| HRİSTİYAN FORUM
> Nasıl Hıristiyan oldular?
: Hristiyan Oldum ! - Sayfa 6 konusu 7021 kez okundu, 27 kez cevaplandı. En son mesaj agapius tarafından gönderildi. Hristiyan Oldum ! Evet kardeşler . Bugünden itibaren gönülden inanmış bulunuyorum Ama bilmediğim çok şey var hristiyanlık hakkında şu sorularımı cevaplarsanız tam olacak. 1) Isa'nın çilesi adlı filmi izledim ve orda diyorlardı ki Isa mesih demiş ki " Yediğiniz ekmek bedenimdir . İçtiğiniz Şarapda kanımdır onu içmeden kurtuluşa varamazsınız " Bu doğrumu ? :) asıl mevzu Ben ibadeti nasıl yapacağım? araştırdım araştırdım bulamadım kiliselerde görüyoruz mum falan yakıyorlar ayrıntılı bir anlatsanız iyi olur. Esenlikler Hristiyan Oldum !
HEMEN ÜYE OLUN!Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.
Hristiyan Oldum ! konusu 7021 kez okundu, 27 kez cevaplandı. En son mesaj agapius tarafından gönderildi.
Anlamıyorlar anlamak istemiyorlar keşke anlaya bilselerdi.
Anlasalardı doğru yolu bulup iman ederlerdi..O kadar inanmışları ki kendi inaçlarına sanki gözleri hiç birsey göremiyor. Ama hiç biride kuranı bir kere bile okumamışlar. Ben isa defalarca kez okudum kuranı kutsal kitabıda. Ama tanrı sonunda beni doğruluk yolunu bulmamı sağladı. Geç oldu ama sağlam bir temele oturttum inancımı şimdi çok huzurluyum çok mutluyum yılardır aradığım mutluluğu hristiyanlıkta buldum...
Anlamıyorlar anlamak istemiyorlar keşke anlaya bilselerdi.
Anlasalardı doğru yolu bulup iman ederlerdi..O kadar inanmışları ki kendi inaçlarına sanki gözleri hiç birsey göremiyor. Ama hiç biride kuranı bir kere bile okumamışlar. Ben isa defalarca kez okudum kuranı kutsal kitabıda. Ama tanrı sonunda beni doğruluk yolunu bulmamı sağladı. Geç oldu ama sağlam bir temele oturttum inancımı şimdi çok huzurluyum çok mutluyum yılardır aradığım mutluluğu hristiyanlıkta buldum...
Yazılmış olduğu gibi: "Doğru kimse yok, tek kişi bile yok.
Anlayan kimse yok, Tanrı'yı arayan yok. Hepsi saptı, Tümü yararsız oldu. İyilik eden yok, tek kişi bile!
Ağızları açık birer mezardır. Dilleriyle aldatırlar. Engerek zehiri var dudaklarının altında.
Ağızları lanet ve acı sözle doludur.
Ayakları kan dökmeye seğirtir.
Yıkım ve dert var yollarında.
Esenlik yolunu da bilmezler.
Tanrı korkusu yoktur onlarda."
Hristiyan oldum ama Arkadaşlar gerçekten isteyerek hristiyan oldum yani hristiyanolmak.com'da yazıları okudum vede kararımı verdim sormak istediğim şeyler var biraz araştırma yaptım ama sizede sormak istiyorum..
Öncelikle dua etmek istersen nasıl başlayacağım yani müslümanlıkta allah'ın adıyla mesela hristiyanlıkta nasıl ..
Hristiyanlık tanrı İsa mı Yoksa YHVH mi ?
Bulunduğum yerde kilise yok nasıl ibadet etmeliyim..
yeni hristiyan oldum mrb kardeşlerim ben yeni hristiyan oldum ve şu an neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum
Yeni Hristiyan oldum Merhaba
Uzun süredir sitenizi takip ediyorum, yazılanlara gönülden inanıyorum. Ailemden hiçbir sorunla karşılaşmadan İsa Mesih'e iman etmiş 16 yaşında bir gencim. İzmirliyim, dindar bir çevrede büyümedim , büyükannemin anlattıklarına göre zamanında Rumlarla komşuymuşlar ve Hristiyanlık konusunda ailem de biraz bilgiye sahip.Kutsal Kitap'ı internet üzerinden okuyabiliyorum , ama kitap halinde yanımda taşıyabileceğim , her zaman okuyabileceğim şekilde bulamadım. Kutsal Kitap'ın parayla alınmasında bir sakınca var mı? Ayrıca yaşım dolayısıyla bir sorunla karşılaşmaktan korkuyorum malum ülkemizde farklı inanca sahip olmanın ne demek olduğunu iyi biliyorum. Bir kiliseden rica edebilir miyim, tepkileri nasıl olur? Kilise demişken en kısa sürede bir kiliseye katılmak istiyorum. Ailemin izni...
HRISTIYAN OLDUM KARDESLERIM ! Merhabalar,
Ben 21 Yaşında, Rum asıllı Trabzonluyum.
Araştırmalarım devam ederken birden davranışlarımda çok değişiklik hissettim ve RAB MESİH'in sevgisini de yüreğimde fazlasıyla hissettim! Uydurma olan Islam'ın veremediği mutluluğu MESIH'de buldum.Geç farketsem de tanrıya şükürler olsun!
Ancak şöyle bir problem'im var ve Tanrıya dua ediyorum hergün,
Sözlüm Müslüman ve davranışlarımdaki değişiklikleri fazlasıyla hissediyor ama anlayamıyor neden böyle olduğunu.
Benim onunla kesinlikle Kilise'de mi evlenmem gerekiyor?
Şimdiden teşekkürler..
Neden Hristiyan Oldum? Yazı çok hoşuma gitti paylaşmak istedim.
(Kaynak:**************)
Bir yaz sabahı idi. Her zamanki gibi evde kahvaltı ettikten sonra gazeteye gittim. Gazetede günlük işlerimi yaparken yazı işleri müdürü beni yanına çağırdı. Yine değişik bir iş çıktı düşüncesiyle yazı işleri müdürünün yanına gittim.
Ailemin beş çocuğundan ikincisiydim. Babam Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdikten ve bir süre hafızlık yaptıktan sonra politikaya atıldı. Uzun süre sendika yöneticiliğinde de bulunmuştu. Ailem her muhafazakar aile gibi çocuklarının gerek normal eğitimi ve gerekse dini eğitimiyle yakından ilgilenmişti.
Ülkenin önde gelen gazetelerinden birisinin özel haber servisinde çalışıyordum. Değişik okullarda okumam ve yaptığım araştırmalardan dolayı gazete yönetimi benim bu serviste daha başarılı...
HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız
HRİSTİYAN OLMAK Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...
HRİSTİYAN GAZETE Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.
HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...
İNCİL Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...
İNCİL .TV Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...
Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlıkİncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil