Yorumunuz için teşekkürler sevgili "can-t". Bu yazdıklarınızı tek tek açıklamak isterdim ancak yapacağım yorum ardından herhangi biri tarafından bir yenisi gelecek ve bu böyle uzayıp gidecek.yalnız açıklamak istediğim çok kısa bir bölüm var. Allah'ın İncil'i göndermesindeki amaç yahudi halkının yaptıkları ve inkarlarıdır. yanılmıyorsam İncil'de de bundan bahseder. yanlış bilgi ise özür diliyorum. Allah o kavmin yaptıklarından ötürü sürekli peygamber göndermiştir. Hz. İsa'da o kavme gönderilen bir peygamberdir ve İncil de kutsal kitabıdır. dediğiniz gibi İncil Tevrat ve Zebur'u tamamlamak üzere gönderilmiştir ancak bu üçünü tamamlamak için gönderilen kitap Kuran'dır.
internet ortamında bu kadar uzun tartışmalara pek girmek istemiyorum. daha önceki yorumunuza cevap yazma nedenim islam'a dair vemiş olduğunuz bilgi yanlışlarını olabildiğince düzeltmekti. Hepimiz istediğimiz kitabı alıp okuyabiliyor ve araştırabiliyoruz. Bu durumda herkes neye isterse ona inanır ama kimse inansa da inanmasa da dinin kendi içinde var olan bilgileri değiştiremez ya da saygısızlık yapamaz. Ben bildiklerimi aklımla doğrulayarak kabul ettim ve şüphe duymuyorum. bu siteyi takip etme amacım ise bilgi sahibi olmak. Ama yine de bahsettiğiniz insan sevgisi ve evrensellik konuları hakkında eksik bilgi ya da yorumdan kaynaklı yanlış düşünüyorsunuz. tabi ki de Hz. İsa'nın öğretilerinde de sevgi, saygı, hoşgörü vs. fazlasıyla mevcut. ama Hz. İsa benim için bir tanrı değil bir peygamber. Hz. Muhammed onun dinini tamamlamak için vardı. Ve artık tek bir dine indirgendi. söylemek istediklerim bu kadar. Allah'ın verdiği akıl ve iradeyle en doğrusunu bulursunuz umarım.teşekkürler....
Yönetim Notu: Aslında İslam ve Mormonizm birbirinden çok farklı inançlar gibi gözükseler de,aralarında çok büyük bir benzerlik vardır..Ahir Zaman Kilisesi-Mormonluk da; ''Restorationist'' akımındandır;adından da anlaşılabileceği üzere,bozulmuş olan inancı ''restore'' etme amacı taşır ve Mormonların 'peygamberi' olan Joseph Smith'in de 'Book of Mormon' adını verdiği,kendine Tanrı'nın vahyiyle indiğini iddia ettiği ve Mesih'in misyonunu tamamlama amacını taşıyan, Kutsal Kitap'a alternatif bir yol gösterici kitabı vardır.Bunlar,bütün Hristiyanların sapkın,dinden sapmış olduklarını ve doğru inancın kendilerinde olduğunu iddia ederler ve kendilerine gerek Katolik,gerek Ortodoks,gerekse Protestanlardan katılan izleyicilerini yeni baştan vaftiz ederler..
Yehova Şahitleri de ellerinde Kutsal Kitapla dolaşarak izleyici toplarlar ve Hristiyanları sapkınlıkla itham ederler..
Yahudi şeriatının Arap toplumuna adapte edilmiş hali olan İslam,''Hz. İsa''adını verdiği sanal bir kahraman aracılığıyla Hristiyan mirasında hak iddia eder ve İbrahimi kökenden geldiğini, ''varis''in kendi olduğunu beyan eder.
İslam'ın kendi başına bir din mi yoksa dünyanın en büyük ve yaygın tarikatı mı olduğu konusunda çeşitli savlar ve araştırmalar bulunmaktadır.
http://www.danielpipes.org/comments/17145
http://islamineurope.blogspot.com/20...-religion.html
http://www.w3church.org/ISLAM1.html