Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
KCM

Merhaba ben 16 yaşındayım. Müslüman bir ailede dünyaya geldim. Hayatımın başından beri müslümanlığa karşı içimde bir soğukluk vardı ve o yüzden doğru yolun ne olduğunu merak ediyordum. 15 yaşındayken ailemin yolladığı İngilteredeki yaz okulunda çok garip birşey oldu. Kendisi Protestan olan bir İngiliz arkadaşım oldu ve okulla bir kiliseye geziye gittiğimizde o bana nasıl Hristiyan olunacağını ve İsa Mesih'in hayatını anlattı bende dinlerken içim bir garip oldu ve kafamda Hıristiyanlık hakkında düşünceler oluşmaya başlamıştı. Döndüğümde her hafta bilgisayardan Hıristiyanlık hakkında bilgi araştırdım. Aralık ayına kadar her hafta Hıristiyanlığı ve imanı düşünüyordum. Ve o gün geldi. Okulumuz tatile girmişti ve bende hergün İncilden bir bölüm okumaya başladım ve hala okuyorum. Hıristiyanlığın nasıl birşey olduğunu anlamıştım ve içimde bir sevgi oluşmuştu sanki bir ses bana gel, doğru yoldasın diyordu...

Ve bundan sanırım 3 yada 4 hafta önce Hıristiyan.net te kurtuluş bölümünü okudum İnanıyorum adlı duayı ettim. İman ettim Hıristiyan oldum. Fakat ben son derece Allaha inanan koyu müslüman bir aileden geliyorum ve onlara hala imanımı açıklamaya korkuyorum çünkü çok kötü şeyler yapabilirler. Ne yapacağımı bilmiyorum ve büyük ihtimal saklamayı düşünüyorum. Her gece kimseye çaktırmadan yatarken Rab'e bana yardım etmesi için dua ediyorum ama ne yapacağımı, içimdeki inancı, Rab sevgisini nasıl açıklayacağımı bilmiyorum.
Lütfen yardım edin. Rab dualarınızı kabul etsin.

hristiyanlık
Frollo

Şu aşamada bence imanınızı dış dünyaya açıklamak zorunda değilsiniz, böyle bir zorunluluk hissetmeyin. Muhtemelen sizi kimse anlamayacaktır, eğer çok anlayışlı aile bireyleriniz yoksa. Şu an size tavsiyem Rab'de manevi ve maddi olarak olgunlaşana dek dış dünyada açılımınızı sizi %100 e yakın anlayışla karşılayacak ortamlarda gerçekleştirmeniz (örnek: başka Hristiyan arkadaşlarınızla, buradaki forumla).

Şu an imanınızı açıklamamanızı ailenize tavsiye ederim, zaten çok gençsiniz önünüzde uzun yıllar var. Rab sağlık bahşetsin, O'na güvenin yolunuzu aydınlatacaktır.

hristiyanlık
GabrielMessiah

Tamamıyla seninle aynı durumdayım arkadaşım...Bende 16 yasındayım ve 2 ay önce iman ettim ne varki benimde ailem müslüman ve hristiyan oldugumu söylemek bi kenara dursun lafını bile açamıyorum ve 2 aydır gizli iman ediyorum..Zaten kutsal kitaptada dedigi gibi gizlide olan babanıza dua edin diyor.Matta 6:6 buradada belirttigi gibi odamıza cekilip kapıyı örtün ve dua edin diyor aynısını yapıyorum...Ama ailene söylemenden ziyade ilk baş onları hristiyanlıga karsı ehlileştirsen daha iyi olur ben öyle yapıyorum sanada kolay gelsin Rab seni bereketlesin...

hristiyanlık
Tahribat

Öncelikle Rabbin Esenliğinin Daima Üzerinde Olmasını ve Rabbin Esenliğinde Kalmanı Diliyorum Kardeşim. Aramıza Hoşgeldin

Evet Kardeşim Müslüman Bir Ailede İken Tek Hristiyan Olmak Bulunduğun Toplumda Şaşkınlık Yaratır ve Bu Şaşkınlıkla Beraber Ailenden Hiç Beklemediğin Sözler de İşitebilirsin. İmanını Saklamayı Düşünme Bence Sadece Biraz Gec Söylemeyi Düşün Örneğin Ailenden Önce Sana Yakın Dostlarına Söyle Ayrıca Evde Din İle İlgili Bir Konu Açılırsa Onlardan Farklı Düşündüğünü Azda Olsa Ortaya Koy Kardeşim. Bir Süre Sonra Emin Ol Herşey Kendiliğinden Gelişecek Ve İmanını Açıklama Cesaretini Bulacaksın. İmanını Açıkladıktan Sonra Ailenden Gelebilecek Her Türlü Tepkiye Hazırlıklı Ol, O Anki Sinirle Bir Çok Şey İşiteceksin Kendimden Örnek Vermem Gerekirse Bundan 1 Ay Önce Sırf İmanım Yüzünden Evden Kovuldum ve Bu Lafı Duymak Ağrıma Gitti Bütün Bunlara Hazırlıklı Olmalısın Çünkü Rab Şöyle der;

Benim adımdan ötürü kralların ve valilerin önüne çıkarılacaksınız... Anne babalarınız, kardeşleriniz, akraba ve dostlarınız bile sizi ele verecek ve bazılarınızı öldürtecekler. Benim adımdan ötürü herkes sizden nefret edecek... Dayanmakla canlarınızı kazanacaksınız.. (Luka, 21:12, 16-19)

Benim Sana Önerebileceğim Bunlar, UNUTMA Rab Seninle Her Türlü Zorluğa Dayan ve Canını Kurtar (= Esenlikle Kal.

hristiyanlık
sinem_demir_066

seninle aynı durumdayız bende yaklaşık 1 aydır imanlıyım ve aileme açıklamaya korkuyorum ama birgün açıklamamız gerekir.

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum konusuna benzer konular;

Hristiyan Forum'a teşekkür: İmanımı babama açıkladım Kardeşlerim, Bunu buraya mı yazmam gerekir bilmiyorum, bu benim için Müjde'den gelen yeni bir müjde ve konumuzla doğrudan ilgili.. Geçen gün bu konuya yazdığımda babama imanımı açıklamaya hazır olduğumu söylemiştim. Bunu dün başardım!!! Balkonda yaptığımız uzun sohbet beni cesaretlendirdi ve dini konularda konuşmaya başladık, ben Hristiyan olduğumu açıkladım.. Hatta sadece babama değil, balkonda oturan apartman komşularımıza da duyurduğuma eminim :) O kadar rahatladım ki, sizlere anlatamam. Artık annem de babam da gerçeği biliyorlar!

Hıristiyan olmak istiyorum Nasıl Olucam??? Merhaba ben Hıristiyan olmak istiyorum nasıl olucam. Bana açıklarmısınız yol gösterirmisiniz? Msn: *********** Yönetim Notu : iletişim bilgilerini paylaşmak yasaktır. Üyelerle bire bir ilgilenilmamakdedir . Forum daki yazıları okuyarak gerekli bilgileri edinebilir ve size en yakın kiliseye gidebilirsiniz

"Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana" - Yuhanna Krisostomos Böyle bir insan nasıl Hıristiyan olabilir? Yanıtlasana. Işığınız insanların gözlerinde parlasın. Kendi ‘yoksulluğunu öne süremezsin. Çünkü iki kuruş veren dul gelip, seni suçlayacaktır. "Ne altınım, ne de gümüşüm var" derdi Petrus, vazgeçilmez gıdalara sahip olmadığından açlık çekmiştir. Alt tabaka doğmuş olmanı da öne süremezsin. Çünkü Havariler tanınmayan, kökenleri bilinmeyen insanlardı. Cehaletine de sığına*mazsın. Çünkü onlar da kültürsüz insanlardı. Sağlıksız olduğunu da iddia edemezsin. Çünkü Timoteus da aynı durumda idi: sık sık rahatsızlanırdı. Elinden geleni yapmak isteyen herkes karşısındakine yardım edebilir. Meyve vermeyen ağaçların ne denli güçlü, güzel, iyi gelişmiş, bol yapraklı ve yüksek olduklarını görmüyor...

İmanımı açıklamam üzerine gelen sorunlar ? merhaba iyi insanlar. öncelikle içinde bulunduğum durumu biraz açıklayayım bulunduğum yerde hristiyan ve klise yok insanlarıda baya bir gelenekci ve benim görüşlerime göre herşeyi iyi bildiğini sanan insanlardan oluşuyor iman edeli 1 seneye yakın bir süreç oldu bu zamanda bir kaç arkadaşa imanımı açıkladım ama onlarla konuşurken dikkat etmedim ve başka bir kaç kişi daha öğrendi. daha önceki yaşamımda pek de iyi biri sayılmam müslümandım ama dini kuralları önemsemezdim dinden korkmazdım ayetleri tarafsızca yargılardım birde metal ve rock müzik kültürünü benimsediğim için bana satanist derlerdi bu yüzden yaşadığım çevrede iyi biri olarak görülmem beni gerçekten tanıyanlar hariç herneyse o istemeden imanımı öğrenen bir kaç kişi bana hristiyan...

İmanımı Aileme Açıklamakta Zorlanıyorum Ben yeni imanlıyım yaklaşık 1 ay oluyor ve imanımı aileme açıklamakta çok zorlanıyorum çünkü ne tepki vereceklerini tahmin edebiliyorum. bana bu konu da ne yapmamı önerirsiniz Tanrı sizi korusun.

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Genç Yaşta Nasıl Hıristiyan Olduğum ve İmanımı Açıklama Korkum

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler