Hristiyan Oldum !

hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Hristiyan Oldum !

HRİSTİYAN FORUM'A ÜYE OLUN! Hristiyan üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

hristiyanlık
yeshuaist

Hristiyan Oldum !

Evet kardeşler . Bugünden itibaren gönülden inanmış bulunuyorum

Ama bilmediğim çok şey var hristiyanlık hakkında

şu sorularımı cevaplarsanız tam olacak.

1) Isa'nın çilesi adlı filmi izledim ve orda diyorlardı ki Isa mesih demiş ki " Yediğiniz ekmek bedenimdir . İçtiğiniz Şarapda kanımdır onu içmeden kurtuluşa varamazsınız " Bu doğrumu ?

:) asıl mevzu

Ben ibadeti nasıl yapacağım?

araştırdım araştırdım bulamadım kiliselerde görüyoruz mum falan yakıyorlar ayrıntılı bir anlatsanız iyi olur.

Esenlikler

Hristiyan Oldum !

hristiyanlık
Anastasia

Hristiyan Oldum !

Fısıh Yemeği
(Mar.14:12-26; Luk.22:7-23; Yu.13:21-30; 1Ko.11:23-25)

17
Mayasız Ekmek Bayramı`nın* ilk günü öğrenciler İsa`nın yanına gelerek, “Fısıh* yemeğini yemen için nerede hazırlık yapmamızı istersin?” diye sordular.
18
İsa onlara, “Kente varıp o adamın evine gidin” dedi. “Ona şöyle deyin: `Öğretmen diyor ki, zamanım yaklaştı. Fısıh Bayramı`nı, öğrencilerimle birlikte senin evinde kutlayacağım.`”
19
Öğrenciler, İsa`nın buyruğunu yerine getirerek Fısıh yemeği için hazırlık yaptılar.
20
Akşam olunca İsa on iki öğrencisiyle yemeğe oturdu.
21
Yemek yerlerken, “Size doğrusunu söyleyeyim, sizden biri bana ihanet edecek” dedi.
22
Bu söz onları kedere boğdu. Teker teker, “Ya Rab, beni demek istemedin ya?” diye sormaya başladılar.
23
O da, “Bana ihanet edecek olan” dedi, “Elindeki ekmeği benimle birlikte sahana batırandır.
24
İnsanoğlu*, kendisi için yazılmış olduğu gibi gidiyor, ama İnsanoğlu`na ihanet edenin vay haline! O adam hiç doğmamış olsaydı, kendisi için daha iyi olurdu.”
25
O`na ihanet edecek olan Yahuda, “Rabbî*, yoksa beni mi demek istedin?” diye sordu. İsa ona, “Söylediğin gibidir” karşılığını verdi.
26
Yemek sırasında İsa eline ekmek aldı, şükredip ekmeği böldü ve öğrencilerine verdi. “Alın, yiyin” dedi, “Bu benim bedenimdir.”
27
Sonra bir kâse alıp şükretti ve bunu öğrencilerine vererek, “Hepiniz bundan için” dedi.
28
Çünkü bu benim kanımdır, günahların bağışlanması için birçokları uğruna akıtılan antlaşma kanıdır.
29
Size şunu söyleyeyim, Babam`ın egemenliğinde sizinle birlikte tazesini içeceğim o güne dek, asmanın bu ürününden bir daha içmeyeceğim.”
30
İlahi söyledikten sonra dışarı çıkıp Zeytin Dağı`na doğru gittiler.

Ortodoks inanclarina gore İbadet yalnız Tanri'ya yapılır.Biz ortodoklar, Kutsal gunlerde ve Pazar gunlerinde, Isa’ mizin emrine gore, kilisede toplanip, ayin yapariz. Sarap ve ekmek, Kutsal Ruh tarafindan Isa’nin bedenine ve kanina degisir. Kendilerini hazirliyan inanclilar,O’nu icip yiyerler. Ancak ibadete yalniz vaftiz olmus hiristiyanlar katilir. Digerleri bir hasirlama durumundadirlar.
Sevgili kardesim, eger yazdiginiz gibi gonulden inanmis bulunuyorsaniz, Isa’nin tesis ettigi, Havarilere dayanan, kutsal olan tek kiliseyi arayin.

Hristiyan Oldum !

hristiyanlık
yeshuaist

Hristiyan Oldum !

Ah çok isterdim. Ama kilisede ayinlere katılmak yada vaftiz olmak için yaşım ufak.

Hristiyan Oldum !

hristiyanlık
prensesbee

Hristiyan Oldum !

sevgili anastasia işte sorun burda baslıyor.Niçin dogustan hristiyan olmayanlar inanlı olduktan sonra protestanlıgı tercih edıyorlar dersin?Çünkü yüregı Mesih ateşi ile yanarken ve kilisenin topluluguna katılıp ibadetlerine başlarken RABBİN BEDENİNDEN almaya gidememenin ezikliği ile bir kösede oturup kalmanın acısını yüreklerinde yasadıkları için.Ben presbiteryen kilisesindeki ilk ayinde vaftiz olmadıgım halde RABBİN bedenini aldım ve dönüp yerime oturdugumda daha evvel ortdoks olan bir ablam bunun dogru olmadıgını soyledi içim acıdı yıgıldım kaldım.Diger haftaki ayinde Sevgili Pastörümüz Turgay Üçal biz bunları aşmak için burdayız sen yüregınde RAB MESİHE iman etmişsin vaftiz sadece bir simgedir dedi ve vaftiz oldugunda başında bir hale ile gezmiyeceksin bunu unutma diye devam etti.İşte olay budur bence kardeşim Hristiyan olmak Mesih ugruna canını feda etmek isteyenlerin lütfen yollarını açın.Bakın ben eski bir müslüman olarak onlardan örnek alabilecegımız bırsey olduguna inanıyorum bu da inanlı bir insanı sonuna kadar takip edip yardımcı olmak ve ellerini sımsıkı tutup RAB MESİHİN yolunda yürürken sonuna kadar destek olabilmek.

Hristiyan Oldum !

hristiyanlık
yusuf -34

Hristiyan Oldum !

sevgili prensesbee yazını byük bir beğeni ve takdir ile okudum!!! rabbim bereketini artırsın ve her daim sonsuz lütuflarıyla seni lutuflandırıp esirgesin canim kardeşim!!! sen gerçek bir meleksin!!!
sevgilerimle esenkal

Hristiyan Oldum !

Bu konuya cevap yazmak için buraya tıklayınız

Hristiyan Oldum ! konusuna benzer konular;

yeni hristiyan oldum mrb kardeşlerim ben yeni hristiyan oldum ve şu an neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum

Hristiyan oldum ama Arkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum.. Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl .. Hristiyanlık tanrı İsa mı Yoksa YHVH mi ? Bulunduğum yerde kilise yok nasıl ibadet etmeliyim..

Yeni Hristiyan oldum Merhaba Uzun süredir sitenizi takip ediyorum, yazılanlara gönülden inanıyorum. Ailemden hiçbir sorunla karşılaşmadan İsa Mesih'e iman etmiş 16 yaşında bir gencim. İzmirliyim, dindar bir çevrede büyümedim , büyükannemin anlattıklarına göre zamanında Rumlarla komşuymuşlar ve Hristiyanlık konusunda ailem de biraz bilgiye sahip.Kutsal Kitap'ı internet üzerinden okuyabiliyorum , ama kitap halinde yanımda taşıyabileceğim , her zaman okuyabileceğim şekilde bulamadım. Kutsal Kitap'ın parayla alınmasında bir sakınca var mı? Ayrıca yaşım dolayısıyla bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum malum ülkemizde farklı inanca sahip olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bir kiliseden rica edebilir miyim, tepkileri nasıl olur? Kilise demişken en kısa...

HRISTIYAN OLDUM KARDESLERIM ! Merhabalar, Ben 21 Yaşında, Rum asıllı Trabzonluyum. Araştırmalarım devam ederken birden davranışlarımda çok değişiklik hissettim ve RAB MESİH'in sevgisini de yüreğimde fazlasıyla hissettim! Uydurma olan Islam'ın veremediği mutluluğu MESIH'de buldum.Geç farketsem de tanrıya şükürler olsun! Ancak şöyle bir problem'im var ve Tanrıya dua ediyorum hergün, Sözlüm Müslüman ve davranışlarımdaki değişiklikleri fazlasıyla hissediyor ama anlayamıyor neden böyle olduğunu. Benim onunla kesinlikle Kilise'de mi evlenmem gerekiyor? Şimdiden teşekkürler..

Neden Hristiyan Oldum? Yazı çok hoşuma gitti paylaşmak istedim. (Kaynak:**************) Bir yaz sabahı idi. Her zamanki gibi evde kahvaltı ettikten sonra gazeteye gittim. Gazetede günlük işlerimi yaparken yazı işleri müdürü beni yanına çağırdı. Yine değişik bir iş çıktı düşüncesiyle yazı işleri müdürünün yanına gittim. Ailemin beş çocuğundan ikincisiydim. Babam Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdikten ve bir süre hafızlık yaptıktan sonra politikaya atıldı. Uzun süre sendika yöneticiliğinde de bulunmuştu. Ailem her muhafazakar aile gibi çocuklarının gerek normal eğitimi ve gerekse dini eğitimiyle yakından ilgilenmişti. Ülkenin önde gelen gazetelerinden birisinin özel haber servisinde çalışıyordum. Değişik okullarda okumam ve yaptığım araştırmalardan dolayı...

Şu anda bulunduğunuz sayfa: hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Hristiyan olmak > Nasıl Hıristiyan oldular? : Hristiyan Oldum !

Click "Give Now", then choose "Turkey"

(Tax-Deductible for US Citizens)

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler

| HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU | İNCİL | İNCİL .TV | HRİSTİYAN GAZETE | HRİSTİYAN OLMAK | HRİSTİYAN CHAT | HRİSTİYAN FORUM FACEBOOK | HRİSTİYAN FORUM TWITTER | HRİSTİYAN FORUM YOUTUBE | BEDAVA İNCİL |

GÜNLÜK BÜLTEN EMAİL ABONELİĞİ
hristiyanlık Email adresinizi yukarıdaki kutucuğa yazıp "abone ol" tuşuna basınız, açılan pencerede göreceğiniz harfleri yazıp onaylayınız. Daha sonra email adresinize gelecek emaildeki linke tıklayınız

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ile ilgilenenler için bilgiler