Hristiyanlığa adım attım.

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa mesih tevrat zebur | HRİSTİYAN FORUM  > Nasıl Hıristiyan oldular? : Hristiyanlığa adım attım. konusu 1346 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi. Hristiyanlığa adım attım. Merhaba kardeşlerim. Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi. ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve incili okumam sonucunda Mesih İsa'ya yakın zamanda iman ettim.fakat aileme açıklayamadım ve bir süre boyuncada açıklayamayacagım. benim sorum şu ki : incili okumus biri olarak mezhep tavsiyeleriniz nelerdir ? kısa kısa mezhepleri tanıtırsanız sevinirim. tavsiyelerinizi beklıyorum... esenlikle kalın. Rab yanınızda olsun... Hristiyanlığa adım attım.

Geçersiz email adresi kullanan üyelikler, forum sistemi tarafından, otomatik olarak iptal edilir. Üyelik hesabı iptal edilmiş veya şifresini unutmuş üyeler buradan iletişime geçebilirler.

HRİSTİYAN FORUM GİRİŞ
(Kullanıcı adınız)
(Şifreniz)

HEMEN ÜYE OLUN! Üyelerle sohbet etmek, etkinlik duyurularından haberdar olmak, forumda yazışabilmek için sitemize üye olmanız gerekmektedir.

Hristiyanlığa adım attım. konusu 1346 kez okundu, 10 kez cevaplandı. En son mesaj FormerlySaul tarafından gönderildi.

Hristiyanlığa adım attım. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa tevrat zebur28-12-11, 22:30
esenlik26

Merhaba kardeşlerim.

Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi.
ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve incili okumam sonucunda Mesih İsa'ya yakın zamanda iman ettim.fakat aileme açıklayamadım ve bir süre boyuncada açıklayamayacagım.

benim sorum şu ki : incili okumus biri olarak mezhep tavsiyeleriniz nelerdir ? kısa kısa mezhepleri tanıtırsanız sevinirim. tavsiyelerinizi beklıyorum...

esenlikle kalın. Rab yanınızda olsun...

FORUMA ÜYE OLUN! / HRİSTİYAN OLMAK İSTİYORUM / Hristiyanlığa adım attım.

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-11, 14:10
FormerlySaul

esenlik26
Merhaba kardeşlerim.

Ben 16 yaşındayım ve kücüklügümden beri hristiyanlıga hep ilgi duydum ailem müslüman fakat benim için hiçbir zaman çekici olmadı hristiyanlık daha cezbedici ve huzur vericiydi.
ve son 1 yıldır yaptıgım arastırmalar ve incili okumam sonucunda Mesih İsa'ya yakın zamanda iman ettim.fakat aileme açıklayamadım ve bir süre boyuncada açıklayamayacagım.

benim sorum şu ki : incili okumus biri olarak mezhep tavsiyeleriniz nelerdir ? kısa kısa mezhepleri tanıtırsanız sevinirim. tavsiyelerinizi beklıyorum...

Kardeşim kimsenin sana mezhep veya din tavsiye etmesine izin verme.

Ben müslüman olsam sana müslümanlığı , ateist oslam ateistliği tavsiye ederim.

Mezhep konusunda bana sorsan doğal oalrak katolikliği tavsiye edicem ama benim tavsiyem seni hiç bir şekilde yönlendirmemeli. İnternette ve özellikle bu sitede bol bol yazı var mezhepler konusunda.

www.meryemana.net katolik bir sitedir. Protestan kardeşlerin iddialarına karşı kendi iddialarınıda anlatmıştır.

www.kiliseturk.net protestan bir sitedir.

Ortodoks bir kardeşte kendisi site tavsiye edebilir heralde.

Git bak oku öğren kiliselere tek tek gir çık tavsiye alma sevgili kardeşim. Zaten 18 yaşından önce vaftiz olamazsın. 2 yıl okuyacak vaktin var. Bol bol oku sen. Mezheplerle ilgili spesifik soruların olursa burda mezheplerin kendi bölümlerinde sor. Örneğin Meryem Ana'ya dua konusunu katolik bölümünde sorman daha olumlu olur. Veya protestan teolojisiyle ilgili sorularını protestan kardeşlere yönelt.

Şunu da bil. Biz hepimiz diğer mezhepleri hristiyan oalrak kabul edebiliriz. Böyle olmadığını söyleyenler kişisel yorum yaparlar. Sen araştırmaya devam et. Asla araştırmanı karşı görüşte olan bir siteden yapma. Ortodokslarla ilgili bilgiyi Protestandan alma. Kafanda hangisi oturuyor hangisinin kilisesindeki ibadette daha bütün hissediyorsan ona gidersin. Acele etme.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı'nın Zırhını Kuşanın

Ef.6:10-18mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-11, 15:19
Burak Nejat

Mezhep tavsiye etme gibi bir durum söz konusu olamaz kardeşim. Forumda mezhepler bölümü var hepsini tek tek okumanı öneriyorum.

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa tevrat zebur29-12-11, 16:38
34_212

esenlik26
Merhaba kardeşlerim.

Güzel kardeşim çok memnun ve mutlu oldum İsa Mesih'e iman ettiğin için. Yalnız şu var ki henüz yaşamının da gençliğinin de başındasın. Bu yol çok zor bir yoldur. Türlü sıkıntılara katlanman gerekiyor, sonradan iman etmiş olan birçok kardeşimiz (ve benim) gibi. Mesih ne diyor? "Mat.10-34 Yeryüzüne barış getirmeye gel*diğimi sanmayın. Barış değil, kılıç ge*tirmeye geldim. 35Çünkü ben 'oğulla babasının, kızla anasının, gelinle kay*nanasının' arasını açmaya geldim." Gördüğün gibi Mesih'e olan imanımız yüzünden kendi öz ailemizin bile bize karşı olabileceğini görüyoruz. Aldığın bu kararın arkasında ömür boyu durabilmeni Rab'den diliyorum. Konuyu ailenle ne zaman paylaşman gerektiğini Rab sana söyleyecektir, bu konuda müsterih ol. O zaman Rab senin ağzından konuşacaktır.

Gelelim soruna... "Mezhep tavsiyesi" diye birşey olamaz kardeşim. Hangi araba markasını ya da hangi köpek cinsini tavsiye edersiniz diye bir soru sormuş olsan cevabını alabilirsin ama mezhebin tavsiyesi olmaz. Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, "Ef. 4-6 Çağrınızdan doğan tek bir ümide çağrıldığınız gibi, beden bir, Ruh bir, Rab bir, iman bir, vaftiz bir, her şeyin üzerinde, her şeyle ve her şeyde olan herkesin Tanrısı ve Babası birdir." Gördüğün gibi İncil bize imanın ve vaftizin bir olduğunu söylüyor. Bizler; katolik, ortodoks, protestan, anglikan, gregoryan, kıpti vs.. hepimiz İsa Mesih'in Rab'liğine, Allah olduğuna iman ediyor ve O'nu yüceltiyoruz. Yolumuz Rab yoludur, gerisi tafsilattır. Ancak şu da var ki, dünya üzerinde yaşayan hristiyan kardeşlerimizin tamamına yakını belli bir mezhebe, kiliseye bağlı durumdadırlar. Bir kiliseye bağlı olmayan "her mezhepçi" hristiyan kardeşlerimiz de yok değildir. Ancak ben değerlendirmelerimi çoğunluğu baz alarak yapacağım, yapıyorum.

Sana tavsiyem kardeşim, önce belli başlı mezheplerin öğretilerini oku, neyin ne olduğunu gör ve ondan sonra protestan, katolik, ortodoks vs.. bulabildiğin ulaşabildiğin her kiliseye git. Hangisinin öğretisi kafana yatıyorsa, hangi kilisede kendini huzurlu hissediyorsan o kiliseye gitmeye devam et. Ancak tekrar söylüyorum, kilise tektir. Rabbin bedeni tektir.

Aklına takılan başka şeyler olursa ben ve diğer kardeşlerim elimizden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışacağız. Çıktığın bu zor ve uzun yolculukta Rab seninle olsun kardeşim. Sevgilerimle.

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeYşa.9:6 Çünkü bize bir çocuk doğacak, Bize bir oğul verilecek. Yönetim onun omuzlarında olacak. Onun adı Harika Öğütçü, Güçlü Tanrı, Ebedi Baba, Esenlik Önderi olacak.mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlığa adım attım. hristiyanlık incil isa tevrat zebur30-12-11, 17:03
Furkan Emre

yildiraybalakar
esenlik26
Merhaba kardeşlerim.

Güzel kardeşim çok memnun ve mutlu oldum İsa Mesih'e iman ettiğin için. Yalnız şu var ki henüz yaşamının da gençliğinin de başındasın. Bu yol çok zor bir yoldur. Türlü sıkıntılara katlanman gerekiyor, sonradan iman etmiş olan birçok kardeşimiz (ve benim) gibi. Mesih ne diyor? "Mat.10-34 Yeryüzüne barış getirmeye gel*diğimi sanmayın. Barış değil, kılıç ge*tirmeye geldim. 35Çünkü ben 'oğulla babasının, kızla anasının, gelinle kay*nanasının' arasını açmaya geldim." Gördüğün gibi Mesih'e olan imanımız yüzünden kendi öz ailemizin bile bize karşı olabileceğini görüyoruz. Aldığın bu kararın arkasında ömür boyu durabilmeni Rab'den diliyorum. Konuyu ailenle ne zaman paylaşman gerektiğini Rab sana söyleyecektir, bu konuda müsterih ol. O zaman Rab senin ağzından konuşacaktır.

Gelelim soruna... "Mezhep tavsiyesi" diye birşey olamaz kardeşim. Hangi araba markasını ya da hangi köpek cinsini tavsiye edersiniz diye bir soru sormuş olsan cevabını alabilirsin ama mezhebin tavsiyesi olmaz. Öncelikle şunu bilmeni isterim ki, "Ef. 4-6 Çağrınızdan doğan tek bir ümide çağrıldığınız gibi, beden bir, Ruh bir, Rab bir, iman bir, vaftiz bir, her şeyin üzerinde, her şeyle ve her şeyde olan herkesin Tanrısı ve Babası birdir." Gördüğün gibi İncil bize imanın ve vaftizin bir olduğunu söylüyor. Bizler; katolik, ortodoks, protestan, anglikan, gregoryan, kıpti vs.. hepimiz İsa Mesih'in Rab'liğine, Allah olduğuna iman ediyor ve O'nu yüceltiyoruz. Yolumuz Rab yoludur, gerisi tafsilattır. Ancak şu da var ki, dünya üzerinde yaşayan hristiyan kardeşlerimizin tamamına yakını belli bir mezhebe, kiliseye bağlı durumdadırlar. Bir kiliseye bağlı olmayan "her mezhepçi" hristiyan kardeşlerimiz de yok değildir. Ancak ben değerlendirmelerimi çoğunluğu baz alarak yapacağım, yapıyorum.

Sana tavsiyem kardeşim, önce belli başlı mezheplerin öğretilerini oku, neyin ne olduğunu gör ve ondan sonra protestan, katolik, ortodoks vs.. bulabildiğin ulaşabildiğin her kiliseye git. Hangisinin öğretisi kafana yatıyorsa, hangi kilisede kendini huzurlu hissediyorsan o kiliseye gitmeye devam et. Ancak tekrar söylüyorum, kilise tektir. Rabbin bedeni tektir.

Aklına takılan başka şeyler olursa ben ve diğer kardeşlerim elimizden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışacağız. Çıktığın bu zor ve uzun yolculukta Rab seninle olsun kardeşim. Sevgilerimle.
Güzel bir yazı olmuş teşekkür ederim yalnız demişsiniz ki ''O zaman Rab senin ağzından konuşacaktır.'' bunu nasıl anlayabiliriz yani o anın doğru an olduğunu nasıl anlayabiliriz ? Esenlikler :)

katoliklik ortodoksluk protestanlık kilise barnabas türkler türkiyeTanrı’ya giden Yol’a bir kere gireni de Tanrı sonuna dek götürecektir,bunu Tanrı’nın kendisi sizde başaracaktır! (1.Korintliler 1:8)mesih peygamber tanrı rab allah kuran yhvh islam muhammed

Hristiyanlığa adım attım. konusuna cevap yazmak için buraya tıklayınız Üyeyseniz öncelikle üye girişi yapınız, üye değilseniz buraya tıklayarak hemen üye olunuz.

Bu konunun diğer sayfaları: 1 2 3 >  

Hristiyanlığa adım attım. konusuna benzer konular;

hristiyan olmaya son adım ve mezhepler içimdeki İsa inancı çocukluğumdan beridir beni hiç terk etmedi. doğar doğmaz kimliğime işlenen islamı aynı dayatma yoluyla sadece bir ibare olarak cüzdanımda taşırken, önce kuranı okudum, sonrasındaysa ruhumu sevgi ve mutlulukla dolduran İncil'i. küçük yaşlardan itibaren her yıl düzenli olarak ziyaret ettiğimiz selçuktaki Meryem Ana evi benim için kendi evimden öte bir yer olmuştur. İncil'i bilinçli olarak okumaya başladığımda ise daha fazla müslüman olarak kalmak istemediğimi anlamaya başladım. içim İsa Mesih sevgisiyle doluyken, bana hiçbir anlam ifade etmeyen bir dine bağlı kalmak beni üzüyor. babam beni bu konuda tamamen özgür bırakmasına rağmen, toplumdan dışlanmamdan endişe ederek bu kararımı ertelememi söylesede, ben O'nun adını tüm tepkilere rağmen inançla anmayı seçiyorum....

Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral Site Yönetiminden Bilgilendirme: İlgili konu http://www.hristiyanforum.com/forum/anglikanlik-f343/elcisel-kokende-tek-t319992.html adresine taşınmıştır.

Hristiyanlığa geçmek Merhabalar ; Ben ilk defa kiliseye bundan birkaç sene önce gittim , aslında planlı birşey değildi sadece önünden geçiyorduk ve ben girmek istedim neden bilmiyorum . O zamandan beri hristiyanlığa ilgi duymuşumdur . Kendi çapımda vakit buldukça fakat kimsenin haberi olmadan arastırmısımdır . Şimdilerde yakın arkadaslarıma bu fikirden bahsetmeye basladım fakat cok büyük tepkiler aldım . Öncelikle İncil'i okumam gerektiğini , yeterince bilgi edindikten sonra hristiyan olmak icin vaftiz gerektiğini biliyorum . Kiliseye gidip ordaki görevliden bilgi almak , incil edinmek ve ciddi olarak birşeylere başlamak istiyorum artık . Fakat sorun şu ki reşit değilim . Bu yüzden kiliseye gitmeye çekiniyorum . Kiliseden içeri alınır mıyım ? İbadet saatleri gidebileceğim saatler değil , kendime uygun bi...

Mesihe bir adıM daha..(: Hersey icin herzaman Rabbe sukur etmeliyiz..Bizi gercekten sevdigi,LütfuyLa bizi onurlandırdıgı icin. Beraber cıktıgımız bu yoLda tanrının yardımının her zaman bizimle oldugunu hicbir sekilde unutmayalım lütfen. GökseL babamız; Beraber cıktıgımız bu zor ve gercekten lütüf dolu yolda kutsaL ruhun bizimle birlikte oLmasını diliyoruz senden.Tüm insanlıgın Rable buluşması icin yalvarıyorum sana babacıgım, Musanın, yakubun,ibrahimin tanrısı oLan ulu yaratıcımız islemis Oldugumuz günahLar icin af,bizi kutsaL kılmanı ve senin krallıgında Mesihle buLuşmamızı sagla diye sana yalvarıyorum.Bu satırLarı okuyan,gercekten zor durumda oLan kardesLerimizide sen berektle ve esenLiginle onLarın acıLarını hafiflet diye yalvarıyorum.Malatya katliamında öLen mesihteki kardeslerimiz icinde...

Elçisel kökende tek kilisede buluşmak için atılan bir adım:Chicago-Lambeth Quadrilateral Hristiyan ekümenizminin ve büyük bölünme (schism) öncesi tek bir çatı altında tek bir elçisel kilisede birleşmenin destekçilerinden Amerikalı Episkopal (Anglikan) rahip William Reed Huntington tarafından 1870 yılında kaleme alınan bir denemeden ortaya çıkan dört maddelik açıklama günümüzdeki Anglikan kimliğinin şekillenmesinde büyük rol oynamıştır. Roma Katolik Kilisesi ve Doğu Ortodoks Kiliseleri ile birlikte kökenini ELÇİSEL ATANMAya dayandıran tüm kiliselerin bölünmemiş ilk günkü erken dönem Hristiyanlığına dönmesini amaçlayan bu girişim,bugün Anglikan kilisesinin Katolik ve Ortodoks kiliseleriyle kurduğu sıcak,samimi diyalog sürecinin temelini atmıştır. Bu dört nokta şunlardır; 1.) Kutsal metinler 'Kurtuluş' için gereken herşeyi içinde ihtiva eder. 2.) İman açıklamaları...

HRİSTİYANFORUM @ YOUTUBE
Altyazılı videolarda Türkçe altyazıyı görebilmek için videonun alt satırındaki CC tuşuna basınız

HRİSTİYAN OLMAK
nasıl hristiyan olunur Nasıl Hristiyan Olunur? Hristiyan olmak için neler yapmalısınız? sorularına cevaplar için...

HRİSTİYAN GAZETE
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm etnik kökenlerden, tüm teolojilerden hristiyanlar için haberler, tanıtımlar, duyurular ve arşiv.

HRİSTİYANLIK ARAMA MOTORU
hristiyanlık Tüm mezheplerden, tüm teolojilerden hristiyanlık hakkında makaleler, kitaplar içinde araştırmalar için arama motoru...

İNCİL
incil Tüm Türkçe İncil çevirilerini dipnotlarıyla beraber okuyabilmek ve dinleyebilmek için...

İNCİL .TV
incil Tüm mezheplerden, tüm kiliselerden filmler izlemek için...

Türkçe olarak, Türkiye Hristiyanlık İncil Yahşuah YHVH Tanrı Allah Üçlü Birlik Kuran Muhammed İslamiyet RAB İsa Mesih Hristiyan Katoliklik Ortodoksluk Protestanlık Kutsal Kitap Meryem Ana Kilise Baba Oğul Kutsal Ruh vaftiz iman dua ibadet inanç ruhsal papaz rahip peder papa patrik pastör presbiter katolik ortodoks protestan anglikan luteryen presbiteryen Hristiyan olmak, Türkler, Kürtler, Süryaniler, Asuriler, Keldaniler, Rumlar, Ermeniler, Hristiyanlık ve İncil ile ilgilenenler için bilgiler, chat, sohbet, bedava incil

hristiyan forumincilrab isa mesihhristiyan türkhristiyanlık ve islamiyethristiyanlık ve islamiyethristiyan forumhıristiyanlıkhristiyanlıkincilrab isa mesihhristiyan forumturkish christiansturkish christiansturkish christiansturkish christiansincilhıristiyanlıkrab isa mesih