŞLUK OLUŞTU.TEVRAT,ZEBUR,İNCİL KUTSAL KİTABLARINI ALDIM OKUMAYA BAŞLADIM İNCİLİ.15 YAŞINDAYKEN HİRİSTİYAN HEM OLMAK İSTERDİM BİRAZDA KORKARDIM KULAK DOLMA BİLGİLERDEN DOLAYI.FAKAR KUTSAL KİTABI OKURKEN HİÇ DE ÖYLE BİRŞEY OLMDIĞINI FARK ETTİM.HİRİSTİYAN OLMAYA KARAR VERDİM. AŞAĞIDAKİ LİNKTEKİ İNANIYORUM DUASINI...

Yaşama Götüren Tövbe (Westminster İnanç Açıklaması) http://www.hristiyan.net/westminster/15.htm Yaşama Götüren Tövbe I. Yaşama götüren tövbe, müjdesel bir lütuftur, bu öğreti her müjde hizmetlisi ve Mesih’e inanan kişi tarafından duyurulmalıdır. II. Tanrı yasasının kutsal ve doğru doğasına karşıt olan günahlarının teşkil ettiği tehlikeyi, ve ayrıca bunların pisliğini ve iğrençliğini göremeyip, hissedemeyen bir günahkar bu tövbe sayesinde; ve O’nun tövbekarlara gösterdiği Mesih’teki merhametinin bilincine vardığında, işlediği tüm günahlar için büyük üzüntü duyarak ve nefret ederek bu günahları bırakıp Tanrı’ya döner ve O’nun buyruklarının gösterdiği yolların hepsinde O’nunla birlikte yürümeyi amaçlar ve bu konuda gayret gösterir. III. Günah için herhangi bir şekilde...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : 8- Beni Hristiyanlığa götüren İslam - Sayfa 8

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler